[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
D

danielblack

Guest
A jövő évi költségvetés támogatja a családok erősödését és biztosítja a kedvező gazdasági folyamatok fennmaradását; 4,3 százalékos növekedéssel, 2,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és 3 százalékos inflációval számol - mondta a nemzetgazdasági miniszter a parlamentben csütörtökön, miután az Országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetést.

Varga Mihály kiemelte: a jövő évi büdzsé a vállalkozások fejlődését, versenyképességük erősödését is segíti, a munkaadók terhei tovább mérséklődnek, folytatódik a bérfelzárkóztatás és az adócsökkentés.

A 2017-es növekedési várakozásokat megalapozza az idei, első negyedévi 4,2 százalékos GDP-bővülés is – jegyezte meg.

Varga Mihály elmondta: összesen 1156 módosító javaslatot nyújtottak be a jövő évi büdzséhez, a kormány változatlanul azt kívánja elérni, hogy a magyar gazdaság teljesítményéből származó pozitívumokat a társadalom valamennyi rétege megtapasztalja. A költségvetés soha nem látott mértékben támogatja az otthonteremtést és a gyermekvállalást, a jövő évi költségvetés végszavazása alapján 20 milliárd forinttal több jut a családok támogatására – hangoztatta a tárcavezető.

A miniszter közölte: folytatódik az otthonteremtési program, amelyre a jövő évben együttesen 226 milliárd forint áll rendelkezésre.

Az állam többek között egy-egy millió forintot átvállal a jelzáloghitellel rendelkező családok tartozásából a harmadik és a további gyermekek születése esetén, erre 10 milliárd forintot szán a kormány – tette hozzá a miniszter.

Varga Mihály kiemelte: három vagy több gyermek esetén elengedik jövőre az anyák diákhitel-tartozását, két gyermek esetén pedig a tartozás 50 százalékát. Emellett egy évvel meghosszabbítja a kormány a diplomás gyedre való jogosultságot, a babakötvényt pedig elérhetővé teszi a határon túl élő magyarok számára.

Arról is szólt, hogy 2018 a családok éve, a kormány az elfogadott büdzsé alapján ennek programjaira 3 milliárd forint többletforrást szán, emellett az új, demográfiai és családkutató intézet felállítására 650 millió forintot fordítanak. Jelentős tételt jelent a bölcsődefejlesztési programra szánt 3,5 milliárd forint többletforrás is – jelezte a miniszter.

Varga Mihály az adóváltozásokról elmondta: kedvező, hogy 2018. január elsejétől az alapvető élelmiszerek közül a hal és a sertés belsőségek áfakulcsa is 5 százalékra mérséklődik, hozzátette, hogy az áfa-csökkentések jelentős támogatást jelentenek minden magyar családnak. Az adóváltoztatások, a folytatódó adócsökkentés kedvező hatásaként 260 milliárd forint marad a családoknál – jelezte.

A nemzetgazdasági miniszter ismertette: a vállalkozások terhei 2018-ban tovább mérséklődnek, a versenyképességüket javítja, hogy a munkáltatók által fizetett járulékok mértéke a mostani 22 százalékról 20 százalékra mérséklődik jövőre, emellett a kisvállalati adó kulcsa is további 1 százalékponttal, 13 százalékra csökken.

Kérdésre válaszolva Varga Mihály elmondta: jövőre az elfogadott büdzsében összesen 205 milliárd forint tartalék áll rendelkezésre.
Mi gátolja az üzleteket abban, hogy az áfacsökkentés mértékével megegyező áremelést hajtsanak végre a saját hasznuk érdekében?
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Mi gátolja az üzleteket abban, hogy az áfacsökkentés mértékével megegyező áremelést hajtsanak végre a saját hasznuk érdekében?

Valószínűleg semmi. A kormány a részéről megtette, amit meg lehet tenni az árak csökkentés érdekében. A kereskedők ügyeskedése ellen nincs eszköze.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Mi gátolja az üzleteket abban, hogy az áfacsökkentés mértékével megegyező áremelést hajtsanak végre a saját hasznuk érdekében?
Semmi, esetleg a piac, hogy ha a vásárló kérdőre vonja őket, hogy a tegnapi 24%-os ÁFA után ha ma 20% akkor miért nem látja a polcon is ezt. Így választhatsz, hogy elmehetsz máshova vásárolni, csak ehez tisztában kell legyél az árakkal szinte napi szinten, legalább abban az üzletben. Saját tapasztalat a 24%-ról 20%-ra csökkentés és a vele járó dolgok. Felfele természetesen egyből vitte minden árus amikor 20%-ról 24%-ra emelték, visszafele már nem ugrottak ennyire gyorsan, de volt aki megtette. És volt olyan aki fennhangon üvöltötte, hogy mégis hogy képzeli bárki is, hogy ő megveszi 24%-os ÁFÁ-val az árut és eladja 20%-ossal másnap (csökkentve 4%-al az árat), s hogy akkor neki ez mekkora veszteség. Ilyenkor elgondolkoztam, hogy mégis hogyan képes egy céget üzemeltetni, ha ennyi nincs tisztában a dolgokkal.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 653
14 638
113
Miután sportcsarnokot is építenek, amit a zsidó olimpián kívül bárki használhat, Berlinben meg ilyet nem építettek, nem véletlen, hogy magasabbak a költségek. De az ilyen "apróságok" nem szokták megakadályozni az ellenzéket abban, hogy az almát a körtével vessék össze.

Nagy szükség van egy új sportcsarnokra. Gondolom azért is bontották el a Syma-t.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 653
14 638
113
Nem, egy kiváltságokkal működő egyetem kiváltságainak elvétele nem bolsevik tempó.

De már úgy meg vagy zavarodva, mint vasorrú bába a mágneses viharban. :D

Itt véded az identitását vesztett pártoddal a Soros-egyetemet, majd beraksz egy 6-7 évvel ezelőtti képet, amivel Orbánt Sorossal való találkozással akarod megint basztatni. Ti képviseltek bármit, és annak az ellentétét is, ha az hoz pár százalékot.

Kilóg a lóláb: téged és a pártodat abszolút semmilyen kérdés nem foglalkoztat, csak Orbánék támadása és gyengítése a hatalomra jutás érdekében. De el kell, hogy keserítselek. Vona nem lesz miniszterelnök jövőre sem. Vonára és pártjára testhez álló módon, a hasznos idióta szerepét osztották.

Az "én pártomnak" legalább volt identitása (szerintem most is van).

Orbán nem egyszerűen találkozott Sorossal, hanem egy igazi 3 évtizede érlelt soros tojás.

Jelenleg Orbán és maffiapártja a hazám aktuális legnagyobb rákfenéje.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 653
14 638
113
Komoly bukás a kötvényprogram

(...)A hivatalos, azaz a kormányzati szerv által szolgáltatott adatokból kiderült, hogy a kötvényprogram indulása óta a magyar adófizetőket 1,2 milliárd forintos kár érte. Ebben nincsenek benne az idei adatok, lapunk számítása szerint az állam akár 13 milliárd forinttal is több kamatot fizetett, mintha a szokásos piaci finanszírozást választotta volna.


A költségvetés azért vesztett a programon, mert túl magas a letelepedési állampapírok után fizetett hozam. A letelepedési kötvény ötéves futamidejű, euróban kibocsátott értékpapír. A kamatozását úgy határozták meg, hogy a hasonló futamidejű, szintén euróban kibocsátott magyar állampapírok másodpiaci forgalmazása után fizetendő kamat mínusz 1,5 százalék, de legalább 2 százalék. A gond az utóbbi, kétszázalékos garantált hozammal van.

(...)

Ebben az évben (2015 - én) Magyarország már vesztett a programon, méghozzá több mint 3,6 milliárd forintot. Tavaly tovább zuhantak a piaci árak, a hagyományos magyar állampapírok már csak 0,58 százalékon forogtak, miközben a letelepedési kötvények után a magyar állam továbbra is vállalta a 2 százalékos luxuskamatot. Tavaly már 8,4 milliárdot bukott a büdzsé, hiszen ennyivel többet fizettünk, mintha piaci körülmények között bocsátott volna ki hazánk állampapírokat. A Magyar Nemzet számítása szerint az idén március végéig futó kötvényprogram csak az első három hónapban további 12 milliárd forintos kárt okozott a magyar adófizetőknek. (Az államnak csak lejáratkor kell kifizetnie a hozamokat, vagyis a bukás „hivatalosan” a papírok kibocsátása után öt évvel jelentkezik.)

A kormánypártok tehát, amikor megszavazták a kötvényprogramot, és törvénybe foglalták a garantált kétszázalékos hozamszintet, lényegében hűtlen kezelést valósítottak meg.

(...)

Ami az államnak veszteség, óriási nyereség a magáncégeknek. A letelepedési kötvényeket csak az a nyolc cég jegyezhette le, amelyek engedélyt kaptak az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottságától. Mivel csak ezek a közvetítő vállalkozások vehették meg az állampapírokat, értelemszerűen náluk landoltak a kötvények után fizetett kamatok is. Egy kivételével pedig olyan adóparadicsomnak számító országokban vannak bejegyezve, mint a Kajmán-szigetek, Szingapúr vagy éppen Liechtenstein.


(...)A kötvényüzlet 85 százalékát pedig az a Kajmán-szigeteki cég bonyolítja le, amelynek a végső tulajdonosa három Brit Virgin-szigeteken alapított offshore cég. Ezek részben azelőtt jöttek létre, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter – akkor még bizottsági elnökként – beadta volna 2012-ben a letelepedési programot lehetővé tevő jogszabály-módosító indítványát az Országgyűlésnek. A Fidesz-közeli offshore cégek a kötvények után járó zsíros kamatok mellett jelentős szolgáltatási díjat is kértek az ügyintézésért. Számításunk szerint eddig 113 milliárd forintnyi bevételre tettek szert, és ha a folyamatban lévő ügyeket is beleszámítjuk, a bevételük elérheti a 157 milliárd forintot.


https://mno.hu/gazdasag/komoly-bukas-a-kotvenyprogram-2403748
 
  • Tetszik
Reactions: Kukorica János

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Komoly bukás a kötvényprogram

(...)A hivatalos, azaz a kormányzati szerv által szolgáltatott adatokból kiderült, hogy a kötvényprogram indulása óta a magyar adófizetőket 1,2 milliárd forintos kár érte. Ebben nincsenek benne az idei adatok, lapunk számítása szerint az állam akár 13 milliárd forinttal is több kamatot fizetett, mintha a szokásos piaci finanszírozást választotta volna.


A költségvetés azért vesztett a programon, mert túl magas a letelepedési állampapírok után fizetett hozam. A letelepedési kötvény ötéves futamidejű, euróban kibocsátott értékpapír. A kamatozását úgy határozták meg, hogy a hasonló futamidejű, szintén euróban kibocsátott magyar állampapírok másodpiaci forgalmazása után fizetendő kamat mínusz 1,5 százalék, de legalább 2 százalék. A gond az utóbbi, kétszázalékos garantált hozammal van.

(...)

Ebben az évben (2015 - én) Magyarország már vesztett a programon, méghozzá több mint 3,6 milliárd forintot. Tavaly tovább zuhantak a piaci árak, a hagyományos magyar állampapírok már csak 0,58 százalékon forogtak, miközben a letelepedési kötvények után a magyar állam továbbra is vállalta a 2 százalékos luxuskamatot. Tavaly már 8,4 milliárdot bukott a büdzsé, hiszen ennyivel többet fizettünk, mintha piaci körülmények között bocsátott volna ki hazánk állampapírokat. A Magyar Nemzet számítása szerint az idén március végéig futó kötvényprogram csak az első három hónapban további 12 milliárd forintos kárt okozott a magyar adófizetőknek. (Az államnak csak lejáratkor kell kifizetnie a hozamokat, vagyis a bukás „hivatalosan” a papírok kibocsátása után öt évvel jelentkezik.)

A kormánypártok tehát, amikor megszavazták a kötvényprogramot, és törvénybe foglalták a garantált kétszázalékos hozamszintet, lényegében hűtlen kezelést valósítottak meg.

(...)

Ami az államnak veszteség, óriási nyereség a magáncégeknek. A letelepedési kötvényeket csak az a nyolc cég jegyezhette le, amelyek engedélyt kaptak az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottságától. Mivel csak ezek a közvetítő vállalkozások vehették meg az állampapírokat, értelemszerűen náluk landoltak a kötvények után fizetett kamatok is. Egy kivételével pedig olyan adóparadicsomnak számító országokban vannak bejegyezve, mint a Kajmán-szigetek, Szingapúr vagy éppen Liechtenstein.


