[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 424
44 122
113
De az inkább kivétel volt. A szíriai háború 8 éve alatt nem sok ilyet tudsz mondani. Szvsz. van egy hallgatólagos egyezmény, hogy ilyeneket nem adunk oda akárkinek, mert az mindenkinek fájni fog.
Pedig lőttek le ott török és orosz helikoptereket, orosz és szír repülőgépeket nem keveset ilyen fegyverekkel az évek alatt. Vannak ilyen fegyverek, csak mindenki igyekszik hatómagasságuk, távolságuk szélén de leginkább azon kívül repkedni. Nem véletlen dobálják a szírek sem a hordóbombákat a minyókkal max közeli magasságról.
 
  • Tetszik
Reactions: gioo

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 662
12 359
113
a78384a5-8f76-48ef-87d3-6cea68229585.jpg
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Ma Izrael bejelentette ,hogy modern rakétákat gyártó Iráni gyárat fedezett fel É-Ny Szíriában az Latakia. Délután az Orosz külügy ismét felszólította Izraelt ,hogy fejezze be szíriai támadásait.
Szintén Izraeli forrás szerint az Irániak kivonták egységeiket a Damaszkuszi reptér környékéről és keletebbre a T4 bázisra költöztek.Ez azért érdekes mert ha azt akarja Izrael támadni ki kell bújniuk a Libanoni hegyek takarásából. Az a terület viszont már az Sz-200-as rendszerrel is elérhető (egy ilyen esetben lőtték le múltkor az f-16-ost is).
Azt sem kell elfelejteni,hogy a héten jelezték hivatalosan is,hogy bevetésre kész a szír Sz-300 rendszer.Virágnyelven ez annyit tesz,hogy Moszkva engedélyezte a használatát Szíriának.
https://vk.com/syriantube?w=wall-55849790_503234
https://vk.com/syriantube?w=wall-55849790_503267
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 967
113
E
De az inkább kivétel volt. A szíriai háború 8 éve alatt nem sok ilyet tudsz mondani. Szvsz. van egy hallgatólagos egyezmény, hogy ilyeneket nem adunk oda akárkinek, mert az mindenkinek fájni fog.
Egy rakás helikoptert lőttek le a zöldek meg a háború első felében. Aztán azóta sok minden változott, kevesebb és egységesebb területük lett, elfogyott a zsákmányolt manpad, változtak a harceljarasok, stb...
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
E

Egy rakás helikoptert lőttek le a zöldek meg a háború első felében. Aztán azóta sok minden változott, kevesebb és egységesebb területük lett, elfogyott a zsákmányolt manpad, változtak a harceljarasok, stb...
Ok, lehet, hogy a háború első részében még azért elég sokat lőttek le.
De igen, elfogyott. Én is azt mondtam, hogy akárkinek azért nem küldenek MANPAD-ot.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 517
113
Anti stealth radar destroyed by a stealth fighter jet

China, Russia trade blame after Israeli strike destroys air defenses in Syria

A successful Israeli air strike against Iran’s military facilities inside Syria has resulted in China and Russia blaming each other for the humiliatingly embarrassing air defense failure.

On Jan. 20, the Israeli air force flew a sortie of F-35 fighter jets into Syria and destroyed an Iranian military training camp, killing 11 Iranian elite Quds Force troops, demolishing an Iranian intelligence center.

The strike also destroye most of the air defense systems near the Damascus International Airport which was heavily guarded by China’s air defense radars and Russia’s air defense missiles.

Russia’s media openly blame China’s JY-27 long-range air warning radar which was deployed at the site but failed to provide any early warning.

China fought back by blaming Russia’s Pantsir-S1 air defense missiles for failure to hit the incoming Israeli F-35s.

The charge against China’s JY-27 radar is particularly devastating because the Chinese government has been unusually vocal in boasting JY-27’s anti-stealth specialty.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant