[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 101
3 055
113
tesóm kint van Hollandban...Gaspromnál ügyvéd...holland sógor Purinanal nagykutya.....semmivel nem élnek jobban ,mint én itthon...Kint egy lakás 320.000 euro....brutál!!!
Annyi,hogy a sógornál van egy 500 év pluszban amikor a felmenőágiak összegyüjtöttek egy 50.000 euros indítást nekik,de arányaiban semmivel nem él jobban (3 diploma 3 nyelv etc....
Fater elmondta ..Fiam ott kint semmivel sem kell kevesebbet dolgozni és nem a két szép szemedért fognak alkalmazni,hanem azért,mert te olcsóbb vagy nekik.
Szerintem vagy egyedül vagy az egész családdal,de külön az egyenlő a család bomlásával.....a környezetemben tudnék mondani 10-t.
Nyelvet tanulni tökéletes,elindulni tökéletes.....
Ja a kedvencem amikor veri a nyálát,hogy csináljak neki itthon házat (MO-n) ....Ja a magyar kivitelező ára,a magyar telek ára,a magyar építőanyag ára az jóóóóóóóó!

Természetesen tisztelet a kivételnek,mert volt nagyon korrekt ügyfelem is...csak hát sokuknál kinyílik a csípa....csak nincs mire.
 

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Simán össze lehet hozni itthon is. Ha nem a betonkeverő mellett tolod, a napi 16 óra kemény munka, egy kis szerencsével és kitartással itthon is meghozza a gyümölcsét. Tenni kell a sikerért és itthon is elérhető a normális ingatlan anélkül hogy valakitől örökölnél egyet, hitelből és segítséggel 2 fő kuporgatásából ahogy Ő csinálta meg pláne! Nem vagyok ezzel egyedül, vagyunk még így itthon is egy pár millióan...

A betonkeverő mellett itthon 20-25 000-et lehet keresni manapság de hallottam már többet is. A 16 óra meg a 90-2000-es évek valósága, annak vége. Én szeretettel ajánlom minden diplomás semmirekellőnek :D:D de általában nem kell senkinek, mert büdös, poros fáradtságos és nehéz :D:D Mindenki kényelmesebben sírdogál egy iroda kényelmes komfortos légkondícionált helyiségéből.

a lakhatásos résszel sajnos nem értek egyet, a környéken ahol lakom 50nm nincs 120 000+ rezsi alatt (aglomeráció) és annak aki kertes házban nőtt fel az 50nm-es betonbarlang csak egy lyuk. Az ismerőseim körében ingatlana csak annak van aki bérel, vagy örökölt, ezt a megszerzi dolgot még nem láttam senkitől. A 10 éve vállalkozok, mégis otthonlakok és odaszülök két gyereket azt már igen azt láttam ilyen ismerősöm van. Amit leírtál ahhoz nem kis szerencse kell.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Ügynökségen keresztül jöttem ki, szóval volt szállás, és meló. Kezdetben mind a kettő fos volt, de sikerült hamar megpattani onnan. Elköltöztem ismerősökhöz, szobát béreltem, dolgoztam napi 14-16 órákat a helyi benzinkúton plusz túlórában kertészkedtem. Dohányozni sosem dohányoztam, inni csak mértékkel és ritkán. Minden pénzt igyekeztem megfogni, egyetlen kiadásom egy laptop volt, hogy tudjam tartani a kapcsolatot a családdal és a barátnőmmel. Egy év után sikerült rábeszélnem a főnököm, hogy adja ki nekem a benzinkút feletti elhanyagolt lakást. Kezdetben nem kellett még albérletet sem fizetni, mert ledolgoztam azzal, hogy felújítgattam a lakást. Mikor elkészült, már az asszony is kijött, de akkor már 6 hónapos terhes volt. Volt kis pénzünk már addigra, ő is takarékoskodott otthon, szóval miután megszületett a baba elkezdtünk lakást keresni. Találtam is ismerősökön keresztül egy kis házikót, nagy kertel ami kincs ebben az országban. 3 hónapig béreltem mire összekapartam a pénzt az előlegre. Sikerült megvásárolni, kis főnöki segítséggel. Hozzá kell tennem, hogy egy kis családi vállalkozásban müködtetett benzinkúton dolgozom, kedetben sima kutasként, de ma már managerként. Rengeteget köszönhetek a főnökömnek, sokat segített, néha előre kifizetve munkákat. Szóval kemény meló volt, de megérte. Ma már könnyen pattogok, mert viszonylag jó a fizum, a garázst átalakítottam egy stúdió lakássá amit már én adok ki( jelenleg is egy angol hölgy bérli :D ), majdnem fedezve a jelzáloghitel törlesztőjét. Azóta megszületett a kisfiam is(szept. 23án), a kislányom pedig iskolába jár, két nyelven beszél folyékonyan 4 éves létére. Terv szerint a tökös itt felyezi be a középiskolát aztán meglátjuk. Haza vágyik az asszony, szóval kiadjuk majd a házat és otthon nyugdíjasként tengetem majd a napjaimat. :D Bocsi, kicsit bő lére sikeredett. Lényeg a lényeg, itt sincs kolbászból a kerítés, de ha dolgozol akkor megfizetnek és el is ismerik a kemény munkát. :p
Gratulálok a kis tökös druszámhoz, én is szept. 23.-i vagyok csak "kissé" régebbi kiadásban sajnos. Úgyhogy Isten éltesse sokáig utólag is!!
 

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Erről van egy jó sztorim.
Egy volt osztálytársammal beszélgettem a nyáron, 2011 óta kint él Skóciában. Nem azért ment ki mert az Zorán, hanem mert a felesége ki akart menni a munkája miatt. Az első ami fura volt, hogy teljesen el volt tévedve a hazai viszonyokkal, úgy beszélt mint az amerikai magyarok a 80-as években Magyarországról. Mindenáron rá akart venni hogy menjek ki, majd ő segít kimenekülni innen, mert nem lehet megélni ilyen fizetésekből (különben is diktatúra, megírta az újság is) . Elmesélte, hogy eleinte szállodában volt mindenes, majd pár év múlva eltudott helyezkedni szakmájában mint informatikus (azt nem nagyon tudta elmondani hogy mit csinál és miért háromműszakban).
Megkérdeztem hogy anyagilag hogy áll, erre ő, hogy ugyanmár, a pénz nem minden, sokkal fontosabb a szabadidő. Hát az van nekem is dögivel, ezért kár lenne kimenni.
Rákérdeztem a lakhatásra, azt mondta hogy nagyon szerencsés mert sikerült egy 36 nm2 lakást bérelniük, ahol csak ők vannak az asszonnyal, és csak az egyikük fizetésébe kerül. A környék is jó, barátságos emberek élnek arrafelé, nem nézik ki a külföldieket, sok a pakisztáni, indiai, szír, lengyel, román, és mindenféle náció.
Amikor megkérdeztem, hogy tud-e spórolni, azt mondta hogy fizetéstől fizetésig él, mint bárki más, akárcsak én is, kérdezte. Az hogy valaki spórolni megy ki, az felejtős, nem lehet, vagy csak úgy hogy szinte hajléktalanként vegetál az ember.
Szóval van szabadidő, fizetéstől fizetésig élhetek, spórolni nem fogok tudni, egy kis lakás bérleti díjára rámegy egy fizetés, sok az érdekes etnikum, ráadásul folyton esik és mindenki hihetetlen akcentussal beszéli az angolt, és az ember mindig csak egy idegen lesz kint.
Azt hiszem maradok...

