[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Ha igaz ma csúnyán járt egy banderista banda,kaptak egy elég pontos sorozatot.
http://diana-mihailova.livejournal.com/729289.html
d22a2a86-eda8-4528-9257-26ee13807d7c.jpg
064aebc9-fd9d-4d5a-a1d1-d7ebdf7065c6.jpg
1f5486f2-64bd-4a47-a14f-97bba4f0cbc7-750x430.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo and fishbed

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
80 983
113
Azért 3 év alatt rengeteg hazugságot, dezinfót, propagandát lehozott az Unian ukrán hírügynökség. Ulippo fő hírforrása az ukránok propaganda ügynöksége. Így is kell kezelni.
Az ilyen hírek célja, hogy demoralizálják a szakikat, konfliktusokat provokáljanak ki katonáik között. Most Zaharcsenko áll Givi és Motorola halála mögött? Előtte Putyint, majd az FSzB-t említette.
 

janzen

Well-Known Member
2017. június 14.
126
302
63
Azért 3 év alatt rengeteg hazugságot, dezinfót, propagandát lehozott az Unian ukrán hírügynökség. Ulippo fő hírforrása az ukránok propaganda ügynöksége. Így is kell kezelni.
Az ilyen hírek célja, hogy demoralizálják a szakikat, konfliktusokat provokáljanak ki katonáik között. Most Zaharcsenko áll Givi és Motorola halála mögött? Előtte Putyint, majd az FSzB-t említette.

Ja, de ki fordít neki, mikor magyaron kívül semmilyen nyelven nem beszél?
Kell oda struktúra. :)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2017/06/18/kelet-ukrajna-mindket-oldalon-harcolt/
"Donyeck megyében elfogtak egy férfit, aki az Ukrán hadsereg katonájaként részt vett a Donyecki Népköztársaság (DNR) felkelő csapatainak akcióiban is – közölte Vjacseszlav Abroszkin, Donyeck megye rendőrkapitánya..."

http://balrad.ru/2017/06/18/donbassz-62/
"Oliver Stone amerikai filmrendezőnek Vlagyimir Putyin elárulta, hogy Oroszország mikor fogja lezárni a Luganszki Népköztársasággal és a Donyecki Népköztársasággal közös határát: “Majd ha Kijev teljesíteni fogja a Minsz-2 megállapodás rá vonatkozó rendelkezéseit!”..."
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2017/06/19/kij...-allo-felnek-keszul-minositeni-oroszorszagot/
"Napokon belül a kijevi parlament elé kerül az az elnöki törvényjavaslat, amelyben Ukrajna hivatalosan agresszornak, azaz vele hadban álló félnek minősíti Oroszországot – biztosított efelől Artur Heraszimov, a Petro Porosenko elnök mögött álló parlamenti frakció vezetője hétfői kijevi sajtótájékoztatóján.
A politikus elmondta, hogy az előterjesztés elnevezése várhatóan a Donyec-medencei megszállt területek Ukrajnába történő reintegrálásáról szóló törvényjavaslat lesz. Magyarázata szerint valójában arról van szó, hogy új megoldást találjanak a jelenleg Kijev által nem ellenőrzött területek fölötti irányítás visszaszerzésére a jelenleg érvényben lévő terrorellenesnek nevezett művelet helyett, amelyen már rég túlnőtt a több int három éve tartó válság. Rámutatott arra, hogy mostanra sikerült az ukrán a hadsereget felfejleszteni a kellő hatékonysági szintre, továbbá a hazai hadiipart is újraélesztették, Oroszország viszont úgynevezett hibridháborút vív Ukrajnával szemben...
...“Át kell térnünk egy teljesen új, globálisabb szintre az orosz agresszorral szembeni védelemben” – fogalmazott a politikus. Hozzátette, arról van szó, hogy “új szintre emelik az agresszorral való szembenállást”.
Újságírói kérdésre viszont azt válaszolta, hogy a törvényjavaslatban nincs szó hadiállapot bevezetéséről. Biztosított afelől is, hogy Kijev továbbra is tartani kívánja magát a válság békés rendezéséről szóló minszki megállapodásokhoz..."



Ez nagyon veszélyes. Bő egy hete Turcsinov lényegében arról beszélt. hogy az ATO-t be kell fejezni, és helyette az egész országra kiterjedő műveletet kell kezdeni. Ha belegondolunk, ez bárhová kiterjeszthetné a katonai-polgári közigazgatást. vélhetően minimum egész Kelet-dél és közép Ukrajnában pedig statáriummal járna. Ezután két három napig mélységes csönd, majd megszólalt Porosenko hogy nem kellene az egész országra kiterjedő statáriumot hirdetni. Majd, vélhetően hogy enyhítsék a korábbiak élét- és a Washingtoni Porosenko látogatás "veszélyeit" - megint elővették azt a kommunikációt - amit az évvilágon senki nem gondol komolyan, főleg nem ők - hogy ki kell dolgozni a Donbass reintegrációs tervét. Ez így akár még pozitív töltésű is lehetne. De senki nem gondolhatta hogy max szóvirágokon kívül más pozitív kicsengése is lehetne. És mostanra kiderült hogy valóban, lényegében Turcsinov ( és körei) akarata érvényesül megint... Az az apróság talán fel sem tűnt a nagyon okos Ukránoknak, ha Oroszországot hadviselő félnek minősítik, akkor az lényegében hadüzenetként is értelmezhető.Ha Oroszország úgy értelmezi, hogy Ukrajna hadüzenetet küldött neki, akkor háború van, amit Oroszországnak elemi érdeke hogy ne orosz földön vívjanak meg... Kérdés az, Putyin türelme meddig tart...

Persze, egyelőre a jelenlegi geopolitikai helyzetben ez az USA jelenlegi irányvonalába beilleszthető, - sőt még jól is jöhet az orosz energiahordozó iparral való együttműködést lényegében Európának (is) megtiltó törvény Trump általi aláírásához... És mivel ma volt Washingtonban Porosenko, kérdés, kinek az akarata érvényesül, ki kit rázott át...