[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 310
113
Hansjörg Müller képviselő a német parlamentben kijelentette, hogy tudomása szerint az ukrán hadsereg június 3-15 között nagyszabású offenzívát indít Donyeck elfoglalására. Mint mondta akkor kezdődik Oo-ban a foci VB és ez miatt Oroszország nem fog tudni oda figyelni. Ezenkívül akkar kezdődnek Európában a NATO nagyszabású hadgyakorlatai, melyben 18 000 katona vesz részt és ami szintén elrettentés Oo számára.

Ha csak annyira odafigyel, mint amikor a zöld emberkék elfoglalták a téli olimpia alatt és után a Krímet, akkor az már elég. :)
 

Premortem

Well-Known Member
2017. november 9.
442
680
93
Ha csak annyira odafigyel, mint amikor a zöld emberkék elfoglalták a téli olimpia alatt és után a Krímet, akkor az már elég. :)

Én is abban a csodában reménykedem, hogy a német cégek kaptak Szocsiban Putyintól egy visszautasíthatlan ajánlatot a jövőbeli Ukrajnát illetően, cserében véget vetnek az elmebeteg amcsik és a junta ámokfutásának. Ésszerű lenne egy újabb orosz vazallus állam, úgy, hogy a német üzleti jelenléttel, a kib@szott javelineket meg odaadni a hutiknak :D
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://dan-news.info/en/society/de...alties-rise-to-four-all-of-them-children.html
"Donetsk, May 23 – DAN. One child has been killed, another three wounded in a bus explosion in Debaltsevo today, said DPR representative at the Joint Centre for Control and Coordination (JCCC) Ruslan Yakubov.
“The explosion has killed one and wounded three kids, eight-grade pupils of the school No.5 in Debaltsevo,” he said.
All of the casualties are aged between 14 and 16.
“The children were heading home from school, one of them had a grenade in his backpack, it exploded when detonated.”
Yakubov urged all parents to speak to their children of the potential dangers of explosives devices to prevent such incidents.
Earlier reports put the number of casualties at two. They have been taken to hospital in critical condition. *ot "
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2018/05/23/humanitarius-katasztrofa-fenyeget-kelet-ukrajnaban/
"Május eleje óta súlyosbodott a válság a kelet-ukrajnai fronton – közölte Stéphane Dujarric ENSZ-szóvivő kedden.
„Jelentősen megnőtt a nehéztüzérségi- és aknatámadások száma a régióban, csak az elmúlt nap során 26 települést ért nehéztüzérségi támadás a frontvonal mindkét oldalán” – jelentette a szóvivő.
A támadások következtében a frontvonal mentén fekvő három településen is megsérült a gázvezetékek és az elektromos hálózat.
Az ENSZ becslései szerint legkevesebb 10 ezer család maradt gáz és villany nélkül az érintett régiókban.
Az ENSZ-sajtótitkára aggodalmát fejezte ki a Donecki szűrőállomás leállása miatt, az ebből fakadó vízellátási zavar 345 ezer embert érint. Dujarric közölte, hogy Avgyijevkában a humanitárius partnerszervezetek már lajtos kocsival hordják az ivóvizet."
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Támadáshoz nem a Javelin a legideálisabb, ha valakinek páncéltörő kell(Ennyire!), logikus, hogy az ellenfél van páncélosfölényben.
Nincs olyan,hogy ideális fegyver ezért is gyártanak több éle eszközt,van ami erre van ami arra jobb.A Javelin kiváló fegyver de nagyon drága relatív érzékeny és viszonylag körülményes az indításhoz való előkészület ,több emberes.Meg szerintem nem a legjobb ATGM. pl. városi közegben szűk helyekre.
Nincs semmilyen szinten szakadár fölény sem számbeli sem technikai értelemben.Jóval nagyobb az ukrán hadsereg.
Csak egy de meghatározó fölényük van a motiváltság ami oda át csak a nácikra mondható el de az is hamar elillan.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
1 043
4 999
113
QMXVgGzY

