[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
Ijesztő, hiperszónikus fegyverarzenált fejlesztett ki Oroszország

Oroszország hamarosan megkezdi a hiperszonikus fegyverek hadrendbe állítását, amelyek ellen jelenleg semmilyen védekezés nincs. Kifejlesztettek egy olyan technológiát, amilyen senkinek sincs a világon és tulajdonképpen azt se tudjuk, hogy miként csinálják. Úgy tűnik, hogy az oroszok a nukleáris fegyverkezés terén fényévekkel megelőzték az USA-t.

Az oroszok nagy előrelépése az úgynevezett hiperszonikus technológia. Ez azt jelenti, hogy a támadó rakéta a hangsebesség sokszorosával repül és olyan gyors, hogy az ellenséges rakétavédelem képtelen rá reagálni. Ez idáig nem tűnik olyan nagy ügynek, hiszen az emberiség már jó régen átlépte a hangsebességet, és repülőgépek is tudnak ennek a többszörösével repülni.


EL KÉNE PÁROLOGNIA A RAKÉTÁNAK – DE MÉGSEM
Ám a légkörben való repülésnek van egy nagy előnye a hagyományos, légkört túllépő rakétákkal szemben. Addig, amíg egy tárgy a légkörben repül addig kormányozható szárnyakkal, mint egy repülőgép. Egy ballisztikus rakétával, amely a világűrben halad, ezt nem lehet megtenni, hiszen csak az előre kijelölt pályán tud mozogni.

Ha azonban egy rakéta gyors és a légkörben kormányozható, akkor tetszőleges pályán repülhet, és kijátszható vele a légvédelem. És itt van a kutya elásva, hiszen a nagy sebességű repülés a légkörben a súrlódás miatt olyan hőt generál, amiben minden ismert anyag elég, plazma állapotúvá válik és lényegében elpárolog. Azaz a rakéta belsejében élesített nukleáris bomba még használat előtt megsemmisül, mert mai ismereteink szerint semmilyen anyag se bír ki több ezer fokot.
AZ OROSZOK VALAMIT KITALÁLTAK
Pontosabban ez idáig így volt, de ruszkik kitaláltak valamit, hogy a rakéta működőképes maradjon plazma állapotban is. Plazma – a negyedik halmazállapotot a szilárd, a folyékony és a gáznemű mellett – amely például a nap belsejében létezik, vagy rövid időre nukleáris robbanások során keletkezik.

A legutóbbi kísérletük alkalmával – éppen a karácsony második napján -, amikor egy Avantgard rakétát lőttek ki az Uralból Kamcsatkába, akkor elérték a 30 000 km/h sebességet, a hang 27-szeresét. Eltaláltak vele egy gyufásdoboznyi nagyságú célpontot, miközben a rakétát nagyon látni se lehetett, hiszen egy tűzgömbben repült. Elképesztő, amit műveltek és az amerikaiaknak sejtelmük sincs, hogy miként csinálták. Egyébként senki másnak sem.
De ez nem vége, ugyanezt a trükköt megcsinálják víz alatt. Van ugyanis egy torpedójuk, ami irtózatos sebességgel száguld a víz alatt, miközben össze-vissza cikázik és a hagyományos radar nem is látja, hiszen képtelen belátni a tűzgömb belsejébe. Ha egy ilyen eltalál egy amerikai anyahajót vagy éppenséggel egy kikötőt, akkor nem sok marad belőle.

https://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2018/12/kinzhal.sputniknews.com_-600x325.jpg

EGY IGAZI TITOKZATOS OROSZ TÖRTÉNET
Sokféle teória kering arról, hogy mi ennek a plazmamegoldásnak a lényege. Egyesek szerint még a hidegháborúban találták ki, és most akkori terveket valósították meg. A feltalálói nevét se ismerjük, az se tudjuk hányan voltak, sőt az égadta egy világon semmit se tudunk semmiről. Az egész olyan igazi titokzatos orosz történet. Kétféle megoldás lehetséges: az egyik, hogy felfedeztek egy olyan anyagot, amelyik kibírja a plazma állapotot. Vagy a rakéta belsejében létrehoztak egy mágneses mezőt, amely egybe tartja a szerkezetet. De az is lehet, hogy valamiféle harmadik trükköt eszeltek ki.

KINZHAL, A VITORLÁZÓ ATOMBOMBA
Ezt a fegyvert elkészítették már említett nagy hatótávolságú formában, ez az Avantgard, de létezik egy kis, mindössze 2000 kilométeres vitorlázó változata. Ennek a neve Kinzhal. Ezt egy Mig-31-es vadászgépről indítják és bármit eltalál és képes atombombát célba juttatni.

SÁTÁN, VAGY R-28
De nem ez a legszebb benne. Hanem az, hogy ez a Kinzhal rászerelhető az RS-28-as új fejlesztésű interkontinentális rakétára, amely egyenesen 10 darabot képes szállítani. Vagyis ez a rakéta célba érés előtt elengedi a kis Kinzhal rakétákat, amelyek aztán hiperszonikus meghajtással érnek célba, az ott levők legnagyobb örömére. Na de még nem semmi, az R-28-as, amelynek NATO kódneve nemes egyszerűséggel Sátán, maga is egy új csodafegyver. Olyat tud, amit eddig más rakéták nem tudtak. A mai rendszerbe lévő orosz interkontinentális rakéták az Észak-Sark felett közelítenék meg az Egyesült Államokat, és az amerikai fegyverek szintén ezt az útvonalat használnák. Ám az R-28 olyan bődült nagy és erős, hogy képes a Földet a Déli-sark felől megkerülni. Ebben az a jó az oroszok számára, hogy az amerikai rakétavédelmet Alaszkába és Kanadába telepítették. Dél felől viszont szabad a bejárás, mert az USA-t semmi se védi az felől.

LÉZERÜK IS VAN
peresvet-600x383.jpg

Így néz ki a rejtélyes Peresvet-rendszer. Fotó: defence-blog.com

A legrejtélyesebb fegyver úgynevezett Peresvet-rendszer, amelyikről már vannak képek. Ez egy lézerfegyver, amelynek a működéséről semmit se tudni. Ez vagy egy zavaró berendezés, amely lebénítja az ellenség elektronikáját, vagy egy ágyú, amely képes lyukat égetni a páncélon. Ebből már egy biztosan működik, amit egy Moszkva környéki repülőtérre raktak ki, hogy mindenki láthassa. Van egy másik high-tech kütyű, amely mini tengeralatti drón és állítólag egy mini atomreaktor hajtja. A Poseidon robot tengeralattjárónak éppen ezért korlátlan a hatósugara és évekig cirkálhat a tengerek mélyén.

HORIZONTON TÚLI RADAR
Jövőre kezdik meg annak az új radarrendszernek a telepítését, amely ionszféráról visszapattanó rádió hullámokra támaszkodik. Ebben az esetben a radar nem egyenesen bocsátja ki a jeleket, hanem felfelé lövi, olyan hullámokat, amelyek visszapattannak toposzféráról a Föld felé. Ha ez a hullám egy tárgyhoz ér, például egy repülőhöz, akkor ismét visszapattan felfelé, amely aztán visszaér a radarhoz. Vagyis az amerikai lopakodó gépeket nem szemből éri el, amely irányból teljesen védettek, hanem felülről. Ez szintén egy hidegháborús technológia, amelynek telepítését akkoriban elvetették. Most azonban készen áll hozzá egy algoritmus, amely képes kiszűrni az összes zavaró jelet és egyszerre több ezer repülő tárgyat képes figyelni. Továbbá a Nap sugárzásából eredő interferencia kiszűrését szintén megoldották.

Ehhez rettentő nagy számítógépes kapacitás szükséges, amit úgy tűnik kaphattak Kínától. Ebben az a legszebb, hogy korlátlan hatósugara van és képes akár a Nevadában felszálló B-1-es bombázók észlelésére.
AMERIKAIAK ÉS KÍNAIAK A PÁLYA SZÉLÉRŐL FIGYELNEK (MÉG)
Ezek talán a legfontosabb orosz fejlesztések, amelyek alaposan felülírják a nukleáris fegyverkezés szabályait. Olyasmik, amik nincsenek az amerikaiknak és akik a jelek szerint fényévekkel el vannak maradva. Sőt tegyük hozzá, hogy a kínaiknak pedig van legalább egy darab hiperszonikus bombázójuk. A Boeing szintén megkezdte ennek a fejlesztését és az első tesztrepülést 2023-ra ígéri.