Sajnos nekem más példáim vannak, pl az unokaöcsémék kimentek Angliába, sima raktárosként dolgoznak lakást fizetnek és van egy valag félretett pénzük. fix 8 óra meló, a szombat 2x a vasárnap 3x-os órabér.
Akik kimentek közeli ismerőseim, azoknak mindnek jól megy, aki hazajött mert honvágya volt vissza is ment, mert itthon nem lehet pénzt keresni alapon. A GDP 3 %-át küldik haza a kint lévők ami több mint a mezőgazdaság összteljesítménye.. abból fizetik az ut mellett nem otthagyott kalandvágyók a törlesztőt, abból nőtt sokáig a hazai belső fogyasztás. A román elnök mikor kiment a spanyolországi koloniához megköszönte a kintlévőknek, hogy romániát segítették a hazaküldött pénzzel. Ez itthon még várat magára..
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 788
30 567
113
A román elnök mikor kiment a spanyolországi koloniához megköszönte a kintlévőknek, hogy romániát segítették a hazaküldött pénzzel.
Egyszer kurvanagyot segítettek azzal, hogy az állam kitaníttatta őket, aztán elmentek a minimálbérért kint dolgozni és a tudását (amelyiknek van) egy másik ország hasznára felhasználni.
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 101
3 055
113
Egyszer kurvanagyot segítettek azzal, hogy az állam kitaníttatta őket, aztán elmentek a minimálbérért kint dolgozni és a tudását (amelyiknek van) egy másik ország hasznára felhasználni.
Ezt nem értem én sem...bezzeg a magánszektorban olyanokat íratnak alá veled ,ha csak úgy simán le akarsz lépni!! Azzal a tudással amit ott szereztél,hogycsak na!!!
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 788
30 567
113
Ezt nem értem én sem...bezzeg a magánszektorban olyanokat íratnak alá veled ,ha csak úgy simán le akarsz lépni!! Azzal a tudással amit ott szereztél,hogycsak na!!!
Ez cégenként változik, de van rá példa, ismerek is ilyent. De konkrétan amitől elborul az agyam az ez a hozzáállás és meglátás, hogy "milyen jó, hogy kint 5 év munkaviszony után már csak háromszor kell annyit dolgozzon, mint a német ahoz, hogy fele annyit keressen". Közben nem gondol arra, hogy itthon mi pénzébe kerűl az államnak egy szakmunkás kiképzése vagy egy diplomásé, akit egy pillanat alatt elvisz a nyugati anélkül, hogy a költségekbe belepótolna egy centet is.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and blitzkrieg

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Ez kicsit tényleg vicces úgy hogy minden nem zöldségszinten élő ember tudja hogy nincs még egy olyan ország ahol 44%-al mindössze 2 millió szavazattal kétharmadot lehet elérni miután saját maguknak szabták meg a választási rendszert.

Bemutattad, hogy magas lóról lehet csak igazán nagyot esni. Mielőtt zöldségszintezel, azelőtt nem ártott volna tanulmányozni a júniusi francaiországi parlamenti választásokat, amelyen Macron pártja 32%-os országos támogatottság mellett szerezte meg a mandátumok 2/3-át. Még egyszer: nem 44%-kal, hanem 32%-kal szerzett 2/3-ot Macron pártja.

Az pedig a helyzet végzetes és totális félreértése, hogy ha arról beszélsz, hogy a "Fidesz magára szabta a választási törvény". Ez úgy hülyeség, ahogy van. Ha a DK rendelkezne akkora támogatottsággal, mint a Fidesz, akkor nekik lenne kedvező. Egy nagyon fontos szempontot tart szem előtt ez a választási szisztéma: hogy az ország kormányozható legyen, ne legyen különféle alkukra kényszerítve a kormány.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Sajnos van. Franciaország, Nagy Britannia.. ők a hivatkozási alap. Nem véletlenül, nem a német vagy az új zélandi választási rendszer volt az alap :D
De én nagyon is egyet értek az előző hozzászólásoddal. Nekem alapvetően nem a túlhatalommal van a bajom, hanem azzal, hogy azok a rendszerek legyen az ügyészség, vagy bíróság, vagy állami számvevőszék, média és hírközlési hatóság, amik elmondhatnák nekik, hogy most hülyék vagytok ezt a szerepüket nem tudják betölteni mert mindenhol saját ember ül..

A bíróságok egyáltalán nem a Fidesz szája íze szerint működnek. Handó Tünde csak látszólag a Fidesz embere, a valóságban sorra olyan dolgokat tesz, ami kedvezőtlen a kormány számára, olyan embereket helyez magasabb pozíciókba (pl. Cserni János), akik határozottan szemben állnak a kormánnyal. Az ítéletek meg lényegében soha nem a Fidesznek kedveznek. Egy olyanra nem emlékszem az elmúlt hét évből, amivel a Fidesznek kedveztek volna.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Nem ez volt a lényeg, hanem hogy egy képernyőn mindenki által követhető eseményt ki hogyan látta... a "depressziós" média azt látta, amit én? szarok voltunk egy totál gyenge amatőr csapat ellen. Az optimista (szerintem inkább szervilis) média meg azt bizonygatta, hogy "jól van ez, pont ezt akartuk, és a nézőknek is tetszett".

Végig azt elemezték a meccs után Bozsikkal, Buzsákyval, hogy mennyire rosszul sikerült a sorozat. Szó sem volt mentegetésről. A közönség reakcióját is többször idézte Hajdú B. is, és a meccs utáni elemzés során is.
Egyébként meg az túlzásba nem kell esni, mert megnyertük a meccset. Ez a csapat egyáltalán nem szar, nem véletlenül előztek meg két másikat is, és verték pl. az előző sorozatban oda-vissza (Pireuszban 2-0-ra) a görögöket. A franciák szeptemberben otthon játszottak 0-0-t Luxemburggal. Már régen nem az a helyzet a futballban, mint 20-30 éve, hogy a kis országokat mindenki hazaküldi egy hatossal. Időnként megkapják a maguk hatosát, de általában mindenki küszködik ellenük.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Pocok75

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 543
45 085
113
A betonkeverő mellett itthon 20-25 000-et lehet keresni manapság de hallottam már többet is. A 16 óra meg a 90-2000-es évek valósága, annak vége. Én szeretettel ajánlom minden diplomás semmirekellőnek :D:D de általában nem kell senkinek, mert büdös, poros fáradtságos és nehéz :D:D Mindenki kényelmesebben sírdogál egy iroda kényelmes komfortos légkondícionált helyiségéből.

a lakhatásos résszel sajnos nem értek egyet, a környéken ahol lakom 50nm nincs 120 000+ rezsi alatt (aglomeráció) és annak aki kertes házban nőtt fel az 50nm-es betonbarlang csak egy lyuk. Az ismerőseim körében ingatlana csak annak van aki bérel, vagy örökölt, ezt a megszerzi dolgot még nem láttam senkitől. A 10 éve vállalkozok, mégis otthonlakok és odaszülök két gyereket azt már igen azt láttam ilyen ismerősöm van. Amit leírtál ahhoz nem kis szerencse kell.

Kell hozzá szerencse, mert nincs annyi beosztás hogy minden tehetséges embernek jusson. Lehet ennyivel elintézni hogy szerencse. Meg lehet komplexen is nézni úgy, hogy gyerek és munka mellett diplomázni manapság már nem ritka, csak mellette magadtól keresni folyamatosan a lehetőséget kitartóan meg az. Nem kellett hozzá seggnyalás, csak annyi, hogy minden adandó alkalmat észrevenni és a régi megszokott komfortzónából azonnal kilépve nyitni egy új beosztás felé. Ez a része volt a legnehezebb, mert komplett család költözéssel, régi kollektívák hátrahagyásával történt. Három egymástól teljesen eltérő feladatkörben kellett teljesíteni ehhez, s minden váltásnál úgy ugrottam fejest hogy sosem csináltam előtte az adott dolgot... Na ez az amire leegyszerűsítve végül is rá lehet fogni hogy szerencse, de azért sokan nem képesek ezeket bevállalni különféle okokból, aztán akkor úgy nincs szerencséjük, hogy startvonalhoz sem álltak...

