B-52 Stratofortress (Boeing,USA)

Így a világ minden pénze is kevés lesz, tudom én hogy szárnyal az amerikai gazdaság, Trump meg önti a forrást a haderőbe, de ez akkor is egy közép - kelet EU-s állam légi erejének irányított AG fegyverzete, vagy annak jelenetős része volt, egy szaros táborért...

Így a világ minden pénze is kevés lesz, tudom én hogy szárnyal az amerikai gazdaság, Trump meg önti a forrást a haderőbe, de ez akkor is egy közép - kelet EU-s állam légi erejének irányított AG fegyverzete, vagy annak jelenetős része volt, egy szaros táborért...
2001-ben, amikor elkezdődött ez az egész akkor még 50% alatt volna a PGM használat. Ez ma már a 100% felé tendál a jenkiknél. (Van forrás + link a nagy műben is ehhez.) Az, hogy ezt meddig lehet csinálni ki tudja, nem harcászati faktor, ezen nem morfondírozik az alkalmazója szerintem. Ameddig az eszköz megvan, addig használják is.

Csak ez nem előrelátó, ép eszű hozzáállás. Egyetlen esetben tudom ezt a fajta szerintem "pocséklást" elfogadni, ha üzemidő/élettartam lejárta előtt így használták fel őket. Akkor nyilván értelmes dolog volt, amúgy pedig semmi más, mint az amerikai adófizető állampolgárok fejőstehénnek nézése.

Hírhalomból.

Fejleszteni kívánja a B-52-esek külső fegyverfüggesztési pilonjait az Amerikai Légierő. Jelenlegi konfigurációjukban “csupán” 5000 font, azaz kb. 2270 kilogramm hordozására alkalmasak, az 1960-ban szolgálatba állított IPC (Improved Common Pylon) felfüggesztők ennyire képesek. Ezt szeretnék meg négyszerezni, ezzel a B-52H “Buff-ok” képessé válnának a 22 000 fontos MOAB-ot (Massive Ordnance Air Burst) leszámítva az USAF arzenáljában szereplő összes levegő-föld fegyver hordozására. A június 21-én kiadott ajánlatkérő levélben nem szerepel a program költségterve, és egyelőre a határidők sem ismertek.

Ezt nem nagyon értem. Teli van a net olyan képekkel ahol a hh alatt (és után is) valamilyen B-52-es változatok szárnyán 4 db AGM-69 meg akár 3-6 db AGM-86 ALCM van fügeszteve. Ezek tömege messze 5000 font felett van. Vagy erre már csak a korábban kivont vátozatok voltak képesek?

4 db SRAM.
b52_1.jpg

Ez 9 db M117-nek tűnik, ami 5000 font felett van. Ez B-52H-nak tűnik.
543fc7c469bedd44132a820b-960-480.jpg

B-52G sok AGM-86-tal. 8 (spolierbe, mert a kép nagy.)
B-52G_with_AGM-86B_ALCMs.JPEG

AGM-86%27s_pylon_on_the_remote_control_trailer.JPEG

Az áthajtóművezésüket meg húsz éve törölték. A nyolc ókori masina helyett ma már kettő elvinné.
Persze erre néha lőnek is, úgyhogy a négy kisebb jobb lenne.
Ám ahhoz - miként a 2 hajtóműveshez is - 1 újratervezett szárny kéne, ami már vastagon nem érné meg... :(