Az amerikai válasz ezekre az elmúlt évtizedekben megszokott arrogáns hőzöngés. Bejelentették, hogy felmondják a rövid hatótávolságú fegyverekről kötött megállapodást (INF). Emellett szép csendben elindítottak 6 olyan fejlesztési projektet, amely képes válaszolni az orosz kihívásokra.
Az amerikaiknak igazuk van abban, hogy ezeknek a fegyvereknek a telepítésével az oroszok megszegik a rakétarendszerekről kötött megállapodásokat. Ám az is tény, hogy például Romániába vagy Lengyelországba telepített Patriot-rendszerek szintén sértik a nemzetközi egyezményeket. Egy biztos, akármi is lesz, mi európaiak a két nagyhatalom közé szorulunk majd. Mind az oroszok, mind az amerikaiak atomfegyvereket fognak Európába telepíteni, ami azért nem túl szép kilátás a jövőre nézve.

ÚJ RAKÉTAELHÁRÍTÓ RENDSZEREK. Oroszországban jövőre hadrendbe állítják az Sz-350 Vityaz típusú rakétaelhárító rakétarendszert, amely már egy régi tervnek megfelelően az elavult Sz-300-as rendszert fogja felváltani – jelentette be vasárnap az orosz védelmi minisztérium. Az Sz-350 Vityaz rövid és közép-hatótávolságú föld-levegő rakétákból áll. A minisztérium szerint megtörtént a Pancir-Sz típusú rövid hatótávolságú légvédelmi rendszer újabb egységének telepítése a Krímbe, amint ezt novemberben már ígérték. Akkor közölték, hogy előtte már hadrendbe állították a félszigeten az Sz-400-as, “Triumf” típusú légvédelmi rakétarendszer negyedik harccsoportját. A Pancir-Sz és az Sz-400-as rendszerből telepítettek még a közelmúltban az Északi-sarkvidéken, a Balti-tenger partján fekvő Kalinyingrád exklávéban és a távol-keleti Habarovszkban. Az új telepítésekkel összefügghet, hogy Washington december 4-én közölte: 60 napos határidőt adnak Oroszországnak arra, hogy ismét megfeleljen az INF-szerződés előírásainak megállapodás előírásainak, ellenkező esetben felmondják az 1987-es egyezményt. Moszkva szerint Oroszország nem sértette meg a szerződést, és nem hagyja válasz nélkül, ha az Egyesült Államok kilép abból. (MTI)

https://pestisracok.hu/ijeszto-hiperszonikus-fegyverarzenalt-fejlesztett-ki-oroszorszag/


Az ide járóknak ezek nem annyira új információk. max nem lett ilyen szép hatásvadász nyelvezettel megírva.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
5Rse_ecOg9k.jpg


mit robbantottak itt? vagy tényleg gáz volt? de akkor lépcsőházban mert az alsó irodák ilyet nem tudnak tenni.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 501
113
Ijesztő, hiperszónikus fegyverarzenált fejlesztett ki Oroszország

Oroszország hamarosan megkezdi a hiperszonikus fegyverek hadrendbe állítását, amelyek ellen jelenleg semmilyen védekezés nincs. Kifejlesztettek egy olyan technológiát, amilyen senkinek sincs a világon és tulajdonképpen azt se tudjuk, hogy miként csinálják. Úgy tűnik, hogy az oroszok a nukleáris fegyverkezés terén fényévekkel megelőzték az USA-t.

Az oroszok nagy előrelépése az úgynevezett hiperszonikus technológia. Ez azt jelenti, hogy a támadó rakéta a hangsebesség sokszorosával repül és olyan gyors, hogy az ellenséges rakétavédelem képtelen rá reagálni. Ez idáig nem tűnik olyan nagy ügynek, hiszen az emberiség már jó régen átlépte a hangsebességet, és repülőgépek is tudnak ennek a többszörösével repülni.


EL KÉNE PÁROLOGNIA A RAKÉTÁNAK – DE MÉGSEM
Ám a légkörben való repülésnek van egy nagy előnye a hagyományos, légkört túllépő rakétákkal szemben. Addig, amíg egy tárgy a légkörben repül addig kormányozható szárnyakkal, mint egy repülőgép. Egy ballisztikus rakétával, amely a világűrben halad, ezt nem lehet megtenni, hiszen csak az előre kijelölt pályán tud mozogni.

Ha azonban egy rakéta gyors és a légkörben kormányozható, akkor tetszőleges pályán repülhet, és kijátszható vele a légvédelem. És itt van a kutya elásva, hiszen a nagy sebességű repülés a légkörben a súrlódás miatt olyan hőt generál, amiben minden ismert anyag elég, plazma állapotúvá válik és lényegében elpárolog. Azaz a rakéta belsejében élesített nukleáris bomba még használat előtt megsemmisül, mert mai ismereteink szerint semmilyen anyag se bír ki több ezer fokot.
AZ OROSZOK VALAMIT KITALÁLTAK
Pontosabban ez idáig így volt, de ruszkik kitaláltak valamit, hogy a rakéta működőképes maradjon plazma állapotban is. Plazma – a negyedik halmazállapotot a szilárd, a folyékony és a gáznemű mellett – amely például a nap belsejében létezik, vagy rövid időre nukleáris robbanások során keletkezik.

A legutóbbi kísérletük alkalmával – éppen a karácsony második napján -, amikor egy Avantgard rakétát lőttek ki az Uralból Kamcsatkába, akkor elérték a 30 000 km/h sebességet, a hang 27-szeresét. Eltaláltak vele egy gyufásdoboznyi nagyságú célpontot, miközben a rakétát nagyon látni se lehetett, hiszen egy tűzgömbben repült. Elképesztő, amit műveltek és az amerikaiaknak sejtelmük sincs, hogy miként csinálták. Egyébként senki másnak sem.
De ez nem vége, ugyanezt a trükköt megcsinálják víz alatt. Van ugyanis egy torpedójuk, ami irtózatos sebességgel száguld a víz alatt, miközben össze-vissza cikázik és a hagyományos radar nem is látja, hiszen képtelen belátni a tűzgömb belsejébe. Ha egy ilyen eltalál egy amerikai anyahajót vagy éppenséggel egy kikötőt, akkor nem sok marad belőle.

https://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2018/12/kinzhal.sputniknews.com_-600x325.jpg

EGY IGAZI TITOKZATOS OROSZ TÖRTÉNET
Sokféle teória kering arról, hogy mi ennek a plazmamegoldásnak a lényege. Egyesek szerint még a hidegháborúban találták ki, és most akkori terveket valósították meg. A feltalálói nevét se ismerjük, az se tudjuk hányan voltak, sőt az égadta egy világon semmit se tudunk semmiről. Az egész olyan igazi titokzatos orosz történet. Kétféle megoldás lehetséges: az egyik, hogy felfedeztek egy olyan anyagot, amelyik kibírja a plazma állapotot. Vagy a rakéta belsejében létrehoztak egy mágneses mezőt, amely egybe tartja a szerkezetet. De az is lehet, hogy valamiféle harmadik trükköt eszeltek ki.

KINZHAL, A VITORLÁZÓ ATOMBOMBA
Ezt a fegyvert elkészítették már említett nagy hatótávolságú formában, ez az Avantgard, de létezik egy kis, mindössze 2000 kilométeres vitorlázó változata. Ennek a neve Kinzhal. Ezt egy Mig-31-es vadászgépről indítják és bármit eltalál és képes atombombát célba juttatni.

