[Kantin] Magyarország

Status
Not open for further replies.

Idézet a cikkből:
" Bár az előkészítéshez szükséges költségek nem ismertek, az ottani telekárak jelenleg 1,5 millió forint körül vannak hektáronként (150 forint négyzetméterenként), így ha piaci áron vásárolja fel a telkeket a város, akkor a költség 98 százalékát az infrastruktúra kialakítása teheti ki."

Amúgy a helyet jól belőtték: 500 méterre vannak az autópályától (M35), 100-500 méterre a Debrecen-Füzesabony vasútvonaltól (igaz az egynyomú). Az autópályát ha elérik (500m),dél felé haladva elkerülik a várost és kb. 20km városmentes (ebből kb.10km autőpálya) utazás után repülőtéren vannak. Erről álmodik most a Merci Kecskeméten.

Győr is hogy megszívta, az Audit. Kecskemét rongyokban a Mercedes miatt. Most annyi Debrecennek. Vége. Sóval fogják behinteni, még a környékét is.
Szerintem Mutti így akarja megbuktatni Viktort!

Köszönjük az iróniát!

Lehet, hogy nem így akarja megbuktatni Viktort, de ha Viktor ezek után megpróbál kilépni az Unióból vagy megpróbálja szétcseszni, akkor előtte jó sokáig kell majd vakarnia a fejét!

Feleslegesről beszéltem, olyanokról akikből dunát lehet rekeszteni, jogász, közgázos, genderes, könyvtáros. Mechatronikai és programozót értelmesen tudod használni, míg az országnak tegyük fel éves szinten kell 100 jogász viszont kitermel 1000-et az felesleges.

Épp ezért van 100 állami finanszírozott jogász férőhely már egy ideje. Az a korábbi állapot, hogy volt 1000-1500 fős évfolyam országosan, valóban fölösleges volt. Most van 100 államis a többi meg fizet érte. Úgyhogy lelke rajta.

Ámde. Per pillanat jogászból amióta bevezették a korlátozott férőhelyet, kezd érződni a hatása. Konkrétan hiány van ott is pályakezdőből. Álláshirdetésekből meg a masszívan emelkedő kezdőfizetésekből látszik.

Jól felment az ára, azt érteném meg, hogy miért?

Állami támogatások? állítólag nagy biznisz - én még ilyen párszázezres árakra emlékszek hektáronként, de az még a válság után volt.

Plusz a kíváncsi lennék rá, hogy hány csókos földjét kell most jóárasítva megvenni - ami földterület után nem volt rest éveken át felvenni az EU-s támogatást... Inkább nem mondok semmit

• Tetszik
Reactions: Lapua and fishbed
De jó is lenne ha ilyen földárak lennének. Ennyiért szerintem már sehol se kapni földet.

Nem tudom az árakat, az egy idézet a cikkből...

Plusz a kíváncsi lennék rá, hogy hány csókos földjét kell most jóárasítva megvenni - ami földterület után nem volt rest éveken át felvenni az EU-s támogatást... Inkább nem mondok semmit

Ilyen is lehet, de már tiltakozó hangok is voltak a földek "kisajátítása" ellen,éppen a magas aranykorona értékre hivatkozva.

Jól felment az ára, azt érteném meg, hogy miért?

Állami támogatások? állítólag nagy biznisz - én még ilyen párszázezres árakra emlékszek hektáronként, de az még a válság után volt.

Most egy jobb minőségű termőföld 3 millió. (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu/ helyrajziszám alapján meg böngészhetsz a mepar.hu-n)
Befektetés. Bérbeadása, adás-vétele adómentes. Aki termel, az egyre nagyobb területen tudja biztosítani életszínvonalát, aki meg befektet, az hosszú távon kiadja bérbe jelenleg kb. 80-100 000/ha/év, kevesebb a gond vele, mint pl. egy lakással, kisebb is az értékcsökkenés kockázata; ezzel szemben mindig ki lehet adni hosszútávra, közben a földárak meg folyamatosan emelkednek és a nyugat-európai árak töredéke, tehát van még hova emelkednie. Az összegek talán nem pontosak, de az arányokat jól szemlélteti. (cikk itt)
11_termofoldar.jpg

Támogatást meg lehet kalkulálni a http://www.nak.hu/kapcalk# -on.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Nyugodtan mondj amit akarsz, kivéve azt hogy a telekspekulációt csak Magyarországon űzik, ezt már azért úgyse hinném el neked sem (de szerintem mások se sokan).

• Tetszik
Reactions: fip7
Azért én speciel sajnálom a szántókat, azon élelmiszer termelés folyik ami létkérdés szerintem ebben a klímaváltozos világban. Mindenfele epulik be ezeket, lakóparkot, raktárak, autópályák, napelempark, gyárak,, bevásárlóközpontok, terjeszkednek mindenfele. Megnézném szívesen hogy a harminc evvel ezelottihez képest mennyi mgi, vagy felhagyott bokros fás rész veszett el. Közben meg még mindig omladoznak mindenhol a húsz harminc éve otthagyott ,felszámolt és szetrabolt üzemek, telephelyek,laktanyák stb, azokat még lebontani, rekultivalni se akarják.

Azért én speciel sajnálom a szántókat, azon élelmiszer termelés folyik ami létkérdés szerintem ebben a klímaváltozos világban. Mindenfele epulik be ezeket, lakóparkot, raktárak, autópályák, napelempark, gyárak,, bevásárlóközpontok, terjeszkednek mindenfele. Megnézném szívesen hogy a harminc evvel ezelottihez képest mennyi mgi, vagy felhagyott bokros fás rész veszett el. Közben meg még mindig omladoznak mindenhol a húsz harminc éve otthagyott ,felszámolt és szetrabolt üzemek, telephelyek,laktanyák stb, azokat még lebontani, rekultivalni se akarják.

100% ban egyetertek, ugyanezt gondolom.

https://index.hu/techtud/2018/08/03/peto_andrea_szovjet_katonak_ii._vilaghaboru_nemi_eroszak/

Hatartalan magyar es ferfi gyulolet. Tenyleg varom mikor lesz vegre kipaterolva a CEU.

Gatlastalan hazugsagok (itt eroszakosabbak voltak a szovjetek mint mashol), ordas baromsagok (a militarizmus a maszkulinitas csucsa) stb.

Összes ország összes hadserege végigerőszakolta(ja) a nőket ott ahol átvonult. Ilyen volt a magyar, ilyen most az amerikai is. Mellesleg 2. világháborúban a németek próbáltak ez ellen tenni (főleg azért, hogy ne szedjenek össze a katonák mindenféle nemi betegségeket), így jött létre a guminő.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Status
Not open for further replies.