A lakhatásos részhez meg tényleg csak annyit: kompromisszum kell, nem sírás. Nincs pénzed, de nem akarsz anyunál lakni? Vegyél fel hitelt. Nem tetszik a panel, de hűvösvölgyre nincs még hitelből sem? Költözz messzebbre, lesz olcsóbban kertes ház. Rablásnak érzed a mostani albérlet árakat? Tényleg elszálltak, vegyél fel hitelt és inkább a saját törlesztődet fizesd! Még annyi pénzed sincs, hogy az önrészt letedd hiteligénylésnél úgy hogy már nem vagy pályakezdő? Próbelj meg vagy tanulni más szakmát, vagy továbbtanulni, esetleg ha jó piacképes tudásod van, nem megülni a posványban, maradni a komfortos meleg húgyban! Ja igen, az sem hülyeség ha találsz egy párt, könnyebb lesz, meg amúgy is, javít a komfortérzeten az odafelé vezető úton, társas lények vagyunk!

Dióhéjban ennyit a "szerencséről"!!!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 543
45 085
113
Ez cégenként változik, de van rá példa, ismerek is ilyent. De konkrétan amitől elborul az agyam az ez a hozzáállás és meglátás, hogy "milyen jó, hogy kint 5 év munkaviszony után már csak háromszor kell annyit dolgozzon, mint a német ahoz, hogy fele annyit keressen". Közben nem gondol arra, hogy itthon mi pénzébe kerűl az államnak egy szakmunkás kiképzése vagy egy diplomásé, akit egy pillanat alatt elvisz a nyugati anélkül, hogy a költségekbe belepótolna egy centet is.
Neki nem is erre kell hogy gondoljon, hanem arra hogy tisztességesen meg tudjon élni, jövőt biztosítani a gyerekeinek! Nyilván a számukra jobb, vagy jobbnak tűnő felé fognak elmozdulni. Ezt a területet előbb utóbb szabályozni kell. Az állam felelőssége, hogy NE legyen tömeges jelenség az, hogy a mi pénzünkön kitanítatott fiatalok azonnal pattannak nyugatra.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 543
45 085
113
A betonkeverő mellett itthon 20-25 000-et lehet keresni manapság de hallottam már többet is. A 16 óra meg a 90-2000-es évek valósága, annak vége. Én szeretettel ajánlom minden diplomás semmirekellőnek :D:D de általában nem kell senkinek, mert büdös, poros fáradtságos és nehéz :D:D Mindenki kényelmesebben sírdogál egy iroda kényelmes komfortos légkondícionált helyiségéből.

Ezt örömmel hallom, bár kicsit meseszerű nekem hogy idehaza kevesebb mint 16 óra napi betonkeverőzéssel, vagy bármilyen az építőiparban a tápláléklánc allján heti 5 nappal netto 500 000 ft ot meg lehet keresni. Ha így van, akkor szerintem akinek nincs szép nagy kertesháza, az elszórja a pénzét hülyeségekre.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
.
Ez nagyon szép és jó, csak akinek az élete pont olyan ritmusban keződött, hogy 2008 óta van főállása, nincs felesége és nem tud félretenni sem, majd mire esetleg lenne pénze, akkor elszáll a lakás és lakbér árak mellett nem tud hitels sem felvenni, mert nincs kezőrészletre sem pénze. Amúgy sem akkor kell lakást venni, amikor szárnyalnak az árak. Visziont ilyenkor a lakbér is drága.

Na ezt add össze...

Csak egy idézet mástól... Aki hisz a globális összeesküvésekben az még nem próbált irányítani ez 10 fős melósbrigádot.
Majdegyzem ezzel a kommenttel megbecsülésem utolsó morzsáit is kb. elvesztetted. Kurvára nem "hiszek", nem azért vagyok aki vagyok...