(...)A kötvényüzlet 85 százalékát pedig az a Kajmán-szigeteki cég bonyolítja le, amelynek a végső tulajdonosa három Brit Virgin-szigeteken alapított offshore cég. Ezek részben azelőtt jöttek létre, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter – akkor még bizottsági elnökként – beadta volna 2012-ben a letelepedési programot lehetővé tevő jogszabály-módosító indítványát az Országgyűlésnek. A Fidesz-közeli offshore cégek a kötvények után járó zsíros kamatok mellett jelentős szolgáltatási díjat is kértek az ügyintézésért. Számításunk szerint eddig 113 milliárd forintnyi bevételre tettek szert, és ha a folyamatban lévő ügyeket is beleszámítjuk, a bevételük elérheti a 157 milliárd forintot.


https://mno.hu/gazdasag/komoly-bukas-a-kotvenyprogram-2403748
Szégyen, hogy a kormány ezt a módját (is) választotta a közpénzek lenyúlásának. Mégis milyen normális helyen adtak volna exklúzív jogokat spéci államkötvények árusítására offshore cégeknek?! A kamat is röhelyes, 0 százalékos vagy negatív hozammal kellett volna piacra dobják, akinek kell az úgyis megveszi, az országnak meg olcsó forrás lett volna, és valamelyik állami kötődésű céget kellett volna megbízzák vele.

Más. Nem voltam az elmult két hónapban Magyarországon, márciusban is csak futólag, de mégis mekkora a valósgában ez a jobbikos plakátolás? Mert 2500 plakát nem tűnik soknak országos szinten.
http://www.origo.hu/itthon/20170617-elsoporheti-vonat-a-korrupcios-simicska-vona-plakatbotrany.html
 
  • Tetszik
Reactions: tarzaan

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 142
113
Szégyen, hogy a kormány ezt a módját (is) választotta a közpénzek lenyúlásának. Mégis milyen normális helyen adtak volna exklúzív jogokat spéci államkötvények árusítására offshore cégeknek?! A kamat is röhelyes, 0 százalékos vagy negatív hozammal kellett volna piacra dobják, akinek kell az úgyis megveszi, az országnak meg olcsó forrás lett volna, és valamelyik állami kötődésű céget kellett volna megbízzák vele.

Más. Nem voltam az elmult két hónapban Magyarországon, márciusban is csak futólag, de mégis mekkora a valósgában ez a jobbikos plakátolás? Mert 2500 plakát nem tűnik soknak országos szinten.
http://www.origo.hu/itthon/20170617-elsoporheti-vonat-a-korrupcios-simicska-vona-plakatbotrany.html

Én úton-útfélen beléjük botlok. Viszonylag sok van. Na persze nem annyi, mint mondjuk a népszavazás előtt Kormány (Fidesz) plakátból, de azért mesze nem nagyságrenddel kevesebb. Pedig az konkrétan tudható, hogy a népszavazási kampány 7,5 milliárdba fájt. Igaz, hogy ebben nem csak plakátok voltak, hanem TV, rádió, levelek, újság, netes felület is, de a plakát része is milliárdos tétel kellett hogy legyen.
Az valószínűleg túlzás, amit az Origó ír, hogy a jobbik 2,5 milliárdot költött volna 3 hónap alatt plakát kampányra, de az biztos, hogy piaci áron nagyon alsó hangon is sok száz milliós értékről van szó. A Jobbik éves összbevétele 576 millió volt a 2006-os beszámolója szerint és ebből politikai tevékenységre (azaz nem működésre, meg eszköz beszerzésre) 316 milliót költöttek hivatalosan:
https://jobbik.hu/sites/default/files/cikkcsatolmany/Jobbik_2016-os_beszamolo.pdf

A bevallott költségvetésükbe egy 100 milliós kampány talán még belefér, de egy sok száz milliós biztosan nem. (Ne feledjük, hogy hivatalosan még nincs választási kampány. Az arra költhető pénznek ez nem része.) Tehát miközben a kormánypárti Origó nem meglepő módon túloz, azért az alapokat tekintve úgy tűnik, hogy igazuk van. Csak úgy jöhetett ki a hivatalosan elismert költség, hogy mesze áron alul kapták a felületet. Ez pedig így tényleg ÁFA csalás és bújtatott pártfinanszírozás szagú. Mellesleg nem csak a felületet kell megvenni, hanem megterveztetni, kinyomtatni, elhelyezni a plakátokat, ami szintén nem két fillér.

Nézzük mondjuk a Jobbik által közölt áprilisi adatot!
Itt van egy piaci árlista:
http://www.cityposter.hu/price.html
Dupla A0, azaz 2 m2-es órásplakát átlagos listaára egy hónapra 48.300 Ft + 27 % ÁFA = 61.341 Ft/db
Hirdetőoszlop listaára egy hónapra 210.000 Ft + 27 % ÁFA = 266.700 Ft/db
City-light listaára egy hónapra 83.000 Ft + 27 % ÁFA = 105.410 Ft/db
Dupla city-light listaára egy hónapra 112.600 Ft + 27 % ÁFA = 143.002 Ft/db

A Jobbik áprilisi hivatalos adatai:
Óriásplakát: 2468 db, ami MAHIR Cityposter listáron bruttó 151.389.588 Ft
City light: 312 db, ami MAHIR Cityposter listáron bruttó 32.887.920 Ft
Hirdetőoszlop: 303 db, ami MAHIR Cityposter listáron bruttó 80.810.100 Ft
Dupla city light: 292 db, ami MAHIR Cityposter listáron bruttó 41.756.584 Ft

Összesen tehát 306.844.192 Ft. Ezzel szemben a Jobbik hivatalosan fizetett 27.359.917 Ft-ot, amiben nem csak a plakát felület ára van benne. Természetesen nagy tételben a listaárból lehet kedvezményt kapni, de azért egy nagyságrenddel nem lesz olcsóbb. Nagyon úgy tűnik, hogy tényleg erősen alul van számlázva.

Hogy tényleg csak annyi plakát van-e mint amennyit bevallanak, vagy ha megszámolná valaki, akkor még darabra is több jönne-e ki, azt nem tudom. Végül is az a több, mint 3000 db elismert plakát nem kevés. Budapesten például ha kerületenként átlag 20 db van forgalmasabb pontokon, az csak 560 db a Fővárosban és ennyit már nem lehet nem észrevenni. Tehát szerintem a darabszám még akár stimmelhet is.

Ráadásul ez még csak a plakátkampány. Azt is meg lehetne kapargatni, hogy a Simicska-féle média: HÍR TV, Magyar Nemzet (mno.hu), Lánchíd Rádió mennyiért ad médiaidőt és felületet a Jobbik számára.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 906
113
Szégyen, hogy a kormány ezt a módját (is) választotta a közpénzek lenyúlásának. Mégis milyen normális helyen adtak volna exklúzív jogokat spéci államkötvények árusítására offshore cégeknek?! A kamat is röhelyes, 0 százalékos vagy negatív hozammal kellett volna piacra dobják, akinek kell az úgyis megveszi, az országnak meg olcsó forrás lett volna, és valamelyik állami kötődésű céget kellett volna megbízzák vele.

Más. Nem voltam az elmult két hónapban Magyarországon, márciusban is csak futólag, de mégis mekkora a valósgában ez a jobbikos plakátolás? Mert 2500 plakát nem tűnik soknak országos szinten.
http://www.origo.hu/itthon/20170617-elsoporheti-vonat-a-korrupcios-simicska-vona-plakatbotrany.html

Nem 2500 plakát van kint, hanem a triplája. kb.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 142
113
Nem 2500 plakát van kint, hanem a triplája. kb.

Azért ez is túlzás. Budapesten 16 ezer, országosan van 36 ezer db óriásplakát felület van jelenleg. Ha 7,5 ezer a Jobbiké lenne az minden ötödiket jelentené. Természetesen ebben a 36 ezerben nincsenek benne a hirdető oszlopok és kisebb méretű hirdető felületek, csak a valóban óriásplakátok.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Ez az ÁFA-csalás dolog gyenge lábakon áll. Ha valós megegyezett árnak pl egytizedét számlázzák ki és a többi megy zsebbe ÁFA nélkül, akkor igen, de ezt be is kell bizonyítani. Ha viszont ennyit számláztak ki nekik, ez volt valamiért a megegyezett ár és ténylegesen ennyit is kell kifizetniük, akkor ÁFA-csalásról senki nem beszélhet. Tiltott vagy nem tiltott pártfinanszírozást még rá lehet húzni, ha nagyon a piaci ár alatt van, de az nem ÁFA-csalás.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113
Ez az ÁFA-csalás dolog gyenge lábakon áll. Ha valós megegyezett árnak pl egytizedét számlázzák ki és a többi megy zsebbe ÁFA nélkül, akkor igen, de ezt be is kell bizonyítani. Ha viszont ennyit számláztak ki nekik, ez volt valamiért a megegyezett ár és ténylegesen ennyit is kell kifizetniük, akkor ÁFA-csalásról senki nem beszélhet. Tiltott vagy nem tiltott pártfinanszírozást még rá lehet húzni, ha nagyon a piaci ár alatt van, de az nem ÁFA-csalás.

