Űrkutatás

pFsRcCy.jpg

xPO3RAb.jpg

Az FB szépésége, hogy egyesek legalább arccal vállalják fel, hogy vérostobák. Tudod, hogy kinek lehet a szemébe röhögni.

Ezek laposföldes álprofilok (kivéve Tibus), szal még csak nem is saját arcával tolja, de az írásáról a bennfentesek azonnal tudják ki van mögötte.
Legszebb amikor egy hasonló ömlengés után a másik profillal vállon veregeti magát :D

Az első 15 év!
Remélem nem szakad meg a folyamatosság, nem hal ki az "űrmeghódíccsa" szelleme! :-)
Grtalula a rengeteg ember rengeteg munkájáért!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

http://www.urvilag.hu/urturistak_es_maganurhajok/20180721_new_shepard_ujabb_tesztrepules
"A Blue Origin szuborbitális „űrugrásokra” készülő járműve személyzet nélküli próbarepülést végzett és nagy magasságban tesztelte a mentőrendszert szerdán Texasban.
A cél az emberekkel végzett repülésekhez szükséges kulcsfontosságú biztonsági megoldás kipróbálása volt, nagy magasságban...
...A mentőrendszer extra hajtóerejével a kabin ezúttal a felszín felett 119 km magasságba jutott – távolabb, mint a New Shepard ezt megelőző bármelyik tesztrepülése alkalmával. A kísérletet a helyszínen figyelő Blue Origin-tulajdonos, Jeff Bezos is a tanúja lehetett, ahogy épségben földet ért maga a rakéta, illetve a kabin is. A BE-3 hajtómű újbóli beindításával leereszkedő New Shepard a starthelytől mintegy 3 km-re szállt le a kijelölt helyre. A kabin három ejtőernyője segítségével tért vissza a felszínre..."

• Tetszik
Reactions: fishbed and Luthero
Én még nem láttam ezeket a felvételeket az Orosz N1-ről és holdra szálló járművükről.

Én még nem láttam ezeket a felvételeket az Orosz N1-ről és holdra szálló járművükről.

A rakettákkal a talajhoz rögzítősösre emlékeztem egy ismeretterjesztős sorozatból.

Jó értem, hogy gyakorlatilag egyedileg gyártott gépek voltak és a technológiai utasítások sokszor csak az emberek fejében léteztek és lényegében ezek vesztek el?

• Tetszik
Reactions: zolkas and Luthero