[BIZTPOL] Észak-kaukázusi felkelés (2009.04.16 - 2017.12.19)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 071
33 324
113
Azért nyitom ezt a topikot hogy az észak kaukázusi felkérésnek is legyen. Ez a konfliktus több mint 7 éve tart és elég kevesen elég keveset tudnak róla. De véleményem szerint az isis és a szíriai lázadók gyengulesevel arányosan fog nőni az összecsapások és egyéb incidensek gyakorisaga ebben a konfliktusba.
Jelenleg az események viszonylag lassan zajlanak heti egy tűzharc vagy robbantás szabotazs.
Jó ideje kovetem az eseményeket.
Jelenleg nem túl esemenydus ezért várhatóan valami történni fog.
Szerintem érdemes odafigyelni rá.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 071
33 324
113
http://mno.hu/kulfold/megoltek-az-ia-eszak-kaukazusi-csoportjanak-vezetojet-1374660
December 4. Ei hír. Nem friss és már más topikba linkelve van.
Kérdés hogy ki kerül majd a csoport élére. És hogy milyen bosszút fognak állni a csoport tagjai a vezetőjük és magas beosztású csoport tagok haláláért? Más csoportoknal ebbe a konfliktusba ilyen helyzetbe egy 2-3 lépcsős megtorlás szokott következni.
Általában egy sikertelen terorcselekmennyel nyitnak amire orosz rendőri és katonai erők eáp okat létesítenek majd ott robbantanak a robbantasra valaszlepeskent a falvak atfesuleset szokták lépni az oroszok ahol rajtukutnek a lázadó fegyveresek és egy raj szintű tűzharc bontakozik ki mind két oldalon... altalaba mint két fel szenved veszteségeket...
Eddig több mint egy tucatszor lejátszódott már ez a forgatókönyv különböző csoportokkal. Most kíváncsi vagyok meg e ismétlődik sokadjara...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 071
33 324
113
Egyébként a helyi lakosság fel van háborodva hogy miért öltek meg a vezetőket és miért nem csak tartóztatták le őket. Mikor allitasaik szerint lett volna rá lehetőségük...
A likvidalas mint megoldás nem tudom mennyire célravezető. Fogolykent meg mindig hasznosabb lehet egy ilyen csoport vezetolye a többi csoportal kapcsolatba és ha a szükséges infokat kiszedik belolle meg mindig leeshet a lépcsőn vagy öngyilkos lehet esetleg rabtars öli meg...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 071
33 324
113
Na gondoltam hogy páran nem tudnak rolla azért is hoztam létre a topikot.
Ahol évi ~200 katonát rendőrt ölnek meg es ~ 500 at sebesitenek meg az nem csupán vonaglas... akkor afganisztán a megszállt idokbe is csupán vonaglas volt
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Ha már úgy sem történik e téren semmi érdemleges, akkor nem fért volna el "mindez" valamelyik orosz topicban?
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
Nem lehetne a "megszokott" helyzet a felkelés helyett.
Amúgy jó ötlet a topic, de arrafele kiigazodni...nem lesz egyszerű.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 071
33 324
113
Egyebként ezek a selytek nem az iszlam allamhoz tartoznak... ez a csoport most pont iszlamista eszak oszetia (volt feleskudes de az inkabb propaganda volt reszukrol es a ramogato kereses). De nem mindegyik csoport az.
Ezért is érdekes ez a felkelés...
elég színes es nincs egy szervezet ami valojaban osszefogna oket de kapcsolatba vannak egymassal.(egymas ellen nemigen harcolnak)
Vehet teljesen iszlám vonalat a dolog de vehet egészen mást is. Majd meglátjuk.
Lehet lessz összefogás a különböző csoportok közt lehet hogy nem.
Ezért is érdekes
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 071
33 324
113
Több történik azért mint donbaszba.
Minden nap ugyan az a térkép az egyik fel x szer a másik y szor sértette meg a tűzszünetet ha nem is állítja a másik fel mert 3x szer y szor...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Bűnbandák és csempészszervezetek, valamint törzsi szövetségek üzemszerű tevékenységét túlzás felkelésnek nevezni, még ha némi -a 90-es évektől- hagyományossá váló vahabita vonalat is visznek (a szaudi anyagi támogatások reményéven).
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 071
33 324
113
Igazából a 2. Csecsen háború folyománya és annak hatására azon fellelkesulve alakult egy csomó nemzeti vagy vallási vagy politikai alapon szerveződő lázadó csoport
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Na gondoltam hogy páran nem tudnak rolla azért is hoztam létre a topikot.
Ahol évi ~200 katonát rendőrt ölnek meg es ~ 500 at sebesitenek meg az nem csupán vonaglas... akkor afganisztán a megszállt idokbe is csupán vonaglas volt

Ilyen alapon lehetne nyitni Néger felkelés Észak-Amerikában, Gettó lázadás Dél-Amerikában, Drogháború Mexikóban... topic-okat is.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 071
33 324
113
Mert itt fugetlenedesi törekvések vannak... a gettóba nem tudom mennyire vagy a drogkartelek mennyire akarnak államot alapítani. Vagy jobban mondva meglévő államok kiszakadni. De ha usaba new york állam gettosai drogosai harcolnak a kiszakadasert usabol akkor ne felejts el topikot nyitni nehogy lemaradjunk (komolyan) ...