[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
Azért fussunk neki utoljára! Amikor látogattunk, az nem szimpla látogatás volt, hanem szakmai (full mérnökök voltunk, s azzal a szemmel néztünk körül, a benti mérnök srácok is simán szóba álltak velünk, beszélgettünk nem is keveset). A dátum az 2013 volt, Akkor Audi 2x8 órában volt.NEM étkezőt írtam, hanem a helyi szitut. Az úgy van berendezve, hogy minden csoport 1-1 gyártó sori hurokban van. Bejön a megelőző központból a motor addig elkészült része, és egy nagyobb hurkot ír le ("U" alakot). A hurkot kívülről szolgálják ki a szükséges alkatrészekkel, a hurkon belül pedig van egy csoport részére (kaja) biztosított asztal, szekrények, a gyártáshoz szükséges mérő és egyébb eszközök szekrényei. Nem mennek ki minden szíre szóra, de nemy is full kizsákmányolás. A gyártó soron meg CSAK Audi alkalmazottak vannak, csak az alkatrész beszállítás, a raktározás és a minőségügyi kiszolgálás külsős, a gyártás NEM! Azt is hidd el, hogy munkapszichológus és ergonómus is részt vesz a gyártósor megtervezésében, mert egy szarul kivitelezhető mozdulat vagy egy-egy gyártósori pozíció túlterhelése az bizony minőségi kérdés! Tehát nem elsősorban jóléti okból van nagyjából az emberi ergonómiához és a teljesítő képesség NEM felső határához kialakítva a sor, hanem azért, hogy hibás cucc ne mehessen ki. Ennél jobban, mint a selejt kijutástól, semmilyen autóipari vagy beszállítócég nem fél. Múltkori történet, autó hűtő alap anyagot szállítottunk BMW beszállítójának. balfaszkodtak a saját gyártásukkal, s megállították az adott BMW gyártó sort. MINDEN ELTELT ÓRA 10 000 EUR kötbér, amit kíméletlenül bevasalnak. (bennünket kértek meg hogy azonnal gyors alapanyaggal +ban segítsük ki a beszállítót). Összefoglalva nem kánaán, de nem is szarlapátolás.Személy szerint egy nem túl gyors tempóju de kicsit monoton munka nekem nem menne....
Semmi csoda nincs az U alakban, már 97-ben is ilyenben dolgoztam. Mész és pakolsz, ha lemaradsz a te bajod, de minél jobban lemaradsz annál gázabb mindenkinek. Én akkor a termelési szünetekben előre dolgoztam, így az 5 percből tudtam 10-et csinálni. Első munkahelyként tanulságnak jó volt. Amúgy kötbér háát... :D Két hete háromnegyed óra alatt se jöttek rá a tudósok hogy vissza kell zárni a biztonsági reteszt, anélkül nem változik semmi a képernyőn. Én meg baxtam segíteni nekik, oldják meg, ezért mérnökök, ezért kapnak 2x annyi fizetést mint én, ha már köszönni se tudnak. Az állást oda írják ahova és amiért lehet. Általában mindenki az előtte-utána levőre. Ha meg műszaki hiba van akkor mindent arra vastagon. Ha bele lehet mindent kalapálni a határértékekbe akkor a menedzsernek is megvan a prémium, béke, boldogság. Ha nem akkor csalunk, ha nem fér bele akkor a következő hónapra kidiffundálnak valami karbantartást a valóságban is, meg tartalék alkatrészt, plusz embert nem, max még a csomagoló anyag specialisták dugják össze a fejüket. De 2 hét múlva megoldottan, megoldatlanul minden lekerül a tábláról a napi-heti megbeszéléseken, mert egyszerűen túl rég óta ott van. :)
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
De, a többség azt mondta. A szavazók kevesebb mint 50%-a és a szavazóképesek egyharmada szavazott Orbánra. Úgy, hogy jól ismert, hogy ennek vagy fele - adókedvezményekkel vagy bözsi utalvánnyal - megvásárolt vagy propagandával becsapott szavazó. 2010 előtti viszonyok között akár fele ennyi szavazót kapott csak volna. A kétharmadnak nincs alapja, normális körülmények között meg még a kormányalakításig se jutottak volna el.

Hát igen és akkor a szavazók mekkora aránya szavazott az ellenzékre ? :) Persze, ide is vegyük be azokat akik nem is szavztak, mint ahogy tetted. Akkor őket is vegyük bele, hogy ők sem szavaztak az ellenzékre sem. :) Amennyiben a Fidesz nem jut el a kormányalakításig, akkor szerinted ki jutott volna el ? ::::)
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 420
44 081
113
De, a többség azt mondta. A szavazók kevesebb mint 50%-a és a szavazóképesek egyharmada szavazott Orbánra. Úgy, hogy jól ismert, hogy ennek vagy fele - adókedvezményekkel vagy bözsi utalvánnyal - megvásárolt vagy propagandával becsapott szavazó. 2010 előtti viszonyok között akár fele ennyi szavazót kapott csak volna. A kétharmadnak nincs alapja, normális körülmények között meg még a kormányalakításig se jutottak volna el.
Csűrheted, csavarhatod, a jelenlegi választási jog mellett olyan eredmény született, hogy még maradnak majd 4 évet. A játékszabályok adottak voltak az ellenzéknek is, nem tudtak vele élni.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and arcas

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
2006-ban (?) a többség a fideszre szavazott, de az Mszmp meg az Szdsz összeállt egy koalícióra így ez a kombó lett többen. Na de ez milyen már? Ha én az Szdszt akarom nem egy utólagos Mszp-Szdsz kapcsolatra vágyok. Ami ráadásul az ámokfutásuk során Mariana árok szintű mélységekbe dobta az országot. Soha többet még egyszer ezeket! Amúgy a haveri céget kedvező helyzetbe hozására hozok neked egy jó példát valamikor 15 évvel ezelőttről. Tudod volt egy sulinet vagy mineve program, ahol csakis egy cég által forgalmazott számítógépeket vehettek az iskolák állami vagy uniós támogatással, sajnos most a cégnév már ennyi idő után nem ugrik be. Annak a cégnek volt a tulajdonosa a Kóka János. Pont.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Tehat tudod, hogy hulyesegeket irtak a jelentesben, de akkor is igazatok van. Oke.

Ne erről van szó. Ha 10 dologból 3 hülyeség, de a többi ül, akkor üt a jelentés maga is.

Az ellenzek 3 valasztason vesztett.

Egyen. Utána már a NER el tudta lehetetleníti a konkurenciát.

Nem a libsik szoktak azt mondani, hogy a szavazas elott mar nem modositunk a szabalyokon?

Mindenki ezt szokta mondani, akit érdekel a demokrácia. A választásra úgy mentek az EP tagok, hogy tudták mivel jár ha így vagy úgy szavaznak. A magyar országgyűlési szavazás előtti szabálymódosítás az más volt, mert a választásokig tartó hosszú és összetett folyamatokba avatkozott bele. Az valóban antidemokratikus lépés volt, ami éppenséggel pont a Sargentini jelentést erősíti.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

hana

Well-Known Member
2014. június 4.
124
302
63
IAzt ne mond hogy nem lopnak. Azt ne mond hogy nem költik értelmetlün a pénzt. Azt ne mond hogy nincsenek alapvető problémák magyarországon.

Nem mondom. Azt mondom, hogy jobb a helyzet, mint 2010 előtt volt! Azt, hogy ezt másképpen látjuk, hát ez van. De nem tudom, hogy mitől hiszitek magatokat többségnek! Ha nem az utálat lenne a mai ellenzék egyetlen megnyilvánulása, hanem konstruktívan politizálnának, nem csak valaki ellen... simán tudnának a jelenlegi körülmények között is választást nyerni, nem hülye az ország többsége. Az nem alternatíva, akinek mindegy mi pusztul, csak Orbán is vele.
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Semmi csoda nincs az U alakban, már 97-ben is ilyenben dolgoztam. Mész és pakolsz, ha lemaradsz a te bajod, de minél jobban lemaradsz annál gázabb mindenkinek. Én akkor a termelési szünetekben előre dolgoztam, így az 5 percből tudtam 10-et csinálni. Első munkahelyként tanulságnak jó volt. Amúgy kötbér háát... :D Két hete háromnegyed óra alatt se jöttek rá a tudósok hogy vissza kell zárni a biztonsági reteszt, anélkül nem változik semmi a képernyőn. Én meg baxtam segíteni nekik, oldják meg, ezért mérnökök, ezért kapnak 2x annyi fizetést mint én, ha már köszönni se tudnak. Az állást oda írják ahova és amiért lehet. Általában mindenki az előtte-utána levőre. Ha meg műszaki hiba van akkor mindent arra vastagon. Ha bele lehet mindent kalapálni a határértékekbe akkor a menedzsernek is megvan a prémium, béke, boldogság. Ha nem akkor csalunk, ha nem fér bele akkor a következő hónapra kidiffundálnak valami karbantartást a valóságban is, meg tartalék alkatrészt, plusz embert nem, max még a csomagoló anyag specialisták dugják össze a fejüket. De 2 hét múlva megoldottan, megoldatlanul minden lekerül a tábláról a napi-heti megbeszéléseken, mert egyszerűen túl rég óta ott van. :)

Utoljára próbálkozok.....
Tehát CSAK autóipar és PONTOS ismeretek alapján.....
Egy konkrét autóipari beszállító és gyártó azt NEM engedheti meg magának, amit Te leírtál. Annak a fajta munkaszervezésnek és sor kialakításnak automatikus következménye a selejt (nem megfelelő) cucc gyártása és az autóiparban egy beszállító céget simán tönkretenne. Ettől még igaz amit írsz, mert persze hogy ebben dolgoztál. Audinál NEM így működik, mert ennél több eszük van, és NEM emberbaráti célból. Az autóipari minőségügyi szabványok és tanusítások kiemelten foglakoznak ezzel is, és egy ilyen tanusítványt nem pénzért és nem viccből állítanak ki. Tudom, mert mivel beszállítók vagyunk, ebben a tanusítási folyamatban részt kellett vennem. Sőt! Ezt ráadásul évente meg kell ismételni és megint csak nem viccből..... Az, hogy Magyarországon az a mentalitás van, hogy szarunk rá és mi jobban tudjuk, tudod mit eredményezett? Nos az Audi-nak a Mercedes-nek igazán komoly Magyar tulajdonu beszállítója NINCS, mert ezt a fajta mentalitást ez az ipar nem tolerálja. Ergó pont a legnagyobb haszon hányadú gyártásokból esik ki a Magyar tulajdonú kis és középvállalkozás, s e miatt nem termel ki elég hasznot a fejlesztéshez, a magasabb bérek fizetéséhez, a fejlődéshez. Csak a sírásra jut hogy elnyomnak bennünket a multik. No comment....
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Ha elkezdenek velünk baszakodni megszopjuk. Ilyen egyszerű.
Nem kell ettol felni. A szamunkra hasznos uzleti befekteteseket nem erinti ez a konfliktus.

Hogy most egy Engiee, egy Veolia vagy a Soros alapitvanyai stb, hisztiznek egy sort es lobbiznak ellenunk az pedig ertheto es termeszetes. Szvsz. nem kell utanuk sirni. Mehetnek vissza oda ahonnan jottek. A balos nyugati szavazok kegyeit sem kell keresni. Az egyik megoldas erre az, hogy a nyugatnak kiszolgaltatott gazdasagunkat megnyitjuk kelet felé is. Pl. Kina, Oroszo, stb. Ez is jol halad. Szoval szerintem panikra semmi ok.
A lopasok miatt pedig nem kell aggodni. Minimum 13 ev az elevules es nem lesz mindig kormanyon Orban sem. (Bar en ezekkel a lopasokkal kapcsolatban eddig nem lattam ertekelheto infot.)
A komolyabb strukturalis gondokon is dolgoznak. Csodat persze ne varj senkitol sem, de most legalabb nem a lejton csuszik az orszag.

(Nekem ez az egesz inkabb tunik Merkel hattyudalának. Persze, lehet en is csak naivan remenykedem. :rolleyes:)
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg
M

molnibalage

Guest
Csűrheted, csavarhatod, a jelenlegi választási jog mellett olyan eredmény született, hogy még maradnak majd 4 évet. A játékszabályok adottak voltak az ellenzéknek is, nem tudtak vele élni.
Ja ertem. Majd akkor kitalalok en is egy olyan játékot, ami olyan szabályok k szerint zajlik, hogy eselyex se legyen győzni. Aztan verem majd a nyalam, hogy mennyire bena vagy.

A tarsadalom polarizaltsagat mutatja, hogy ismerosi es barti koromben nincs olyan, aki ne utalna vagy röhögne a naracsos bandan, hogy mekkora fasz kocsogok ezek. Ebbol eleg erdekes kep rajzolidik ki, hogy kik is a szavazóik.. Hadd ne mondjam ki...
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 420
44 081
113
Ja ertem. Majd akkor kitalalok en is egy olyan játékot, ami olyan szabályok k szerint zajlik, hogy eselyex se legyen győzni. Aztan verem majd a nyalam, hogy mennyire bena vagy.

A tarsadalom polarizaltsagat mutatja, hogy ismerosi es barti koromben nincs olyan, aki ne utalna vagy röhögne a naracsos bandan, hogy mekkora fasz kocsogok ezek. Ebbol eleg erdekes kep rajzolidik ki, hogy kik is a szavazóik.. Hadd ne mondjam ki...
Minden társadalmi rétegből jön össze a szavazóbázisuk ahogy egyébként az ellenzéki pártoknak szintúgy. Annyi a különbség, hogy a legutolsó három választáson nem tudott élni a lehetőséggel az ellenzék, és legyőzették magukat a nem túl acélos Fidesszel.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
Utoljára próbálkozok.....
Tehát CSAK autóipar és PONTOS ismeretek alapján.....
Egy konkrét autóipari beszállító és gyártó azt NEM engedheti meg magának, amit Te leírtál. Annak a fajta munkaszervezésnek és sor kialakításnak automatikus következménye a selejt (nem megfelelő) cucc gyártása és az autóiparban egy beszállító céget simán tönkretenne. Ettől még igaz amit írsz, mert persze hogy ebben dolgoztál. Audinál NEM így működik, mert ennél több eszük van, és NEM emberbaráti célból. Az autóipari minőségügyi szabványok és tanusítások kiemelten foglakoznak ezzel is, és egy ilyen tanusítványt nem pénzért és nem viccből állítanak ki. Tudom, mert mivel beszállítók vagyunk, ebben a tanusítási folyamatban részt kellett vennem. Sőt! Ezt ráadásul évente meg kell ismételni és megint csak nem viccből..... Az, hogy Magyarországon az a mentalitás van, hogy szarunk rá és mi jobban tudjuk, tudod mit eredményezett? Nos az Audi-nak a Mercedes-nek igazán komoly Magyar tulajdonu beszállítója NINCS, mert ezt a fajta mentalitást ez az ipar nem tolerálja. Ergó pont a legnagyobb haszon hányadú gyártásokból esik ki a Magyar tulajdonú kis és középvállalkozás, s e miatt nem termel ki elég hasznot a fejlesztéshez, a magasabb bérek fizetéséhez, a fejlődéshez. Csak a sírásra jut hogy elnyomnak bennünket a multik. No comment....
Azon az ominózus első munkahelyen autóipari cégnél voltam. Bizony, bizony pedig voltak selejtek, a sor végi meozás után is jöttek vissza reklamációk.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
A játékszabályok adottak voltak az ellenzéknek is, nem tudtak vele élni.

Igen. Olyan játékszabályok, amelyek mellett esélytelen nyernie az ellenzéknek...

