18+
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kicsit hosszabb változat

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
http://kitekinto.hu/2018/03/22/europan-kivul/irakban-is-megindult-a-kurdok-elleni-torok-hadmuvelet/
Úgy néz ki Erdogan mégis komolyan gondolja...o_O Szíriában még csak-csak, hiszen ott most káosz van. Na de Irak az már egészen más tészta. Kíváncsi leszek az iraki kormány és az USA reakciójára...
Észak Irakban ugyanaz a helyzet mint Afrinban. De facto külön ország és leszarják amit a fővárosból pofáznak. Majd ott is kapnak egy pofont és mennének vissza Bagdad alá. De ha 1x bent vannak a törökök onnan már senki sem veri ki őket.

http://kitekinto.hu/2018/03/22/europan-kivul/irakban-is-megindult-a-kurdok-elleni-torok-hadmuvelet/
Úgy néz ki Erdogan mégis komolyan gondolja...o_O Szíriában még csak-csak, hiszen ott most káosz van. Na de Irak az már egészen más tészta. Kíváncsi leszek az iraki kormány és az USA reakciójára...

Most jelentették be a törökök, hogy Patriotot szeretnének venni az Sz-400 mellé.
Ha elég sokat vesznek (értsd elég sok pénz vándorol az USA-ba), simán el tudom képzelni, hogy szemet hunynak a hódításaik fölött.

http://kitekinto.hu/2018/03/23/euro...aketavedelmi-rendszer-vasarlasan-gondolkodik/

Bakker,ezeket rendesen felszerelné,kiképezné valaki,legyaláznának bárkit a környéken,akinek nincs légiereje,nem sz.roznak. ;)
Én is végignéztem már néhányszor az őket bemutató filmeket és úgy láttam, hogy bármelyik hadsereg büszkén felvállalhatná amit csinálnak.
Amit művelnek az nem is hasonlít a környék katonai egységeinek a felkészültségére, képességeire.
Mintha nem is arab országból való harcosok lennének.

Én is végignéztem már néhányszor az őket bemutató filmeket és úgy láttam, hogy bármelyik hadsereg büszkén felvállalhatná amit csinálnak.
Amit művelnek az nem is hasonlít a környék katonai egységeinek a felkészültségére, képességeire.
Mintha nem is arab országból való harcosok lennének.
Lehet. De az biztos, hogy az ellenfél ( Szaudi vagy jemeni zsoldosok?) gyalàzatosan gyengék.

Bakker,ezeket rendesen felszerelné,kiképezné valaki,legyaláznának bárkit a környéken,akinek nincs légiereje,nem sz.roznak. ;)

A szaúdiakat is eléggé szénné gyalázzák, pedig elég ütős légierővel bírnak! :P

Mondjuk úgy, hogy ha Iránnak érdekében állna Jemenben egy ütős reguláris haderő felállítása, kiképzése, stb. (jelenleg nem áll...) akkor a gumipapucsosokra alapozva ez meglenne 1/4 - 1/2 év alatt, mert azért az erőteljesen látszódik az évek alatt, hogy a kezdeti lelkesedést, és vakmerőséget elkezdte kiegészíteni a taktika, és az egyre tervezettebb rajtaütések megvalósítása. Magyarul egyre inkább látszódik rajtuk, hogy az Iráni Forradalmi Gárda pénze, kiképzése, hírszerzési infók átadása, stb. kezd eredményeket felmutatni.

• Tetszik
Reactions: fip7
Észak Irakban ugyanaz a helyzet mint Afrinban. De facto külön ország és leszarják amit a fővárosból pofáznak. Majd ott is kapnak egy pofont és mennének vissza Bagdad alá. De ha 1x bent vannak a törökök onnan már senki sem veri ki őket.
Igazad van, de kivel fog bevonúlni Irakba? Átviszi a terroristáit keletre? Azt kétlem...