[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 076
83 387
113
Ez kicsit tényleg vicces úgy hogy minden nem zöldségszinten élő ember tudja hogy nincs még egy olyan ország ahol 44%-al mindössze 2 millió szavazattal kétharmadot lehet elérni miután saját maguknak szabták meg a választási rendszert.

Bocs, de 2010ben még nagyobb volt a kétharmad, és ua rendszer volt, amit a szocik trollkodtak szét még Hornék alatt. Ők akkor is szarrá verték az ellenzéknek nevezett szarkupacot.
Valljuk be, egyszerűen szar az ellenzék. Tök milyen a rendszer, a béka segge alatt vannak az egyedüli orbántakaroggy és lopnak dumával. Kutyatöke sem kíváncsi rájuk. Van ez így.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 076
83 387
113
Ez kicsit tényleg vicces úgy hogy minden nem zöldségszinten élő ember tudja hogy nincs még egy olyan ország ahol 44%-al mindössze 2 millió szavazattal kétharmadot lehet elérni miután saját maguknak szabták meg a választási rendszert.

Megj. az EPbe a sok bukott politikus 6-19%os választási részvétel után kerül be tönkrebaszni Európát, és betelepíteni a zozókat.

Megj. nézd meg a francia és brit választásokat! Macron még kevesebbel vitt mindet, a briteket már nem is mondom.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7
T

torsen

Guest
Lehet, hogy a legfelső szinten volt egy-két nyilatkozat, ami a kijutást célozta meg, mert mást nem is lehet, de nem volt benne az emberekben, hogy most aztán mindenképpen ki kell jutni, különben... Élő emberrel nem találkoztam, aki komolyan gondolta volna, hogy egy ilyen nehéz csoportban elcsíphetjük a 2. helyet. Ennek semmi realitása nem volt. Svájc és Portugália a világ legjobb válogatottjai közé tartoznak, Top10-es csapatok. A harmadik hely volt előzetesen is a realitás, ott is végeztünk. Az andorrai meccs kínos volt, de ott a D csapattal álltunk fel, azért lett kudarc a vége, és a Svájc elleni hazain nem kellett volna elszórakozni a döntetlent a 90. percben. Az andorrai győzelemmel és a Svájc ellen X-szel is harmadikak lettünk volna.

