[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 347
8 258
113
Én csak azt nem tudom megérteni - sok más embberrel együtt - hogy neked mi a buli abban, hogy egy ilyan korruprt bandát támogatsz és ajnározol....
Ohhhh én nem ajnározom őket, sőt, csak a hazaárulókhoz képest ez a korrupt banda többet tett le az asztalra mint azok a fantasztikus demokraták összesen. Igazság szerint ha nem ártanak annyit mint az ellenék már megérte.
Bőröndöd van?
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 403
23 338
113
Hol van egy lista? Mert a bibi az, hogy vel nincs két forduó, ezért a legtöbb jelölt 50% alatti aránnyal győzött, amennyire láttam. A régi kétfordulós rendszerben ilyenkor jött a második forduó két jelölt között. Na, ezzel elég szép számú helyen bukna az F, mert a választás után látszana, hogy kire kell szavani, hogy bukjon a mai rendszer. Az országos lista jól mutatja ezt, 50% alatt vannak.

Navajon miért is iktatták ki a kétfordulós rendszert? Kettőt lehet találni. Azért, mert az összefogás lehetőségét gyengíti. Azzal a mocskos demagóg dumával szüntették meg, hogy olcsóbb lesz a választás. (Emlékeim szerint.) Apró hiba, hogy egyfordulós választással akárhányfordulós is megoldható lenne, csak akarni kéne...


Egy ilyen rendszerben esélye nem lenne senkinek a 2/3-ra... Tessék úgy lejátszani a választási eredményekkel ezt úgy, hogy feltesszük, hogy a nem narancsosok mondjuk 2 jelölt szavazát megkapnál prefernecia alapján. Ehm...

A jelenlegi rendszer kurvára nem tükrözi sem a választói akaratot sem az arányos képviseletet...

A jelenlegi választási rendszerrel az a gond, régen akkor volt a választás eredményes ha a választók 50%-a +1 választó leszavazott az első fordulóban, ma gyakorlatilag bármennyien is mennek el, a választás eredményes. De az utóbbi időben bőven megvolt az 50% feletti részvétel. Az egyforduló nem gond, a választópolgár elmegy szavazni (előtte tájékozódik, internet, tv újságok, stb...) és arra szavaz akire akar szabadon (egyenlő, titkos, általános ). Az már más kérdés, hogy a magyar választó általában protest szavazó (nem valaki mellett, hanem valaki ellen szavaz).
Persze megértem én, hogy ha elmegy a szavazók 70%-a és nem a mi jelöltünk nyer, akkor választási csalás történt és diktatúra van, hát ez ugye egyértelmű
Pedig pont ez a demokrácia lényege, lehet hogy megvagyunk győződve az igazunkról (tudjuk, hogy igazunk van, és mindenki más hülye ), de egy választáson a többség bizony leszavazhat minket. És bizony ilyenkor ezt bármennyire is kellemetlen el kell fogadni, még akkor is, ha tudjuk hogy a többség hülyeségét csinál és a vesztébe rohan (szerintünk).

Egyébként én a kisebb országgyűlést tartom nagyobb bajnak, mert így sokkal több választót képvisel a képviselő, mint régen. Pedig az Országgyűlés évi költségvetésének a legkisebb kiadása volt a képviselők fizetése és egyéb juttatásai.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Hogy is mondotta annak idején egy nagy ember? Tessék el lehet menni...
Tudod az a szarkupac egyeseknek a hazájuk.... Szarkupac


El is mennek igen sokan innen. Csak a hivatalos statisztikák ferdítenek. Csak azok vannak benne, akik hivatalosan dolgoznak kint. Nézz szét pld. Győr-Sopronban reggelente, mekkora dugók vannak az Ausztria felé vezető utakon. Hogy hányan dolgoznak külföldön, azt az isten tudja csak. Pld. Sopronban drága nagyon még az albérlet is, mert az Alföldről jövők is vesznek ki szobákat. Vajon miért? Azért mert kijárnak dolgozni. A konyhalányok, karbantartók, kertészek, takarítónők jó része feketén dolgozik minden nap Ausztriában. Ingáznak, MO-n laknak. Itthon az állástalanok részére meghatározott minimum TB-t fizetik, tudva, hogy max. minimum nyugdíjat fognak kapni, ha egyáltalán kapnak. A pénzt, amit keresnek, kb. 10 EUR most az órabér, amiből a közlekedést is fedezni kell, megélnek, és aki okos, egy részét félrerakja. Öregkorára. Vannak, akik 60-70 km távolságot tesznek meg a munkahelyükig. Azt hiszitek viccből csinálják? Nem, egyszerűen meg akarnak élni, mert nincsen elegendő munkahely MO-n. És nem gazdagodnak meg, de még egy kicsivel jobban kijönnek mint itthon. Van tanítónő képzettségű, meg ovónő ismerősöm, aki tehetősebb osztrák családoknál takarít, főz, stb... Beteg az az álllam, amelyben a lakosság jelentős része rákényszerül arra, hogy így vagy úgy, de kint dolgozzon. Aztán Ti is beszéltek össze meg vissza a nagy magyarságról és közben nem láttok az órrotokig, hogy mi történik valójában körülöttetek. Persze Békés meg Hajdú Bihar, megy Csongrád elég messze van az osztrák határtól, de ha tehetnék az ott lakók, ők is kitántorognának legalább dolgozni. De ne csak Ausztriáról beszéljünk, Dél-Zalából pld. Horvátországba, Csáktornyára járnak ki dolgozni az emberek. Buszokkal hordják őket is 60-80 km-re. Hát ez a teljes magyar foglalkoztatottság. ',0 Millió megígért és teljesített munkahelyteremtés az elmúlt 4 év alatt. Max. ha a közmunkásokat is hozzávesszük. De a közmunkás a közmunka alatt (látom elégszer mit csinálnak) tizedannyi értéket nem termelnek, mint a szockóban a kzubikusok. A közmunka nem vezet vissza senkit sem a munka világába, legfeljebb az éhenhalást késlelteti...
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Celebra

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 856
5 094
113

Igazság szerint ha nem ártanak annyit mint az ellenék már megérte
.

Igy van.
Csak nehogy itt is lelojenek egy ujsagirot....
Vagy egyeb nyalanksag..
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Sorban nyujtjak be a lemondasukat a megvert vezetok.
Hadhazy - LMP (elnok helyettes), MSZP vezetese, Juhasz - Egyutt. A Parbeszedben nem vagyok biztos es most beszel Gyurcsany... :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 661
5 440
113
Én csak azt nem tudom megérteni - sok más embberrel együtt - hogy neked mi a buli abban, hogy egy ilyan korruprt bandát támogatsz és ajnározol....

Jaj Migráncsok, ez a joker, a Fidesz nélkül mindent elözönlenek... Az egyszerű embernek ez pont elég varázs szó...
 
M

molnibalage

Guest
Az STV módszerrel (kétfordulós választást feltételezve) erős hasracsapással az jönne ki, hogy kb. a mostani állapot szerinti 91 egyéni helyből kb. jó, ha 45-50 marada narancsos. Ezzel a 42 listás és 50 egyéni választókerülettel az 50% sem lenne meg, nemhogy a kétharmad. Véletleszerűen nézve a kerületek kb. felében 40% tájával győzött narancsos jelölt. Tehát második forduló esetén reális esély lenne arra, hogy akinek nem a 2. perefenciája az F, akkor másra szavaz. Az országos lista 50% alattii eredmény erre utal.
https://index.hu/belfold/2018/valasztas/mandatumok/

Na ennyit erről, hogy egy balfasz rendszer mennyire trozítja az eredményt és mennyire nem veszi figyelembe a preferenciákat...
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Tudod a demokrácia az ahol a "demokraták" megmondják hogy mi legyen a "csőcselék" pedig tapsol hozzá. Mert a csőcselék csak egybites szinten képes gondolkodni.


Szerintem nem ez a demokrácia. Az lenne a demokrácia, ha az emberek tudnának szuverén módon gondolkodni és dönteni, értékelni azokat az eseményeket, amik a környezetükben történnek, bármit is próbáljon nekik beadni a sok politikus szirénhangja. Apropó, választási rendszer. A köztévében hány percet (megmondom 5 percet kaptak) az országos listát állító pártok. Nesze neked esélyegyenlőség...

Nézzétek meg az alábbi videót, sok találó megállapítás van benne a NER-ről, bár Puzsér nem minden megnyilvánulását szeretem, de ez elég jó!!!

 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 347
8 258
113
Jaj Migráncsok, ez a joker, a Fidesz nélkül mindent elözönlenek... Az egyszerű embernek ez pont elég varázs szó...
Az a szerencse hogy nem mindenki ilyen "egyszerű" ember. Mert ti átláttok a szitán s így tudtok alternatívát mutatni a narancsosokon kívül. ja nem az nincs... csak a sírás az egybitesek miatt. Az Isten sem említette amúgy a migráns helyzetet. hadd hallom ti kit támogattatok? Ja arról nem beszéltek, mert egy ilyen korrupt rendszerben ti nem vesztek részt. csak beszóltok hogy a sok egyszerű ember lássa hogy mennyire rossz irányba mennek.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 548
56 015
113
molnibalage

Köszi a videókat, de mivel diplomáztam is az adott témából, így most nem nézem meg őket ha nem gond.
És jól tudod, Izraelben van arányos listás rendszer. De az csak a szavazás elosztás szerint "demokratikusabb" mint a vegyes vagy az egyéni.
Ugyanis az egyéni rendszerben indulhat független jelölt is, még a listáson csak párt emberek.
(Azt hiszem most is volt 1 db egyéni független nyertes a térkép alapján)
A listás rendszerrel az a gond, hogy a listán a befutó helyeket a párton belül, belső (pénz) érdekek mentén állítják össze. Te meg egy kész termékre szavazol. Nekem ez se túl szimpatikus megoldás. És az ilyen listás rendszer nem reflektál az egyéni régiós problémákra.
E mellet kormányzóképtelen egy töredezett pártrendszer esetén. Ugyanis kettőnél több koalíciós partner esetén szinte biztos, hogy nem bír ki 4 évet egy kormány sem.
A másik meg az, hogy egy listás rendszerben a fidesz szintén nyer. 49%-al. Ami azt jelenti, hogy kormányzó képes, kisebbségi kormányt is alakíthat.
Míg a 4 ellenzéki párt sosem lenne képes kormányozni.... Szél baltól a szél jobbik, 4 párttal.... Lehetetlen. Ezt a történelmi tapasztalatok igazolják.

Mondom, nem a választási rendszer szar, hanem az ellenzék. Ha lenne normális ellenzék, nem lenne fidesz két harmad. Ez ilyen egyszerű :)

UI: Ha jól emlékszem a kínás biztpol topikba írtam részletesebben a választási rendszerekről nem olyan rég.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 272
61 980
113
Annyi történt, hogy bejött a Fidesz módszere, miszerint az első helyezett pontjaihoz hozzáadódik még az első és a második helyezett közti pontkülönbség is.
Így jöhetnek ki orbitálisan hatalmas Fidesz elsőségek. Ezzel szemben az úgynevezett ellenzék nem tudott összefogni.

Nem a Fidesz győzelmén kell szomorkodni,hanem, hogy az MSzP még nem tisztult ki a parlamentből. És ahogy látjuk, a kormányváltó feladathoz még nem nőtt fel a többi, MSzP-SzDSz-MDF-FKGP után született ellenfél se.

Röviden, nincs más.

Hosszabban: a Fidesz egy poszt-kommunista örökség a nemzet nyakán, amit a KISZ-érában szocializálódott erősen III/III-as látókörön belülre került (mind a mai napig zsarolható) egyedek alapítottak és vittek tovább a néppártnak álcázott maffia-szerű működés irányába. De a Fidesz egy vallás is. A hívek a dogmáikat imádják, az ellenfeleiket démonizálják, bárhogy is van, egyéntől függetlenül alacsony intellektus jellemzi ezt a masszát.
Ez megmutatkozik a választási kommunikációtól kezdve a világképen át az egyéni ambíciókig bezárólag mindenben.
Ez van, látott már ilyet a történelem. Frusztráló? Az lehet, de ez a realitás.

De azt ne feledjük, hogy az ilyen dinoszauruszok sorsa meg van pecsételve. Egykoron Gyurcsányra lehetett mutogatni, aztán jött rezsidémon, Brüsszel, migránsok, Sorosdémon... egy idő után elfogynak a farzsebből előrántható rémek. A néphülyítés a nemzet kompetenciáját ássa alá. A jövőépítő potenciált, ami most nyílván nem tétel az egynyári megélhetési politikusnak, aki most lehet király, de később rádől a ház.

Azt kellett volna látni ellenzéki oldalon, hogy a szép, de koncepciótlan beszéd nem jut el a befogott fülekig. Egybites kommunikációval szemben egybites kommunikáció kell. Az emberek biztonságot akarnak, ehhez jól jön a migránsok rémképe, ezt nem negligálni kellett volna, hanem egy az egyben elorozni. Copy paste.
Ez ugyanis egy bullshit, ami a mai konteó/ezotéria/áltudományokban hívő-kényszerrettegő-félművelt-konformista-vallásmérgezett plebsz megszólításához a belépő.
Akár tetszik, akár nem.
És innen kellett volna építeni a Fidesz-birodalom betámadását.
Hja, kérem, ehhez senki se eléggé bátor, elég kreatív és ugyanakkor senki se eléggé feddhetetlen.
De a Fidesz egy one man show, az ilyen pedig egyszer majd a nagyvezérével együtt ér véget.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Igazság szerint ha nem ártanak annyit mint az ellenék már megérte.

Igy van.
Csak nehogy itt is lelojenek egy ujsagirot....
Vagy egyeb nyalanksag..
"Hogy ki fogja-e tölteni a következő 4 évet azt majd meglátjuk, tette hozzá valamiért, de elismerte a Fidesz győzelmét."
Mondta Vona... o_O

Jaj Migráncsok, ez a joker, a Fidesz nélkül mindent elözönlenek... Az egyszerű embernek ez pont elég varázs szó...
Gondolja az egyszeri fővárosi balos. Nem látszik sehol a migránsozás eredménye, ellenben az ellenzéktől való irtózással...
 
  • Tetszik
Reactions: kiskrumpli and zeal
M

molnibalage

Guest
l. Az egyforduló nem gond, a választópolgár elmegy szavazni (előtte tájékozódik, internet, tv újságok, stb...) és arra szavaz akire akar szabadon (egyenlő, titkos, általános ). Az már más kérdés, hogy a magyar választó általában protest szavazó (nem valaki mellett, hanem valaki ellen szavaz).
De. Pontosan ezt nem érted. Ez a gond. A való életben az emberek minden téren preferenciát és prioritásokat állítanak fel. Az egyfordulós rendszert ezt nem tükrözi, mert csak egyet jelölhetsz meg.


Persze megértem én, hogy ha elmegy a szavazók 70%-a és nem a mi jelöltünk nyer, akkor választási csalás történt és diktatúra van, hát ez ugye egyértelmű
Pedig pont ez a demokrácia lényege, lehet hogy megvagyunk győződve az igazunkról (tudjuk, hogy igazunk van, és mindenki más hülye ), de egy választáson a többség bizony leszavazhat minket. És bizony ilyenkor ezt bármennyire is kellemetlen el kell fogadni, még akkor is, ha tudjuk hogy a többség hülyeségét csinál és a vesztébe rohan (szerintünk).
Népkéviseleti alapú az ideák szintjén a rendszer. Arpó hiba, hogy ezt kurvára nem hozza a rendszer.

Egyébként én a kisebb országgyűlést tartom nagyobb bajnak, mert így sokkal több választót képvisel a képviselő, mint régen. Pedig az Országgyűlés évi költségvetésének a legkisebb kiadása volt a képviselők fizetése és egyéb juttatásai.
A OGY. K. gyakorlatialg nincs személyes kapcsolataban a választóival, ezért én egy elavult és felesleges dolognak tartom. Inkább csak a korrupció melegágya az egész...
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 347
8 258
113
Szerintem nem ez a demokrácia. Az lenne a demokrácia, ha az emberek tudnának szuverén módon gondolkodni és dönteni, értékelni azokat az eseményeket, amik a környezetükben történnek, bármit is próbáljon nekik beadni a sok politikus szirénhangja. Apropó, választási rendszer. A köztévében hány percet (megmondom 5 percet kaptak) az országos listát állító pártok. Nesze neked esélyegyenlőség...

Nézzétek meg az alábbi videót, sok találó megállapítás van benne a NER-ről, bár Puzsér nem minden megnyilvánulását szeretem, de ez elég jó!!!

Látom az irónia meghaladja a kapacitást...
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Az a szerencse hogy nem mindenki ilyen "egyszerű" ember. Mert ti átláttok a szitán s így tudtok alternatívát mutatni a narancsosokon kívül. ja nem az nincs... csak a sírás az egybitesek miatt. Az Isten sem említette amúgy a migráns helyzetet. hadd hallom ti kit támogattatok? Ja arról nem beszéltek, mert egy ilyen korrupt rendszerben ti nem vesztek részt. csak beszóltok hogy a sok egyszerű ember lássa hogy mennyire rossz irányba mennek.


Olvasd az ORIGO-t, két hete minden hír SOROS-ról és a MIGRÁNCSOK-ról hadovált. Olvasd még a Pesti Srácokat, hallgasd az országos és a regionális rádiókat, TV2- és az M1-et.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 347
8 258
113
Olvasd az ORIGO-t, két hete minden hír SOROS-ról és a MIGRÁNCSOK-ról hadovált. Olvasd még a Pesti Srácokat, hallgasd az országos és a regionális rádiókat, TV2- és az M1-et.
Most akkor mondjam nézd meg az RTL klubot, a 444-et, a hvg-t, stb... nem értem mire akarsz kilyukadni. Az lenne érdekes ha mondjuk a médiumokat összességében néznénk meg ki mennyi időt kapot. Ha tudsz ilyet azt megnézném szívesen mert kíváncsi lennék rá.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal
Status
Not open for further replies.