[BIZTPOL] Közép- és Dél-Amerika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Még egy pár hétig el lesz így, áprilisban szabadul el az erőszak szerintem. Amúgy Fade én értem mit írsz, és egy percig sem gondolom hogy Maduro vagy a vörös oldal lenne a jó oldal. Csak ezeknek a venezuelaiaknak ott a kapitalizmus se kellett, valami bajuk csak volt vele ha annak idején Chavezt akarták elnöknek. Elég sajátságos ott dél Amerikában mindkét oldal, és úgy látom egyik se működik arrafele. Ha holnaptól Gaudio lesz az elnök még ezek az emberek nem fognak Mercedesszel járni, csak visszatérnek a régi új urak, plusz felfut a koka biznisz. Lásd Kuba is el van magában már jó ideje. Érdekes módon mi és sok másik ország meg tudja oldani hogy leváltsák azt aki nem jól vezeti őket. Mi megtettük 89-ben, és 2010-ben is. Ha Maduro nem ok, akkor váltsák le önerőből, vértelenül, aránylag a demokratikus keretek között. De nekem az hogy egy senki maholnap kikiáltja magát ott elnöknek, és teljesen beáll mögé pár ország a maga gazdasági,politikai,média és katonai nyomásával, az nem ok. A PR segélyek 5 kamion, 100 tonna (vagy kaja vagy fegyver vagy a t...m tudja mi lehet rajt) látványdolgok már nem hatnak meg, ezek mesefilmek, nekünk forgatták hogy azt lássuk amit láttatni akarnak. De ettől még a tömött boltos filmek se hatnak meg, mert nem láttam az összes boltot ott.Szóval tudod az úgy volt hogy 89-ben CNN, és elhittem Irakot, aztán teljesen elhittem nekik 99-ig Jugoszláviát. Csak utána, 2000-ben változott meg valami, 2001-ben már nem sajnáltam őket, és azóta már nem hiszek el semmit amit mondanak és láttatni akarnak.Csak az utóbbi pár évben láttunk elég videót hogy mit hogyan forgatnak. Gondolom Maduróét is rezsimnek hívják. :)
Venezuela régebben Chavez előtt 3 dologról volt híres, a jó nőkről, a banánról, és a caracasi alvilágról. Arról hogy szorgosak, spórolósak, stb nem.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Amúgy Fade én értem mit írsz, és egy percig sem gondolom hogy Maduro vagy a vörös oldal lenne a jó oldal.
Ennek semmi köze az ideológiákhoz az ,hogy történetesen Ven. bal oldali kormánnyal rendelkezik hát így esett Líbia nem volt az Irak sem és Szíria sem az. Lehetne jobboldali is ha nem akarja adni az olaját azt is ki akarnák csinálni.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 565
113
Szedjétek már össze magatokat,mit kommunistáztok,meg piacgazdaságoztok,meg ki,honnan,hová menekült?
úgy csináltok pont,mi akinek nincs guglija!
Ilyen f sságokon összeveszni,vitatkozni állandóan,ne üljetek már fel a jó öreg "oszd meg,és uralkodj" eljárásnak.
Qrva egyszerű,a kedves nyugat pár száz évvel a kommunizmus előtt kezdte a kolonizációt,tömeg gyilkosságokat,kultúrák,civilizációk felszámolását,és nagyságrend(ekkel) több embert ölt meg,mint a kelet.
De ez ma már nem ok arra,hogy utájuk őket.
Hol jobb élni,b sszátok meg,álltalános iskola 5. osztály,törióra,hogy lett a szovjetúnió?
Na,hogyan?
A jó iljics egy vonatnyi NÉMET pénzzel útrakelt,kiírtotta/kiírtatta cári családot,és hurrá,szovjetúnió!
Hová soroljuk az évszázad eleji Németországot,na,hová,na hová?
Csak nem a nyugathoz?
Bingó!
Akkor honnan volt irányítva a szu először 45-ig,majd 45 májusától honnan van irányítva Németország-azon keresztül a szu-na honnan,na honnan?
B+,minden 3 éves gyerek tudja,hogy 2 nagy zsöllyéből irányítják a sártekénket/annak pénzügyeit,de a 2 nagy zsöllye is egy kézben van,ergó ugyanaz a csipet csapat döntötte/dönti el,hogy melyik ország mennyi zsét bocsájthat ki,ergó mennyire lehet gazdag/szegény,ugyanazok találták ki a piacgazdaságot,kapitaliznust,mint a kommunizmust,szocializmust.
Egy mondatot-szerintem-mindenképpen megér az orosz nép ebben ,nem önként meghozott áldozata,mert abban azért sehol sincs vita,hogy messze ők szívtak a legnagyobbat ebben a iljicstől,jelcinig tartó szopatásban,ami nyomor,meg gulág,meg kínzások,meg bebörtönzések ott voltak,azt mi elképzelni sem tudjuk innen.
Minden országban a világon,ahol jegybank van,ott ua a pénzügyi rendszer van,mint pl az usában,vagy Németországban,vagy kambodzsában,Kínában,laoszban akárhol.