Nem ez volt a lényeg, hanem hogy egy képernyőn mindenki által követhető eseményt ki hogyan látta... a "depressziós" média azt látta, amit én? szarok voltunk egy totál gyenge amatőr csapat ellen. Az optimista (szerintem inkább szervilis) média meg azt bizonygatta, hogy "jól van ez, pont ezt akartuk, és a nézőknek is tetszett".
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 081
4 058
113
Nem tudom kié az oldal, de ami fel van ott sorolva, az valóság. Ellentétben az ellen oldal állításaival. Amiket te kajálsz be és azután gyilkos dühből írsz, nem titkolva gyűlöletedet a kormánypárt és szavazói iránt. Olyan politikai vezetése egy országnak soha nem lesz, amelyik minden állampolgárnak megfelel. Olyan viszont igen, akit a nagy többség támogat. A folyamatosan demokráciadeficitet reklamálók, talán elfogadhatnák végre a demokrácia játékszabályait. Nevezetesen, a többségi vélemény, a döntő.
Azért az ellen oldal sem mindig dühből vagdalkozik. Az éremnek mindig két oldala van. És én most itt nem akarok felsorolni a másik oldalról semmit, mert nem is ez a lényeg. Az vitathatatlan, hogy a költségvetésnek nagyobb mozgástere van , többek között a kamatterhek csökkenése miatt is, ami jó. Viszont az már aggasztó, hogy mikre költenek el feleslegesen százmilliárdokat: stadionok, kisvasút, üveghíd, űrközpont, plakátkampány, többszörös túlszámlázások, várba költözés és társai, stb. Az átlagembert nem vígasztalja, hogy a Fideszessé vált KSH éppen milyen átlagfizetést számol ki, mert a többséget ez eddig nem érintette. Ha pár embert (Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Habony Árpi, Rogán Tóni, és további offshore lovagok, és igen, SIMICSKA!), akik a haszonélvezők (voltak), kivennénk a rendszerből, az átlagfizetések emelkedése máris eltörpülne. Talán most csepegtetnek egy kicsit az alattvalóknak is, mert rájöttek, hogy minél többen dolgozunk a rendszernek, annál nagyobbat kaszálnak rajtunk. Márpedig ehhez az kell, hogy megállítsák a kivándorlást. Eközben tudjuk, hogy az oktatás színvonala a béka segge alatt van. És ez nem is feltétlenül az anyagiakon, hanem inkább a hozzá nem értésen múlik. A gond az, hogy 2010-től kezdve már nem a hozzá értés, hanem a rendszerhez való hűség lett az elsődleges, a leváltásokkor, kinevezésekkor. És ez igaz az egészségügyre is. A csilli-villi kórházak semmit sem érnek, ha alapvető műszerek hiányoznak, és általánossá vált a létszámhiány. Visszatérve arra, amiről itt társalognunk kellene, a honvédségnél is hatalmas pénzek tűnnek el a semmire. Mit akarunk mi a tartalékosokkal, ha még azt a néhány ezer profi katonát sem szereljük fel rendesen, akikre számítani lehetne baj esetén. A környéken mindenki fejleszt. Nem csak a sereget, hanem a hadiipart is. Mi meg csak arra számítunk, hogy majd jól lenullázzák vele a gazdaságukat, és akkor majd mi leszünk a valakik. Hát én ebben nem hiszek.
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 543
113
Hát ez mondjuk szar ügy. Tényleg rossz szitu, de ez a világ összes országában így lenne. Egyedül álló pályakezdő fiatalnak, ha nem áll mögötte szülő akkor cumi. Ezzel nem lehet mit tenni. :(
Mielőtt jön a külföldön ezt is megoldják, hát nem. Ha valaki kimegy külföldre, biztosítanak neki szállást igen, megszedheti magát és hazajön venni. De pl tőlünk nagyon jól keresők is mentek ki Londonba és 3-an bérelnek egy lakást, mert 1 nem tudja megfizetni. Ott persze a cég nem biztosít lakhatást.
Bocs, hogy belevau a "vitátokba", de mint "külföldön sínylődő mosogatófiú", de van rálátásom az angliai dolgokra. 5 éve jöttem ki egy bőröndel. Ma van egy szép kertes házam, két autónk, két gyerekem itt kint, egy otthon, egy fizetésből élünk. Ha az ember dolgozik itt kint és vannak tervei amiért nem sajnál feláldozni luxus dolgokat akkor megteheti ezt bárki. Igaz az angolok sem így élnek itt, de van példa itt is sok. A ház árak el vannak szállva, de hamar lehet jelzáloghitelt kapni. 2.5% kamat 10% önerő. Ha nem akarod kidobálni az ablakon a lakbért akkor kb nincs jobb mint venni valami kis lakást. Mondjuk nekem szerencsém is volt, de mindenki megtudja tenni amit én is. A jól kereső állásokhoz kicsit jobb nyelvtudás szükséges, de a nyelvkörnyezet adott, hamar rád ragad a tudás. Sajnos az a magyarországi angol középfokú nyelvvizsgán elvárt tudás édes kevés itt. Szóval, ha itt nem tud az ember érvényesülni akkor otthon sem megy. És ez fordítva is igaz! 94'től 2012ig mindig a Fideszre szavaztam, szóval nem igazán lehet engem politikai menekültnek nevezni! :D De sok ismerősöm aki a maradást választotta az egyre kevesebbett panaszkodik otthon. Sokuk vállalkozó, közalkalmazott, tanár, sőt van rendőr és katonai is. Vidéken( Baranya) azt látom, hogy aki most akar az egyre jobban tud érvényesülni. De lehet nekem van válogatott baráti köröm! :D Mégegyszer bocs a belevau miatt! :D
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and blitzkrieg

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 732
3 852
113
Azért az ellen oldal sem mindig dühből vagdalkozik. Az éremnek mindig két oldala van. És én most itt nem akarok felsorolni a másik oldalról semmit, mert nem is ez a lényeg. Az vitathatatlan, hogy a költségvetésnek nagyobb mozgástere van , többek között a kamatterhek csökkenése miatt is, ami jó. Viszont az már aggasztó, hogy mikre költenek el feleslegesen százmilliárdokat: stadionok, kisvasút, üveghíd, űrközpont, plakátkampány, többszörös túlszámlázások, várba költözés és társai, stb. Az átlagembert nem vígasztalja, hogy a Fideszessé vált KSH éppen milyen átlagfizetést számol ki, mert a többséget ez eddig nem érintette. Ha pár embert (Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Habony Árpi, Rogán Tóni, és további offshore lovagok, és igen, SIMICSKA!), akik a haszonélvezők (voltak), kivennénk a rendszerből, az átlagfizetések emelkedése máris eltörpülne. Talán most csepegtetnek egy kicsit az alattvalóknak is, mert rájöttek, hogy minél többen dolgozunk a rendszernek, annál nagyobbat kaszálnak rajtunk. Márpedig ehhez az kell, hogy megállítsák a kivándorlást. Eközben tudjuk, hogy az oktatás színvonala a béka segge alatt van. És ez nem is feltétlenül az anyagiakon, hanem inkább a hozzá nem értésen múlik. A gond az, hogy 2010-től kezdve már nem a hozzá értés, hanem a rendszerhez való hűség lett az elsődleges, a leváltásokkor, kinevezésekkor. És ez igaz az egészségügyre is. A csilli-villi kórházak semmit sem érnek, ha alapvető műszerek hiányoznak, és általánossá vált a létszámhiány. Visszatérve arra, amiről itt társalognunk kellene, a honvédségnél is hatalmas pénzek tűnnek el a semmire. Mit akarunk mi a tartalékosokkal, ha még azt a néhány ezer profi katonát sem szereljük fel rendesen, akikre számítani lehetne baj esetén. A környéken mindenki fejleszt. Nem csak a sereget, hanem a hadiipart is. Mi meg csak arra számítunk, hogy majd jól lenullázzák vele a gazdaságukat, és akkor majd mi leszünk a valakik. Hát én ebben nem hiszek.
Látom ifjú titán vagy aki sokat és okosakat akar mondani.;) Áldásom rád. :)
Azért egy kicsit figyuzzál már! Amiket pl. leírtál az oktatásról , annál tényleg azt gondolod , hogy nem értenek a tanárok az oktatáshoz?;)Vagy pl. Idáig csilli-villi kórházak sem voltak, ahol gyógyíthattak volna!;) A többire nem is akarok reflektálni , mert hasonló lenne a véleményem .
Csak egyvalamire válaszolj! Magyarország jelenkori belpolitikai történelme szerinted is csak 2010- kezdődőt? Van itt a fórumon ,aki szerint igen.:(
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 218
113
Na ez a felháborító. Sunyi 500 milliós közpénz támogatás egy álcivil szervezetnek aztán a !2.8 milliós! havi fizetésből(a férje az MVM tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezérigazgatója) egy válaszra nem telik.

 
T

Törölt tag 008

Guest
Bocs, hogy belevau a "vitátokba", de mint "külföldön sínylődő mosogatófiú", de van rálátásom az angliai dolgokra. 5 éve jöttem ki egy bőröndel. ....
Na végre valaki elsőkézből. Pár mondatban mesélsz az első éveidről? Leginkább lakás körülmények. Adott a munkáltató valamit vagy magadnak intézted? Milyen volt kezdet?
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 394
23 256
113
Ehhez még hozzátenném, hogy nekem is rengeteg ismerősöm ment ki. 3 féle kategória van. Vannak akik kimentek, majd pár év meló után visszajöttek a nagy semmivel, se ház, se pénz, csak a legújabb telefon, ami 2 év múlva már ki is ment a divatból. Egyszerűen felélik a pénzt fogyasztási cikkekre. A másik kategória, akik pénzt gyűjtenek, majd hazajönnek és itthon költik el. Mert tudják, hogy ha németben próbálnának megélni, ugyanúgy semmire nem lenne elég. Hazajön és lakást vesz belőle. Miért szokták egyesek elfelejteni, hogy nyugaton az 5X-ös fizu mellé 5X-ös lakbér, vagy lakásár és szolgáltatási árak társulnak? A fogyasztási cikkek az, amin lehet spórolni, és olcsó a fizetéshez képest, mert kb. ugyanannyi, mint nálunk is. A 3-dik kategória meg valóban ott telepedik le, de ők ritka, mint a fehér holló.

Erről van egy jó sztorim.
Egy volt osztálytársammal beszélgettem a nyáron, 2011 óta kint él Skóciában. Nem azért ment ki mert az Zorán, hanem mert a felesége ki akart menni a munkája miatt. Az első ami fura volt, hogy teljesen el volt tévedve a hazai viszonyokkal, úgy beszélt mint az amerikai magyarok a 80-as években Magyarországról. Mindenáron rá akart venni hogy menjek ki, majd ő segít kimenekülni innen, mert nem lehet megélni ilyen fizetésekből (különben is diktatúra, megírta az újság is) . Elmesélte, hogy eleinte szállodában volt mindenes, majd pár év múlva eltudott helyezkedni szakmájában mint informatikus (azt nem nagyon tudta elmondani hogy mit csinál és miért háromműszakban).
Megkérdeztem hogy anyagilag hogy áll, erre ő, hogy ugyanmár, a pénz nem minden, sokkal fontosabb a szabadidő. Hát az van nekem is dögivel, ezért kár lenne kimenni.
Rákérdeztem a lakhatásra, azt mondta hogy nagyon szerencsés mert sikerült egy 36 nm2 lakást bérelniük, ahol csak ők vannak az asszonnyal, és csak az egyikük fizetésébe kerül. A környék is jó, barátságos emberek élnek arrafelé, nem nézik ki a külföldieket, sok a pakisztáni, indiai, szír, lengyel, román, és mindenféle náció.
Amikor megkérdeztem, hogy tud-e spórolni, azt mondta hogy fizetéstől fizetésig él, mint bárki más, akárcsak én is, kérdezte. Az hogy valaki spórolni megy ki, az felejtős, nem lehet, vagy csak úgy hogy szinte hajléktalanként vegetál az ember.
Szóval van szabadidő, fizetéstől fizetésig élhetek, spórolni nem fogok tudni, egy kis lakás bérleti díjára rámegy egy fizetés, sok az érdekes etnikum, ráadásul folyton esik és mindenki hihetetlen akcentussal beszéli az angolt, és az ember mindig csak egy idegen lesz kint.
Azt hiszem maradok...
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 543
113
Ügynökségen keresztül jöttem ki, szóval volt szállás, és meló. Kezdetben mind a kettő fos volt, de sikerült hamar megpattani onnan. Elköltöztem ismerősökhöz, szobát béreltem, dolgoztam napi 14-16 órákat a helyi benzinkúton plusz túlórában kertészkedtem. Dohányozni sosem dohányoztam, inni csak mértékkel és ritkán. Minden pénzt igyekeztem megfogni, egyetlen kiadásom egy laptop volt, hogy tudjam tartani a kapcsolatot a családdal és a barátnőmmel. Egy év után sikerült rábeszélnem a főnököm, hogy adja ki nekem a benzinkút feletti elhanyagolt lakást. Kezdetben nem kellett még albérletet sem fizetni, mert ledolgoztam azzal, hogy felújítgattam a lakást. Mikor elkészült, már az asszony is kijött, de akkor már 6 hónapos terhes volt. Volt kis pénzünk már addigra, ő is takarékoskodott otthon, szóval miután megszületett a baba elkezdtünk lakást keresni. Találtam is ismerősökön keresztül egy kis házikót, nagy kertel ami kincs ebben az országban. 3 hónapig béreltem mire összekapartam a pénzt az előlegre. Sikerült megvásárolni, kis főnöki segítséggel. Hozzá kell tennem, hogy egy kis családi vállalkozásban müködtetett benzinkúton dolgozom, kedetben sima kutasként, de ma már managerként. Rengeteget köszönhetek a főnökömnek, sokat segített, néha előre kifizetve munkákat. Szóval kemény meló volt, de megérte. Ma már könnyen pattogok, mert viszonylag jó a fizum, a garázst átalakítottam egy stúdió lakássá amit már én adok ki( jelenleg is egy angol hölgy bérli :D ), majdnem fedezve a jelzáloghitel törlesztőjét. Azóta megszületett a kisfiam is(szept. 23án), a kislányom pedig iskolába jár, két nyelven beszél folyékonyan 4 éves létére. Terv szerint a tökös itt felyezi be a középiskolát aztán meglátjuk. Haza vágyik az asszony, szóval kiadjuk majd a házat és otthon nyugdíjasként tengetem majd a napjaimat. :D Bocsi, kicsit bő lére sikeredett. Lényeg a lényeg, itt sincs kolbászból a kerítés, de ha dolgozol akkor megfizetnek és el is ismerik a kemény munkát. :p
 
M

molnibalage

Guest
Ügynökségen keresztül jöttem ki, szóval volt szállás, és meló. Kezdetben mind a kettő fos volt, de sikerült hamar megpattani onnan. Elköltöztem ismerősökhöz, szobát béreltem, dolgoztam napi 14-16 órákat a helyi benzinkúton plusz túlórában kertészkedtem. Dohányozni sosem dohányoztam, inni csak mértékkel és ritkán. Minden pénzt igyekeztem megfogni, egyetlen kiadásom egy laptop volt, hogy tudjam tartani a kapcsolatot a családdal és a barátnőmmel. Egy év után sikerült rábeszélnem a főnököm, hogy adja ki nekem a benzinkút feletti elhanyagolt lakást. Kezdetben nem kellett még albérletet sem fizetni, mert ledolgoztam azzal, hogy felújítgattam a lakást. Mikor elkészült, már az asszony is kijött, de akkor már 6 hónapos terhes volt. Volt kis pénzünk már addigra, ő is takarékoskodott otthon, szóval miután megszületett a baba elkezdtünk lakást keresni. Találtam is ismerősökön keresztül egy kis házikót, nagy kertel ami kincs ebben az országban. 3 hónapig béreltem mire összekapartam a pénzt az előlegre. Sikerült megvásárolni, kis főnöki segítséggel. Hozzá kell tennem, hogy egy kis családi vállalkozásban müködtetett benzinkúton dolgozom, kedetben sima kutasként, de ma már managerként. Rengeteget köszönhetek a főnökömnek, sokat segített, néha előre kifizetve munkákat. Szóval kemény meló volt, de megérte. Ma már könnyen pattogok, mert viszonylag jó a fizum, a garázst átalakítottam egy stúdió lakássá amit már én adok ki( jelenleg is egy angol hölgy bérli :D ), majdnem fedezve a jelzáloghitel törlesztőjét. Azóta megszületett a kisfiam is(szept. 23án), a kislányom pedig iskolába jár, két nyelven beszél folyékonyan 4 éves létére. Terv szerint a tökös itt felyezi be a középiskolát aztán meglátjuk. Haza vágyik az asszony, szóval kiadjuk majd a házat és otthon nyugdíjasként tengetem majd a napjaimat. :D Bocsi, kicsit bő lére sikeredett. Lényeg a lényeg, itt sincs kolbászból a kerítés, de ha dolgozol akkor megfizetnek és el is ismerik a kemény munkát. :p
Viszont ez pontosan az, amit itthon képtelenség összehozni. Nem ez első hasonló történet, amit ismerek kintről, de itthonról ilyet soha nem hallottam. Főleg nem benzinkútos melóban, ami itthon olyan szinten tré és csalós/melóst lehúzó meló, hogy ihaj..
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 788
30 567
113
Sokan írnak arról, hogy kint 14-16 órát dolgoznak, ez két állás, egy ideig bírod, aztán meg nem. De nem értem, hogy ugyanazt a két állást miért nem akasztja meg ugyanaz a személy még otthon? Két fizetésből több mint kétszer messzebb jutsz Magyarországon meg Romániában is, mint egyből.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 541
45 058
113
Ügynökségen keresztül jöttem ki, szóval volt szállás, és meló. Kezdetben mind a kettő fos volt, de sikerült hamar megpattani onnan. Elköltöztem ismerősökhöz, szobát béreltem, dolgoztam napi 14-16 órákat a helyi benzinkúton plusz túlórában kertészkedtem. Dohányozni sosem dohányoztam, inni csak mértékkel és ritkán. Minden pénzt igyekeztem megfogni, egyetlen kiadásom egy laptop volt, hogy tudjam tartani a kapcsolatot a családdal és a barátnőmmel. Egy év után sikerült rábeszélnem a főnököm, hogy adja ki nekem a benzinkút feletti elhanyagolt lakást. Kezdetben nem kellett még albérletet sem fizetni, mert ledolgoztam azzal, hogy felújítgattam a lakást. Mikor elkészült, már az asszony is kijött, de akkor már 6 hónapos terhes volt. Volt kis pénzünk már addigra, ő is takarékoskodott otthon, szóval miután megszületett a baba elkezdtünk lakást keresni. Találtam is ismerősökön keresztül egy kis házikót, nagy kertel ami kincs ebben az országban. 3 hónapig béreltem mire összekapartam a pénzt az előlegre. Sikerült megvásárolni, kis főnöki segítséggel. Hozzá kell tennem, hogy egy kis családi vállalkozásban müködtetett benzinkúton dolgozom, kedetben sima kutasként, de ma már managerként. Rengeteget köszönhetek a főnökömnek, sokat segített, néha előre kifizetve munkákat. Szóval kemény meló volt, de megérte. Ma már könnyen pattogok, mert viszonylag jó a fizum, a garázst átalakítottam egy stúdió lakássá amit már én adok ki( jelenleg is egy angol hölgy bérli :D ), majdnem fedezve a jelzáloghitel törlesztőjét. Azóta megszületett a kisfiam is(szept. 23án), a kislányom pedig iskolába jár, két nyelven beszél folyékonyan 4 éves létére. Terv szerint a tökös itt felyezi be a középiskolát aztán meglátjuk. Haza vágyik az asszony, szóval kiadjuk majd a házat és otthon nyugdíjasként tengetem majd a napjaimat. :D Bocsi, kicsit bő lére sikeredett. Lényeg a lényeg, itt sincs kolbászból a kerítés, de ha dolgozol akkor megfizetnek és el is ismerik a kemény munkát. :p
Sok sikert, jó egészséget a családnak/pláne a gyerkőcöknek!
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 543
113
Viszont ez pontosan az, amit itthon képtelenség összehozni. Nem ez első hasonló történet, amit ismerek kintről, de itthonról ilyet soha nem hallottam. Főleg nem benzinkútos melóban, ami itthon olyan szinten tré és csalós/melóst lehúzó meló, hogy ihaj..
@molnibalage Erre csak azt tudom mondani, hogy vannak ismerőseim akik mindezt megtették otthon is, igaz volt kis családi háttértámogatás, de otthon sem lehetetlen. Igaz, mondjuk nem éppen Pesten, de szűk hazámban, Baranyában nem lehetetlen a jelek szerint, mert egy barátom sem halt éhen még. Persze, sok szabadidő felhasználásával jár, de ha van célod, és kitartásod szerintem otthon is megy a dolog. Hozzá teszem, hogy otthon sem tartoztam a szegények közé, felügyeleti pályamesterként és építésvezetőként viszonylag élhető életet éltem. Inkább kalandvágy és szakmai zsákutcák tereltek a ködös Albion felé! :D
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 541
45 058
113
Viszont ez pontosan az, amit itthon képtelenség összehozni. Nem ez első hasonló történet, amit ismerek kintről, de itthonról ilyet soha nem hallottam. Főleg nem benzinkútos melóban, ami itthon olyan szinten tré és csalós/melóst lehúzó meló, hogy ihaj..
Simán össze lehet hozni itthon is. Ha nem a betonkeverő mellett tolod, a napi 16 óra kemény munka, egy kis szerencsével és kitartással itthon is meghozza a gyümölcsét. Tenni kell a sikerért és itthon is elérhető a normális ingatlan anélkül hogy valakitől örökölnél egyet, hitelből és segítséggel 2 fő kuporgatásából ahogy Ő csinálta meg pláne! Nem vagyok ezzel egyedül, vagyunk még így itthon is egy pár millióan...
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 394
23 256
113
Ügynökségen keresztül jöttem ki, szóval volt szállás, és meló. Kezdetben mind a kettő fos volt, de sikerült hamar megpattani onnan. Elköltöztem ismerősökhöz, szobát béreltem, dolgoztam napi 14-16 órákat a helyi benzinkúton plusz túlórában kertészkedtem. Dohányozni sosem dohányoztam, inni csak mértékkel és ritkán. Minden pénzt igyekeztem megfogni, egyetlen kiadásom egy laptop volt, hogy tudjam tartani a kapcsolatot a családdal és a barátnőmmel. Egy év után sikerült rábeszélnem a főnököm, hogy adja ki nekem a benzinkút feletti elhanyagolt lakást. Kezdetben nem kellett még albérletet sem fizetni, mert ledolgoztam azzal, hogy felújítgattam a lakást. Mikor elkészült, már az asszony is kijött, de akkor már 6 hónapos terhes volt. Volt kis pénzünk már addigra, ő is takarékoskodott otthon, szóval miután megszületett a baba elkezdtünk lakást keresni. Találtam is ismerősökön keresztül egy kis házikót, nagy kertel ami kincs ebben az országban. 3 hónapig béreltem mire összekapartam a pénzt az előlegre. Sikerült megvásárolni, kis főnöki segítséggel. Hozzá kell tennem, hogy egy kis családi vállalkozásban müködtetett benzinkúton dolgozom, kedetben sima kutasként, de ma már managerként. Rengeteget köszönhetek a főnökömnek, sokat segített, néha előre kifizetve munkákat. Szóval kemény meló volt, de megérte. Ma már könnyen pattogok, mert viszonylag jó a fizum, a garázst átalakítottam egy stúdió lakássá amit már én adok ki( jelenleg is egy angol hölgy bérli :D ), majdnem fedezve a jelzáloghitel törlesztőjét. Azóta megszületett a kisfiam is(szept. 23án), a kislányom pedig iskolába jár, két nyelven beszél folyékonyan 4 éves létére. Terv szerint a tökös itt felyezi be a középiskolát aztán meglátjuk. Haza vágyik az asszony, szóval kiadjuk majd a házat és otthon nyugdíjasként tengetem majd a napjaimat. :D Bocsi, kicsit bő lére sikeredett. Lényeg a lényeg, itt sincs kolbászból a kerítés, de ha dolgozol akkor megfizetnek és el is ismerik a kemény munkát. :p

Gratulálok a picihez!!!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 541
45 058
113
Én is köszönöm, szerencsére a mi kis családunk is(ugyan ez, egy fiú, egy lány) jó passzban van :D !

Én hivatásosként letoltam 13 évet, majd mikor rájöttem hogy kell a pénz pár éve, hipp hopp elhatároztam magam már 30 felett és tettem érte, váltottam magamtól 2 beosztást, tök eltérő munkakört kellett betanuljak, mellette lediplomázni és nyelvvizsgázni, de megérte.

Hat rendfokozatot ugrottam felfelé, és dupla a fizetésem a régihez képest, nem panaszkodhatok.

Nem lehetetlen idehaza sem...
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 081
4 058
113
Látom ifjú titán vagy aki sokat és okosakat akar mondani.;) Áldásom rád. :)
Azért egy kicsit figyuzzál már! Amiket pl. leírtál az oktatásról , annál tényleg azt gondolod , hogy nem értenek a tanárok az oktatáshoz?;)Vagy pl. Idáig csilli-villi kórházak sem voltak, ahol gyógyíthattak volna!;) A többire nem is akarok reflektálni , mert hasonló lenne a véleményem .
Csak egyvalamire válaszolj! Magyarország jelenkori belpolitikai történelme szerinted is csak 2010- kezdődőt? Van itt a fórumon ,aki szerint igen.:(
Az ifjú titánt akár bóknak is vehetném, de gondolom nem annak szántad. Ezek szerint te vagy az öreg róka, már bocs, hogy letegeztelek!;) Az oktatással kapcsolatban nem írtam olyant, hogy a tanárok nem értenek az oktatáshoz. Több tanár is van a családomban. ;) Leváltani, kinevezni nem a tanárokat, hanem a felsővezetőket szokták. A színvonalra a központosítás, az új rendszer, az új Nemzeti Alap Tanterv, a tananyag, a kötelező óraszámok változásai vannak hatással, amiknek eredményeit az elmúlt 2-3 évből ismerjük, a diákok nemzetközi képességfelmérései alapján. Tényleg azt gondolod, hogy mert lett néhány csilli-villi kórház, attól jobb lett a színvonal. :) Ezek csak látványberuházások, miközben a rendszer rohad. Alap dolgokra nem jut pénz. Egyre kevesebbet finanszíroz a társadalombiztosítás, az egyre magasabb egészségügyi hozzájárulásunkból. És igen, volt elmúltnyócév is, még ha nem is mondtad ki, de valahogy ebben a 8 évben nem érzem a pozitív változásokat, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. o_O
 
Status
Not open for further replies.