[HUN] Katonai ruházat és kiegészitő felszerelések

Az egyenruhával kapcsolatosan csak azt nemértem, hogy mifenének költünk tervezésre, K+F-re vagyonokat. Már nem egy 100000 fős hadseregre megtartalékosra kell. Meg kell venni azt ami a nk-i piacon van. Tőlünk nagyobb haderők sem fejlesztgetnek(Román, Holland stb) Meg kell venni a külföldi gyártótól, aztán fel lehet cicomázni.
Itthon bármilyen munkavédelmi cégtől egész komoly ruhákat lehetne beszerezni. Még az is meglehet hogy a cégek egymást túltennék ha lenne rá lehetőségük. Úgy hogy a hazai részesedés legalább 50% benne. Minimum a munkával.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Nem keverés, pontosan erre gondoltam…
Az Angolok szórják ki a korábbi készleteket mert most állnak át Virtusra.
Hogy ezt a segélyt / beszerzést ki, hogyan értékeli ízlés dolga.

Az én véleményem hogy ha segélyre szorulóként viselkedsz akkor úgy is fognak bánni veled...

A ruha marad a Virtussal nem lesz új ruha.Ezen kívül az angoll hadsereg úgy működik,hogy ha marad pénz év végén akkor az ruhára költik,hogy ne kelljen visszaadni emiatt az angolok az MTP bevezetése után egy évvel annyi felesleggel rendelkeztek,hogy civilek is vehettek angol hadi felesleg ruházatot(nem mellesleg Virtust is vehetsz ha akarsz már vagy fél éve).

Itthon bármilyen munkavédelmi cégtől egész komoly ruhákat lehetne beszerezni. Még az is meglehet hogy a cégek egymást túltennék ha lenne rá lehetőségük. Úgy hogy a hazai részesedés legalább 50% benne. Minimum a munkával.
Áhh...megy az egy gyékényen árulás. Ha meg egy ellenlábas perelne, dobnak neki egy alvállalkozói szerződést. Amúgy lövészeken a minap már az új ruhát láttam. Beszélgettünk...annyit mondott, h szerinte jó, csak kicsit meleg (40 fok volt és tűző nap...a bermuda-poló is az volt).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ezmiez a híg kaka?? MILTEC??? Olcsó kínai szar, már az hobbysta airsoftosoknál is égő.... nemhogy élesben honvédeink hátán... Annyi profi gyártó van minőségi cordurából, kevlár cérnával varrva minőségi csatokkal stb.... a kesztyű az mi?? Gondolom ezek után nem Ironclad vagy Mechanix... pedig ilyen mennyiségben hugyéé meg lehetne venni....Sírok komolyan mondom... ez igénytelenség felebarátaim, nem pénz kérdése. Látszik hogy szarunk rá mivel megy a honvéd harcba, van a hátán valami zsáknak nevezett szutyok... kiakadtam...

• Tetszik
Reactions: gacsat
Ez történik, ha egy sereg évek óta airsoftos cuccokba öltözik katonai felszerelés helyett!

Ezmiez a híg kaka?? MILTEC??? Olcsó kínai szar, már az hobbysta airsoftosoknál is égő.... nemhogy élesben honvédeink hátán... Annyi profi gyártó van minőségi cordurából, kevlár cérnával varrva minőségi csatokkal stb.... a kesztyű az mi?? Gondolom ezek után nem Ironclad vagy Mechanix... pedig ilyen mennyiségben hugyéé meg lehetne venni....Sírok komolyan mondom... ez igénytelenség felebarátaim, nem pénz kérdése. Látszik hogy szarunk rá mivel megy a honvéd harcba, van a hátán valami zsáknak nevezett szutyok... kiakadtam...

Bármilyen hihetetlen de miután nincs rendszeresítve normális hátizsák a Honvédségben(csak a BW de azt misszióban és a határon adják és vissza is kell adni)főleg nem a 15M ruházathoz és pénz nincs jó minőségűre(egy hasonló méretű hadi minőségű zsák 40.000 Ft a kesztyű meg 10.000Ft)így marad ez...

Bármilyen hihetetlen de miután nincs rendszeresítve normális hátizsák a Honvédségben(csak a BW de azt misszióban és a határon adják és vissza is kell adni)főleg nem a 15M ruházathoz és pénz nincs jó minőségűre(egy hasonló méretű hadi minőségű zsák 40.000 Ft a kesztyű meg 10.000Ft)így marad ez...
HeHeHeHe......Nem kell intézményrendszeri reform....Áááá,....Minek?Van kitünő életpályamodel,80 tábornoknak diszruha is.......Csak aki majd kiáll a vártára,az van leszarva

Azon agyalok, hogy nem-e lehetne megtervezni és legyártatni egy saját hátizsákot? Jőjjön ki olcsóbban és minőség is legyen.

Ez a hitvány neoprén/aramid kesztyű boltban 20 euró körül van például. Egy hasonló neoprén/kevlár Hatch úgy 60 dollár. Egy normális lövészkesztyű már 30ért van. Egy ötezres tételben egyszerűen nem igaz, hogy nem volt pénz arra a két-három fajta kesztyűre, amire szükség lenne, hiszen nyilván a gyalogságnál nem lesz szempont a vágásállóság mondjuk, míg a tűzszerészeknél ezek szerint igen!

Ezt a fillérbaszást!

Ez a hitvány neoprén/aramid kesztyű boltban 20 euró körül van például. Egy hasonló neoprén/kevlár Hatch úgy 60 dollár. Egy normális lövészkesztyű már 30ért van. Egy ötezres tételben egyszerűen nem igaz, hogy nem volt pénz arra a két-három fajta kesztyűre, amire szükség lenne, hiszen nyilván a gyalogságnál nem lesz szempont a vágásállóság mondjuk, míg a tűzszerészeknél ezek szerint igen!

Ezt a fillérbaszást!

Ezt a kesztyűt megvették teszem azt 5 Dollárért...

Az arányok volt a lényeg! Ez nem lehetne tétel. A legrégibb, már szakadt, kopott, csak gyúrásnál használt Ironclad tacopsom is négy éves! Egy ilyen airsoftos Milizé bír egyáltalán valamit?

Az arányok volt a lényeg! Ez nem lehetne tétel. A legrégibb, már szakadt, kopott, csak gyúrásnál használt Ironclad tacopsom is négy éves! Egy ilyen airsoftos Milizé bír egyáltalán valamit?

Nem nem bír de ha nincs rá pénz akkor nincs rá pénz.

Most költöttek el több száz milliárdot haditechnikára. Ne mond már, hogy nem telt volna zsákra, kesztyűre. Normálisra ,nagytételben.
Sajnos a gondolkodásmódon kellene változtatni.
Hogy 28 évvel a rendszerváltás után nincs hátizsákja a magyar honvédnak. Mert lassan őrölnek a honvédség kerekei.:D Naaa.
Csak leszarják. :(

• Tetszik
Reactions: Sulaco
Fennebb betettem, hogy milyen klassz kis hátizsákot lehet sátorlapból improvizálni...
Gondolltam szólok..