[BIZTPOL] Szíriai helyzet

kiket is támogat a nyugat...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mindeközben:
az USA fontolgatja, hogy véglegesen kivonja a csapatait
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Szerintem olvass vissza picit. Tudom, "én megmondtam"-ért nem lehet semmit venni a boltban, de én megmondtam. Te akkor azzal voltál elfoglalva, hogy a szemész bácsi csúnya bácsi, és nem érdekelt, mi lesz utána, hogy utána egy még csúnyább bácsi jön.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Szerintem olvass vissza picit. Tudom, "én megmondtam"-ért nem lehet semmit venni a boltban, de én megmondtam. Te akkor azzal voltál elfoglalva, hogy a szemész bácsi csúnya bácsi, és nem érdekelt, mi lesz utána, hogy utána egy még csúnyább bácsi jön.
OK,OK. Értjük. mótvá.......

Nem értem mi a célja azzal, hogy kiengedik ezeket a kannibálokat a szír kormánynak hacsak az nem, hogy hát ők a "testvíreink" arabok.
Ezzel mindenesetre jól felidegesítik a környező országokat beleértve Izraelt is. A nemzetközi közvéleményt. Az USA is gyorsan terrorista állammá minősíti Szíriát. Sőt saját magukat is lábon lövik mert majd a Szíria közepén lévő sivatagból kinő egy 2. Iszlám Állam ami az ő torkukra is ráteszi a kést mert úgy ítéli meg, hogy nyugati bérencek nem igazi iszlamisták.
Kb. lerombolnak mindent is amit Asszad megbuktatása óta elértek az új Szíria nemzetközi és arab világbeli megítélésével kapcsolatban.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Nem értem mi a célja azzal, hogy kiengedik ezeket a kannibálokat a szír kormánynak hacsak az nem, hogy hát ők a "testvíreink" arabok.
Ezzel mindenesetre jól felidegesítik a környező országokat beleértve Izraelt is. A nemzetközi közvéleményt. Az USA is gyorsan terrorista állammá minősíti Szíriát. Sőt saját magukat is lábon lövik mert majd a Szíria közepén lévő sivatagból kinő egy 2. Iszlám Állam ami az ő torkukra is ráteszi a kést mert úgy ítéli meg, hogy nyugati bérencek nem igazi iszlamisták.
Kb. lerombolnak mindent is amit Asszad megbuktatása óta elértek az új Szíria nemzetközi és arab világbeli megítélésével kapcsolatban.
A HST eddig is szélsőséges iszlamisták csopija volt nem?

• Tetszik
Reactions: Ramzana and fishbed
A HST eddig is szélsőséges iszlamisták csopija volt nem?
De nem az ISIS része még a polgárháború alatt sem. Most meg ugye, hogy hatalomra kerültek Szíriába pont hogy jófiúnak akarják beállítani magukat. A vezetőjükről is levették a vérdíjat az USA-ban és az ország elnöke lett.
Ezzel most vissza fognak kerülni a Start mezőre. Az USA nemrég azért bombázta az ISIS állásait a sivatagban mert két katonájuk megölésével vádolta őket.
Én nem azt vitatom, hogy különb e a HTS az Iszlám államtól, nekem lefejezős egykutya mindkettő. Én azt nem értem, hogy a főnökük Jolani mester aki látszólag a mérsékelt iszlamista figurát felvéve akarja újra feltenni Szíriát a térképre miért hozta ezt az idióta döntést. Mert ezzel újra egy szintre fognak kerülni az ISIS-el.
Táptalajt adva ezzel Izraelnek és az USA-nak, hogy Szíriát nem lehet megmenteni, fel kell oszlatni a környező államok között mert az iszlám terrorizmus melegágya lett.

https://www.portfolio.hu/global/202...kulcs-sziria-es-az-eu-uj-szovetsegehez-810595
"Szíria 2025 szeptemberében – mintegy 14 év után először – újra megkezdte nyersolaj-szállításait, amikor 600 000 hordónyi nehéz kőolajat adott el a B Serve Energy kereskedelmi cégnek. A kitermelés a 2011-ben kirobbant polgárháború nyomán omlott össze, ám Bassár el-Aszad rendszerének 2024 decemberi bukását követően újfent lehetővé vált a külföldi cégek bevonása az olaj-, gáz- és villamosenergia-ipar helyreállításába. A szíriai olajszállítások újraindítása fontos lépés lehet az ország gazdasági talpra állásában, ám a térségre és Európára gyakorolt hatása inkább közvetett."

Oroszország megkezdte csapatainak kivonását a szíriai Kamisli légibázisról.

Az orosz csapatok megkezdték a kivonulást az északkelet-szíriai Qamishli repülőtérről. A közzétett felvételeken látható, ahogy felszerelést pakolnak egy Il-76-os szállító repülőgépre, és egy leszerelt lapátokkal rendelkező Mi-8-as helikoptert készítenek elő a szállításra.

Kamisli továbbra is az országban található három orosz katonai bázis egyike maradt. A csapatok kivonása után valószínűleg csak kettő marad meg: Khmeimim és Tartusz.

Oroszország 2019 óta használja a repülőteret az Egyesült Államokkal való együttműködésre, a régió helyzetének megfigyelésére és a törökbarát erők elrettentésére. A felszerelés kivonása Damaszkusz és a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) közötti tűzszünet után, valamint az északkeleti terület szíriai központi hatóságok általi fokozatos visszaszerzésének közepette történt.

Kurd média megjegyzi, hogy Kamisli és a környező területek lakosai számára az orosz csapatok kivonása a stabilitás utolsó nemzetközi garanciájának elvesztését jelenti a növekvő bizonytalanság és az új hatóságok növekvő befolyása közepette.

Kijev aggódik az orosz csapatok bázisról való kivonása miatt is – attól tartanak, hogy az összes felszerelést és személyzetet az SzVO zónába küldik.

Szelfizz kurd drónnal:

Nem hinném, hogy bármilyen döntést hozhatnak ők, ugyanolyan parancsvégrehajtók mint a "többiek". Valami kifogás úgyis lesz, vagy valamire majd lehet fogni a dolgot. Szerintem a bábmesterek egyáltalán nem bánják, ha az egész ország darabokra esik szét, sőt, a "legjobb" talán az nekik, ha minél jobban elnéptelenedik. Lesz a területre jelentkező....