2006-ban (?) a többség a fideszre szavazott, de az Mszmp meg az Szdsz összeállt egy koalícióra így ez a kombó lett többen. Na de ez milyen már?

Választáson a legnagyobb párt csoport alakít kormányt.

A lopasok miatt pedig nem kell aggodni. Minimum 13 ev az elevules es nem lesz mindig kormanyon Orban sem. (Bar en ezekkel a lopasokkal kapcsolatban eddig nem lattam ertekelheto infot.)

Vicc...Orrod előtt lopják szét az országot és nem látsz semmit... Mészáros Lőrincről hallottál már? Vajnáról? Rogánról?

A komolyabb strukturalis gondokon is dolgoznak.

Igen, rombolják.

Csodat persze ne varj senkitol sem, de most legalabb nem a lejton csuszik az orszag.

De, csúszik. EÜ, oktatás, infrastruktúra stb mind romlik lefele. Úgy hogy közben tolja az EU a pénzt az országba ezerrel. Iszonyatos elkúrás ez.
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
628
2 644
93
Ja ertem. Majd akkor kitalalok en is egy olyan játékot, ami olyan szabályok k szerint zajlik, hogy eselyex se legyen győzni. Aztan verem majd a nyalam, hogy mennyire bena vagy.

A tarsadalom polarizaltsagat mutatja, hogy ismerosi es barti koromben nincs olyan, aki ne utalna vagy röhögne a naracsos bandan, hogy mekkora fasz kocsogok ezek. Ebbol eleg erdekes kep rajzolidik ki, hogy kik is a szavazóik.. Hadd ne mondjam ki...

Csűrheted-csavarhatod, de a Fideszre szavaztak a legtöbben, és kész. Az összes többi párt kapott több szavazatot mint a narancsosok, márpedig az a párt nyeri a választásokat amelyik a legtöbb szavazatot összegyűjti, nem az amelyik az 50%-ot eléri.
Persze ha olyan szabályokat akarsz hozni hogy ne a legtöbb szavazatot kapott párt nyerjen, azt is lehet, csak azt már nem demokráciának hívják.

A második bekezdés értelmezhetetlen - lenne, ha nem illene bele a szokásos sértődős hisztis kirohanásaid közé.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Csűrheted, csavarhatod, a jelenlegi választási jog mellett olyan eredmény született, hogy még maradnak majd 4 évet. A játékszabályok adottak voltak az ellenzéknek is, nem tudtak vele élni.
A játékszabályok igen. Mint ahogy Sándor György mondta vala a Lyukasórában az iskolai futóverseny kapcsán: "Egyenlő pályák, egyenlő esélyek. Én kerékpáron megyek." Igazad van, 4 évig még maradnak.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
Igen. Olyan játékszabályok, amelyek mellett esélytelen nyernie az ellenzéknek...



Választáson a legnagyobb párt csoport alakít kormányt.



Vicc...Orrod előtt lopják szét az országot és nem látsz semmit... Mészáros Lőrincről hallottál már? Vajnáról? Rogánról?



Igen, rombolják.



De, csúszik. EÜ, oktatás, infrastruktúra stb mind romlik lefele. Úgy hogy közben tolja az EU a pénzt az országba ezerrel. Iszonyatos elkúrás ez.
Igen, igen csak akkor nem értem ezt a hisztit hogy az ellenzék volt többen vagy mi.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Igen, igen csak akkor nem értem ezt a hisztit hogy az ellenzék volt többen vagy mi.
Kb. ugyanaz a helyzet, mint amikor Szijjártó Péter hisztizik a S. jelentés elfogadása kapcsán: "Szijjártó Péter szerint a döntés csalással született, mert az európai szerződések egyértelmű rendelkezéseit figyelmen kívül hagyva a tartózkodó szavazatokat nem számolták bele a végeredménybe." Ha beszámítjuk a végeredménybe a tartózkodókat, akkor pláne nem voltatok többen, akik a Fideszre szavaztak. ;)
 
  • Tetszik
Reactions: Robur
Status
Not open for further replies.