SÁTÁN, VAGY R-28
De nem ez a legszebb benne. Hanem az, hogy ez a Kinzhal rászerelhető az RS-28-as új fejlesztésű interkontinentális rakétára, amely egyenesen 10 darabot képes szállítani. Vagyis ez a rakéta célba érés előtt elengedi a kis Kinzhal rakétákat, amelyek aztán hiperszonikus meghajtással érnek célba, az ott levők legnagyobb örömére. Na de még nem semmi, az R-28-as, amelynek NATO kódneve nemes egyszerűséggel Sátán, maga is egy új csodafegyver. Olyat tud, amit eddig más rakéták nem tudtak. A mai rendszerbe lévő orosz interkontinentális rakéták az Észak-Sark felett közelítenék meg az Egyesült Államokat, és az amerikai fegyverek szintén ezt az útvonalat használnák. Ám az R-28 olyan bődült nagy és erős, hogy képes a Földet a Déli-sark felől megkerülni. Ebben az a jó az oroszok számára, hogy az amerikai rakétavédelmet Alaszkába és Kanadába telepítették. Dél felől viszont szabad a bejárás, mert az USA-t semmi se védi az felől.

LÉZERÜK IS VAN
peresvet-600x383.jpg

Így néz ki a rejtélyes Peresvet-rendszer. Fotó: defence-blog.com

A legrejtélyesebb fegyver úgynevezett Peresvet-rendszer, amelyikről már vannak képek. Ez egy lézerfegyver, amelynek a működéséről semmit se tudni. Ez vagy egy zavaró berendezés, amely lebénítja az ellenség elektronikáját, vagy egy ágyú, amely képes lyukat égetni a páncélon. Ebből már egy biztosan működik, amit egy Moszkva környéki repülőtérre raktak ki, hogy mindenki láthassa. Van egy másik high-tech kütyű, amely mini tengeralatti drón és állítólag egy mini atomreaktor hajtja. A Poseidon robot tengeralattjárónak éppen ezért korlátlan a hatósugara és évekig cirkálhat a tengerek mélyén.

HORIZONTON TÚLI RADAR
Jövőre kezdik meg annak az új radarrendszernek a telepítését, amely ionszféráról visszapattanó rádió hullámokra támaszkodik. Ebben az esetben a radar nem egyenesen bocsátja ki a jeleket, hanem felfelé lövi, olyan hullámokat, amelyek visszapattannak toposzféráról a Föld felé. Ha ez a hullám egy tárgyhoz ér, például egy repülőhöz, akkor ismét visszapattan felfelé, amely aztán visszaér a radarhoz. Vagyis az amerikai lopakodó gépeket nem szemből éri el, amely irányból teljesen védettek, hanem felülről. Ez szintén egy hidegháborús technológia, amelynek telepítését akkoriban elvetették. Most azonban készen áll hozzá egy algoritmus, amely képes kiszűrni az összes zavaró jelet és egyszerre több ezer repülő tárgyat képes figyelni. Továbbá a Nap sugárzásából eredő interferencia kiszűrését szintén megoldották.

Ehhez rettentő nagy számítógépes kapacitás szükséges, amit úgy tűnik kaphattak Kínától. Ebben az a legszebb, hogy korlátlan hatósugara van és képes akár a Nevadában felszálló B-1-es bombázók észlelésére.
AMERIKAIAK ÉS KÍNAIAK A PÁLYA SZÉLÉRŐL FIGYELNEK (MÉG)
Ezek talán a legfontosabb orosz fejlesztések, amelyek alaposan felülírják a nukleáris fegyverkezés szabályait. Olyasmik, amik nincsenek az amerikaiknak és akik a jelek szerint fényévekkel el vannak maradva. Sőt tegyük hozzá, hogy a kínaiknak pedig van legalább egy darab hiperszonikus bombázójuk. A Boeing szintén megkezdte ennek a fejlesztését és az első tesztrepülést 2023-ra ígéri.

Az amerikai válasz ezekre az elmúlt évtizedekben megszokott arrogáns hőzöngés. Bejelentették, hogy felmondják a rövid hatótávolságú fegyverekről kötött megállapodást (INF). Emellett szép csendben elindítottak 6 olyan fejlesztési projektet, amely képes válaszolni az orosz kihívásokra.
Az amerikaiknak igazuk van abban, hogy ezeknek a fegyvereknek a telepítésével az oroszok megszegik a rakétarendszerekről kötött megállapodásokat. Ám az is tény, hogy például Romániába vagy Lengyelországba telepített Patriot-rendszerek szintén sértik a nemzetközi egyezményeket. Egy biztos, akármi is lesz, mi európaiak a két nagyhatalom közé szorulunk majd. Mind az oroszok, mind az amerikaiak atomfegyvereket fognak Európába telepíteni, ami azért nem túl szép kilátás a jövőre nézve.

ÚJ RAKÉTAELHÁRÍTÓ RENDSZEREK. Oroszországban jövőre hadrendbe állítják az Sz-350 Vityaz típusú rakétaelhárító rakétarendszert, amely már egy régi tervnek megfelelően az elavult Sz-300-as rendszert fogja felváltani – jelentette be vasárnap az orosz védelmi minisztérium. Az Sz-350 Vityaz rövid és közép-hatótávolságú föld-levegő rakétákból áll. A minisztérium szerint megtörtént a Pancir-Sz típusú rövid hatótávolságú légvédelmi rendszer újabb egységének telepítése a Krímbe, amint ezt novemberben már ígérték. Akkor közölték, hogy előtte már hadrendbe állították a félszigeten az Sz-400-as, “Triumf” típusú légvédelmi rakétarendszer negyedik harccsoportját. A Pancir-Sz és az Sz-400-as rendszerből telepítettek még a közelmúltban az Északi-sarkvidéken, a Balti-tenger partján fekvő Kalinyingrád exklávéban és a távol-keleti Habarovszkban. Az új telepítésekkel összefügghet, hogy Washington december 4-én közölte: 60 napos határidőt adnak Oroszországnak arra, hogy ismét megfeleljen az INF-szerződés előírásainak megállapodás előírásainak, ellenkező esetben felmondják az 1987-es egyezményt. Moszkva szerint Oroszország nem sértette meg a szerződést, és nem hagyja válasz nélkül, ha az Egyesült Államok kilép abból. (MTI)

https://pestisracok.hu/ijeszto-hiperszonikus-fegyverarzenalt-fejlesztett-ki-oroszorszag/


Rettegjenek csak, most rendeltünk 44db A7+ t!:rolleyes::D
Ez mondjuk jó hír,akkor a megnyerhető atomháború érdeklődés hiányában újfent elmarad.;)
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti and b4l4g3

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
Makron-Putyin találkozó után kiadták a franciák a volt moszkvai régió pénzügyminiszterét, Alexei Kuznetsovot, aki 14 milliárd rubelt ellopott a költségvetésből.

3lWz_7XOT4A.jpg
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 150
113
Ukrajna arra készül, hogy újabb hadihajókat indít útnak a Fekete- és az Azovi-tenger között a Kercsi-szoroson keresztül - erősítette meg csütörtökön egy televíziós interjúban Jurij Birjukov, Petro Porosenko ukrán elnök és a védelmi miniszter tanácsadója.

Ugyanezt mondta Olekszandr Turcsinov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Bizottság (RNBO) titkára tavaly decemberben a BBC ukrajnai kiadásának adott interjújában. A politikus érvelése szerint ugyanis ha Kijev nem indítana több hajót, akkor elismerné Oroszország fennhatóságát a Krím és a Kercsi-szoros fölött, ezt pedig nem teheti és nem is teszi meg.

https://index.hu/kulfold/2019/01/03/ujabb_ukran_hadihajok_indulnak_a_kercsi-szoroson_keresztul/

Nocsak, nocsak, lejart a 30 napos hadiallapot? Ugy latszik Poros meg akarja ujitani.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
Megtehetik csak jelentkezzenek be:)
Különben meg elpicsázzák Őket.
És most már alapból fel készültek odaát erre.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 501
113
Makron-Putyin találkozó után kiadták a franciák a volt moszkvai régió pénzügyminiszterét, Alexei Kuznetsovot, aki 14 milliárd rubelt ellopott a költségvetésből.

3lWz_7XOT4A.jpg


Nem látom a felhőtlen örömöt a jóember arcán,hogy megtérhet Oroszország anyácska keblére...:rolleyes:
14 milliárd rubel...
Ezért már jó nagyot kell gurítani,hogy ne adják férjhez vagy 15 évre egy 200 kilós szibériai,sexőrült favágóhoz,egy távoli böriben.:D
Biztos jó feleség lesz a hülyéje.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka
Status
Not open for further replies.