[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
És valamelyest kiegészítve az előző írásomat, lehet, hogy valójában nem is a rossz idó miatt mondták le, hanem azért, mert úgy érezték, nincs eléggé előkészítve a terep hozzá.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ááá nincs is benne fenyegetés!

Idézek a képről:

1.
"Ha ott állt volna mellette egy orosz, aki ezt látta volna, akkor nyilván nem lett volna ennyire bátor és maga alá hugyozott volna a koszos nadrágjába..."

2.
"Azok az oroszok, akik Magyarországon élnek, természetesen nem ülnek ölbe tett kézzel és nagyon azt gyanítom, hogy a raszta gyerek és az operatőre hamarosan találkozik az emberével..."

Hát találkozott is ugye, mert mint tudjuk, ez "az embere", nem más volt, mint a Magomed.
Milyen érdekes, hogy Migráns Medve először a fészbukon fenyeget, aztán pont ők veszik kezükbe a dolgot és keresik meg a "raszta gyereket" Magomeddel együtt.

Háttér információ: a "Migráns Medve" az a fekete ruhás háttérben ülő moszkvai lány a videóról. Ez az ő április 18-i posztja a fészbukról.

KkR8zKH.png
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Hogy kicsit ismerkedjünk Migráns Medvével:

Az oroszországi VK:

"elsődleges előnye, hogy - hála a szellősen értelmezett jogoknak - végtelen mennyiségű zene, film, klip, sőt pornó van rajta"

"Ki lehet választani a magyar nyelvet is, lehet zenét keresni vagy akár pornót is."

BT64nH7.png
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Biztos komolyan kerdezed? :D

A magyar vizum eddig csak Mo-i tartozkodast es munkavallalast engedelyezett. Innen lephettek feketen nyugatra. De ez a kozelmultban megvaltozott, mert mar EU-s vizumot is konnyebben kaphatnak. Vagyis a tema szinte okafogyott. Talan a karpataljan elok johetnek meg ide dolgozni, mert nekik a tavolsag miatt megeri. De rajtuk meg segitunk, ugye?


A kormanyinfot hallgatva ez az opcio fel sem merult. Linkeld be a tervezet(!) szoveget es akkor atnezzuk milyen valtozas varhato (es mi az ami csak az alkudozas miatt kerult bele). Ugy tudom jelenleg még a szakszervezeti egyeztetesnel sem tart az egesz.
tarzaanka
Elég ha elolvasod a 12-ben módosított Munka Törvénykönyvet, nekem már az is bőven sok volt, már abból megérthető hogy szeretett nemzeti kúrmányunk mennyire szarik a magyar dolgozók fejére, konkrétan elad bennünket rabszolgának.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Na most jön a paranoid része:
-hogy a háttérben ülő és kávézgató barátnőmre vonatkozhat
Csak ülni és kávézgatni ment el nyilván. Én spec tudok kávézgatni csecsen cimbik nélkül is, biztos magányos vagyok. (az a gyakorító képző is észrevételre érdemes)
-aki Magomeddel elment erre a találkozóra
Honnan ismeri Mogamedet? Ezt nem kötötte az orrodra, mi? :D
-bár a beszélgetésben nem vett részt
-.- Most jöttem le a falvédőről, ha jobban megnézed még a nyomom is ott van. Okooooos buksi.
-Magomed elmesélte nekem a sztoriját a rádióműsoromban még régen, én akkor találkoztam vele először.
Szóval Moszkvából hozzád költözött a csajszi,---> aki feltételezhetően már ismerte Mogát (ha ő szerezte a műsornak),---> aki a csecsenföldi harcok alatt ment el Oroszországból. Alakul :)
-Én erről a sztoriról tegnap hallottam először, amikor a csajom szólt, hogy felmegy Budapestre, mert találkoznak a sráccal és elbeszélgetnek vele arról, hogy mit jelent az emlékmű.
Csinál valamit a barátnőd egy csecsen faszival, a hátad mögött leszervezi a dolgot, hogy megkeres egy politikai aktivistát beszélgetni. Ez is tök normális amúgy. Felmegy (feltételezem vidékről) CSAK KÁVÉZGATNI ÉS A BESZÉLGETÉSBEN NEM RÉSZTVENNI. Vagy akkor most beszélgetni? Ezt hívja a sportnyelv félpályás öngólnak. Innentől fogva inkább nem bíznék Ricsiben ha nem nagy gond.
-Ekkor lett ebből ott egy rövid videó, mert a srác azt mondta Magomednek, hogy a saját barátai között voltak, akik azt mondták, hogy ezzel sokakat megbánthatott, ami nem helyes és belátta a hibáját. Ő maga akart ilyen videó csinálni, írta ezt ő a nyilvános posztjában is. A beszélgetés a barátnőm szerint kézfogással kezdődött és ért véget.
Meg azzal kezdődött, hogy ezt az állampolgárt felkutattuk. :D Juteszembe amúgy a nyilvánvalóan Magomed nevű csecsen Mogamednek hívja magát... Én se szoktam Slomó helyett Salamont mondani...
Tegyük fel, hogy tényleg ő akarta. Ez ott helyben a kávézóban jut eszébe, nem akkor amikor a Facebookon osztják a barátai, hogy GRass ez most nagyon hülye ötlet volt ezért és ezért. Nem, nem otthon jutott erre eszébe csinálni egy tisztázó videót hanem három orosz/csecsen között. Tök normális...