Adhatta lényegesen olcsóbban, mélyen a piaci ár alatt, csak azért mert neki szimpatikus a Jobbik, vagy annyira utálja a volt egyetemi szobatársát, hogy ott tesz neki keresztbe ahol tud. Nekem is van egy ismerősöm akinek a felesége lengyel és ő annyira szereti a lengyeleket, hogy a cége az összes lengyelnek mindent jóval olcsóbban ad.
 
  • Tetszik
Reactions: Kukorica János

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Adhatta lényegesen olcsóbban, mélyen a piaci ár alatt, csak azért mert neki szimpatikus a Jobbik, vagy annyira utálja a volt egyetemi szobatársát, hogy ott tesz neki keresztbe ahol tud. Nekem is van egy ismerősöm akinek a felesége lengyel és ő annyira szereti a lengyeleket, hogy a cége az összes lengyelnek mindent jóval olcsóbban ad.

Hagyjad már, Farkas féle Lungo Drom, meg orö milliárdokat lopott el, az utóbbi 1.6 milliárdos számláját közpénzből egyenlíti a zsidó és cigányügyi miniszter (balog) és azt számolgatjuk, hogy a jobbik, vajon hogy hozott ki egy plakátkampányt, pedig még se ügy, se feljelentés, semmi nincs ellenben az orös 1.6 milliárddal :D:D De a két összeg, mondjuk az utolsó orös számla, egy lapon sem emlegethető a jobbik "sumákságával" de úgy teszünk, igen úgy lenne, vagy a maccabi játékok 30 milliárdjával, amiből mi rendezünk egy full rasszista "játékot" de itt verték a nyálukat, hogy a Vona, küldött egy hanuka üdvözletet :D:D:D 30 milliárdból, mennyi hanuka üdvözletet lehetne küldeni ?
 

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
A szervezett bűnözők egyik vezetőjére emlékeztek Budapesten - az ellentüntetést betiltották
Forrás: https://kuruc.info/r/2/174045/

Nagy Imre egykori vörösgárdistára, az Oroszországi Kommunista Párt és a Magyarországi Szocialista Munkáspárt tagjára emlékeztek tegnap a Vértanúk terén.
 

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93

Ezt a videót azért érdemes megnézni, mert benne van, hogy closed society handabandázásával ellentétben azért nem szavazta meg a jobbik a civil törvényt, mert az nem vonatkozik a CÖF-re pl, ami köztudottan több pénzből plakától, mint jobbik :D
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 142
113
Ez az ÁFA-csalás dolog gyenge lábakon áll. Ha valós megegyezett árnak pl egytizedét számlázzák ki és a többi megy zsebbe ÁFA nélkül, akkor igen, de ezt be is kell bizonyítani. Ha viszont ennyit számláztak ki nekik, ez volt valamiért a megegyezett ár és ténylegesen ennyit is kell kifizetniük, akkor ÁFA-csalásról senki nem beszélhet. Tiltott vagy nem tiltott pártfinanszírozást még rá lehet húzni, ha nagyon a piaci ár alatt van, de az nem ÁFA-csalás.

Hát pedig a piacitól jelentősen eltérített ár ÁFA csalás és nem csak Magyarországon. Nagyon sok kötetnyi szakirodalma van a transzferár képzésnek és egy csomó EU-s jogi norma, meg OECD irányelv vonatkozik az ilyen eltérített árakra, a nemzeti jogszabályokon kívül. Ha mélyen a piaci ár alatt adnak valamit és ezzel sokkal kevesebb ÁFÁ-t fizetnek be költségvetésbe, mint amennyit a piaci áron történő értékesítés esetén be kellett volna fizetni, az ÁFA csalásnak minősül

ÁFA törvény:

"Szokásos piaci ár

255. § (1) Szokásos piaci ár az a teljes pénzösszeg, amelyet tisztességes versenyfeltételek mellett az adott termékértékesítéssel vagy szolgáltatásnyújtással összehasonlítható körülmények között a teljesítés helye szerinti államban és a teljesítés időpontjában a beszerzőnek vagy az igénybevevőnek fizetnie kellene egy tőle független értékesítőnek vagy nyújtónak.

