A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Kriss abban ne légy már annyira biztos. Azoknak a szankcióknak már értelmük nincs. Csak politikai szinten.Ha mégis diletás módon meghoszabitják,akkor marad az eu + valamilyen made in china vagy más ország. Tudom nato kompatibilitás stb. De a politikai színtér változni fog. Lépniük mindenképp kell mint írtam. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy a hazai iparba vajon mennyit akarnak majd invesztálni? 10-15 mrd ot vagy nagyobb őszeget? Remélem nem az előbbi számot. Mert az csak maszatolásra lesz elegendő. (rohadtul jól jönne a hazai iparnak egy 80-100 mrd os csomag 4-5 éves tervben lebontva)

Kriss abban ne légy már annyira biztos. Azoknak a szankcióknak már értelmük nincs. Csak politikai szinten.Ha mégis diletás módon meghoszabitják,akkor marad az eu + valamilyen made in china vagy más ország. Tudom nato kompatibilitás stb. De a politikai színtér változni fog. Lépniük mindenképp kell mint írtam. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy a hazai iparba vajon mennyit akarnak majd invesztálni? 10-15 mrd ot vagy nagyobb őszeget? Remélem nem az előbbi számot. Mert az csak maszatolásra lesz elegendő. (rohadtul jól jönne a hazai iparnak egy 80-100 mrd os csomag 4-5 éves tervben lebontva)
Ebben egyetértünk, csak szerintem itt orosz technika nem lesz új beszerezve. (amit bánok is meg nem is)

De egy kényelmetlen merev szar ez az egesz zsebnyi tépőzár. Én egyből lemütöttem róla, itthonra nem kell az :D
Ezt már máskor is meg akartam kérdezni, hogy ha mondjuk tarlón, vagy csak egy réten, erdőben mászkálsz ilyenben, akkor a az a rész, amire nincs felrakva semmi, az nem megy tele toklásszal, meg mindenféle szeméttel?

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
A választásokig én is maximum az új ruházat elterjedését, esetleges ellátásbeli-logisztika beli javulást, és a helikopter nagyjavítást gondolom valószínűnek.
De ez nem is lenne nagy gond, ha a választásokig szépen tartalékolnának, aztán egy nagyon jó árat kialkudva 1-2 nagy fegyvercsomag keretében szereznék be a technikát részletfizetési megoldással (amihez kell az anyagi háttér/garancia a hitelezőknek).

A választásokig én is maximum az új ruházat elterjedését, esetleges ellátásbeli-logisztika beli javulást, és a helikopter nagyjavítást gondolom valószínűnek.
De ez nem is lenne nagy gond, ha a választásokig szépen tartalékolnának, aztán egy nagyon jó árat kialkudva 1-2 nagy fegyvercsomag keretében szereznék be a technikát részletfizetési megoldással (amihez kell az anyagi háttér/garancia a hitelezőknek).

"az ÉLET az álmodozás megrontója".... :D

Szerintem meg amerikai (tipusú) egyenruhát, sisakot, fegyvert viselni egy magyarnak azért már elég hányingerkeltő. A gírdóknak oké hogy ez kell, de nem vagyunk amerikai gyarmat, hogy az egyenruhájukat viseljük, és tudtommal nincs előirányozva a NATO-ban sem, hogy az övéket kell.
Ostobasagodra szavak alig vannak...

• Tetszik
Reactions: sirdavegd
Ez a vâlasztásra vârâs is csak jó ürügy, most ha pl megcsinálnák a 170 milliárdos helicsomagot, ettől az mszp feljönne a 10 százalékáról, és bucira verné a fideszt, ugyan már :D

• Tetszik
Reactions: endre and fip7