-Műsorvezetőként kérdezem: Nem lehetne, hogy ebben az országban a véleményformálóerőkkel bíró médiamunkások nem úgy írnák meg egy cikk címét, hogy minél nagyobb legyen a kattintás, hanem úgy, hogy ne játsszon rá az érzelmekre ÉS minél nagyobb legyen a kattintás?
-
Bennfentesség látszata, médiával szembeni ellenérzések felhasználása miközben ezzel a másik oldalt vádolja.

-Putyin-Soros ellentét egy síkra hozása, ne mondd el a véleményed mert megbánthatsz vele embereket, stb. nem teszem be
Felül a bérencezésekkel kapcsolatos előítéletekre, érdemi adatokkal nem cáfol, ne ügynöközz mert megbántasz vele valakiket (akikkel kapcsolatban több a gyanú mint a tiszta tény)

-Miért kell a másik fejét követelni? Miért kell odalátni ellenséget előre, ahol nincs is?
Értem én, nincs itt semmi látnivaló, ennyi a konklúzió. Jöhet az utolsó érzelmi síkú érv (lezáró bekezdés) lehetőleg olyan példával ami mindenkit érint, mindenkit bánt, és ennek egész súlyát tegyük azokra akik kételkednek három csecsenben jóindulatában.

-Magyarországon azért szar a közhangulat, mert szar közhangulatot csinálnak az emberek. Ide akartok Európát, toleranciát meg párbeszédet? Hogy? Előbb pusztuljon, aki nem pont azt gondolja, amit "mi"? Aztán megy a csodálkozás, hogy elmennek innen a tehetségesek és a szorgalmasak. El hát.
Ezzel megvagyunk, jöhet a csapó és stáblista:

-Üdv, Thuróczy Richard
vágás, reklám:
facebook.com/thuroczyrichard/



Na, hát erre négyesnél jobbat nem adnék szívem szerint.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and haubagoi

