[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 875
113
Demografiara a legjobb megoldas a sok feminista es libis szarsag sutbadobasa... A sok huly fuggetlen karielista nos filmet hamyagolni... Kitolni a gyedet es a gyest. Kevesebb not alkalmazni a ferfiaknak magasabb fizetest...
A noket arra terelni median at hogy a gyerekmeveles haztartas beliseg nemhogy epp olyan fontos mint a ferfi munkaly hamem fontosab... Es a reszmunkaidos allasok garantalasa allami swgitseggel...


magyarul: a volt osztálytársaid közül a csajok mind többet keresnek nálad?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 062
66 722
113
A városok szerkezete az igény szerint változik. Egyébként meg Bp-n belül sem állja meg ez a kijelentés a helyét. Az agglomerációk egy része pl. Bp felé terjeszkedett és a fővároson kívüli agglomeráció mellett is a fővárosban zajlanak brutális építkezések. A Kelenföldi erőmű környéke 25 éve egy kibaszott nagy lepukkant ipartelep volt. Az OTI Industries székháza 2011 óta van a Galvani és Szerémi út sarkán. Akkor kb. 1 db lakópart tömb volt a közelben. Ma meg ott tartunk, hogy a szomszédban egyre másra épülnek a tömbök.

Ezen 1990-es állapotot megnézheted.
https://www.fentrol.hu/hu/

A Google Earth-tel meg nézd meg 2008 után a környéket. Az Üllői út két oldalán a Klinikák magasságában az elmúlt 1,5 évben kb. 8-10 tömböt tartoltak le és épülnek új lakások.

Szóval egyáltalán nem igaz általánosan az, amit írsz. Az agglomerációban is épül, de Bp. határa semmit nem változott kb. az elmúlt 25 évben. A városon belül pizícionálódtak át a preferált területek. A 11. kerület 20 éve egyáltalán nem volt a csúcson. Most meg az, de nagyon. Régen Rózsadomb volt fogalom, ma meg sokan azt sem tudják hol van...
Meglehet, én csak azt érzékelem hogy Budapest Biatorbágynál kezdődik, azt is meg lehet nézni a Fentről.hu-n. Szombathely dettó, ezt gyakrabban látom ugye, 50 éve az emlékmű környéke is alig lakott volt, most meg Oladi plató stb, na meg a másik irányba a Metro, meg Tesco környéke ahol 25 éve még kukorica földek álltak. Azt is érdemes megnézni mindkét Map-on. Közben meg:
http://nepesseg.com/vas/szombathely
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 643
16 534
113
Molni: olvastam a griffes értekezésed. Jó volt. Egy kérdés, JAS- nak passzív védelme e az üzemanyag tartály nitrogén töltete, vagy az sincs (öntömítő rendszere nincs tudtommal)? Meddig haragszól a mihukra? :)
 
M

molnibalage

Guest
Molni: olvastam a griffes értekezésed. Jó volt. Egy kérdés, JAS- nak passzív védelme e az üzemanyag tartály nitrogén töltete, vagy az sincs (öntömítő rendszere nincs tudtommal)? Meddig haragszól a mihukra? :)
Az üzemanyagrendszer semlegesgáz védelme azt nem nevezném védelemnek, mert az már inkább csak a kár csökkentése. A korszerű fegyverek pusztító ereje akkora, hogy ennek a legtöbb esetben nem biztos, hogy messzemenő következménye lenne. Ezidáig kb. alig tekinthető túlzással kb. kerekítési hiba azon repülőgépek száma, amik MANPAD-nál nagyobb találat után haza tudtak menni a lelőtt gépek közül a harcászati gépek kategóriájában.

Én nem a mihukra haragszom hanem azokra, akik hagyták elvosrvadni. Ha a 24-es flotta tartotta volt a 8 gépes flotta méretet legalább és nem erodálódik el, akkor lett volna értelme koppig kirepülni őket. Annak semmi értelme, hogy egy széthullani hagyott képességet feltámasszák méregdrágán kb. 8 évre. Miért 8 év? Mert vicckategóriás már most is képességeik alapján ezeket a heliket így harcképesnek kezelni, nemhogy 8 év múlva. Tehát, ha 8 éven túl ezzel a konfiggal számolnak, akkor bűn, ha meg 8 évre költenek ennyit, akkor is. Ez annak a résznek a lényege.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 647
1 467
113
Mondj egyetlen-egy kapitalista országot, ahol a társadalom belső szaporulata elégséges a fennmaradáshoz (bevándorlás nélkül). Nem tudsz egyetlen-egyet sem mondani, mert nincs. Vagyis a kapitalizmus megöli a társadalmat.

Egy tarsadalomnak mukodesenek nem a populacio nagysaga, hanem a minosege a kulcsa.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 647
1 467
113
@molnibalage

"A szabadpiac némi állami kontrollal az, ami eddig működőképesnek bizonyult."
Igazabol az sem mukodik, de kevesbe latvanyos a fail.
 
M

molnibalage

Guest
@molnibalage

"A szabadpiac némi állami kontrollal az, ami eddig működőképesnek bizonyult."
Igazabol az sem mukodik, de kevesbe latvanyos a fail.
Mitől nem működk? Igen, a válságok bele vannak kódolva. A külnöbség az, hogy ebből felállt az állam és az élet megy tovább.

  • A szocializmus 2.0-át meg látod venezuelai "sikereken". Tudod, az az ország, ahol a világ legnagyobb realtív olajkészletével olyan helyzeben van, hogy tömegese éhezés van már lassan és zúgnak visssza XIX. század felé lassan?
  • Vagy Észak-korea gazdasága sikertörténet és előrelépés és haladás jelképe?
  • Kína is 30 évig toporgott egyhelyben, aztán a '90-es évek váltása óta tart, amerra tart.
Soroljam még, vagy első blikkre elég lesz ez?

Egyetlen politikai forma sem tud mit kezdeni, és könnyen lekezelni a technológiai és gazdasági fejlődés és a korfa brutális kilendüléseivel. Ez nem a kapitalizmus fail kategóriája... Ez akkor is gond, ha diktatúra van. Sőt, akkor lesz igazán súlyos, lásd egykapolitka Kínában és a férfi/nő arány megbomlása a sajátos kulturális háttérrel együtt.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Egy tarsadalomnak mukodesenek nem a populacio nagysaga, hanem a minosege a kulcsa.
Itt tévedésben esel, társadalom olyan mint egy élő szervezet. Benne minden egyes polgár egy egy sejt amelynek van egy életciklusa. Egészséges szervezetben/társadalomban minden kiöregedett/meghalt sejt vagy ember helyében lép egy fiatal új. Ezzel idő elő haladtával is csak egy rendszer stabilizálnak. Normál esetben ezen állandóság mellett a fejlődés azt jelenti hogy a régiek helyére belépő, sejtek/ emberek jobbak valamilyen szempontból mint elődeik. Egészségesebben tudnak élni, ellenállóbak, okosabbak.
Ez az állandóság mind addig igaz amíg környezeti sokk határ nem éri a szerveztetett vagy a társadalmat.

Ma az aki magasan képzet, magasan IQ rendelkezik egész életében robottól nem szaporodik, következő nemzedékből az ilyen emberek genomja egyszerűen kizáródik.
Még egy fontos kortünete a pusztulásnak a társadalmi egyenlőtlenség növekedése. Mikor a felső 1-10% javak minél nagyobb arányban részesedik míg a maradék 90% tendenciózusan egyre kevesebb rész jut a javakból. Ergo 90% létszáma és minőség drasztikusan csökken. Erre a felső 1-10% nem hogy a tőke felhalmozás megállítaná mert komolyan 11. autóra kinek van szüksége? Nem ezt teszi hanem más társadalmat akar donorként felhasználni. Igen ám de a donorként szóba jöhető társadalom kulturálisa, és világ nézetileg teljesen más létszemléletet képeznek. Így a felső 1-10% idővel maga is behódol a donornak szánt társadalom felső 1-10% kiegyezik vagy maga is elpusztul.
Egész Európának ajánlom intő példa ként Dél-Afrikai köztársaság esetét! lehet mondani de hát ott a fehérek voltak anno a betolakodók. Igen ám de a Burok voltak azok akik azt az államot megteremtették és fenntartották. Most ölik őket viszont Dél-Afrikai Köztársaság amelyet 10 éve még feltörekvő hatalomként tartottunk számon. Búr üldözéssel egyenesen arányosan süllyed le a többi arafika állam szintjére.

Ha ezt vesszük alapul és Nyugat vs Kelet Római birodalom történetét. 2100-ra Nyugat-Európában Közel-keleti állapotok fognak uralkodni. Megmaradt ős lakosság ahogy elkezd menekülni szülőföldjéről úgy fog ezen államok GDP-je évről évre drasztikusan vissza esni. Amely újabb területek prédálására készteti majd a muzulmánokat!
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 647
1 467
113
Azert nem mukodik, mert a kozeposztaly csuszik lefele es egyre nagyobbra nyilik az ollo szegenyek es gazdagok kozott.
Azert nem mukodik, mert egyre kevesebbek kezeben vannak komplett rendszerek.
Azert nem mukodik, mert minel nagyobb egy ceg, annal inkabb igyekszik megsporolni az adot.
Azert nem mukodik, mert a valsagok tuneti kezelest kapnak, a rendszerben eppugy kodolva van a vegere fail mint a kommunizmusban volt, csak kanyargosabb az eljutas.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Ursa Maior

