[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 008

Guest

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113
Aki kilépni akar se tud, nemhogy kirakjanak. Egyszerűen már olyan szintű az integráció. hogy az hosszú folyamat lenne, addigra meg visszarendeződne minden. Szóval nem lenne államcsőd.
Hosszú folyamat? A Brexit nem egészen 3 év volt. Már ők is visszacsinálnák az egészet, mert látják, hogy beszopták, ráadásul ők messze nem esnének akkorát mint mi: https://www.portfolio.hu/gazdasag/m...karnak-kilepni-a-britek-az-eu-bol.296824.html
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113
Orbán tudatosan készíti elő az Euróázsia opciót ! EU-ban lévő ellenségeivel szemben ez a legkomolyabb adóász ! Amerikai és magyar érdekek messze állnak egymástól. USA a térségünkben Romániát választotta. Földrajzi helyzetünk és orosz sajátosságok miatt Putyin sokkal jobb opciókat képes számunkra felajánlani ! Egyfajta kirakat precedens államként is felhasználva minket !
Orosz kirakat, precedens állam? Ez nagyon jó. Érzem, hogy jól jövünk ki ebből.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Ha esetleg valaki nem ismerné, a magyar Rambo:hadonaszos: : http://mandiner.hu/cikk/20180807_filemon_norbert_maderspach_viktor_portre
Nem nagyon tudok aludni. Éjszaka hangoskönyveket hallgatok. Pár napja ezt találtam:
Gondoltam, beteszek nektek egy olvashatót, hát rákerestem. Pont ma írt róla a Mandíner.:)
Van egy másik csóka is, aki második vonalbeli hadtápos főhadnagyként megkapta a Mária Terézia Rendet. Valahogy a Trénnel együtt elfogták az oláhok. Kitörést szervezett, majd csúnyán megvert egy jó tízszeres túlerőben levő oláh egységet.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 593
16 210
113

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Van egy másik csóka is, aki második vonalbeli hadtápos tartalékos főhadnagyként megkapta a Mária Terézia Rendet. Valahogy a trénnel együtt elfogták az oláhok. Kitörést szervezett, majd csúnyán megvert egy jó tízszeres túlerőben levő oláh egységet.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 480
24 075
113
Ha esetleg valaki nem ismerné, a magyar Rambo:hadonaszos: : http://mandiner.hu/cikk/20180807_filemon_norbert_maderspach_viktor_portre
Nem nagyon tudok aludni. Éjszaka hangoskönyveket hallgatok. Pár napja ezt találtam:
Gondoltam, beteszek nektek egy olvashatót, hát rákerestem. Pont ma írt róla a Mandíner.:)
https://tortenelmiportre.blog.hu/2015/01/08/maderspach_viktor_580 valahol egy másik topikban múltkor felmerült a neve azthiszem rumcajsz említette elsőnek, egy tuti, hatalmas ember lehetett.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Aki kilépni akar se tud, nemhogy kirakjanak. Egyszerűen már olyan szintű az integráció. hogy az hosszú folyamat lenne, addigra meg visszarendeződne minden. Szóval nem lenne államcsőd.
Azt irja a cikk, hogy ha "sima szabadkereskedelmi ovezet lennenk"...
Netto hulyeseg, mert nyilvan nem lennenk az. Azonnal bevezetnenk pl. a vamokat.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 157
26 854
113
Na kezdődik:

Szexuális erőszak miatt keres a rendőrség egy afgán migránst

A Rendőrség beszámolója szerint Sarhadi Bilal Ahmad, afgán, menekült státuszú 18 éves férfi 2018. szeptember 9-én 3 óra körül Budapest V. kerületében, egy gyorsétterem mosdójában szexuális aktus eltűrésére kényszerített egy nőt.
201809091.jpg

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Sarhadi Bilal Ahmadot felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.
Origo

Ez már a sokadik az Orbán-kormány által az országba beengedett migráns, aki szexuális erőszakot követ el magyar nőkön! Néhány példa:

Afrikai elkövetők az Orbán-kormány alá tartozó intézmények által kiállított érvényes tartózkodási engedéllyel megerőszakoltak és meggyilkoltak egy tizenhét éves magyar lányt.
Az Orbán-kormány szervei által legalálisan kiállított tartózkodási engedéllyel itt héderelő szír férfi csalt a lakására és erőszakolt meg egy magyar nőt a belvárosban
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 593
16 210
113
Az urak figyelmébe ajánlok egy cikket. Korábban pedzegettük -talán áprilisban-, hogy milyen nagyságrendet loptak ...bocsánat... privatizáltak az elvtársak. A forrásokra kényesen érzékenyek kedvéért egy narancsos elfogultsággal nemigen vádolható forrásból:
https://index.hu/gazdasag/vilag/2012/07/23/offshore/

Eközben Szegeden 14 millió HUF egyetlen buszmegálló betonozása (amely mérete fele sincs a járdáménak a ház körül m2-ben) ;)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 157
26 854
113
Felejtsük már el ezt a NATO-t...

Nem tudjuk, mert itt van az elérhető katonai csúcstechnológia, ráadásul megfelelő minőségben legyártva.

