És az amerikai kukoricás hadművelet szemtanúja:
https://eurocom.wordpress.com/2019/06/25/pancelosok-a-kukoricasban-gandul/
Az egyik szemtanú, Mereuţă úr beszámolója:
„13:30 óra környékén, miközben az árpát arattuk, egy learatott kukoricás és napraforgós terület felől dörrenéseket hallottunk és füstjelzéseket láttunk, így azt hittük, hogy tűz van. Gyorsan odamentünk és ott a hadsereg járműveit találtuk, melyek a földjeinken gyakorlatoztak. Nem tudtam, hogy NATO-hadgyakorlat. Az emberek pánikba estek. Bennünket nem tájékoztatott semmilyen hatóság. Bementünk oda, a páncélosok közé, de nem törődtek velünk, semmibe vettek bennünket. Folytatták a gyakorlatukat. A napraforgóból behajtottak a kukoricásba, majd a búzába. Integettünk nekik, elmentünk a páncélosok közelébe, de senki sem törődött velünk. Felhívtuk a 112-őt. Pánikba estünk. Egyesek félelmükben elmentek a mezőről. A rendőrség békésen reagált, nem tűntek kétségbeesetteknek. Később valaki felhívott, miközben én igyekeztem elkerülni, hogy a páncélosok áthajtsanak rajtam, aki azt mondta, hogy majd felveszik velünk a kapcsolatot és kárpótolnak bennünket. Nem tudom, hogy ki fog bennünket kárpótolni. Ez szóban hangzott el. 17:00 óra körül távoztak a szántóról. Eközben ők végrehajtották a gyakorlataikban, mi pedig ott voltunk köztük, de senki sem törődött velünk”. Mesés!