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 647
1 467
113
Itt tévedésben esel, társadalom olyan mint egy élő szervezet. Benne minden egyes polgár egy egy sejt amelynek van egy életciklusa. Egészséges szervezetben/társadalomban minden kiöregedett/meghalt sejt vagy ember helyében lép egy fiatal új. Ezzel idő elő haladtával is csak egy rendszer stabilizálnak. Normál esetben ezen állandóság mellett a fejlődés azt jelenti hogy a régiek helyére belépő, sejtek/ emberek jobbak valamilyen szempontból mint elődeik. Egészségesebben tudnak élni, ellenállóbak, okosabbak.
Ez az állandóság mind addig igaz amíg környezeti sokk határ nem éri a szerveztetett vagy a társadalmat.

Ma az aki magasan képzet, magasan IQ rendelkezik egész életében robottól nem szaporodik, következő nemzedékből az ilyen emberek genomja egyszerűen kizáródik.
Még egy fontos kortünete a pusztulásnak a társadalmi egyenlőtlenség növekedése. Mikor a felső 1-10% javak minél nagyobb arányban részesedik míg a maradék 90% tendenciózusan egyre kevesebb rész jut a javakból. Ergo 90% létszáma és minőség drasztikusan csökken. Erre a felső 1-10% nem hogy a tőke felhalmozás megállítaná mert komolyan 11. autóra kinek van szüksége? Nem ezt teszi hanem más társadalmat akar donorként felhasználni. Igen ám de a donorként szóba jöhető társadalom kulturálisa, és világ nézetileg teljesen más létszemléletet képeznek. Így a felső 1-10% idővel maga is behódol a donornak szánt társadalom felső 1-10% kiegyezik vagy maga is elpusztul.
Egész Európának ajánlom intő példa ként Dél-Afrikai köztársaság esetét! lehet mondani de hát ott a fehérek voltak anno a betolakodók. Igen ám de a Burok voltak azok akik azt az államot megteremtették és fenntartották. Most ölik őket viszont Dél-Afrikai Köztársaság amelyet 10 éve még feltörekvő hatalomként tartottunk számon. Búr üldözéssel egyenesen arányosan süllyed le a többi arafika állam szintjére.

Ha ezt vesszük alapul és Nyugat vs Kelet Római birodalom történetét. 2100-ra Nyugat-Európában Közel-keleti állapotok fognak uralkodni. Megmaradt ős lakosság ahogy elkezd menekülni szülőföldjéről úgy fog ezen államok GDP-je évről évre drasztikusan vissza esni. Amely újabb területek prédálására készteti majd a muzulmánokat!

Ez az elmelet mar ott megbukik, hogy tarsadalmak evezredek ota leteznek, mikozben a human populacio toredeke volt a mostaninak.
Nyilvan van minimalisan szukseges populacio (ez a tarsadalom tudomanyos-technologiai fejlettsegi fokatol fugg), de alapvetoen egy tarsadalom nem a meretetol lesz sikeres, hanem a fejlettsegi fokatol.

Del-Afrika elsosorban az angoloknak koszonhetoen lett sikeres egyebkent, a tobbivel egyetertek.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Ez az elmelet mar ott megbukik, hogy tarsadalmak evezredek ota leteznek, mikozben a human populacio toredeke volt a mostaninak.
Nyilvan van minimalisan szukseges populacio (ez a tarsadalom tudomanyos-technologiai fejlettsegi fokatol fugg), de alapvetoen egy tarsadalom nem a meretetol lesz sikeres, hanem a fejlettsegi fokatol.

Del-Afrika elsosorban az angoloknak koszonhetoen lett sikeres egyebkent, a tobbivel egyetertek.

Oké nem a méret, de nem érted, hogy nem stagnálás van ami erőforrás optimalizálás, és fenntarthatóság miatt lenne jó. Hanem mert Jakabnak 11 és 12 luxus autót is kell a garázsban, ezért Jóskát, Tamást, Bélát, meg még vagy 10 másikat olyan mértékig dolgoztatja, hogy 13 emberből kb 6-7 lesz felesége. 6-7 családból kb 3-4 lesz gyereke és ezen gyerekes családok bakban a gyerek ráta 1,6-1,7 így jobb esetben is 7 gyerek lesz. Vagyis 13 munkás és 7 asszony az 20 ember, és az ők helyükre fog belépni 7 gyerek akire még nagyobb terhet zuhannak mert Jakab gyermekének se elég a 12 darab luxu autó ő is többet akar szeretné meg venni élete során a 16-17 ilyen autót is. Csak már nem 13 munkása van hanem 7 mindössze akinek még 20 nyugdíjast is el kellene tartani.
 

