A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Nem kell ahhoz bennfentesnek lenni, hogy értsd, hogy nem véletlenszerűen hívják az embereket a Fehér Házba és önmagában a meghívás tényének is üzenete van.

MZP súlyát ilyen kontextusban értelmetlen ekézned. Bár az, hogy ő egy vidéki város polgármestereként beszélhetett az amerikai Külügyminisztériumban az relatíve nagyobb eredmény, mint egy 9 éve regnáló miniszterelnöknek bejutni a Fehér Házba.

MZP nem látszik skizofrénnek. A kelleténél némileg több becsvágy talán van benne. Orbán viszont skizofrén. És szociopata.
MZP a latogatasa soran amarikai tamogatast kert a magyar ellenzek szamara. Ezt sajat maga vallotta be. Na ugyhogy nekunk is van mar Gaudionk.

Így utólag végiggondolva, nem biztos, hogy volt értelme többet várni ettől a találkától.
Ez nem egy több napos nagydelegációs kiruccanás volt.
Nyilvánvalóan az összes előzetes tárgyalás lefolyt már. Ennek csak egy nagyon minimális része volt a honvédelmi beszerzés. Politikailag minimális szerintem a jelentősége, hacsak nem vesszük át az F-35 török alkatrészeinek a gyártását. Bár ez nem valószínű.
A mostani beszerzésekkel kapcsolatban azért az elmondható, hogy a szerződések aláírását nem miniszteri szinten intéztük. Szerintem továbbra is így lesz. Benkő max. politikai jellegű védelmi együttműködéseket írt alá. A konkrét cégekkel a beosztottjai szignáltak.
Ez szerintem tudatos stratégia is lehet, éreztetve a szállító cégekkel, hogy a rájuk jutó 100M dolláros tételek csak részei a nagy haderőfejlesztésnek.
Valamint, szerintem a miniszteri szint még a látszatát is el akarja kerülni a korupciónak (ami nem biztos, hogy nincs jelen!), vagy hogy egyáltalán személyesen köthetőek legyenek egyes ügyletekhez. Tanulva a Gripen ügylet kézivezérléséből, és az utólag felröppent korrupciós vádakból.

Mondtam már,hogy F-22 lesz!
Rendkívül jó vicc! Az F-22-est még a legközelebbi szövetségesek sem kaphatták meg. Valóban létezik néhány Lipótmezőről szabadult újságíró, aki erről fantáziál, de ha elmúlik a szer hatása, akkor talán másképp gondolkodnak.

Rendkívül jó vicc! Az F-22-est még a legközelebbi szövetségesek sem kaphatták meg. Valóban létezik néhány Lipótmezőről szabadult újságíró, aki erről fantáziál, de ha elmúlik a szer hatása, akkor talán másképp gondolkodnak.
Ami még annál is durvább az az, ha valaki nem érti a viccet.

azt se tudod miről beszélsz de megmondod ki az értelmetlen , inkább ne szólj bele valamibe ha lövésed nincs alap dolgokról vagy ha nincs akkor már inkább kérdezz , ebben az esetben igen , Te vagy a hülye
Téma nálam lezárva mert értelmetlen.

Mihez nem értek te karosszékhuszár?
Az haditechnikához, vagy a járműgyártáshoz?
Az előzőben 11 éven át volt részem az utóbbiban 7 éve.

De igazad van. Ilyen kis ostoba buzikkal mint te nem érdemes értelmes beszélgetést folytatni. Vagy hát nem is lehet. ;):D

De most komolyan egy Sentinelre lenne eselyunk vagy ahhoz nem vagyunk eleg megbizhatoak?
Ez a megbízhatatlanság a valóságban nem létezik. Politikai propaganda, wishful thinking a balliberálisok közt. A Raytheonnál összetennék a tenyerüket, ha Sentinelt akarnánk venni, a kongresszuson meg mint forró kés a vajban menne át!

Mihez nem értek te karosszékhuszár?
Az haditechnikához, vagy a járműgyártáshoz?
Az előzőben 11 éven át volt részem az utóbbiban 7 éve.

De igazad van. Ilyen kis ostoba buzikkal mint te nem érdemes értelmes beszélgetést folytatni. Vagy hát nem is lehet. ;):D
K kölyök

nagyon szimpatikus :D vajon a Falconokat átalakítani mennyibe fájna ? nem vinne el túl sok pénzt az így is szűkös költségvetésből?
Ez a megbízhatatlanság a valóságban nem létezik. Politikai propaganda, wishful thinking a balliberálisok közt. A Raytheonnál összetennék a tenyerüket, ha Sentinelt akarnánk venni, a kongresszuson meg mint forró kés a vajban menne át!
tény hogy nem lenne komoly probléma hogy átmenjen a rostán , főleg ha csak egy tétel a nagyon hosszú listán amit itt emlegetnek

De most komolyan egy Sentinelre lenne eselyunk vagy ahhoz nem vagyunk eleg megbizhatoak?

Beleférne az anyagi keretünkbe?
Az egy dolog, hogy adnák-e vagy sem, de ki is kell tudni fizetni meg nem árt fenntartani sem ha már megvan.Plusz még egy új típus a légierőnek ami plusz kiadást is jelent.
Azt is nézni kell, hogy az elmúlt rövid időszakban eléggé sok mindent akarnak venni (harckocsik, szállítógépek, helikopterek, pánéltörők, stb.).Azért a magyar gazdaság teljesítőképességének is van határa és annak megint nincs semmi értelme, hogy megveszünk valamit, csak éppen használni nem tudjuk.

nagyon szimpatikus :D vajon a Falconokat átalakítani mennyibe fájna ? nem vinne el túl sok pénzt az így is szűkös költségvetésből?

tény hogy nem lenne komoly probléma hogy átmenjen a rostán , főleg ha csak egy tétel a nagyon hosszú listán amit itt emlegetnek

Én azért bátorkodnék megkérdezni, hogy a Magyar biztonságpolitika doktrínában hol lenne a helye ennek a típusu (Sentinel) eszköznek?
Csak mert lenne rá pénz, még nem biztos hogy ez kellene a beszerzési listán. Úgy meg pláne nem, ha a Falcon-ra adaptálódásnak a költségeit is fizetni kellene.

• Tetszik
Reactions: Ocses
Én azért bátorkodnék megkérdezni, hogy a Magyar biztonságpolitika doktrínában hol lenne a helye ennek a típusu (Sentinel) eszköznek?
Csak mert lenne rá pénz, még nem biztos hogy ez kellene a beszerzési listán. Úgy meg pláne nem, ha a Falcon-ra adaptálódásnak a költségeit is fizetni kellene.

Csak azt tudni hogy akarnak még egy C4ISR gépet. hogy most újat vagy használtat azt nem tudom. Sentinel 200+ -tól lenne kapható ha csak az angol árakból indulok ki.

Csak azt tudni hogy akarnak még egy C4ISR gépet. hogy most újat vagy használtat azt nem tudom. Sentinel 200+ -tól lenne kapható ha csak az angol árakból indulok ki.
Az angol költség alapján 150 millió dollár a maximum üzemeltetéssel, mindennel együtt.

Ahol minden más hadseregben is: battlefield management. Felderítés nélkül nem működik a hadsereg irányítása.