Az iraki erők 3 km-re vannak a moszuli reptértől, ami össze-vissza van aknázva és alagutazva és barikádozva, de nincsenek ott civilek. Elfoglalása azt jelenti, hogy a folyó másik partján is megindulnak a városi harcok.
Újabb 3 moszuli körzet ellen indult támadás keleten.
CxS6G36WEAA2apf.jpg:large

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Szép összeállítás... tiszta olyan live show feeling van.....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: karpatalja

• Tetszik
Reactions: mirella

Nagyot lépett az iraki milícia, Tal Afar látótávban. Más hír szerint az IÁ 2 ezer civilt vitt Moszulból Tal Afarba, védőpajzsnak.
CxZz9tWVEAA8iV3.jpg:large

A számok mellett megtalálható jelek azok mik? Szorzó szám vagy római szám? Mit jelölnek?
Nem tudom egyre gondolunk-e.
- A bal felső sarokban ott van a jelölések értelmezése. A 31 X az elfoglalás dátuma, vagyis október 31.
- Ennek megfelelően a Tal Afar alatti 16 XI az ottani reptér megszerzésének dátuma, november 16, vagyis tegnap.

Szép összeállítás... tiszta olyan live show feeling van.....

Ez egészen döbbenetes. Gyakorlatilag az esetek 75%-ban felkészült katonák kiiktathatták volna ezeket az az autóbombákat a rendelkezésükre álló fegyverekkel, amik jobbára géppuskák, mert ezek ha jól láttam nem voltak agyonpáncélozva. De igazán durva a tankok esete!

Nem tudom egyre gondolunk-e.
- A bal felső sarokban ott van a jelölések értelmezése. A 31 X az elfoglalás dátuma, vagyis október 31.
- Ennek megfelelően a Tal Afar alatti 16 XI az ottani reptér megszerzésének dátuma, november 16, vagyis tegnap.

Igen egyre gondolunk :) Köszi!

Ez egészen döbbenetes. Gyakorlatilag az esetek 75%-ban felkészült katonák kiiktathatták volna ezeket az az autóbombákat a rendelkezésükre álló fegyverekkel, amik jobbára géppuskák, mert ezek ha jól láttam nem voltak agyonpáncélozva. De igazán durva a tankok esete!
Nekem még tiszta olyan számítógépes játék feelinge van.....

Amúgy milyen harcértéket képviselhet a török haderő most, hogy megtisztították a nyugati képzettségű, vagy egyszerűen csak elkötelezett katonáktól és helyüket elvhű hulladékkal töltötték fel? Regionális hatalom még Törökország, vagy már csak ennek az emlékéből élve játsza a középhatalmat Keleten?

• Tetszik
Reactions: wolfram
Törökország.
Ma reggel török akció indult a kurd polgármesterű önkormányzatok ellen. Több ezer embert fogtak el.
ENSZ és HRW tudósítás.

• Tetszik
Reactions: juszti