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Na most jön a paranoid része:
-hogy a háttérben ülő és kávézgató barátnőmre vonatkozhat
Csak ülni és kávézgatni ment el nyilván. Én spec tudok kávézgatni csecsen cimbik nélkül is, biztos magányos vagyok. (az a gyakorító képző is észrevételre érdemes)
-aki Magomeddel elment erre a találkozóra
Honnan ismeri Mogamedet? Ezt nem kötötte az orrodra, mi? :D
-bár a beszélgetésben nem vett részt
-.- Most jöttem le a falvédőről, ha jobban megnézed még a nyomom is ott van. Okooooos buksi.
-Magomed elmesélte nekem a sztoriját a rádióműsoromban még régen, én akkor találkoztam vele először.
Szóval Moszkvából hozzád költözött a csajszi,---> aki feltételezhetően már ismerte Mogát (ha ő szerezte a műsornak),---> aki a csecsenföldi harcok alatt ment el Oroszországból. Alakul :)
-Én erről a sztoriról tegnap hallottam először, amikor a csajom szólt, hogy felmegy Budapestre, mert találkoznak a sráccal és elbeszélgetnek vele arról, hogy mit jelent az emlékmű.
Csinál valamit a barátnőd egy csecsen faszival, a hátad mögött leszervezi a dolgot, hogy megkeres egy politikai aktivistát beszélgetni. Ez is tök normális amúgy. Felmegy (feltételezem vidékről) CSAK KÁVÉZGATNI ÉS A BESZÉLGETÉSBEN NEM RÉSZTVENNI. Vagy akkor most beszélgetni? Ezt hívja a sportnyelv félpályás öngólnak. Innentől fogva inkább nem bíznék Ricsiben ha nem nagy gond.
-Ekkor lett ebből ott egy rövid videó, mert a srác azt mondta Magomednek, hogy a saját barátai között voltak, akik azt mondták, hogy ezzel sokakat megbánthatott, ami nem helyes és belátta a hibáját. Ő maga akart ilyen videó csinálni, írta ezt ő a nyilvános posztjában is. A beszélgetés a barátnőm szerint kézfogással kezdődött és ért véget.
Meg azzal kezdődött, hogy ezt az állampolgárt felkutattuk. :D Juteszembe amúgy a nyilvánvalóan Magomed nevű csecsen Mogamednek hívja magát... Én se szoktam Slomó helyett Salamont mondani...
Tegyük fel, hogy tényleg ő akarta. Ez ott helyben a kávézóban jut eszébe, nem akkor amikor a Facebookon osztják a barátai, hogy GRass ez most nagyon hülye ötlet volt ezért és ezért. Nem, nem otthon jutott erre eszébe csinálni egy tisztázó videót hanem három orosz/csecsen között. Tök normális...

-Műsorvezetőként kérdezem: Nem lehetne, hogy ebben az országban a véleményformálóerőkkel bíró médiamunkások nem úgy írnák meg egy cikk címét, hogy minél nagyobb legyen a kattintás, hanem úgy, hogy ne játsszon rá az érzelmekre ÉS minél nagyobb legyen a kattintás?
-
Bennfentesség látszata, médiával szembeni ellenérzések felhasználása miközben ezzel a másik oldalt vádolja.

-Putyin-Soros ellentét egy síkra hozása, ne mondd el a véleményed mert megbánthatsz vele embereket, stb. nem teszem be
Felül a bérencezésekkel kapcsolatos előítéletekre, érdemi adatokkal nem cáfol, ne ügynöközz mert megbántasz vele valakiket (akikkel kapcsolatban több a gyanú mint a tiszta tény)

-Miért kell a másik fejét követelni? Miért kell odalátni ellenséget előre, ahol nincs is?
Értem én, nincs itt semmi látnivaló, ennyi a konklúzió. Jöhet az utolsó érzelmi síkú érv (lezáró bekezdés) lehetőleg olyan példával ami mindenkit érint, mindenkit bánt, és ennek egész súlyát tegyük azokra akik kételkednek három csecsenben jóindulatában.

-Magyarországon azért szar a közhangulat, mert szar közhangulatot csinálnak az emberek. Ide akartok Európát, toleranciát meg párbeszédet? Hogy? Előbb pusztuljon, aki nem pont azt gondolja, amit "mi"? Aztán megy a csodálkozás, hogy elmennek innen a tehetségesek és a szorgalmasak. El hát.
Ezzel megvagyunk, jöhet a csapó és stáblista:

-Üdv, Thuróczy Richard
vágás, reklám:
facebook.com/thuroczyrichard/



Na, hát erre négyesnél jobbat nem adnék szívem szerint.

MEGA LIKE
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Igen, ő is írta. Sok vizet eddig nem zavart, sőt inkább érdekes volt.

A lány nagyon jól tud magyarul, sokáig készülhetett ;), mire így megtanulta!

