jah, elbaszarintottam, Zord cikkét akartam linkelni
https://mno.hu/kulfold/az-oroszellenes-szankciokkal-takarozik-a-honvedelmi-tarca-2408298
Ferdítés. Ő is tudja hogy nem lehet feljeszteni nagyjavítás címén.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
jah, elbaszarintottam, Zord cikkét akartam linkelni
https://mno.hu/kulfold/az-oroszellenes-szankciokkal-takarozik-a-honvedelmi-tarca-2408298
![]()
Most az akasszuk ki Tomsinnert rovatunk következik![]()
Nyugalom! Az orosz szankciók végéig és a jövő évi választásokig még ki kell bírnunk! Utána fognak egyből kettesre kapcsolniÉn most megyek a falnak!
Hát már mindenki fejleszt csak mi nem?????
http://www.haborumuveszete.hu/minden-ami-lo/elsokent-szlovakia-telepiti-a-carl-gustaf-m4-rendszert
A szankciókat úgyis meghosszabbítják.Nyugalom! Az orosz szankciók végéig és a jövő évi választásokig még ki kell bírnunk! Utána fognak egyből kettesre kapcsolni![]()
Ebben egyetértünk, csak szerintem itt orosz technika nem lesz új beszerezve. (amit bánok is meg nem is)Kriss abban ne légy már annyira biztos. Azoknak a szankcióknak már értelmük nincs. Csak politikai szinten.Ha mégis diletás módon meghoszabitják,akkor marad az eu + valamilyen made in china vagy más ország. Tudom nato kompatibilitás stb. De a politikai színtér változni fog. Lépniük mindenképp kell mint írtam. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy a hazai iparba vajon mennyit akarnak majd invesztálni? 10-15 mrd ot vagy nagyobb őszeget? Remélem nem az előbbi számot. Mert az csak maszatolásra lesz elegendő. (rohadtul jól jönne a hazai iparnak egy 80-100 mrd os csomag 4-5 éves tervben lebontva)
Ezt már máskor is meg akartam kérdezni, hogy ha mondjuk tarlón, vagy csak egy réten, erdőben mászkálsz ilyenben, akkor a az a rész, amire nincs felrakva semmi, az nem megy tele toklásszal, meg mindenféle szeméttel?De egy kényelmetlen merev szar ez az egesz zsebnyi tépőzár. Én egyből lemütöttem róla, itthonra nem kell az![]()
A választásokig én is maximum az új ruházat elterjedését, esetleges ellátásbeli-logisztika beli javulást, és a helikopter nagyjavítást gondolom valószínűnek.
De ez nem is lenne nagy gond, ha a választásokig szépen tartalékolnának, aztán egy nagyon jó árat kialkudva 1-2 nagy fegyvercsomag keretében szereznék be a technikát részletfizetési megoldással (amihez kell az anyagi háttér/garancia a hitelezőknek).
Milyen terepre lett az MC kitalálva? Full amerikai szerelésben feszítenek?
Hát jah, csak a harctéren nem hordasz mást mint sisakot.Lassan már minden ország katonája multicam-ben feszít, ha egyszer lesz egy háború honnan tudják majd egymást megkülönböztetni? Mondjuk erre jó a Bocskai, akin van az csak magyar lehet![]()
Ostobasagodra szavak alig vannak...Szerintem meg amerikai (tipusú) egyenruhát, sisakot, fegyvert viselni egy magyarnak azért már elég hányingerkeltő. A gírdóknak oké hogy ez kell, de nem vagyunk amerikai gyarmat, hogy az egyenruhájukat viseljük, és tudtommal nincs előirányozva a NATO-ban sem, hogy az övéket kell.
Mit? Sztrelat? Iglat? Kubot? T-72-ot? Nem tudom mit szedsz, de erős szer lehet...Tudtommal azokat itthon gyártották, licencben. Amit írtam egységes egészként értettem, így együtt azon az apró pajzson kívül semmi nem utal arra, hogy a KMZ-sek nem amerikaiak.
Hagyjátok már a Bocskait...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..