Többek között ezért találták fel a házasság intézményét. Bárhol is éljen a világon, egyedül az ember sokkal de sokkal nehezebben boldogul. Az élet egy verseny, aki egyedül él, hátrányban van azzal szemben aki házas, vagy van élettársa. Ha az asszony is dolgozik, akkor máris kétszer annyit visznek haza, mint te, költség meg szinte ugyanannyi van, ezért ők meg tudják fizetni a lakbért is és még félre is tesznek majdnem egy fizut. Nem tudom, hogy a mai pénzcentrikus társadalomban, hogy a fenében nem jut eszébe az embereknek, hogy szinglinek lenni egyenlő a szegényebbnek lennivel is. Vagyis csak akkor lesz egy szingli hasonlóan gazdag, ha egyedül annyit keres, mint a házaspár két tagja összesen. Szóval ideje megházasodni. :)
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Én a bankkártyámat szüntettem meg :D Én kivoltam attól, hogy nem használom semmire mégis fizetnem kell a "szolgáltatásért". Mindent megszüntettem, a számlámat is. Nem tetszik az a tendencia ami a világban most már egyre nagyobb teret hódít, hogy a bankokon keresztűl az ott tárolt pénzedet negatív kamattal súlytják, mint japánban pl és megadóztatják a megtakarításaisat. Akkor inkább a kápé az kevésbé nyomon követhető, a párnában csak én "adóztatom" amire akarom :D
A bankkártya az amúgy is olyan, mint a rabszolga nyakörve, azt is tudják, mire költesz, pl amerikában már olvastam olyat, hogy a bankkártyás költései alapján rámentek az adóhatóság emberei magánszemélyekre, mert bankkártyával fizettek olyan luxuscikkekért ami a fizetésükből nem tellett volna és meg kérdezték tőlük, h miből telik...
Ez a gazdaságfehérítősdi, számomra valahogy a még egy réteg bőrt lehúzunk a seggedről című sztorival cseng egybe..:D

Az a te bajod, hogy nem használtad semmire. Én pl. minden számla kifizetése miatt 4 km-t kellene utazzak. Van gáz, villany, víz, és szemétdíj. Ok, hogy biciklivel ingyen megteszem az utat, de mégiscsak elmegy vele egy-egy óra, amit másra hasznosabban használnék. Netről meg pár másodperc. Na ezért a szolgáltatásért fizetsz havonta párszáz forintot.
Adóhatóság: LEGENDA.
Hacsak nem költesz el forintmilliárdokat (amit szerintem nem is fogsz tudni kártyáról, csak banki utalással), senki sem fog nyomozni utánad. Szerinted a NAV-nak van kapacitása utánanézni párszázezer forintos ügyleteknek? Megsugom neked, hogy még a milliós utalásokat sem követi senki.
Amúgy meg, aki nem sáros, az nem kell féljen a NAV-tól. Ha félsz a NAV-tól, akkor viszont ne halljam többet, hogy ők lopnak, mi dolgozunk. Írd inkább, hogy ők lopnak, mi is lopunk. :p
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Nem mindent, csak érdekes módon van aki képes felfogni azt, hogy nincsenek mindenható összeeskövők, akiken nem érdekelnek szaros 10 milliós országok ami félbűzönőzk markában van már...

A tőzsdei spekulációkból élők pont a kisebb országokon tudnak a legtöbbet nyerészkedni, mert akkora vagyonuk van, hogy simán tudják befolyásolni a tőzsdéiket. A kiwi elleni támadásról hallottál? Amikor Új-Zéland pénzére spekulált egy befektető? Na az az ország szó szerint a világ végén van, mégis megtalálták, na majd Magyarország Európa közepén el fog tudni bujni ezektől.
Soros volt az, aki bedöntötte az angol fontot. Ez teljesen nyilvános, ezzel a tettével lett világszerte ismert. Szerinted hány millió ember életét tette rosszabbá akkor? 60 millióan lakták akkoriban az Egyesült Királyságot. Nem értem meg, az ilyen embert mi a fenéért kell védeni?
Féreértés ne essék, nem azért írom ezt, mert irigylem a gazdagságát. Van a világon sok multimilliárdos rajta kívül. Ott van pl. Bill Gates, Elon Musk, vagy akár Mark Zuckerberg, hogy csak a híresebbeket említsem. Ők viszont előrébb vitték a világot. Adtak valamit az emberiségnek. Ez az ember (és van ott még jópár a köreiben) viszont mások nyomorán lett ilyen gazdag.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Nem ez volt a lényeg, hanem hogy egy képernyőn mindenki által követhető eseményt ki hogyan látta... a "depressziós" média azt látta, amit én? szarok voltunk egy totál gyenge amatőr csapat ellen. Az optimista (szerintem inkább szervilis) média meg azt bizonygatta, hogy "jól van ez, pont ezt akartuk, és a nézőknek is tetszett".

