Ha nem játszottál vele Joystickkel, akkor készülj hogy nem csak móka és kacagás lesz: Realisticben a sok mouse aimes buzi le fog lőni gond nélkül ha head on-t repülsz 1km ről, illetve NEKED Joystickkel soha nem fog olyan könnyen menni a célzás mint nekik sem horizontális fordulóharcban, sem boom and zoom/energy fight közben.
Ha viszont rápróbálsz majd ez miatt a Simulator módra, ahol ugye mindenkinek tiltva van a mouse aim, tehát egyenlő eséllyel tudsz harcba szállni, ott profik vannak, s elsőre ha nem szoktad a marker nélküliséget(itt az van, kötelezően), észre sem fogja venni a szemed az ellenséget, illetve mikor megörülsz majd valakinek akit meglátsz, rástartolsz, lősz rá, jó eséllyel saját gép lesz egyszer kétszer akire lősz

. Az sem egyszerű hogy egyáltalán full motor kontrollt használj, propeller dőlésszögekkel, üzemanyag-levegő mixtúrákkal magasság függően, illetve a radiátort a motor hőfokához igazítsd mindíg, illetve ha nagyon kell az extra sebesség menekülésnél, akkor zárd azonnal. Felszállásnál ami vicces tud még lenni az a forgatónyomaték hatása ami csavar majd oldalra, a Gyro hatás. Nekem kb. 2 nap volt csak az hogy megtanultam anno üzembiztosan felszállni. Szóval ne várj hirtelen gyors sikerélményt, de azt tudom mondani, ha lesz hozzá elég türelmed, ez a legjobb játékmód, és bár kevesen játsszák ezt a módot, kiváló a közösség, csapatmunka a nyerő. A gépek teljesítményét, előnyeit hátrányait mind kell tudd ahhoz hogy ki tudd használni, és ez kulcs lesz, mivel akik itt játszanak, azok is tudják hogy mivel mit érdemes és mikor. Aki egy messzerrel elkezd fordulózni egy Yak ellen 3000m-en, az ugyan úgy meghal mint aki felmegy vele egy Mustang ellen 7000m-re energia harcra. Csak okosan

!
Sok sikert, és még több türelmet hozzá!