LCH - Light Combat Helicopter / Prachanda (HAL, India)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 499
72 480
113
https://3.bp.blogspot.com/-hSpaLa0Yhmc/VGR00zRPG4I/AAAAAAAAXlY/15ZgZ6bKQf0/s640/DSC_4617.jpg

DSC_4600.jpg



http://en.wikipedia.org/wiki/HAL_Light_Combat_Helicopter


http://www.livefistdefence.com/2014/11/exclusive-photos-indias-light-combat.html
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 499
72 480
113
Jó a festése...

http://www.livefistdefence.com/2015/09/indias-light-combat-helicopter-gets-hot.html
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Aki dolgozott már indiaiakkal az nem lepődik meg ezen. Fakockánál bonyolultabb eszközt nem bíznék rájuk.


aha... halkan megjegyzem, India például tízszer annyi mérnököt képez, évente mint az EU négy legerősebb gazdasága együttvéve.

2017-ben próbálták ki az első olyan űrrakétájukat, ami képes embert szállító űrhajót a világűrbe juttatni.

....egyébként...
India elsősorban azokban az ágazatokban erős, amelyek magasan kvalifikált szakembereket követelnek. A növekedés leglátványosabb motorjaként tartják számon India információs technológiai és irodai háttérmunkaszektorait. Noha a lakosság körülbelül 60 százaléka még mindig a mezőgazdaságból él, a szolgáltatószektor képezi az ország nemzeti jövedelmének több mint a felét.
https://mno.hu/migr_1834/india_az_elkepeszto_ellentetek_orszaga-366890

http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1674/16744/167449/16744938_1d24f21a673d667d9fb58f0e39cb0bf7_wm.jpg

k
 
T

Törölt tag 008

Guest
Halkan jegyzem meg, ezzel a tömegben gyártott infó mérnök, programozó, rendszermérnök réteggel dolgozom napi szinten. Nem csak nekem de a kollégáimnak is az a véleménye hogy használhatatlanok.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 203
2 673
113
Nem becsmerleskent, de az indiai mernokokkel igy szokott ez lenni:

- KEU-ban mukodik vlamilyen informatikai reszleg kulfoldi menedzsmenttel
- Indiaiak beigernek a fonoksegnek fut fat, hogy sip sup megoldjak ok azt sokkal olcsobban
- kiszervezodik a reszleg indiaba
- 3 honap mulva kiderul, hogy katasztrofa az egesz
- az eredeti KEU alkalmazottakat kerik fel, hogy hozzak rendbe az egesz elcseszett szitut (akiket mar atszerveztek mashova/elbocsajtottak stb.)
- oriasi keses es eroforrashiany, projektek csuszasa

Szemelyesen lattam mar 2x ezt a forgatokonyvet. Szepek a cikkek, leirasok, de az emberben altalaban az marad meg amit sajat maga megtapasztal.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Ponosan. Ezt én is megtapasztaltam.
OFF:
Másik szép dolog. Felkértek minkent jelentések automatizálására. Megírtam, megcsináltam, majd közölték, hogy hát erre van egy indiai csapat, a jövőben ők csinálják. Adjam át nekik amit eddig csináltam. Mivel a hátam közepére sem kívántam, boldogan odaadtam.
Utána elkezdtek jönni tőlük a jelentések, csak baromira nem stimmeltek azzal, amit az én SQL scriptem kiköpött. A főnökség összehozott egy nagy értekezletet, hogy kiderítsük, mi is a baj. Kiderült, amit nekem az SQL szerver automatán megcsinál azt 10 indiai kézzel excelből ollózta össze és persze ezt-azt elnéztek.
Igen, indiai rendszermérnökökről, programozókról beszélünk.
Ez 3 éve volt. A jelentést azóta is párhuzamosan csináljuk. Az övék csilivili, de senki sem használja mert ahogy másik indiai kolléga megfogalmazta "piece of shit".
De valami főnök értékelésében jól néz ki, hogy ezt is kiszervezte és így most olcsóbb, holott drágább.
Ez csak 1 jelentés, van még tucatnyi hasonló sztorival.
Tanulság, minden 30 indiai mérnökre kell 1 fehér, aki kitakarítja utánuk a szart.

ON: Helikopter. "halkan megjegyzem, India például tízszer annyi mérnököt képez, évente mint az EU négy legerősebb gazdasága együttvéve."
Az a 4 legerősebb össze tudott hozni mindenféle harcjárművet. Tiger, Rafale, Leclerc, Leopard2...Az indiaiak olyan harckocsit raktak össze, hogy a sajtát hadseregük sem kér belőle. A tejashoz 20 éve nem tudnak hajtóművet fejleszteni.
Amúgy nem kell csodálkozni. A tudást arab módon kezelik. Amit tudsz, az a tiéd, a te hatalmad a te biztosításod a te munkád. Ha átadod, kirúgnak és más csinálja helyetted.
Rengetegszer megkaptam tőlük, hogy miért adom ki a scriptjeimet, hiszen az az én tudásom, más is meg tudja az alapján csinálni. Erre mindig csak annyit válaszolok, bár úgy lenne, nem kéne ennyit túlóráznom, de sajnos még erre sem képesek. Indiaiaktól minden info úgy jön, hogy ki van minden számítás, képlet vagy háttérinfó takarítva, csak a nyers adat van ott. Ha véletlenül muszáj, hogy pl egy makró benne maradjon egy file-ben, akkor azt jelszavazzák, hogy más ne láthassa.

Remélem megértitek, miért nem fognak sehova sem jutni. A fejekben kell először rendet tenniük. De amíg minden munkahelyre 1000 fő várakozik, addig ez nem fog változni.
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Azt hiszem másik bolygón élünk, mert én is napi szinten dolgozok együtt indiai mérnökökkel...