Mondjuk az az írása azért kemény volt, amikor lehordta a magyar lányokat, hogy nyilvános szórakozóhelyen kurválkodnak, mikor az nem szép dolog, mert az orosz lányok nyilvános szórakozóhelyen viselkednek, node zártkörű partikon meg olyanokat is megcsinálnak, amit a magyar lányok már el sem tudnának képzelni.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 698
14 743
113
http://www.vg.hu/vallalatok/ingatlan/orszagreklam-nelkul-nem-jonnek-a-vendegmunkasok-480819

"Mindeközben Lengyelországban már egymillió ukrán dolgozik, és Csehország is igényt tart rájuk, csak Prágában 80 ezer ukrán és fehérorosz szakmunkást foglalkoztatnak az ottani cégek"

http://index.hu/gazdasag/allas/2016/10/18/samsung_vendegmunkas_bevandorlas/

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján Magyarországon tavaly kb 6e harmadik országból, vagyis nem uniós tagállamból érkezett állampolgárnak adtak ki munkavállalási engedélyt és 12e szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező munkavállalót jelentettek be a munkáltatók. Az engedélyköteles munkavállalók között alig 3e ukrán állampolgár kapott ideiglenes munkavállalási engedélyt.

Fél éves cikkekre hivatkozol?

http://www.delmagyar.hu/pr/amennyiert_magyar_dolgozo_nincsen_annyiert_az_ukran_bizonyit/2510139/
http://www.piacesprofit.hu/gazdasag/mar-ukran-munkasok-segitik-a-hazai-munkaerohiany-enyhiteset/

Ez az egész csak bérletörésre jó, csicskaorbán ezzel is a multik és a gyáriparosok seggét nyalja.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 698
14 743
113
http://www.origo.hu/itthon/20170419...olgarmester-egy-napja-az-ozdi-hivatalban.html

"De legalább ilyen eredményesen zajlott az a munka is, amikor Janiczak Dávid azt akarta elérni, hogy az ózdi gyalogátkelők világítsanak a sötétben. A terv az volt, hogy olyan anyaggal kezelik majd a zebrákat, amely fényt produkál éjszaka is. A közút kezelője ennek kapcsán referált a polgármesternek, hogy sajnos nincs lehetőség „foszfort önteni a festékbe", mint ahogyan azt Janiczak korábban kérte, mivel az robbanásveszélyes. Janiczak csalódottan fogadta a hírt, majd hirtelen az asztalra csapott, hogy

„foszfor, b*szd meg, hát hülyeségeket mondtam, fluor, nem? Az fluoreszkál?", mire a többiek is kapcsoltak, hogy tényleg.

A polgármester azzal mentegette magát, hogy kettes volt kémiából. " :)

Kemény ez a csapat. Nagyon kemény.


Valljuk meg, egy Kósához/Német szilárdhoz/Balog páterhez képest szellemi magaslatok.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 698
14 743
113

A hivatkozott megyei elnök személyesen kommentálta a fidesz szenny média általad idézett cikkét:


Orbán Imre ·
Egyházaskesző
Szomorú, hogy a PS "újságírója" facebook bejegyzésemből kreál magának cikket, szenzációhajhász címmel. Az általam megjelenített posztban szó sem volt Vonáról. Úgy gondolom az újságírás is egy szakma, s minimális szövegértés szükségeltetik annak gyakorlásához. Arra kérem az "újságíró" asszonyt, ha legközelebb ilyen "tényfeltáró" cikket akar írni rólam, hívjon fel, s nem lesz tájékozatlan...
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 698
14 743
113
tarzaanka
Elég ha elolvasod a 12-ben módosított Munka Törvénykönyvet, nekem már az is bőven sok volt, már abból megérthető hogy szeretett nemzeti kúrmányunk mennyire szarik a magyar dolgozók fejére, konkrétan elad bennünket rabszolgának.

A tarzaankázásárt elmész a picsába.

A többi az kb.evidencia. OV még el is dicsekedett pár napja (hete), hogy a magyar bérszínvonal micsoda versenyképességet jelent az országnak.
 
Status
Not open for further replies.