https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_...-6jri.htm?utm_referrer=https://zen.yandex.com
During position fights near Horlivka by the military personnel of the DPR the American station of counterbattery fight ANTPQ-48 has been destroyed
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 521
15 028
113
Kicsit elgondolkodtam. Ha és amennyiben az ukik elérik, hogy legyőzik a szakikat, akkor mi lesz? Lesz még ember a majdani visszaszerzett területen? Mit fognak tenni a szaki területek újjáépítése érdekében és honnan lesz rá pénz? Vajon a győzelem után mit tesznek a szélsőséges szabadcsapatok és hogyan fogják vissza őket? Ezek a kérdések győzelem esetére vonatkoznak. Mi lesz, ha a szakik kitartanak, amíg Ukrajna politikája valamiért megváltozik? Vagy Ukrajna már visszavonhatatlanul Oroszország sakkban tartója a Nyugat számára? Mi lesz, ha a szakik defenzív taktikája offenzív hadviselésbe megy át? Van hozzá erejük. Hiába nagyobb az uki sereg, szét van szórva és nincs átütő erő a hadműveleti területen. Egy áttörést eredményező támadás estén Oroszország magára fogja hagyni a szakikat? Akkor arcot veszít. Ha nem hagyja magára, akkor belesodródik egy nem kívánt, meg nem nyerhető háborúba. Ez a kvázi patt-helyzet kinek jó és meddig? Az amerikai fegyverek ukrán kézben, a nyugati "önkéntesek" itt és ott, Oroszország esetleges szorult helyzete mennyire eszkalálja a helyzetet. Most még közepes lángon ég a térség, de mi lesz, ha komoly ereszdelahajam lesz? Mennyiben hat ez Magyarországra és a Kárpátaljai magyarokra?
Azért kérdezem ezeket, mert úgy érzem, hamarosan történik valami. Ne legyen igazam..........
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Ha az ukik győznek az oroszok Oo.-ba menekülnek az ukik meg betelepednek (bár hely van ott bőven mert aki tud menekül onnan nyugatra meg Oo.-ba.)
A nácikat nincs aki visszafogja ők az ukrán elit erők,majd gyilkolásznak egy kicsit "Uli" meg megmondja,hogy nem is.
Ukrajna mint Oo. sakkban tartója :rolleyes: ezt te sem gondolod komolyan.
A szakik már egyszer meglódultak úgy ,hogy összeomlóban volt az uki sereg. akkor Moszkva behúzta a féket és azóta is húzza. Leváltották a radikálisabb vezetőket stb.
Ukrajna katonai nullázása,nem megszállása kb. 1 hét az orosz erőknek minimális veszteséggel pár gépet esetleg lelőnek de ennyi.Olyasmit kell elképzelni mint a szerbia elleni légi offenzíva.Lerombolják a katonai infrastruktúrát és némi egyebet úgy egy hét alatt, a szakik meg elintézik a többit.
Senki sem fog Ukrajnáért egy 3vh.-t kockáztatni az oroszokkal ez kicsit olyan mint szíria vörös vonalai.
Kárpát aljára hosszútávon az hat ki rosszul ha ez a fasisztákra szemet hunyó rezsim sokáig szívja még ukrajna vérét.
Igen lesz valami mert az Atlantisták tudni akarják hol van Moszkva vörös vonala és jó szokásuk szerint megint találtak balekot akit a vágóhídra hajtanak majd.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Ja fontos hír, holnap a """FÜGGETLEN"" nemzetközi (hahahaha) csoport eredmény hirdet a lelőtt utas szállítóval kapcsolatban amiben a kiszivárgott hírek szerint természetesen Moszkvát teszik majd felelőssé.
Na aki kettőnél tovább tud számolni az pontosan tudhatja 1: miért húzták eddig? Hogy az ukránok összeszedjék magukat a támadáshoz. 2: Miért most? Hogy nemzetközi alaphangot adjanak az ukrán támadásnak és a média csőcselék segítségével jogossá varázsolják azt.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 599
16 248
113
Ha az ukik győznek az oroszok Oo.-ba menekülnek az ukik meg betelepednek (bár hely van ott bőven mert aki tud menekül onnan nyugatra meg Oo.-ba.)
A nácikat nincs aki visszafogja ők az ukrán elit erők,majd gyilkolásznak egy kicsit "Uli" meg megmondja,hogy nem is.
Ukrajna mint Oo. sakkban tartója :rolleyes: ezt te sem gondolod komolyan.
A szakik már egyszer meglódultak úgy ,hogy összeomlóban volt az uki sereg. akkor Moszkva behúzta a féket és azóta is húzza. Leváltották a radikálisabb vezetőket stb.
Ukrajna katonai nullázása,nem megszállása kb. 1 hét az orosz erőknek minimális veszteséggel pár gépet esetleg lelőnek de ennyi.Olyasmit kell elképzelni mint a szerbia elleni légi offenzíva.Lerombolják a katonai infrastruktúrát és némi egyebet úgy egy hét alatt, a szakik meg elintézik a többit.
Senki sem fog Ukrajnáért egy 3vh.-t kockáztatni az oroszokkal ez kicsit olyan mint szíria vörös vonalai.
Kárpát aljára hosszútávon az hat ki rosszul ha ez a fasisztákra szemet hunyó rezsim sokáig szívja még ukrajna vérét.
Igen lesz valami mert az Atlantisták tudni akarják hol van Moszkva vörös vonala és jó szokásuk szerint megint találtak balekot akit a vágóhídra hajtanak majd.
Emlékeim szerint az első vh is elszabadult blöffként eszkalálódott tovább. De szerintem ugyan úgy szétdől ukrajna, mint a jugók.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
A szakik ma visszaverték az ukránok próbálkozását Donyeck város bekerítésére.
Ezek még csak a tapogatózó támadások. Kb akkorra erővel támadnak egy-egy szűkebb ponton most,mint amekkorát be tudnak majd vetni az egész frontvonal lényegi pontjain.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 479
19 291
113
Ezek még csak a tapogatózó támadások. Kb akkorra erővel támadnak egy-egy szűkebb ponton most,mint amekkorát be tudnak majd vetni az egész frontvonal lényegi pontjain.

Harcfelderítés? Ennek is megvan az ellenszere, az orosz iskola elég jó ezen a téren... :D
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Emlékeim szerint az első vh is elszabadult blöffként eszkalálódott tovább. De szerintem ugyan úgy szétdől ukrajna, mint a jugók.
Szerintem is.Ha sikertelen pláne csúfos verességgel végződik a közelgő támadás az jó eséllyel a jelenlegi ukrajna szétesésével fog végződni.És egyébként ez két rossz közül a jobbik felállás Moszkva számára.A legjobb egy orosz barát egységes ukrajna de ez már nem lesz szerintem. Így marad az egyébként etnikai és kulturális szinten is reális és valós állapot az pedig egy nem létező ukrajna mivel nem is volt....
 
  • Tetszik
Reactions: rappali_