Én pont láttam a tegnap az M1 sporthíreit és egyáltalán nem ez jött le: "optimista (szerintem inkább szervilis) média meg azt bizonygatta, hogy "jól van ez, pont ezt akartuk, és a nézőknek is tetszett".
Eléggé gúnyosan beszélt a bemondó a meccsről és a csapatról. Simán megjegyezte azt is, hogy kikaptunk a világ egyik leggyengébb csapatától, 186-dik helyen voltak a meccs előtt (saját megjegyzés: van egyáltalán még csapat utánuk?) annak ellenére, hogy mennyi pénzt kap a foci az utóbbi időben.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 079
83 403
113
Azért az ellen oldal sem mindig dühből vagdalkozik. Az éremnek mindig két oldala van. És én most itt nem akarok felsorolni a másik oldalról semmit, mert nem is ez a lényeg. Az vitathatatlan, hogy a költségvetésnek nagyobb mozgástere van , többek között a kamatterhek csökkenése miatt is, ami jó. Viszont az már aggasztó, hogy mikre költenek el feleslegesen százmilliárdokat: stadionok, kisvasút, üveghíd, űrközpont, plakátkampány, többszörös túlszámlázások, várba költözés és társai, stb. Az átlagembert nem vígasztalja, hogy a Fideszessé vált KSH éppen milyen átlagfizetést számol ki, mert a többséget ez eddig nem érintette. Ha pár embert (Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Habony Árpi, Rogán Tóni, és további offshore lovagok, és igen, SIMICSKA!), akik a haszonélvezők (voltak), kivennénk a rendszerből, az átlagfizetések emelkedése máris eltörpülne. Talán most csepegtetnek egy kicsit az alattvalóknak is, mert rájöttek, hogy minél többen dolgozunk a rendszernek, annál nagyobbat kaszálnak rajtunk. Márpedig ehhez az kell, hogy megállítsák a kivándorlást. Eközben tudjuk, hogy az oktatás színvonala a béka segge alatt van. És ez nem is feltétlenül az anyagiakon, hanem inkább a hozzá nem értésen múlik. A gond az, hogy 2010-től kezdve már nem a hozzá értés, hanem a rendszerhez való hűség lett az elsődleges, a leváltásokkor, kinevezésekkor. És ez igaz az egészségügyre is. A csilli-villi kórházak semmit sem érnek, ha alapvető műszerek hiányoznak, és általánossá vált a létszámhiány. Visszatérve arra, amiről itt társalognunk kellene, a honvédségnél is hatalmas pénzek tűnnek el a semmire. Mit akarunk mi a tartalékosokkal, ha még azt a néhány ezer profi katonát sem szereljük fel rendesen, akikre számítani lehetne baj esetén. A környéken mindenki fejleszt. Nem csak a sereget, hanem a hadiipart is. Mi meg csak arra számítunk, hogy majd jól lenullázzák vele a gazdaságukat, és akkor majd mi leszünk a valakik. Hát én ebben nem hiszek.

Pláne, ha kivennénk annak a sok volt pártfunkci kommunistának a vagyonát és fizetését, akik 1990 után közvetlenül milliárdossá váltak, vagy a privatizáció nyertesei voltak!
 
Status
Not open for further replies.