A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 177
113
Kedves Antigonosz!

Megdöbbent, hogy személyesen ismersz komcsikat és liberálfanokat, meg az is, hogy szóba is állsz velük. (Különben honnan gyűjtenél statisztikai adatokat?)
Nem kellene már ezt a libsibibsibolsi-fasisztanyilasnácizást, illetve hazaárulókomcsi-agymosottfideszes féle anyázást abbahagyni?

(Te egyébként a Magyar Időkön, a 888.hu-n és az Origon és az álHírTV-n szerzed be az információkat?;):))
Nem a HTKA.n.
 
  • Tetszik
Reactions: Masztiff

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 177
113
Jovo het jon a hir valami beszerzesrol. Addig infot csopogtetnek az eddigiekrol. Ez van nagybeszerzes vagy esemeny mint felujitas utan 2 het a kovetkezo jelentosebb. Kissebb beszerzesek idejen meg minden heten jon majd ujra.hir /ev vegen es tavasszal./

Zrinyi 2026 mar csak ilyen program. /persze ertem en hogy lehetnesurrubb is de ez van. 26 ig sok ido van nem lehet mindent egyszerre./ megjegyzem eddig ez se volt de nem akarok politizalni./volt hogy egy himzogep vagy gulyasagyu hirertekkel birt./ emlekeznek meg innet paran arra az idore nem volt az olyan reg.
Idén addig nem lesz semmi fizetős táma amíg az Unio ki nem fizette a sarát. Arra meg van nekik 3 hónapjuk, és az elég karcos. Fizetni amúgy se akarnak újabban.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 177
113
Uborkaszezon van, szóval aki nagyon ráér, nézegethet képeket ÖTT-sekről. Vannak köztük tanulságos fotók is, pl miért nem jó a tártáska (azért olcsó pénzért vennék ilyet meg BM-eset), meg azért azzal együtt is egész normális a megjelenésük, főleg egy "sima" honvédéval összevetve, amelyik még nem kapta meg a 15M "csomagját".
https://honvedelem.hu/cikk/112523_teljesitettek_a_kovetelmenyeket
Más. Címszavakban megtudná írni valaki, mikről szólnak a cikkben szereplő modulok?
Megnéztem, bár ne tettem volna, ez a Honvédség polgárőrsége. Eszembe nem jutott soha hogy abba valaha belépjek. De legalább pár hivatásos kiélheti magát mint annak idején a sorállománynál.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 177
113
Jobb ha nem tökölnek addig mert az egyik takarítónőnk november végén már onnét akar repülni ki hollandba a drogos fiához.

remélem nem lesz ez a kettős bohóckodás sokáig, és szépen áttelepülnek máshova a gripenek
Ennek én is örülnék.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 284
27 163
113
Megnéztem, bár ne tettem volna, ez a Honvédség polgárőrsége. Eszembe nem jutott soha hogy abba valaha belépjek. De legalább pár hivatásos kiélheti magát mint annak idején a sorállománynál.

Azért még erősen az elején tartunk. Valamikor tíz éven belül fog véget érni a szervezési program és felállni az ÖTT szervezet! Ezek az első lépések amit most látsz.
 
  • Tetszik
Reactions: marton

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 177
113
Állítólag a kecskeméti repülőtér átépítés alatt Pápára települnek át.
Lacházának jobban örülnék... De Veszprém mellett Szentkirályon is kialakíthatnának valamit. Úgyis ott egy köpésre Fehérvár mint vezetési központ. Aztán az egykori Fűzfőgyártelep, mint lőszergyártás. Aztán a bakonyi gyakorlóterek. Aztán az olyan egykori legendás helyek 5-10km körzetben mint Tótvázsony, Várpalota, Hajmáskér, kicsit távolabb Tapolca az újdörögdi gyakorlótérrel, Tata, Győr, Pápa, Nagyegyházánál a raktárak, stb. Keletre, délre Sárbogárd, Ercsi, Dunaújváros, Százhalombatta, BP. Északabbra Csobánka, Szentendre stb. Mindemellett autópályák, főutak, a Bakony hegyei, hegycsúcsai amikre mind légvédelmet , átjátszó állomásokat, stb telepíthetnének. Ipari városok, mgi központok. Szóval ebben a területben benne van kb az ország lényege, és ezt a területet kár volt lezülleszteni, felszámolni mert egy légvédelmi alakulat lefedné az egészet, a természeti akadályok, Duna, Balaton, Rába, Bakony, Pilis, Sárvíz, Váli víz, Velencei tó stb miatt pedig szintén egy erőd gyakorlatilag.
De csak azért írtam ezt mert annyira írtátok hogy a reptereket védeni kell.
 
  • Tetszik
Reactions: marton and Szittya