Kínai repülőgép-hordozók

Mi a lényege egy hordozót nem nukleárisan hajtani? Elmenne egy feltöltéssel 30 évet, míg a másikhoz kell féltucat tankerhajó ami oda-vissza járkál a part és a hordozó között, hogy valahogyan mozgásban tartsa, és egy rakás üzemanyagot kell valahol tárolni, ami elveszi a helyet.

Az is kérdés, hogy eleve hova szánják a hordozóikat. Az usákok jó eséllyel a bolygó másik felére is terveztek, a kínaiak - egy ideig - lehet hogy csak a közeli tengerekre terveznek csak. Bár ahogy egyre mindenhol fektetnek be tőkét a világon, nő az igény is, hogy mindenhol ott lehessenek katonailag is.

0062ihWbgy1fty5cyi1xuj31400u0tdj.jpg

Nem biztos, hogy el volt használódva attól, hogy régi volt. Valószínűleg volt belőle raktáron, de ha a Mig egyből tépte, akkor nincs mit tenni. A kötélből származó problémáikon kívül nem sok jutott el ide.
Órákig baszakodtak egy nyolc perces melóval. Szarul voltak kiképezve. A repülésvezető meg egy barom volt. A pilóta is.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Órákig baszakodtak egy nyolc perces melóval. Szarul voltak kiképezve. A repülésvezető meg egy barom volt. A pilóta is.
Órákig biztosan nem, mert annyit nem marad fent egy gép, főleg nem a küldetés vége után. A repülésvezető rosszul mérhette fel a helyzetet, vagy úgy ítélte meg, hogy belefér ekkora a kockázat (nem jött be). A pilótának meg ha azt mondja a parancsnoka, hogy ott körözöl, akkor az ott köröz, ez nem kívánságműsor.

• Tetszik
Reactions: endre
Jó kérdés. Ha kezd jobban körvonalazódni, többet tudunk.
Jut eszembe a kérdés,bár nem hordozó.Hogy állnak a type 95 tengóval a ferdeszemű feltörekvők?Elég nagy falatnak tünt a tervezet.Ha jó minőségben sorozatgyártásra kerül,az amik elkezdhetnek vakarózni,ott is ahol nem viszked

Én azt az egyet nem értem hogy ha párhuzamosan épül kettő akkor minek jelölik CV-18A és B jelzéssel mikor mind a kettő egyforma lesz ?
És tök mindegy hiszen már az első katapultos hajóra mehet a j-31 nem kell a másodikra várni

Én azt az egyet nem értem hogy ha párhuzamosan épül kettő akkor minek jelölik CV-18A és B jelzéssel mikor mind a kettő egyforma lesz ?
És tök mindegy hiszen már az első katapultos hajóra mehet a j-31 nem kell a másodikra várni
Fogalmunk sincs, hogy valójában, hogy jelölik. Gondolom a kínafigyelő fórumozók jelölik így. Feltételezem, hogy könnyebb legyen azonosítani őket a beszélgetések folyamán.

• Tetszik
Reactions: Roni
Kínai export cuccok kiállítása.
Üzenet az oroszoknak:Fedélzeten ka-52
Butaság azt mondani hogy :"ŐŐŐ hát még nekik sincs" Persze hogy nincs mivel ők egy 36 ezer tonnásat építenek ;)
1085c3ed14b7c4d8d676bbe82afa53a7-jpg.493990

• Tetszik
Reactions: endre and Szittya