(2) Összehasonlítható körülmények hiányában - az (1) bekezdéstől eltérően - a szokásos piaci ár:

a) termék értékesítése esetében nem lehet alacsonyabb a termék vagy az ahhoz hasonló termék beszerzési áránál, ilyen ár hiányában pedig a teljesítés időpontjában megállapított előállítási értékénél;

b) szolgáltatás nyújtása esetében nem lehet alacsonyabb annál a pénzben kifejezett összegnél, amely a nyújtónál a teljesítés érdekében kiadásként felmerül."

"67. § (1) Az ellenérték helyett a szokásos piaci ár az adó alapja abban az esetben, ha a termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása nem független felek között történik, feltéve, hogy

a) az ellenérték aránytalanul magas a termék, szolgáltatás szokásos piaci árához képest, és a termék értékesítőjét, szolgáltatás nyújtóját egyébként az adólevonási jog nem egészben illeti meg;

b) az ellenérték aránytalanul alacsony a termék, szolgáltatás szokásos piaci árához képest, és a termék beszerzőjét, szolgáltatás igénybevevőjét az adólevonási jog nem egészben illeti meg;

c) az ellenérték aránytalanul alacsony a termék, szolgáltatás szokásos piaci árához képest, és a termék értékesítőjét, szolgáltatás nyújtóját az adólevonási jog nem egészben illeti meg, valamint a termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása a 85. § (1) bekezdése, 86. § (1) bekezdése és 87. §-a szerint mentes az adó alól."


Ráadásul az ilyen drasztikusan eltérített ár nem csak adójogi szempontból aggályos, hanem versenyjogi szempontból is. Az "áreltérítés" a tisztességtelen piaci magatartás egyik formája.
Továbbá a Polgári Törvénykönyv is megtámadhatóvá teszi azon szerződéseket, amelyekben az áru/szolgáltatás és annak ára nem áll arányban egymással. Ezt hívják "feltűnő értékaránytalanságnak". Bírósági joggyakorlat szerint 30 % feletti értékaránytalanságnál módosítani szokták az árat, 50 % felettinél semmisnek mondják ki a szerződést.
 
  • Tetszik
Reactions: closed society

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93

Ezt a videót azért érdemes megnézni, mert benne van, hogy closed society handabandázásával ellentétben azért nem szavazta meg a jobbik a civil törvényt, mert az nem vonatkozik a CÖF-re pl, ami köztudottan több pénzből plakától, mint jobbik :D

Jól teszed, hogy magyarázkodsz. Van rá okod. Csak éppen az ilyen szintű magyarázkodással még mélyebbre süllyedsz a mocsárban. Amilyen logikát a pártod követ az elmúlt időszakban, amellett a pápai polgárjenőző cigányember "zsenialitása" is eltörpül. Ha papíron valamivel egyet is értesz, nem szavazod meg, mert mást meg nem csatoltak hozzá. Vicc :) Ennél már csak az szomorúbb, hogy a párthívek be is veszik ezeket a sületlenségeket. Rendszerint azt játsszátok, hogy oda nem illő dolgokra hivatkozva nem szavaztok meg semmilyen fontos módosítást, törvényt. A letelepedési kötvényre hivatkozva az alkotmánymódosítást, az álcivilek csicskáztatására hozott törvényt meg a CÖF kihagyása miatt. De ezzel egyben azt is eláruljátok, hogy nektek a CÖF nagyobb ellenség, mint a Helsinki Bizottság, az Amnesty International, Szivárvány Misszió Alapítvány. Ezzel pedig megint csak az bizonyosodik be, hogy a pártérdek (a CÖF Jobbikkal szembeni kampánya miatt) előrébb való számotokra, mint a nemzeti érdek (a társadalmat bomlasztó sorosi álcivilek lejáratása).

Egyébként nem kéne tovább hazudoznia a Jobbiknak, jobb lenne, ha a nyílt lapokkal játszanának. Egyenesebb lenne beismerni, hogy mindenkit szövetségesnek tekint a "diktatúra elleni harcban". A Helsinkit, a buziszervezeteket meg a TASZ-t is. Nagy meglepetés már csak egy szűk kört érne, a többi ember számára nyílt titok az együttműködés. Legkésőbb a CEU melletti nyílt jobbikos kiálláskor ez a kamuhazafi társaság bemutatkozott.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal
Status
Not open for further replies.