Nők a haderőben

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 746
113
Amennyire én tudom a csaj sosem mondta, hogy hány embert lőtt le, azt hiszem más forrásból állították mások, hogy 100 emberrel végzett. Lehet valójában csak tized ennyit ölt meg :) Bár igazából mindegy, a háború már csak ilyen.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
A katona mind1 mit allit mennyi az igazolt az szamit...
Nem a haboru nem olyan hogy 100 embert megolsz tavcsovespuskaval. Ha mar egy ellenseget megol igazoltan kezi lofegyverrel teljesitete a maximumot... A nagy resze meg egyet se ol meg igazoltan... /gondolj bele 1000 ilyen tobb mint 100000 emberrel vegezne. / ja hogy az mar neportas vagy tomegpusztito fegyver... Nem ez nem normalis mar a 10 se normalis haboruba se tavcsoves puskaval... /mar ahhoz is beteg ember kell 10 embernel mar olyan fuggo mint az allat /lasd usa sok kobor ex katona mesterlovesz/orvlovesz./
Sorozatgyilkosok kozt hatalmas szam mar 10 ember is...

Usa mint sok haborus orszag iszonyat jo pl.
A veteran mesterloveszek 3-4 likvidalas utan leszerelnek vagy belerokkan es egy alkoholista drogos lessz vagy enged a csabitasnak kieli aaz uj fuggoseget es orvloveszkedik neha.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
Az egyik dedoregapamnak osszejott hogy ket vilaghaborut is meg kellett jarnia az eggyiket fiatalon a masikat oregen.
Soha nem beszelt rolla.

De a haboruk utan 3 embert is majdnem megolt /es egyik se rajta mullott hogy nem tette meg./fiatal koraba nem volt agressziv az elso utan megalt ammyiba a dolog ha rosszul szoltak neki hogy jelkepes dolgokat tett csak belevagta a bicskat a fakapuba hogy atment rajta megindult a kaszaval aratas kozbe a masiknak lecsapta a masik ujjat baltaval./mondjuk ez valoszinubb hogy azert volt hogy az illetot ne vigyek katonanak./

A masodik utan mar eldurvult a dolog...

Pedig nem volt nagydafab es agresziv se csak lement az ingerkuszobe es olyankor hidegveru lett.../szerintem nyugodtan is az lehetett csak kontrolalta./ egyebkent az unokaira vagy rank dedunokaira soha semmi agresszio nem volt /dedoreganyamat se bantotta pedig az reszegen jo parszor adott a fejere/a dedipapa volt reszeg...nem volt alkoholista de ha rajott nem jott fel a borospincebol./

Nem tudom mit elt at nem beszelt rolla senkinek tudtommal... Szerettem nagyon o is minket es tenyleg ilyen teren semmi rosszat nem mondhatok ra... De az az igazsag hogy nem igazan volt tarsadalomba valo a haboru utan./elotte persze nem ismertem de mondtak hogy nem voltak ilyenei./
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
[Es biztos hogy kozel se olt meg 100 embert meg toredeket se. Ez biztos. /es nem o volt az egyeduli ilyen abbol a generaciobol. Vagy a kesobbibol./ a fakapuba belevagott bicska /deszka kapu volt/ es az ipse oldalatol par cm re tortent mikozbe tamaszkodott./
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
103 ember olyan iszonyat sok hogyha aztmondanam szamoljon ossze valaki hamgosan 103 ismeroset ugy hogy 1-1 ismerose neve kimomdasa kozott nem telhet el 3 masodperc /lehet 5 is/ nem tudna osszeszamolni. /keresztnev vezeteknev./
 
M

molnibalage

Guest
Most ez lehert furan fog hamgzani de ha jobban belegondol valaki rajon hogy nem az.

Azonnal le kellett volna csukni amint visszament daniaba.egy mesterlovesz aki 103 celpontot likvidalt nem valo europaba... Sot ez brutalisan nagy szam plane mesterlovesznek. /meg egy bombazo pilotanal elmegy de egy mesterlovesznel.../ ez a csaj pszichopata.
Nem azert mert no meg mielott valaki felreertene. 103 embert kinyirni tavcsovessel ropke masfel ket ev allatt... Ez egyszeruen beteg... De tenyleg az es ne jojjon senki azzal hogy az eletejert meg hasonlok ha mar csak a toredekenel az eletejert kellett volna meghuznia az elsutobillentyut is mar reg hallott lenne... Ez mar elvezetbol gyilkolt /fuggoseg ami nem fog nalla elmullni./ nem ideologiajert az eletejert vagy meggyozodesbol olt. Ez mar tul nagy szam ahhoz... Hihetetlen nagy szam. /a mesterloveszek es a tavcsovespuskasok hatekonysagba magasan minden mas szarazfoldi beosztas folott allnak /talan a hk/ megis keves van belolluk. /es nem azert mert atomfizika lenne megtanitani valakit vagy mert olyan piszok draga /ak hoz kepest az de sok mashoz kepest nem./ hanem mert az emberek tulnyomo tobsege nem alkalmas ra. Egyszeruen emberileg.

Sokkal betegebb mint akiket megolt 90% ba ez fix... Pedig az isis nem babapiskota...mocsokos egy allatok vannak koztuk nem kis szamba.
No offnese, de óriási sületlenséget tetszett leírni. Akkor ezek szerint Simo Häyhä-tól kezdve minden mesterlövész "beteg"?

Én teljesen nyugodtan alszom, ha egy ember azok ellen harcol, akik elmebeteg vallási fanatikusok, akik számára semmit nem jelent az élet szentsége, a nők alsóbbrendűek és állatként kezelhetőek.

Keresem a kandi kamerát mögöttem, mert ez megint a székely vicces eset. Mármint a kommented. Hogy viccnek durva lenne...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
Te most ideologiat nezel. Az eggyik felnek is van egy vilagkepe a masiknak is van egy vilagkepe. Ettol fuggetlenul emberek allnak az eggyik emberek a masik oldalon.

Gondolj bele itt egy ember aki atutazta a fel vilagot azert hogy harcoljon es ott megol 103!!! Embert tavcsovon keresztul. Masfel ev allatt... Ez beteg!

Ne azt nezd kin milyen egyenruha van. Az egyenruha nem ment fel a tettek sulya alol... Mind1 kit ol tavcsovessel 103 ember irtozatosan sok... Igen beteg sulyosan beteg. Es ennnek a csajnak mar nincs lelke. Hogy is lenne? 103 ember felyet szetlotte. Kitudja memmyit megsebesitett. Gondolod ha visszakoltozik daniaba az elso konfliktusanal nem fog epp ilyen hidegverrel cselekedni?. Gondolod hogyy ennyi izgalom es adrenalin utan nem lessz fuggo? /gyilkossag fuggo/ ez a valosag nem az odeologia meg a szupehosok a moziba.

Es a valaszom igen aki tobb mint 10 embert kiszed taavcsovessel beteg ember. /3-4 likvidalasnal mar reges reg tanithatna es nyugodt biztos eletetet elhetne./ de o a tovabbi gyilkolast valasztja.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
Ha amoknak lett volna tarsadalmilag elfogadott indoka a veres futasara akkor nem lett volna ep oly beteg? /jo amok e fiktiv sze!ely./ de pldanak jo. Vagy a teroristakat fel menti a tetteik sulya alol az hogy ok az o altaluk igaz istent szolgaljak az o felfogasuk es a vilag nagy szazaleka felfogasa szerint jot cselekszik es egy hos a szemukbe. Ugyan ugy egy beteg fasz mar bocsanat. De ez a csaj se kulombb azoktol akik europaba jonnek gyilkolni hisz o kisazsiaba tette ugyan ezt es sokkal tobb embert olt mint az euba jovo teroristak 99% ez van.

Attol hogy milyen egyenruhaba van lehet beteg.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
Es ez nem pacifizmus vagy hasonlo keves ember van / volt a foldon akik kezi fegyverrel 100+ embert oltek volna meg. /egy kozepkori hoher 10 ember kivegzese utan akkora vagyont kapott hogy selete vegeig nyugodtan elt es nem hogy nem vegzett ki utanna senkit. Nem vegezhetett ki senki.

Es igen nem engedtek be a faluba lakni mert beteg volt.

sotet kozepkor
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
Egy egyszeru lebutitott pelda egy kutya ami 103 masik kutyat megolt. Teszem azt elfogadott modon viadalon a kazdaja kenyszeritesebol./ engedned a gyerekednek hogy jatszon vele?/

Vagy egy masik te elnel egy ilyen emberre egy haztartasba? Dolgoznal vele? Mert en meg ismeretswget se kivanok hasonloval se.

Konyortelen elvakult beteg pszihopata allat.
Tobb mint 100 embert megol csupan azert mert az o felfogasaa szerint rossz emberek... /nem volt resze a konfliktusnak egy tavoli bekes orszagba elt jomodba./

Ez mar elvezetbol olt. /azthiszed hogy nem... sok hobbi vadasz nem lo ki 100 nagyvadat eletebe de ha meglat eggyet mwgpezsdul a vere es azon jar az agya hogy jajj de szivesen kilone most./
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
@Szittya
A szezon meg a fazon esete.
Dédnagyapádat akarata ellenére vitték, de az önkéntesek nem így működnek mint a besorozott kisember. Ezért problémás a sorkatona a háborúban, mert se akarata se érzéke nincs a harchoz. Az önkéntesekkel nincs probléma a későbbiekben.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
@Szittya
A szezon meg a fazon esete.
Dédnagyapádat akarata ellenére vitték, de az önkéntesek nem így működnek mint a besorozott kisember. Ezért problémás a sorkatona a háborúban, mert se akarata se érzéke nincs a harchoz. Az önkéntesekkel nincs probléma a későbbiekben.
Igen mert az ilyen onkentes alapbol beteg.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
103 ember!!! EgEgy haboruba 20 bol 1 ember ha ol es 40 bol 1 ha igazolt kezi lofehyverrel... Es ez komoly es meg alacsomy szamot irtam. /1x/ nem veletlen hogy nem a kezi lofegyver a leghatasosabb pedig elvileg annak kellene lennie.
Az elet nem akcio film. /103 emberhez irto brutalisan beteg szemelyiseg kell./
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
Aki egy tuzharcot tul el nem akar masikba menni akermilyen onkentes is. Persze egy ido utan a sokadik utan mar akarni fog mert fuggo lessz. /mint a herointol/ = beteg ember lessz. A gyilkolas fuggolye. /miert van az hogy az ejtoernyozesre hiheto dolog hogy fuggoseget okoz de egy annal joval hosszabban tarto fokozott lelkiallapot es dulo adrenalin ra azt gondoljak sokan hogy az nem okoz fuggoseget./ csak ha a heroin vagy adrenalin fuggo leszokik es visszaesik nem ol meg masokat mig ha egy ilyen 100% hogy halal lessz a vege/
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 842
113
Akkor most a MH állományából mindenkik beteg vagy ha nem, akkor 99%, hogy leendő dezertőr?
Ha minden igaz és jól következtettem szaki01 is bőven száz felett jár, majd ha látja úgyis üzen aztán megbeszélitek.

Pont azt akartam mondani,hogy mindenk katona aki önként lett az az beteg ezek szerint...
 
  • Tetszik
Reactions: molnibalage

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
Ne beszelj butasagokat. A mhbe mikor jonnek usabol emberek mondjuk. Azert hogy harcoljanak...

Az meg hogy szaki 100 felett jarna.... Nem annyira beteg. /milliobol 1 ilyen beteg ember haakad./k
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
A 2 nem ugyan az. Ez a no daniabol ment egy konfliktus zonaba. Es nem a hazajat szolgalni. /vissza is ment daniaba./
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 342
113
Igen valoszinu hogy igy volt jott 100 zombi ez meg csak lott...

Milliardos vesztesegek lennenek ha igy mukodne. Mar reg a teljes emberiseget kiirtottak volna a kurdok