Rafale (Dassault, Franciaország)

Különös egy demo, a Rafale pilóta lerepüli a műsort, pedig csak egy hajtóművön megy az utánégetés...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ezt kb már egy éve csinálják. Legalábbis én akkor láttam ezt először. Szerintem ez nem hiba, hanem show-elem. Ezzel is a hajtóművek erejét akarják bemutatni.

Szintén a belgáknál, 2016 júniusában, Florennesben.

A belgáknál épp most fut a tender az F-16 leváltására. Gondolom, ez is egy kis marketing trükk.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Az a jó öreg Rafale A technológia demonstrátor 1986-ból, mikor nálunk idehaza az Ég Katonáit forgatta az Edelényi Gábor. A Rafale A valamivel kisebb volt a szériagépeknél, sokkal könnyebb is, de a tesztekhez használt GE F404-es hajtóművekkel brutálisan energikusan repült ez a gép. Mindezt már akkor, mikor a konkurens össz-európai Typhoon még fasorba se volt, csak a félig-meddig hasonló EAP tech demó próbálgatta szárnyait.
A Rafale A felemás hajtóművekkel, mint a Snecma M88 repülő próbapadja került nyugdíjazásra 1994-ben.

Az a jó öreg Rafale A technológia demonstrátor 1986-ból, mikor nálunk idehaza az Ég Katonáit forgatta az Edelényi Gábor. A Rafale A valamivel kisebb volt a szériagépeknél, sokkal könnyebb is, de a tesztekhez használt GE F404-es hajtóművekkel brutálisan energikusan repült ez a gép. Mindezt már akkor, mikor a konkurens össz-európai Typhoon még fasorba se volt, csak a félig-meddig hasonló EAP tech demó próbálgatta szárnyait.
A Rafale A felemás hajtóművekkel, mint a Snecma M88 repülő próbapadja került nyugdíjazásra 1994-ben.

Nem nagyobb volt egy picit az A változat, mint a szériagépek?:confused:
Most hirtelen adatokat nem találtam rá.

french-air-force-dassault-rafale-c-4-gl-samoliot-oruzhie.jpg

Kíváncsi vagyok, hogy ezek a derék Franciák mikor számolnak utána, hogy az ilyen amcsi utánanyúlások eredményeképpen mennyivel lettek rövidebbek, mint pl. a Mistral buli, vagy most az esetleges Rafi bukta...

Amúgy Trump ezzel azt gondolom kontra produktív lesz, mert az Oroszok szívesen el fognak adni mindent kemény valutáért amit a Franciák adtak volna, amerikai chippek nélkül....

Hülyének lenni emberi jog....

Bár az egyiptomi kormánynak eladnék-e ilyem kategóriás fegyvereket, az ottani stabilitást nézve? (NEM)

Hülyének lenni emberi jog....

Bár az egyiptomi kormánynak eladnék-e ilyem kategóriás fegyvereket, az ottani stabilitást nézve? (NEM)

Szerintem te akkor sem adnál el Egyiptomnak ilyen kategóriás fegyvert, ha stabil helyzet lenne ott. Mondjuk ezt meg is értem. Én sem örvendezek, hogy a románok egyre jobb fegyvereket vásárolnak, míg nálunk.....
Nálatok legalább van mivel megvédenetek magatokat.