[BIZTPOL] Románia

És az amerikai kukoricás hadművelet szemtanúja:

https://eurocom.wordpress.com/2019/06/25/pancelosok-a-kukoricasban-gandul/

Az egyik szemtanú, Mereuţă úr beszámolója:

„13:30 óra környékén, miközben az árpát arattuk, egy learatott kukoricás és napraforgós terület felől dörrenéseket hallottunk és füstjelzéseket láttunk, így azt hittük, hogy tűz van. Gyorsan odamentünk és ott a hadsereg járműveit találtuk, melyek a földjeinken gyakorlatoztak. Nem tudtam, hogy NATO-hadgyakorlat. Az emberek pánikba estek. Bennünket nem tájékoztatott semmilyen hatóság. Bementünk oda, a páncélosok közé, de nem törődtek velünk, semmibe vettek bennünket. Folytatták a gyakorlatukat. A napraforgóból behajtottak a kukoricásba, majd a búzába. Integettünk nekik, elmentünk a páncélosok közelébe, de senki sem törődött velünk. Felhívtuk a 112-őt. Pánikba estünk. Egyesek félelmükben elmentek a mezőről. A rendőrség békésen reagált, nem tűntek kétségbeesetteknek. Később valaki felhívott, miközben én igyekeztem elkerülni, hogy a páncélosok áthajtsanak rajtam, aki azt mondta, hogy majd felveszik velünk a kapcsolatot és kárpótolnak bennünket. Nem tudom, hogy ki fog bennünket kárpótolni. Ez szóban hangzott el. 17:00 óra körül távoztak a szántóról. Eközben ők végrehajtották a gyakorlataikban, mi pedig ott voltunk köztük, de senki sem törődött velünk”. Mesés!

„13:30 óra környékén, miközben az árpát arattuk, egy learatott kukoricás és napraforgós terület felől dörrenéseket hallottunk és füstjelzéseket láttunk, így azt hittük, hogy tűz van. Gyorsan odamentünk és ott a hadsereg járműveit találtuk, melyek a földjeinken gyakorlatoztak. Nem tudtam, hogy NATO-hadgyakorlat. Az emberek pánikba estek. Bennünket nem tájékoztatott semmilyen hatóság. Bementünk oda, a páncélosok közé, de nem törődtek velünk, semmibe vettek bennünket. Folytatták a gyakorlatukat. A napraforgóból behajtottak a kukoricásba, majd a búzába. Integettünk nekik, elmentünk a páncélosok közelébe, de senki sem törődött velünk. Felhívtuk a 112-őt. Pánikba estünk. Egyesek félelmükben elmentek a mezőről. A rendőrség békésen reagált, nem tűntek kétségbeesetteknek. Később valaki felhívott, miközben én igyekeztem elkerülni, hogy a páncélosok áthajtsanak rajtam, aki azt mondta, hogy majd felveszik velünk a kapcsolatot és kárpótolnak bennünket. Nem tudom, hogy ki fog bennünket kárpótolni. Ez szóban hangzott el. 17:00 óra körül távoztak a szántóról. Eközben ők végrehajtották a gyakorlataikban, mi pedig ott voltunk köztük, de senki sem törődött velünk”. Mesés!

Bement a páncélosok közzé,na ő sem a legélesebb kés a fiókban,miben bízott,hogy majd sarkon fordulnak és elmennek az ész megáll.

Egy kis Román történelem, hogyan adtak el embereket, mert nem ment a gazdaság:

https://eurocom.wordpress.com/2019/...nnyit-keresett-az-allam-es-hol-a-penz-digi24/
Ugy kozel 15 eve beszeltem errol egy egykor igy kitelepult szasszal aki a nagyanyam haza melle koltozott mikor nyugdijas lett. Szaszregenben volt a szuleinek nagy haza es hentesuzlete, amit elvettek toluk. Epitkezeseken dolgozott magyarokkal, ciganyokkal es romanokkal. Ha jol emlekszem ot es a feleseget a nemet allam valtotta ki valamikor 70 korul. Nurnbergbe kerultek, semmilyuk se volt. O villanyszerelo lett, a felesege meg hazmester. Mikor mar lehetett visszament megnezni mi lett a hazukbol es elszornyedt, soha tobbe nem ment vissza... A romanokat orokke csak bocskorosnak hivta, a bocskoros nem ember mondogatta mert magyarul kicsit torve de jol tudott. Nyaron vizezve itta a palinkat, kisfroccskent szodaval.

Learatott kukorica es napraforgo ilyenkor?

Egy kis román történelem.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.