Nem tudom mi lehet az a mobil EÁP, de ez az EÁP csak katonáéknál őshonos. Se a rendőrök, se egykor mi Határőrök nem hívtuk így. Igazából azt se tudom mi kellhet hozzá? Pár beton elem, sorompó, táblák, közlekedési lámpa, tárcsa, rúdlámpa, okmány ellenőrző berendezés, híradó eszközök, fényvisszaverő mellények, fémdetektorok, tükrös vizsgálók, bombakereső kutyák eszközök, páncélozott járművek? Valójában nem kell hozzá más mint 2-3 fő plusz egy rúdlámpa, bár egyszer megcsináltam egyedül anno, kis ideig senki nem ment sehova. Szóval szívesen megnézném mit tartalmaz ez a mobil csomag. Ilyenkor csak az egyik volt parancsnokom gyakran ismételt mondata jut eszembe: A Honvédségnél csak gyakorlatoznak, itt minden nap élesben megy. Valójában egy rendőr, de még egy polgárőr is jóval több ellenőrzésben vesz részt mint egy honvéd.A Magyar Honvédség folyamatosan fejlődik, minden eszközbeszerzés az ország és a magyar emberek biztonságát növeli
"Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök azt mondta: a mintegy 3 milliárd forint értékű beszerzésben összesen huszonhét Rába tehergépjármű, nyolc készlet mobil ellenőrző-áteresztő pont, négy készlet drótakadály gyors telepítésére szolgáló utánfutó és egy emelővillás targonca szerepel. A Rába H14-esekkel huszonöt-harminc éves, régi tehergépjárműveket cserélnek le. A beszerzésnél figyeltek arra is, hogy az eddigiektől eltérően ne több, hanem csak egy gyártó terméke kerüljön rendszerbe, így ugyanis sokkal egyszerűbb a fenntartás és az üzemeltetés. A mobil ellenőrző-áteresztő pontokat elsősorban missziós feladatokban használják majd, de azok egy esetleges terrortámadás idején is alkalmazhatók."
https://honvedelem.hu/cikk/109291_a...eszkozbeszerzes_az_orszag_es_a_magyar_emberek
![]()