Bemegy a kedves politikus a fed ottani kirendeltségébe,ami nálunk a Magyar Nemzeti Bnak(ami ugye se nem Magyar,se nem Nemzeti,se nem Bank),hogy szeretne egy nagyívű nemzeti fejlesztési tervet pl. mint a new deal,erre a kedves bankár ad neki pénzt,ha azt jóváhagyják a központból,ha nem,akkor jön az el venezuelálódás,vagy el szovjetúniózódás,stb,ha meg igen akkor jön a new deal,mag a marshall segély,akármi.
Nem ismerős a mondás,hogy "tök mindegy ki hozza a törvényeket(vagyis milyen rendszer van),ha én irányítom az ország pénzügyeit(pénz kibocsájtását)" ?
Milyen érdekes,hogy most éppen kapunk pénznyomtatási engedélyt Brüsszeltől,és elindult minden,Moszkvától lófüttyöt kaptunk,lófütty is lett a vége.
Azt akarom kihozni belőle,hogy az ég világon semmi jelentősége sincs,hogy hol,milyen rendszer van,mert nem az emberek,vagy a politikusok döntötték el,hogy hol,mekkora lehet a gazda(g)ság,hanem pár lépcsővel feljebb.
Amikor a kedves angolszász királyfijenő úgy döntött(nyilván nem volt döntési helyzetben),hogy (pl)irány india,akkor elment a kedves bankárhoz,hogy kell sok pénz,és láss csodát,volt sok pénz.
Honnan volt,hát sehonnan,a nyomdagépből,utána jött x y következő gyarmat,egészen az észak amerikai kontinensig,az is meglett,majd ott is a bank finanszírozott mindent,minden giga projektet,infrastruktúrát az államnak,meg a magán szektornak is,és volt pénz.:D
Honnan volt a banknak pénze,na honnan?:D
Ne ragadjatok le annál,hogy bezzeg honnan,hová emigrálnak a népek,mert ugyanott dőlt el,hogy ki lesz csóró,s ki nem.
Milyen érdekes,hogy nekünk pl a rendszerváltás előtt "nem volt pénzünk",de a nyugati bankoknak meg igen?:rolleyes::D
Most éppen venezuelának nincs pénze,de az usának éppen meg van...:rolleyes::D
Minden ország,minden vezetője tudja ezt,és benne is vannak a játékban,csak a népet hülyítik ezzel az eladósodással,meg inflációval,felejtsétek már el,show az egész,ne veszekedjetek már ezen,meg Orosz ügynöközzetek,meg atlantistázzatok már.
Amíg a víz nem veszi vissza a kormánykereket,addig nem lesz ő az úr.
Na,jóccakát.
Tudtommal a jó Lenin elvtársat New Yorkban kapták el anno a rendőrök egy kölcsön autóval és nagy mennyiségű kpval (pedig állása az nem volt).
Németben csak támogatták, de a nagy almából jött az ukáz.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Még egy pár hétig el lesz így, áprilisban szabadul el az erőszak szerintem. Amúgy Fade én értem mit írsz, és egy percig sem gondolom hogy Maduro vagy a vörös oldal lenne a jó oldal. Csak ezeknek a venezuelaiaknak ott a kapitalizmus se kellett, valami bajuk csak volt vele ha annak idején Chavezt akarták elnöknek. Elég sajátságos ott dél Amerikában mindkét oldal, és úgy látom egyik se működik arrafele. Ha holnaptól Gaudio lesz az elnök még ezek az emberek nem fognak Mercedesszel járni, csak visszatérnek a régi új urak, plusz felfut a koka biznisz. Lásd Kuba is el van magában már jó ideje. Érdekes módon mi és sok másik ország meg tudja oldani hogy leváltsák azt aki nem jól vezeti őket. Mi megtettük 89-ben, és 2010-ben is. Ha Maduro nem ok, akkor váltsák le önerőből, vértelenül, aránylag a demokratikus keretek között. De nekem az hogy egy senki maholnap kikiáltja magát ott elnöknek, és teljesen beáll mögé pár ország a maga gazdasági,politikai,média és katonai nyomásával, az nem ok. A PR segélyek 5 kamion, 100 tonna (vagy kaja vagy fegyver vagy a t...m tudja mi lehet rajt) látványdolgok már nem hatnak meg, ezek mesefilmek, nekünk forgatták hogy azt lássuk amit láttatni akarnak. De ettől még a tömött boltos filmek se hatnak meg, mert nem láttam az összes boltot ott.Szóval tudod az úgy volt hogy 89-ben CNN, és elhittem Irakot, aztán teljesen elhittem nekik 99-ig Jugoszláviát. Csak utána, 2000-ben változott meg valami, 2001-ben már nem sajnáltam őket, és azóta már nem hiszek el semmit amit mondanak és láttatni akarnak.Csak az utóbbi pár évben láttunk elég videót hogy mit hogyan forgatnak. Gondolom Maduróét is rezsimnek hívják. :)
Venezuela régebben Chavez előtt 3 dologról volt híres, a jó nőkről, a banánról, és a caracasi alvilágról. Arról hogy szorgosak, spórolósak, stb nem.

Chavez nyert a baloldali lozungokkal meg rémítően karizmatikus volt. Ennyi kellett a nyeréshez.
Chavez nagyon népszerű is volt és vhol tök jogosan. Tipikus kommunista/túl sok szocialista eset. Röviden: Elvette nem haver gazdagoktól, odaadta szegényeknek. Ez nagyon megy elején. Csak hosszútávon tuti a bukás. 20év múlva már nem volt kitől mit elvenni. Se Toyotatol, se Ford/GMtől, se más kapitalista/extraprofit cégtől, mert már mindent elvettek és odaadtak csokosoknak. És még ha csokos értett is hozzá (90%an nem) akkor is Toyota nem fog motort szállítania venezuelai összeszerelő üzemébe miután elvették tőle.

Ez a váltsák le demokratikusan, vértelenül tetszik. Venezuelában nincs demokrácia. Nem annak nem csak az feltétele, hogy 4-5-6évente elmegyünk szavazni.

sztem US nem fog katonailag beavatkozni. Nem mert 3nap alatt nem lenne vége a bulinak hanem mert utána elképesztő erőforrásokat bele kéne borítani Venezuelába, hogy talpra álljon. Lehet köpködni de sajnálom, mert a jelenlegi helyzetnél ez is sokkal-sokkal jobb lenne. Persze a Trump féle vezetés kiszámíthatatlan de ennyire csak nem hülye.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://latin-amerika.hu/index.php/elemzesek-uj/4867-venezuela-februar-23-a-nap-amikor-nem-tortek-at
"Elérkezett hát február 23-a, és el is múlt. Egyesült Államok és helyi bábjai ezt a napot harangozták be D-napként, amikor a gonosz Maduro akarata ellenére bejuttatják a „humanitárius segélyt” az országba. Erről még a BBC tudósítója is elismerte, hogy nem sok köze volt a segélyhez, viszont nagyon is sok Maduro elnök hatalmának megtöréséhez...
...Az események 22-én, pénteken kezdődtek, Richard Branson koncertjével a venezuelai-kolumbiai határon lévő Tienditas-hídnál...
... Branson „Live Aid”-jére elvileg félmillió embert vártak, de végül inkább egy felejthető összejövetel sikeredett, legfeljebb húszezer résztvevővel...
...Már pénteken történt halálos áldozatot követelő incidens, amelyre a világsajtó azonnal rávetette magát. A Bolívar állambeli Kumarakapayban fegyveres összetűzésben meghalt egy vagy talán kettő pemón (helyi őslakos – a szerk.)...
...Később Guaidó azt állította, hogy egy segélyt szállító kamion Brazília felől átkelt a határon. Ez megint csak színtiszta hazugságnak bizonyult. Guaidó és pártfogói, akik Cúcutában (nem Cucutában, ahogyan a külföldi újságírók nevezték) gyülekeztek, kétségbeesetten igyekeztek a sikernek valamilyen jelét felmutatni, mivel a nap nem a tervek szerint alakult...
...Az igazság az, hogy a puccskísérlet kulcseleme, a Fegyveres Erőkben bekövetkező törés, nem valósult meg, és Guaidó (annak ellenére, hogy meg van győződve önnön nagyságáról) nem elnök, inkább csak egy ellenzéki képviselő (ahogyan még a CNN és a BBC is nevezte a napokban).
Olyan kétségbeesetten igyekezett a felszínen maradni, hogy illegálisan átlépte a határt, és részt vett Branson produkcióján, ahol hősként üdvözölték...
...Trump „ügyvivő elnöke” számára most az lesz a probléma, hogy a határt lezárták, így egy „száműzetésben lévő elnök” lett belőle. De az is lehet, hogy így akarja elegánsan lezárni a puccskísérletet, ami nem a tervek szerint alakult.
A „segély” a határon való áterőltetésének kísérlete nem volt sikeres, az összegyűlt méltóságok legnagyobb csalódására. Reggel a Venezuelai Nemzeti Gárda három tagja eltérített két páncélozott járművet, és nekihajtottak velük az egyik határhídon lévő drótkerítésnek. Megsebesítettek egy rendőrnőt és egy chilei újságírót. Kiugrottak a járművekből és a kolumbiai határ felé futottak, ahol venezuelai ellenzéki politikusok üdvözölték őket.
Az egyikük egy olyan politikus volt, akit a Maduro-kormány korábban azért engedett ki a börtönből, hogy ezzel próbálja megbékíteni az ellenzéket, noha erőszakos zavargások szításával vádolták...
...Az elmaradt eredmények miatti idegességükben, és mert nem tudták áttörni a rendőrsorfalat, az ellenzék hívei felgyújtották az egyik segélykamiont. Úgy tűnik, hogy a segély mégsem volt annyira értékes! Most persze ezt a venezuelai határőrökre próbálják kenni. Légi felvételeken azonban látszik, hogy a határőrök távol voltak a kamiontól, a közeli képeken pedig látható, hogy venezuelai ellenzékiek borítják lángba azt. Erről se várjunk tisztességes tudósítást.
A nap folyamán összesen egy tucat nemzeti gárdista ment át a határon. A kolumbiai külügyminiszter azt állítja, hogy hatvanan, de ezt kezelhetjük némi fenntartással.
A nap mérlegét jól megragadta a CNN Spanish főcíme: „la entrega no se logró” („a szállítmány nem ért célba”). Valójában az összegyűlt társaságnak már a reggeli sajtótájékoztatón is voltak kétségei, és egy újabb összejövetelt jelentettek be hétfőre, hogy még több szankciót vezessenek be.
Közben Caracasban nagy chavista tüntetésen utasították el az imperialista beavatkozást...
...A New York Times a határra küldött tudósítója ezekkel a szavakkal foglalta össze a napot: „Úgy érzem, hogy a pillanat elveszni látszik a hídon. A tegnapi tömeghangulat elmúlt és a híd mostanra sokkal inkább frusztrált regionális vezetők sajtótájékoztatójává változott.”..."
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 678
34 565
113
Ez a puccskísérlet beégett.
Most jön majd a duma, Maduró napjai meg vannak számlálva mint ahogy Assadé Szíriában.
A hadsereg kitart a fennálló kormány mellett, a lakosság nagyobbik része támogatja Madurót 2 millió közülük felfegyverkezve (milicisták).
Külpolitikailag sincs elszigetelve Venezuela. Oroszország, Kína támogatja, érdekes hogy az afrikai országok közül egyedül Marokkó ismerte el Guaidót átmeneti elnöknek. Mexikó is kitart Maduró mellett.
Az USA ban meg elkezdődik Michael Cohen tanúságtétele ami nagyon kellemetlen helyzetbe hozhatja a trumplit, Cohen trumpli ügyvédjeként szinte mident tudott a viselt dolgairól és énekelni fog a vádalkuért cserébe.
Trump napjai meg vannak számlálva.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Chavez nyert a baloldali lozungokkal meg rémítően karizmatikus volt. Ennyi kellett a nyeréshez.
Chavez nagyon népszerű is volt és vhol tök jogosan. Tipikus kommunista/túl sok szocialista eset. Röviden: Elvette nem haver gazdagoktól, odaadta szegényeknek. Ez nagyon megy elején. Csak hosszútávon tuti a bukás. 20év múlva már nem volt kitől mit elvenni. Se Toyotatol, se Ford/GMtől, se más kapitalista/extraprofit cégtől, mert már mindent elvettek és odaadtak csokosoknak. És még ha csokos értett is hozzá (90%an nem) akkor is Toyota nem fog motort szállítania venezuelai összeszerelő üzemébe miután elvették tőle.

Ez a váltsák le demokratikusan, vértelenül tetszik. Venezuelában nincs demokrácia. Nem annak nem csak az feltétele, hogy 4-5-6évente elmegyünk szavazni.

sztem US nem fog katonailag beavatkozni. Nem mert 3nap alatt nem lenne vége a bulinak hanem mert utána elképesztő erőforrásokat bele kéne borítani Venezuelába, hogy talpra álljon. Lehet köpködni de sajnálom, mert a jelenlegi helyzetnél ez is sokkal-sokkal jobb lenne. Persze a Trump féle vezetés kiszámíthatatlan de ennyire csak nem hülye.
Senkit sem allitottak talpra eddig akit lebombaztak. Se irak, se Libia, se Afganisztan, se Szerbia, se Nikaragua, stb...
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 678
34 565
113
Az ENSZ ben tárgyalják Venezela ügyét
Az orosz követ számba veszi mennyi pénzt nyúltak le Venezuelától. Befagyasztott számlák 11 milliárd, a Venezuelai olajcég tulajdonai az USA ban 7 milliárd ,1.2 milliárd arany amire a britek tették rá az enyves mancsukat meg még valam apró mert a végösszeg 30 milliárdra jön ki csak az elmúlt pár évben és mindez nem bolivárban hanem dollárban értendő. 5perc 15 mp nél kezdi el sorolni.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Senkit sem allitottak talpra eddig akit lebombaztak. Se irak, se Libia, se Afganisztan, se Szerbia, se Nikaragua, stb...

Nem lebombáztak. Venezuelában sem bombázni kell.
Kezdjük mondjuk komplett nyugat euroőával. Folyatssuk japánnal és dél koreával.

Irak gazdaságilag talpra állt, más kérdés, hogy kvázi folyamatos a polgárháború. Afganisztán bukó azt ölik aki épp ott van. Ha nincs akkor egymást. Szerbiát soha nem foglalták el. Libia pedig nem az ő bulijuk, amúgy se foglalta el senki. Szerbiát se foglalták el.

Venezuelában ssztem akkor lesz vmi ha a katonaság kihátrál Maduro mögül. Ennek vannak jelei, de a rendszer még tart.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 029
113
Nem rég hallottam egy olyan hírt, hogy Venezuelában nem csak olaj van szarásig, de a földön egyre kevesebb helyen megtalálható könnyen bányászható lítiumból is, ami pedig az akkumulátorok jelenlegi technológiájának az egyik alapanyaga. Ebben is gondolom én, rengeteg pénz van.

Adva van egy ország, ahol rengeteg értékes nyersanyag van, és gyakorlatilag éheznek. Valami nincs ott rendben...
 
  • Tetszik
Reactions: sandman and Pogány

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Nem lebombáztak. Venezuelában sem bombázni kell.
Kezdjük mondjuk komplett nyugat euroőával. Folyatssuk japánnal és dél koreával.

Irak gazdaságilag talpra állt, más kérdés, hogy kvázi folyamatos a polgárháború. Afganisztán bukó azt ölik aki épp ott van. Ha nincs akkor egymást. Szerbiát soha nem foglalták el. Libia pedig nem az ő bulijuk, amúgy se foglalta el senki. Szerbiát se foglalták el.

Venezuelában ssztem akkor lesz vmi ha a katonaság kihátrál Maduro mögül. Ennek vannak jelei, de a rendszer még tart.
Az a három szorgos nép volt egykor, úgy gondoltam idáig hogy saját tehetségük okán álltak talpra jórészt.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti