[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1526

Guest
  • Tetszik
Reactions: Kukorica János

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Szóval a szankciók legnagyobb nyertese Oroszország de az USA is jól járt vele. Ezek szerint ha Trump visszavonja majd a szankciókat annak a legnagyobb vesztese Oroszország lesz majd de az USA is rosszul fog vele járni :D

Okozott Oroszországnak pénzügyi károkat a szankció, ezt soha senki nem tagadta. Ám a serpenyő másik oldalán egy sokkal önellátóbb és gazdaságilag függetlenebb Oroszország van. Már valahol említettem, hogy Oroszország a nyugat szankciós politikája alatt lett világelső gabona exportőr (eddig az USA volt) és cukor exportőr (ilyen eddig sose volt), ám ez csak két példa. Sokkal diverzifikáltabb lett az Orosz gazdaság a szankciók miatt.
Az USA Európával fizettette ki a cehhet, mert az USA továbbra is simán üzletelt az Oroszokkal, míg például mi Magyarok éves szinten százmilliárdos nagyságrendben bukunk, pl a mezőgazdaságban, mert már nincs Orosz piac. És akkor képzeld el a Németek mit élhetnek át például, amikor ők sokkal szorosabb kapcsolatot ápoltak az Oroszokkal.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 495
113
Úgy tudom fegyver eladásban is világelsők lettek tavaj,megelőzve az usát,ami azé' na.
;)
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Az EBESZ felvétele a szakadárok önjáró lövegeiről amikkel december 21.-én lőtték Szvitlodarszk városát.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Érdekes, nagyon közeli képek, megjegyzések letiltva, a tüzelőállások lokációjára vonatkozó adat sehol.
Olyan közeli képek mint amilyen közel volt az EBESZ drónja amiben nagy teljesítményű megfigyelő berendezés van. Az EBESZ feladata az, hogy dokumentálja az eseményeket, nem az hogy fórumot biztosítson a kommenthuszár trolloknak, hogy teleszemeteljék mindenféle ellenőrizetlen propagandával a bizonyítékaikat. A lokációról pedig világosan ott az adat: "DNR-kontrollált Novohryhorivka 6.5-km-re délkeletre a kontakt vonaltól.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A tegnap esti szakadár bombázás eredménye Avdivkában.
C1-TWFmXAAA9MMP.jpg

C1-Tlp7XAAAktHq.jpg

C1-TaoxWgAE3nm-.jpg
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2017/01/12/ismet-meghalt-egy-ukran-katona/
"Január 11-én újabb ukrán katona vesztette életét a keleten zajló harcok következtében. Az ATO-hadműveleti központ közösségi oldalán közzétett információk alapján az elmúlt napon négy ukrán katona sérült meg...
...Olekszandr Motuznyak, a Védelmi Minisztérium szóvivője megerősítette azokat az értesüléseket is, hogy az ukrán hadsereg új állásokat alakított ki Debalcevo mellett. Elmondása alapján az ukrán katonák harcok árán nyomultak előre a szvitlodarszki irányvonalon és sokkal előnyösebb álláshelyeket alakítottak ki.
A felkelő párti DAN-News állítása szerint az ukrán hadsereg megpróbált előrenyomulni Donyeck közelében Szpartak mellett, de a felkelők visszaverték a támadásokat. Továbbá az ukrán hadsereg aknavetőkkel bombázta a Majorszk környékén lévő területeket így támadás alá került az ellenőrzőpont környéke is. Donyeck környékére összesen 270 aknát lőttek ki. Mivel a bombázás idején az ellenőrzőpont zárva volt civilek nem voltak a környéken."

http://www.balrad.com/2017/01/12/donbassz-342/#more-70021
"...Ma délelőtt Moszkvában Kazbek Tajszajev a Duma kommunista (KPRF) alelnöke úgy nyilatkozott, hogy a donbasszi Népköztársaságok elismerése Oroszország részéről a KPRF által beterjesztett törvényjavaslat alapján rövid időn belül megtörténhet. Gennagyij Zjuganov pártelnök szerint ezáltal megszűnik a gúnyolódásként is felfogható “Donbassz lakói” elnevezés,és hivatalosan is az LNR és a DNR állampolgárai megnevezést kell használni..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2017/01/12/kiket-erinthet-a-sorozas-2017-ben/
"Az idei katonai behívás során 20-27 éves fiatal férfiak mellett, 43 éves korig katonai szolgálatot nem teljesítő tartalékos tiszteket is behívják sorkatonai szolgálatra. A sorozás 2016-hoz hasonlóan idén is több ütemben zajlik majd, az időtartamokat elnöki rendeletben határozzák meg..."

http://karpathir.com/2017/01/12/2016-ban-68-ukran-katona-lett-ongyilkos/
"Az elmúlt évben 467 katona vesztette életét Ukrajnában, 211-en a kelet-ukrajnai frontvonalon harci cselekmények közben estek el, míg 256-an a harcmezőn kívül haltak meg – szerepel az ukrán Védelmi Minisztérium közleményében, amit azután tettek közzé, hogy Olekszij Bratuscsak újságíró nyílt levélben arra kérte a tárcát, hogy hozzák nyilvánosságra a 2016-os év katonai veszteségeit..."
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Olyan közeli képek mint amilyen közel volt az EBESZ drónja amiben nagy teljesítményű megfigyelő berendezés van. Az EBESZ feladata az, hogy dokumentálja az eseményeket, nem az hogy fórumot biztosítson a kommenthuszár trolloknak, hogy teleszemeteljék mindenféle ellenőrizetlen propagandával a bizonyítékaikat. A lokációról pedig világosan ott az adat: "DNR-kontrollált Novohryhorivka 6.5-km-re délkeletre a kontakt vonaltól.
Az a felúszó majd eltűnő adat pont olyan hiteles mint a híreid zöme,szóval a nélkül akár ukránok is lehetnek.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz