Bocs, hogy belevau a "vitátokba", de mint "külföldön sínylődő mosogatófiú", de van rálátásom az angliai dolgokra. 5 éve jöttem ki egy bőröndel. Ma van egy szép kertes házam, két autónk, két gyerekem itt kint, egy otthon, egy fizetésből élünk. Ha az ember dolgozik itt kint és vannak tervei amiért nem sajnál feláldozni luxus dolgokat akkor megteheti ezt bárki. Igaz az angolok sem így élnek itt, de van példa itt is sok. A ház árak el vannak szállva, de hamar lehet jelzáloghitelt kapni. 2.5% kamat 10% önerő. Ha nem akarod kidobálni az ablakon a lakbért akkor kb nincs jobb mint venni valami kis lakást. Mondjuk nekem szerencsém is volt, de mindenki megtudja tenni amit én is. A jól kereső állásokhoz kicsit jobb nyelvtudás szükséges, de a nyelvkörnyezet adott, hamar rád ragad a tudás. Sajnos az a magyarországi angol középfokú nyelvvizsgán elvárt tudás édes kevés itt. Szóval, ha itt nem tud az ember érvényesülni akkor otthon sem megy. És ez fordítva is igaz! 94'től 2012ig mindig a Fideszre szavaztam, szóval nem igazán lehet engem politikai menekültnek nevezni! De sok ismerősöm aki a maradást választotta az egyre kevesebbett panaszkodik otthon. Sokuk vállalkozó, közalkalmazott, tanár, sőt van rendőr és katonai is. Vidéken( Baranya) azt látom, hogy aki most akar az egyre jobban tud érvényesülni. De lehet nekem van válogatott baráti köröm! Mégegyszer bocs a belevau miatt!
Ennyire látszik, hogy az a bizonyos 8 év mennyire szétqurta az országot. A társadalmi különbségeknek pedig a töketlen MDF kormányzás, az emberileg és vezetőileg jó kaliberű, de beteg Antall nulla érdekérvényesítő képessége és mindenkiben megbízó hozzáállása, majd a Hornék Bokros csomaga ágyazott meg. 4 évig próbálkozott a Fidesz, de pont a jobbrafordulás előtt került kormányra 8 évre az MSZP-SZDSZ, aztán már csak a harácsot láttuk 8 éven át és olyan politikai környezetet, ami szembefordított sokakat egymással.