[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Mégis honnan a p*csából kellene tudjam, hogy ki jelentett a secunak és ki nem?! Nálunk a forradalomkor a városban négy rendőrt meglincseltek, a rendőrséget meg felgyújtották. Egyes infók szerint pont a rendőrök, hogy a mocskot eltűntessék. S ennek amúgyis mi köze bármihez?
Ha valós hús-vér ember és ismered is akkor kérdezd meg tőle, hogy besúgó volt-e vagy épp miért jár neki a korkedvezmény!


Á, ilyet nem merek kérdezni tőle, mert egy ügyfél alkalmazottja. Csak azt hittem, hátha tudsz ilyen dolgokról. Elvégre Szittyával tegnap trécseltünk arról, hogy mi adóalap csőkkentő vagy növelő tényező MO-n.De ha nem, akkor nem.. Mégse én élek ott csak ismerek néhány onnan ide költözött idiótát. Persze nem haverok, csak tudok róluk. Azt hittem ilyen ügyekben Te jobban informáltabb vagy...márcsak a helyzeted miattt..Vagy csak nem kötöd az orromra...De ezt vedd inkábbb szarkazmusnak...

UI.: nem tudom hol laksz, de azt kint hallottam, hogy a SECU mindenhol ott volt, lehet azon a 4 szerencsétlenen verték el a port és a többi megúszta, ugyanúgy, mint nálunk a spiclik nagy többsége...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
azt mondta, hogy Ő is a FIDESZ-re szavazott. Mindkét szüléje függetlenített párttitkár volt az átkosban,
...
Nem érzed ezt a történetet kissé perverznek.
Ha altalanositunk akkor igazad van, minimum erdekes az ilyen tortenet. A szulok tortenete fontos, de tudni kellene a reszleteket is, mert a teljes sztori sokszor bonyolultabb lehet. Talan nala is van egy reszlet a tortenetben amit nem kot masok orrara. Vagy az is lehet, hogy a szulei hibaibol tanult.
mert szerinte STOKHOLM-szindrómám van.
Tudom, de nem csak neked. Ha mar ram nem hallgatsz...:p
De meg kéne véltoztatni a profilképed, mert lassan szerelmes leszek bele...
A Krim felszigeten fougyesz a holgy. En mondtam, hogy vallald el a keleti melot.:)
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Dehogy is. Nincs itt semmi ellentmondas. :)
A parlament kepvisel (kerekitve) 100%-ot, a kormany csak (minimum) 51-et. Az ellenzek adja a maradekot.


Meg lesz fogva a kelei Ukrán munka. Aztán, ha érdekes lehet neketek, be tudok számolni porps ukrajnájáról. Holnap már azt méretezem. Többekkel ellentétesen, nem eg topicba fektetek energiát. Hanem megírom a tényleges tapasztalatoklat, aztán, ki-ki értékelje azokat. Kíváncsi lesek, mi lesz ott.. Ha összejön, bár nekem nem AK lesz a kezemben, de azért tudósítani fogok, Mint a Frey dosszié, anno...Járulélkos termékként..
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 744
4 492
113
Mindez nagyon szép,de más az intézményrendszer,más az államstruktúra.Ezt az igen lényeges apróságot az istennek nem veszed figyelembe.
No és miért baj az, hogy más ez meg más az, mikor minden pártra ugyanazok a bejutási szabályok érvényesek ebben az országban. Macron vagy Merkel megirigyelhetné ezt a 2018-as Fideszes választási százalékot. Ez a lényeg. Megértem, hogy a vesztesek csalódottak, most tüntizhetnek, de ezzel is csak a saját vergődésüket hosszabBítják meg(szerencsére).
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
No és miért baj az, hogy más ez meg más az, mikor minden pártra ugyanazok a bejutási szabályok érvényesek ebben az országban. Macron vagy Merkel megirigyelhetné ezt a 2018-as Fideszes választási százalékot. Ez a lényeg. Megértem, hogy a vesztesek csalódottak, most tüntizhetnek, de ezzel is csak a saját vergődésüket hosszabBítják meg(szerencsére).


Talán választ kapnál as kérdésedre, ha néhány korábbi HSZ-emet elolvasod. Nem is voltak olyan régiek, HONVÉD-nak írtam azokat...
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 744
4 492
113
Talán választ kapnál as kérdésedre, ha néhány korábbi HSZ-emet elolvasod. Nem is voltak olyan régiek, HONVÉD-nak írtam azokat...
Olvastam, de ezek nem kérdések voltak, láthatod, hanem a tények.
JÓ IDEJE olvasom már néhány ember hozzászólását a választással kapcsolatban. Ugyan azt leírtátok többen és nem egyszer ugyan azt de nektek is ettől még csak egy szavazatotok volt.;):hadonaszos:
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 744
4 492
113
Van itt egy-két ember minden nap aki minden nap leírja, hogy mennyire korrupt ez a rendszer, Orbán, beszerzések stb....tegyenek akkor feljelentést a zsaruknál ha így gondoljátok. Akárhányszor fellépek erre az oldalra mindig ezt olvasom, jó lenne ennek már véget vetni. Egyszer leírja valaki a véleményé:(:mad:t aztán punktum, de hogy minden nap ugyanazt.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 046
3 984
113
Nincsen teljesen igazságos választási rendszer, mindegyik preferenciát mutat. Amúgy nem rossz a mostani rendszer, nekem jobban tetszik a működési elve, mint a réginek.

Egyrészt megszűntette a 386 fős (ez egyébként a trianon előtti magyarországról maradt vissza) régi parlementet a felére, így kevesebb a léhűtő. Másrészt visszavett a listákból, és az egyéni körzetek, személyükben megválasztott politikusok kerültek előtérbe, és nem az, hogy 4 év alatt a párton belül hova tudja magát benyalni az ember, mindenféle tényleg közszereplői tevékenység nélkül is.

Harmadszor pedig a kétfordulós választás és a 10%-os szabály behozatalával nylt kártyákkal kell jártsznai, olyan nem lesz többet, mint amikor az SZDSZ átbaszta az egész országot és beszállt az MSZP mellé kormányozni, miközben a kampányban Pethő Iván anno ennek konkrétan az ellenkezőjét mondta nyilvánosan meg nem nyilvánosan is..

Az angolszászoknál a klasszikus többségi 50+1 vagy akar a sima többség mindent visz, kompenzációs listák sincsen, a vesztesnek kuss van, várhatja a választásokat. Inkább belülről buknak a kormányon. Magyarán itt egy csomó szavazó elméletben ignoralva van (a gyakorlatban nyilván nem, mert ellened szavaznak majd) Viszont garantálja, hogy van szilárd, erős kormánytöbbség, es hogy a leginkább támogatott választási programok megvalósulhatnak. E rendszer szerint a Fidesz mellett kb nem lenne ellenzék sem most, sem 2014-ben, annyira bukták az egyéni választókörzeteket.

Lehet persze aranyos is, mint Németország, Ausztria, Hollandia (na és mi a közös ezekben - ja, nem az hogy németül / vicces németül beszélnek, hanem hogy történelmileg viszonylag önálló tartományokból állnak). Pártlisták vannak, arra lehet szavazni, amiből elvileg következik egyrészt hogy mindenki a szavazatának megfelelő arányban van képviselete, gyakorlatilag viszont elég távoli ez a képviselet, hiszen semmi beleszólása nincs abba, kik ülnek a parlamentben, ezt a pártok döntik el, aztán max. Lehet őket büntetni a választáson ha nem tetszik. És mivel szavazati 50% többség gyakrolatilag soha, semmilyen országban nem jön ki egyetlen pártnak sem (max. Ha de facto két párt váltogatja egymást), garantált az is hogy vagy nem lesz meg a kormányzáshoz szükséges többség (nem tud megvalósulni az a program, amit ígértek), vagy csak valamilyen - szerencsés esetben két nem túl távol álló párt közötti - koalícióban. Ez utóbbi esetben viszont a koalíciós kormánypártoknak kell egymással folyton - akár lehetetlen - kompromisszumot kötni, a mérleg nyelve pedig folyton zsarolhatja a nagyobbikat (lásd FKGP, SZDSZ). Igazából ebből a rendszernek az a hibája, hogy a kulisszák mögötti politika játszmák és nem a választók akarata érvényesül.

Ez a két véglet van, az egyikben a szavazatok vesznek el de kormányzási szempontból jól működik, viszonylag átlátható, konzekvens, közvetlen kapcsolata van a választói akarattal, a másiknál nem vesznek el a szavazatok, viszont az egész politika erősen belterjes és kevésbé függ a választóktól. Az előbbi egy közvetlen, a másik közvetett demokráciadeficites.

Ezért vannak az olyan vegyes rendszerek, mint a magyar, ami igyekszik a többségi, meg az arányossági elvet is érvényre juttatni.
Mellesleg annyira nagyon nem is hoz más az eredményt. Megjegyzem, még ennek az orbitálisan balfasz ellenzék mellett is necces volt, hogy a Fidesznek lesz-e kétharmada. Ez a választási rendszer mindenesetre az egyéni jelölteket, a választások előtt létrehozott pártszövetségeket és a kormányképes többséget támogatja. Meg mellesleg a nagy tömegpártokat, de az meg már tényleg ne a választási rendszer hibája legyen, hogy az ellenzék egyszerűen ignorálja annak a szabályait...
Milyen kétfordulós választási rendszer van? Szerintem nézz utána sürgősen! Kevesebb lett a léhűtő a képviselők számának csökkentésével? Az nem zavar, hogy a kormánybiztosok, az államtitkárok, helyettes államtitkárok és egyéb léhűtők száma viszont sokkal nagyobb mértékben nőtt? o_O
 
  • Tetszik
Reactions: Celebra and szpg9

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Van itt egy-két ember minden nap aki minden nap leírja, hogy mennyire korrupt ez a rendszer, Orbán, beszerzések stb....tegyenek akkor feljelentést a zsaruknál ha így gondoljátok. Akárhányszor fellépek erre az oldalra mindig ezt olvasom, jó lenne ennek már véget vetni. Egyszer leírja valaki a véleményé:(:mad:t aztán punktum, de hogy minden nap ugyanazt.


Ízlések és pofonok külömbözőek. Aztán meg PP alatt mit vizsgálna az ögyészdég. Msgad sem gondolod komolyasn samit leírsz, csak sajna színvonaltalanul, csípő
ből tü
ze
lsz.... Hát aki nem hiszi, járjon utána...

Amit írtál, azt kell rá mondanom egy betanított munnkás is leírja ugyanezt százszor is ha kell.... Ha nem akarsz gondolkodni, vagy nem tudsz, azokkal együtt, akik téged lájkolnak, nem tudok veletek semmiről sem építően beszélgetni, mert olyan messze vagyunk, mint makó jeruzsálemtől. Külön szerencse, hogy a fidesz-es oldalon is vannak olyanok, akikkel lehet építő diskurzust folytatni. (Pld: ZEAL, BLITZ... stb.)Ha tényleg gondolkoznál kissé, talán rájönnél valamire, de ha nem tudsz, vagy nem vagy vagy hajlandó ezzel foglalkozni, akkor csak matróz
kommandóval beszélgess- azzal elég jól megértenétek egymást...













val
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 046
3 984
113
Van itt egy-két ember minden nap aki minden nap leírja, hogy mennyire korrupt ez a rendszer, Orbán, beszerzések stb....tegyenek akkor feljelentést a zsaruknál ha így gondoljátok. Akárhányszor fellépek erre az oldalra mindig ezt olvasom, jó lenne ennek már véget vetni. Egyszer leírja valaki a véleményé:(:mad:t aztán punktum, de hogy minden nap ugyanazt.
Forduljanak mondjuk ahhoz a rendszerhez, amelynek mindenható ura Polt Péter? Ez komoly? Minden feljelentés rajta keresztül hal el, amiben érintettek!
 
  • Tetszik
Reactions: Sulaco and szpg9

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Ízlések és pofonok külömbözőek. Aztán meg PP alatt mit vizsgálna az ögyészdég. Msgad sem gondolod komolyasn samit leírsz, csak sajna színvonaltalanul, csípő
ből tü
ze
lsz.... Hát aki nem hiszi, járjon utána...

Amit írtál, azt kell rá mondanom egy betanított munnkás is leírja ugyanezt százszor is ha kell.... Ha nem akarsz gondolkodni, vagy nem tudsz, azokkal együtt, akik téged lájkolnak, nem tudok veletek semmiről sem építően beszélgetni, mert olyan messze vagyunk, mint makó jeruzsálemtől. Külön szerencse, hogy a fidesz-es oldalon is vannak olyanok, akikkel lehet építő diskurzust folytatni. (Pld: ZEAL, BLITZ... stb.)Ha tényleg gondolkoznál kissé, talán rájönnél valamire, de ha nem tudsz, vagy nem vagy vagy hajlandó ezzel foglalkozni, akkor csak matróz
kommandóval beszélgess- azzal elég jól megértenétek egymást...


UI.: ami nem megy legalább itt ne erőltessük...










val
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
no comment.
793uXpGdlosuAKIKs.png
 
  • Tetszik
Reactions: Sulaco

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 058
113
Na akkor ez hogy is van? Orbán eddig mindig elfogadta a választási eredményeket, még a 2002-es hamiskás szoci-libsi győzelmet is kulturált módon.
Most meg ha nem a demokrácia önjelölt diktátorai nyernek dühöng a csőcselék az eredmények miatt?
Hihetetlen.
Amikor egy 2 százalékos párt többségnek képzeli magát, és nem fogadja el a demokráciát. Rendbontás ,erőszak, anarchia, az államrend megdöntésére irányuló cselekedet?
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Van itt egy-két ember minden nap aki minden nap leírja, hogy mennyire korrupt ez a rendszer, Orbán, beszerzések stb....tegyenek akkor feljelentést a zsaruknál ha így gondoljátok. Akárhányszor fellépek erre az oldalra mindig ezt olvasom, jó lenne ennek már véget vetni. Egyszer leírja valaki a véleményé:(:mad:t aztán punktum, de hogy minden nap ugyanazt.

x plusz egy feljelentés született.
Polt Péter vezette ügyészséghez kerül, ami villámgyorsan ráüti a pecsétet"nem bűncselekmény".
 
Status
Not open for further replies.