Érdekességek a világ országaiból

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazd...e=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Aslund konklúziója ezért nagyon egyszerű. Ha az orosz és az ukrán vezetők azt akarják, hogy országaik gazdasága növekedjen, akkor létre kell hozniuk a vagyon jogvédelmét, az ehhez szükséges jogszolgáltatással együtt. Amíg a járadékszerzéssel vannak elfoglalva, addig gazdasági araszolásra ítélik országaikat, és ezen nem fog segíteni egy esetleges újabb olajár-emelkedés sem.



 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
80 983
113
Orosz mezőgazdaság 2000 és 2017-ben
27798160_538412816528525_2266556913272401046_o.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Írtam már feljebb, az ilyen ábrák szerint pld tavaly 30! százalékot nőtt a gabonatermésük....
hmm....
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Kedvezőek voltak az időjárási viszonyok.

Írtam már feljebb, az ilyen ábrák szerint pld tavaly 30! százalékot nőtt a gabonatermésük....
hmm....
hozzátéve ez volt a 2017 juniusi!!!+ előrejelzésük:

Az orosz mezőgazdasági minisztérium frissített előrejelzése szerint a 2017-es orosz gabonatermés 100-105 millió tonna lehet a korábban várt 110 millió tonna helyett. A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a tavaszi vetés jelenleg 1,1 millió hektáron van elmaradva a 2016-os évhez képest.

Eközben a SovEcon mezőgazdasági tanácsadó ügynökség úgy véli, hogy nincs szükség jelentősen lefelé módosítani az előrejelzéseket, mivel melegebb időjártás várható hamarosan Oroszország európai régióiban. Májusban az ügynökség 115,3 millió tonnára becsülte Oroszország idei gabonatermését, beleértve a 70,4 millió tonna búzát.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
80 983
113
Rosszul becsülték. Kezdenek belejönni az oroszok a gazdálkodásba.Növekszik 1ha terméshozama is.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 991
53 878
113


Elitták az árát.:D
Azt is nehezen dolgizom fel,mikor nálunk 5.évente esik 10cm.hó,és az illetékes főkefés drámázik a kamerába,hogy jujj,télen hó esik.
Ehhez képest az Oroszok is meglepődnk,pedig ott nem 10cm hó esik,és nem 5évente.:D
Olyan mint ha mi belenéznénk a pörköltes kondérba,és meglepődnénk,hogy, jé megint van benne piros paprika....:rolleyes: