A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Csak részinformációk állnak számunkra rendelkezésre - nem zárnám le rögtön azzal hogy hazafi szlovák és hazaáruló magyar vezetés , háttéralkukba mi nem látunk bele :)

Van egy olyan érzésem hogy a "megtorlás" értéke nagyobb lesz mint 105 millió euró...

Annyira jó lenne, de sience-fiction kategória, hogyha Gajdos a mi beépített emberünk lenne, és cselekedeteivel azon dolgozna, hogy Szlovákia kiessen a pixisből és mint megbízhatatlan szövetséges amerikai segítséggel magyar felügyelet alá helyezni, ami egy egyesülés előfutára.
 
T

Törölt tag 1586

Guest

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Annyira jó lenne, de sience-fiction kategória, hogyha Gajdos a mi beépített emberünk lenne, és cselekedeteivel azon dolgozna, hogy Szlovákia kiessen a pixisből és mint megbízhatatlan szövetséges amerikai segítséggel magyar felügyelet alá helyezni, ami egy egyesülés előfutára.
Annyira jó lenne, ha Magyarország Szlovákia lenne! Magyarországot kell a szuverén Szlovákiához csatolni! Büszke vagyok a szlovákokra, a vezetőiknek van hazája és tudják milyen kötelességet jelent ez! Pusztuljon a magyar nyelv, ha csak szlovákul jelent a "szuverenitás" szabadságot!
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1586
T

Törölt tag 1586

Guest
Csak részinformációk állnak számunkra rendelkezésre - nem zárnám le rögtön azzal hogy hazafi szlovák és hazaáruló magyar vezetés , háttéralkukba mi nem látunk bele :)

Van egy olyan érzésem hogy a "megtorlás" értéke nagyobb lesz mint 105 millió euró...
A megtorlás akkora lesz hogy most vesznek radarokat is az USA-tól
Amúgy a cikkben az vajon csak elírás hogy a Szlovákok Magyarországtól is kaptak ajánlatot?
 
  • Tetszik
Reactions: vata and Terminator

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
Lehetséges lenne hogy a 72 et valami "nehéz" ifv el pótolnák őket? Értve ez alatt 105/120 mm es ágyúval elátott ifv ket?

Szerintem harcoló zászlóaljként nem. A közepes dandárban esetleg, tűztámogató egységként lenne értelme. Ha a dandárban lenne 3 lövész zászlóalj, minden zászlóaljban 3 század, minden századhoz számolnánk egy, 4 ilyen támogató "IFV"-vel felszerelt szakaszt, akkor kellene 36 ilyen jármű. Szerintem a mennyiség miatt csak akkor van értelme, ha az alapja megegyezik a rendszeresített IFV/APC-vel. Az ágyúja pedig azonos kaliber a harckocsinkéval.
Elgondolkoztam azon is, hogy minden gyalogos szakaszhoz számolok egy ilyen masinát, ebben az esetben a támogató "IFV" szakaszunk már csak 3 járműből állna. (Én ezt személy szerint nem szeretem, de példa van erre is.) Persze úgy gondolkodtam, hogy egy gyalogos század is 3 szakaszból áll. Így már csak 27 ilyen masinánk van egy dandárban.
Az a baj, hogy fogalmunk sincs milyen lesz a szervezeti felépítés, mik lesznek a doktrínák, így találgatni is nehéz.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 517
113
  • Tetszik
Reactions: fedett_mókus

igaziigaz

Well-Known Member
2019. február 11.
351
288
63
A probléma, hogy nincs a kettőnek egymásra mutató hatása. Az egyszerű katonák, tisztek, akik nem döntéshozók azoknak harcolni kell. Ahogy a magyar bakák, úgy a román katonák sem Németországért, de még csak nem is a hazájukért, hanem az életükért harcoltak a déli fronton.. A románok átálltak az orosozk oldalára. MI is át akartunk állni a szövetségesekhez, csakhát a német érzelmű tisztek kvázi elárulták az egészet. ( A románoknál Antonescut meg elzárták ettől..). Annyi történt, hogy amig Horty rosszul mérte fel a katona és politikai személyek magyarországhoz hűségét (kvázi a 2 vh. veszve volt, de az eskühöz jobban ragaszkodtak mint a hazájukhoz, addig a románok meg leszarták a német szövetségest, és oda álltak ahol nagyobb lehetőség volt a "győzelemre, vagy legalábbis azt hitték, hogy jobban megkímélik országukat..
Téves, ez a végkifejlet volt amit írsz.
Előtte a románok ezerszer cserben hagyták a németeket és lényegében a németek és rendkivül sok szerepet játszottak abban, hogy a németek elveszítsék a háborút. A németek szemében nem voltak másra jók minthogy olajat termeljenek.
A loser Antonescu is csak pofázott Hitlernek 1 millió katonáról ami igazából semmit sem ért és ezt bizonyították is, hogy az olaszoknál is sz@rabbak a román katonák.
A honvédség egy nyílt háborúnál valszeg könnyen legyőzte volna a románokat, mert mindenhogy nagyon gázok voltak. Hozzáteszem ez mostanság se sokat változott....
 

Centurio

Well-Known Member
2018. december 10.
438
1 133
93
  • Tetszik
Reactions: Terminator