[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
Van egy névleges és egy garantált sávszélesség.
A kettő között akár egy nagyságrendnyi eltérés is lehet.
Nem mindig az Internet a lassú, a kütyü is lehet az.

Nekem a korlátlan Telenor-os szerződésben annyi szerepel, hogy amennyit a hálózat bír :cool:
Router elméleti maximuma 250mbit, Nyugat-Mo.-n 90-et sikerült kihozni belőle, Keleten 140-et, de azt folyamatosan. Ismerősnek sikerült Szeged környékén 200 fölé menni.
Mondjuk nem is két fillér.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Elhiszem, hogy benyelted ezt a szoveget, de nem errol volt szo.
A rezsicsokkentesbe akartak bevenni a szolgaltatok megregulazasat, de idaig nem jutott el a dolog, hala a tuntetoknek. Most lehet lassabb illetve korlatos netert tobbet fizetni. Innen koszonom az ertetleneknek!

Súlyos problémák vannak az emlékezeteddel. Minden a felhasználó által megkezdett egy gigabyte után 150 Forint adót kellett volna fizetnie a szolgáltatónak, magyarán a felhasználónak, hiszen egy átlag felhasználó után 3000 Forintot kellett volna fizetniük akkoriban. Ezt teljes egészében hárították volna át a fogyasztókra, mert a profitjuk egy fogyasztón ennek a töredéke és ezért más választásuk nem lett volna. Mi fogyasztók pedig megvédtük magunkat ettől éspedig nagyon okosan úgy, hogy a sarcoló, a kormány ellen fordultunk, csírájában folytva el a törekvést!

Hogy a mocskos FIDESZ úgy próbálta ezt lekommunikálni, hogy minket megtévesztettek a szolgáltató multik és őket védjük, mert nem minket akarnak adóztatni, arra az volt a válaszunk, hogy: A FOGLALKOZÁST ŰZŐ NŐÁGI FELMENŐITEKET!

Nem szereti a magyar ember, ha hülyének nézik.
 
  • Tetszik
Reactions: tarzaan and Ooorky

Yorg

Active Member
2017. április 21.
39
110
33
Szikinger védi a körúti robbantót


A huszonnégy éves P. Lászlót, akit - a korábbi sajtóhírekkel ellentétben - az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tölti az előzetes letartóztatását, a büntetés-végrehajtás kommandósai kéz- és lábbilincsben vitték a bírósági meghallgatásra. A férfi nem tett vallomást. A Központi Nyomozó Főügyészség a szökés, illetve a bűnismétlés veszélyére hivatkozva kérte a hat hónapja elrendelt kényszerintézkedés újbóli meghosszabbítását.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Súlyos problémák vannak az emlékezeteddel.
Azon segit a google, de a csusztatasokon nem.
Minden a felhasználó által megkezdett egy gigabyte után 150 Forint adót kellett volna fizetnie a szolgáltatónak, magyarán a felhasználónak, hiszen egy átlag felhasználó után 3000 Forintot kellett volna fizetniük akkoriban. Ezt teljes egészében hárították volna át a fogyasztókra, mert a profitjuk egy fogyasztón ennek a töredéke és ezért más választásuk nem lett volna.
700 huf volt a max osszeg maganszemelyeknel. Ezt miert hagyod ki es talalsz ki mas, ilyeszto szamokat? Ez az osszeg nekem tenyleg ugy tunik, hogy a szolgaltatok (extra)profitjara lett meretezve.
A gigabytonkenti 150 huf ilyen plafonnal pedig arra sarkalta volna a mobilnet szolgaltatokat, hogy noveljek a letoltheto adatmennyiseget, mert ugy mindenkinek jobban megeri. Ma europaban utolso(!) helyen vagyunk ebbol a szempontbol.
Mi fogyasztók pedig megvédtük magunkat ettől éspedig nagyon okosan úgy, hogy a sarcoló, a kormány ellen fordultunk, csírájában folytva el a törekvést!
Ha majd beteszek egy nagyfelbontasu kepet a Csajok topikba de a htka olvasotaboranak a felenel megakad a letoltes es csak a fejét tudja letolteni mobilnettel, akkor ne engem szidjatok. :)
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Bármikor fizethetsz be az államkasszába pénzt zeal! Ha úgy érzed, hogy neked netadót kell fizetned, akkor fizess!
 
  • Tetszik
Reactions: torsen

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
ármikor fizethetsz be az államkasszába pénzt zeal! Ha úgy érzed, hogy neked netadót kell fizetned, akkor fizess!
Ha azt hiszed, hogy a szolgaltatok (es a tobbi multi) majd onmersekletet gyakorolnak allami szabalyozas/nyomas nelkul akkor naiv vagy.

Egy nap ott talaltad magad egy szivarvanyos Soros-tuncin. Kerlek ne talalj ki kifogasokat. Mondjuk azt: elhiszem, hogy eltevedtel. Mindenkivel elofordul. (Nem. Azert ennyire nem. :D) Miert nem maradunk ennyiben? Jobban jarnank mind a ketten.
 
  • Tetszik
Reactions: closed society

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
Az állam semmit nem tesz a mobilszolgáltatók kartelezése ellen és új szolgáltatókat se enged a piacra...


De a netadót tuti csak a mi érdekünkben vezette volna be.
Semmi köze nem volt ahhoz, hogy az állam EU-s pénzeket vet fel arra, hogy 1.000.000 háztartásba juttatja el a széles sávú netet, majd nem csináltak semmit, de a pénz elfogyott.
Véletlenül a netadó bukása óta minden mobilelőfizetéshez kötelező a szolgáltatónak "korlátlan" internetelérést adnia, így mégiscsak meglett a kvóta.
 
  • Tetszik
Reactions: wolfram

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Ha azt hiszed, hogy a szolgaltatok (es a tobbi multi) majd onmersekletet gyakorolnak allami szabalyozas/nyomas nelkul akkor naiv vagy.

Egy nap ott talaltad magad egy szivarvanyos Soros-tuncin. Kerlek ne talalj ki kifogasokat. Mondjuk azt: elhiszem, hogy eltevedtel. Mindenkivel elofordul. (Nem. Azert ennyire nem. :D) Miert nem maradunk ennyiben? Jobban jarnank mind a ketten.

Az állam nem szabályozni, hanem fosztogatni akart a netadóval és nekem, a többi magyarnak és tudod mit, a tüntetést szervező sorosistáknak köszönheted, hogy most nem fizetsz duplaakkora pénzt, ugyanazért a szar netért!
 
  • Tetszik
Reactions: torsen and Ooorky

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 634
1 384
113

Szerintem meg hazai problemakat kezelje hazai joghatosag. Elegge felb...sz, hogy egyfelol fuj, kulfoldi machinaciok es beavatkozas, masreszt meg jojjenek a csecsenek rendet rakni. Senkinek nem esik le a kettos merce?

Az emlekmuvet megdobalo csavo egy fasz volt, megbuntettek erte, nagyon helyesen.
Itt sirna a nagy fuggetlenseg-parti tarsasag fele, ha teszem azt egy zsido csavo rakott volna helyre egy Holocaust-emlekmuvet megdobalo faszt. Legyunk mar eszunknel!

Nem dobalunk emlekmuveket es hazai jogkorben intezzuk a buntetest, ez a normalis hozzaallas.