Ursa Maior

Well-Known Member
2017. február 2.
682
1 037
93
Az üzemanyagrendszer semlegesgáz védelme azt nem nevezném védelemnek, mert az már inkább csak a kár csökkentése. A korszerű fegyverek pusztító ereje akkora, hogy ennek a legtöbb esetben nem biztos, hogy messzemenő következménye lenne. Ezidáig kb. alig tekinthető túlzással kb. kerekítési hiba azon repülőgépek száma, amik MANPAD-nál nagyobb találat után haza tudtak menni a lelőtt gépek közül a harcászati gépek kategóriájában.

Én nem a mihukra haragszom hanem azokra, akik hagyták elvosrvadni. Ha a 24-es flotta tartotta volt a 8 gépes flotta méretet legalább és nem erodálódik el, akkor lett volna értelme koppig kirepülni őket. Annak semmi értelme, hogy egy széthullani hagyott képességet feltámasszák méregdrágán kb. 8 évre. Miért 8 év? Mert vicckategóriás már most is képességeik alapján ezeket a heliket így harcképesnek kezelni, nemhogy 8 év múlva. Tehát, ha 8 éven túl ezzel a konfiggal számolnak, akkor bűn, ha meg 8 évre költenek ennyit, akkor is. Ez annak a résznek a lényege.

Sajnos egyet kell értsek.

Már 2009 áprilisában mesélték a mihu pilóták, hogy lassan nincs több repidő, mert kellene nagyjavításra küldeni a gépeket és a döntésnek már meg kellett volna születnie, sőt a szerződésnek is...

No comment.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 586
56 253
113
haubagoi

"Jaj, értem. Szóval akkor most már ne legyen még nyugdíjrendszer se. Fáj a fogatok még a nyugdíj pénzekre is. Bravó."

Hopsz! Most lebuktam... Lelepleződött, hogy én is része vagyok egy világméretű UFO-zsidó összeesküvésnek amely a nyuggerek megtakarítására pályázik :eek:
Jajhj most mi lesz velünk? :rolleyes::D
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 647
1 467
113
Oké nem a méret, de nem érted, hogy nem stagnálás van ami erőforrás optimalizálás, és fenntarthatóság miatt lenne jó. Hanem mert Jakabnak 11 és 12 luxus autót is kell a garázsban, ezért Jóskát, Tamást, Bélát, meg még vagy 10 másikat olyan mértékig dolgoztatja, hogy 13 emberből kb 6-7 lesz felesége. 6-7 családból kb 3-4 lesz gyereke és ezen gyerekes családok bakban a gyerek ráta 1,6-1,7 így jobb esetben is 7 gyerek lesz. Vagyis 13 munkás és 7 asszony az 20 ember, és az ők helyükre fog belépni 7 gyerek akire még nagyobb terhet zuhannak mert Jakab gyermekének se elég a 12 darab luxu autó ő is többet akar szeretné meg venni élete során a 16-17 ilyen autót is. Csak már nem 13 munkása van hanem 7 mindössze akinek még 20 nyugdíjast is el kellene tartani.

Az emberek nem azert vallalnak kevesebb gyereket mert nem fenntarthatoak a tarsadalmak, hanem azert, mert megtehetik, hogy ne vallaljanak tobbet (fogamzasgatlas lehetosege). A populacio csokkenese onmagaban nem problema.

A problema a a fertilitasi kulonbseg az okos, atlagos meg az idiota emberek kozott, ami hosszu tavon minden tarsadalmat beleallit a foldbe, ha nincs szabalyozva (akarcsak az egyenlo valasztojog).
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 586
56 253
113
haubagoi

"Megmutatom mi a probléma azzal, hogy azt javaslod, ne legyen nyugdíj rendszer, "

Egy szóval nem mondtam, hogy ne legyen nyugdíj rendszer, a magán nyugdíj mellet meg már végkép nem érveltem....
Tessék figyelmesebben olvasni :)
 

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 647
1 467
113
Az lehet, na de ha a társadalmad elfogy bevándorlás nélkül, akkor csak nem mondhatod, hogy minden rendben van.

Miert ne lehetne rendben az a resze, hogy fogy a populacio? Az a hulyeseg, hogy bevandorlassal akarjak potolni.
No meg az, hogy a kapitalizmusnak koze nincs a fenntarthatosaghoz alapbol.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
Miert ne lehetne rendben az a resze, hogy fogy a populacio? Az a hulyeseg, hogy bevandorlassal akarjak potolni.
No meg az, hogy a kapitalizmusnak koze nincs a fenntarthatosaghoz alapbol.

Miért, az USA hogyan pótolja? Kanada hogyan?
És mikor fog megállni a populáció csökkenése? (soha)
 
  • Tetszik
Reactions: nekerdez
Status
Not open for further replies.