Nem tudnak az oroszok eladni nekünk élvonalbeli harci gépet, csak olyat, amelynek egyes képességei nagyon jók, mások meg nagyon nem, aminek következtében az átlag NATO légierő, apuka korú modernizált F-16-al is abszolút fölényben van. De ha a gép jó is lenne, a leggyengébb láncszem a légiharcfegyverzet, aminek terén egyszerűen elvéreztek a versenyben, mert PGM már akad náluk is, igaz nem olyan jó választékban mint a NATO keretei között. Nincs korszerű harckocsijuk a jobb NATO tankok ellen, a hiány pótlására indított programot most fagyasztották be. Stb., stb., stb.

Ja, és nincs gazdasági erejük se, míg a mi piacaink java a NATO-n belülre esik. Jön majd a LADA gyár Debrecenbe, vagy hogy gondoltad. Az EU-ból ki lehet lépni, azt meg lehet úszni egészen jól, mi több, a felzárkózás végett előnyös is lenne a kilépés, mert akkor nem a Németország méretű nagyhatalmak térfelén kellene játszania a saját gazdaságunknak szabadversenyt az ő multijaikkal és azokat támogató versenyszabályokkal! Az EU-val ellentétben a NATO-n kívül viszont tényleg csak a döghalál van. Az olyan eszement elrugaszkodást jelentene bentről kifele, hogy a bizalomvesztés évtizedekig tartana. Az EU kilépést simán alá lehet támasztani a piacok felé a gazdasági létérdekkel és politikai kényszerűséggel (ami utóbbiban mégcsak nem is mi lennénk a kezdeményezők, ezt mindenki látja), de a NATO kilépés az öngyilkosugrás a szakadékba, mert attól a biztonságtól és kiszámíthatóságtól elrugaszkodás, ami a puszta léthet kell itt nekünk.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 953
18 445
113
Nem tudjuk, mert itt van az elérhető katonai csúcstechnológia, ráadásul megfelelő minőségben legyártva.

Nem tudnak az oroszok eladni nekünk élvonalbeli harci gépet, csak olyat, amelynek egyes képességei nagyon jók, mások meg nagyon nem, aminek következtében az átlag NATO légierő, apuka korú modernizált F-16-al is abszolút fölényben van. De ha a gép jó is lenne, a leggyengébb láncszem a légiharcfegyverzet, aminek terén egyszerűen elvéreztek a versenyben, mert PGM már akad náluk is, igaz nem olyan jó választékban mint a NATO keretei között. Nincs korszerű harckocsijuk a jobb NATO tankok ellen, a hiány pótlására indított programot most fagyasztották be. Stb., stb., stb.

Ja, és nincs gazdasági erejük se, míg a mi piacaink java a NATO-n belülre esik. Jön majd a LADA gyár Debrecenbe, vagy hogy gondoltad. Az EU-ból ki lehet lépni, azt meg lehet úszni egészen jól, mi több, a felzárkózás végett előnyös is lenne a kilépés, mert akkor nem a Németország méretű nagyhatalmak térfelén kellene játszania a saját gazdaságunknak szabadversenyt az ő multijaikkal és azokat támogató versenyszabályokkal! Az EU-val ellentétben a NATO-n kívül viszont tényleg csak a döghalál van. Az olyan eszement elrugaszkodást jelentene bentről kifele, hogy a bizalomvesztés évtizedekig tartana. Az EU kilépést simán alá lehet támasztani a piacok felé a gazdasági létérdekkel és politikai kényszerűséggel (ami utóbbiban mégcsak nem is mi lennénk a kezdeményezők, ezt mindenki látja), de a NATO kilépés az öngyilkosugrás a szakadékba, mert attól a biztonságtól és kiszámíthatóságtól elrugaszkodás, ami a puszta léthet kell itt nekünk.

Van igazad, de nem teljesen értek veled egyet. Konkrét ellenségképünk nincs ma. NATO tagság elhagyása esetén sem hinném hogy lenne alapban. Viszont egy állam létét alapvetően veszélyeztetheti, ha valamelyik szomszédjával fegyveres konfliktusnba kerül. NATO nem fog megvédeni bennünket a szintén NATO tag szomszédunktól, max a nem NATO tagtól. Ami az EU tagságunkat illeti, én inkább ott látom a nagyobb veszélyt ha kilépünk. Gazdasági téren. A Britek is érezni fogják a berexittet, mi még jobban éreznénk ha kilépnénk. Abban igazad van, Oroszország nem alternatíva. Katonailag lehet erős, gazdaságilag gyengének érzem. Egyébként meg nem tudjuk mit hoz a holnap.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 190
10 945
113
Van igazad, de nem teljesen értek veled egyet. Konkrét ellenségképünk nincs ma. NATO tagság elhagyása esetén sem hinném hogy lenne alapban. Viszont egy állam létét alapvetően veszélyeztetheti, ha valamelyik szomszédjával fegyveres konfliktusnba kerül. NATO nem fog megvédeni bennünket a szintén NATO tag szomszédunktól, max a nem NATO tagtól. Ami az EU tagságunkat illeti, én inkább ott látom a nagyobb veszélyt ha kilépünk. Gazdasági téren. A Britek is érezni fogják a berexittet, mi még jobban éreznénk ha kilépnénk. Abban igazad van, Oroszország nem alternatíva. Katonailag lehet erős, gazdaságilag gyengének érzem. Egyébként meg nem tudjuk mit hoz a holnap.

Akárhogy nézzük, a szomszédainkkal a legnagyobb az esély, hogy összeakadjunk.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti and fip7