[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1586

Guest
Nem olyan konnyu melo ez mint aminek tunik. Sajnos sem leutesszam nem szamit sot meg az olvasottsag sem. Jutalek alapon kapjuk a penzt. El kell ernunk hogy azok akik olvasnak minket ne a tenyekkel foglalkozzanak es meg veletlenul ismetlem VELETLENUL se erdemben akarjanak vitatkozni forrasokat hozva hanem mindenkeppen a szemelyeskedes fele tereljek a beszelgetest mindenfele hulye kerdessel.

Maga a jutalek osszege progressziv attol fuggoen hogy milyen szintu a "hulye kerdes" amit egy egy temaba illo forrasokat is hozo beirasunkra kapunk.

1-es legalacsonyabb kategoria amikor szimplan csak "terelo" kerdeseket kapunk pl : Es miert nem foglalkoztokSzaudarabiaval az Iran topikban? Ez eleg hulye kerdes mar hogy fizessenek erte de intelektualisan megsem egy olyan szintet kepvisel hogy komoly penzt lehessen erte kapni. Igy ebbol eleg sokra van szukseg hogy a betevore valo osszejojjon.

2- es kozepso kategoria amikor sikerul elerni hogy az olvaso altalunk fejtegetett temahoz egy budos szot se szoljon hozza meg csak ne is emlitse azt hanem rogton arra terelje a szot hogy mi eppen kinek a fizetesi listajan vagyunk. Ez mar jobban fizet sokkal mint az 1-es kategoria raadasul az a nagy elonye van hogy nem szamit hogy aki valaszolt az esetleg nem is tudna valaszolni temaba vagolag mert semmit vagy kozel semmit nem tud a temaban.

3-as kategoria a KIRALY KATEGORIA amikor sikerul elernunk hogy a valaszok mindenfele "TUDOMANYOS TENYEKRE" meg "PROFECIAKRA" hivatkozzanak de mindezt ugy hogy amikor ezen tudomanyos tenyekre rakerdezunk akkor a valaszolo szo nelkul hallgasson el es tunjon el mintha nem is o mondta volna amit. Meg azt is elszoktak fogadni ( igaz kicsit mindig kuzdeni kell erte) ha a valaszado mindenfele hablattyal mellebeszelessel vagy esetleg tagadassal " nem is en vagy azt mondtam" probal kihatralni a nagymellenyel leirt szavai mogul. No ez fizet a legjobban.

Viszont van egy extra kitetel a szerzodesunkben. Sajnos van hogy nekunk kell buntetest fizetnunk es nem is keveset ! Abban az esetben ha az altalunk leirtra normalis hangnemu hozzaszolasra normalis hangnemu valaszokat kapunk amik vagy hivatkozassal vannak alatamasztva . Illetve ha kulturalt egymas velemenyet tisztelo ertelmes vita fele megy el a topic akkor bizony ez a bunteto kategori jon elo es komoly penzeket kell fizetnunk vissza.

Szerencsere itt ez a veszely nem all fent. Ugyan van par olvtars aki annak ellenere hogy lathatoan ( vagy csak elso pillanatra ugy tunoen) mas oldalon all mint mi megis normalis hangon irogat probalva megerteni a masikat es megertetni magat is pl Krisss olvtars de alapvetoen ez az oldal meg igen jo beveteli forrast jelent szamunkra mivel hemzseg az 1-2-3 as kategoriat kepviseloktol. Annyira jol lehet keresni hogy igyekszik valamennyi kollega idejonni es itt irogatni. Onnan ismerni meg oket hogy mas a velemenyuk mint pl a tied es valszeg rendszeresen megkaptak mar a "te ezert mennyit kapsz hogy ilyeneket irsz" vagy "teged ezert ki fizet" kerdeseket.


Remelem sikerult valaszolnom a kerdeseidre.
Világos..és kell ehhez a munkához valami személyes motiváció is.
Bocs hogy a magánéletedben vájkálok de úgy érzem hogy ahhoz hogy valaki ennyi marhaságot összeírjon - amiből süt a gyűlölet - ott kell lennie valami személyes elemnek is a háttérben.
Ez valami vallási ellentét vagy történt valami a családban?
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Világos..és kell ehhez a munkához valami személyes motiváció is.
Bocs hogy a magánéletedben vájkálok de úgy érzem hogy ahhoz hogy valaki ennyi marhaságot összeírjon - amiből süt a gyűlölet - ott kell lennie valami személyes elemnek is a háttérben.
Ez valami vallási ellentét vagy történt valami a családban?


Koszonom hogy hozzajarultal a kovetkezo jutalekomhoz.

:)
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 595
7 665
113
Látom a ruszki propaganda elvek szépen dolgoznak (mint 9gagen vagy Youtubeon, bár ott már írtják): BÁRMILYEN témából kihozni, hogy fujj Amerika, oda kanyarítani minden beszélgetést...
Így lesz egy jó topicból hulladék again and again...

Segíts már értelmezni, az USA propaganda az mehet minden más mehet a levesbe.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Emberek ! Van olyan topik hogy BESZELGETO. Ez itt Iranrol szol es nem a masik anyjarol meg egyebb kepessegeirol. Keretik On topik lenni.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 029
54 071
113
Látom a ruszki propaganda elvek szépen dolgoznak (mint 9gagen vagy Youtubeon, bár ott már írtják): BÁRMILYEN témából kihozni, hogy fujj Amerika, oda kanyarítani minden beszélgetést...
Így lesz egy jó topicból hulladék again and again...


Nem,nem fújj amerika,nem szeretném őket lenukizni,ráhívni a szovjet tankokat,vagy megszankciózni őket,vagy leöldösni a királyi családját,nem akarok eladni oda döglött értékpapírokat,vagy ngo-kat pénzelni,hogy emeljék állami szintre a pedofíliát,egyéb sexuális abberációt.
Szeretem amerikát,éltem ott bő egy évet 94-95 ben,kifejezetten jó hely,érdemes dolgozni,nem kell lefizetni a rendőrt,ha nincs sárvédő gumid,akkor 1 napi béremből kb 350l benzint tudtam venni,250l ásványvizet,vagy 300l tejet,meg vagy 200Ł jó minőségű húst,és kb egy furgonnyi kenyeret.
Mondom,jó hely az.
Amit nem kedvelünk benne,az a világpolitikában betöltött szerepe.
Amire hivatkoztok,a vallási fanatizmus,meg az,hogy ezekkel nem lehet észérvekkel,logikával tárgyalni,mert isten azt mondja nekik.
Nos,roppant egyszerű a megoldás.Ami pénzt,erőforrást,humán erőforrást a háborúra,meg a terrorizmusra,felforgatásra,a minden erőforrás feletti kontroll megszerzésére fordít a kedves usa,annak a felét fordítsa pl az ilyen fanatikus országok támogatására,emelje őket fel,egy jó közép szintű megélhetési szintre,és 10-20 év alatt,a következő generáció ki fogja hajintani az imámot a mecsetből,amikor az háborúra szólít!
Mert ki a f@szom akarna háborúzni,amikor egy szuperhatalom megveszi tőlünk tisztességes áron az olajat,datoját,narancsot,banánt,bánatos f@szt is,ami nekünk olcsón terem,és cserébe tisztességes áron ad el nekünk mittomén technológiát az útépítéshez,telekommunikációhoz,a sivatagban kútfúráshoz,tevehús fagyasztáshoz,vagy bármihez.
Ki a f@szom akarna háborúzni,ha a 8 órai munkámból 20 év alatt ki tudok fizetni egy 3 szobás kertes házat,6 évente lecserélhetem az autóm,kapok közrendet,közszolgáltatást,közellátást,mozit,éttermet,cukrászdát,meg mindent?!
Na kit érdekelne ezután a szakállas balf@sz a mecsetben?
Pontosan a nyugat okozta nyomor,és kilátástalanság adja a vallási vezetők kezébe a lehetőséget a barbár tanaik terjesztéséhez.
POnt akkora k@csögség,mint a hh,a háború után nem maradhattak ellenség nélkül,hát fel kellett sorakoztatni a fél világ hadseregeit Berlin egyik felén,mert akikkel eddig szöviben voltak a a Németek ellen,hirtelen ellenség lett.
Nesze Pityu!
Roppant bonyolult módszerrel azt mondták volna a szovjeteknek,hogy ok,10km-t visszavonunk minden fegyveres erőt a határról,ha ti is,ha ez megvan akkor megint 10km,majd megint,és így tovább....
Itt sem kellene más,mint az usa,meg izrael meghívná a térség fejeseit tárgyalni,és pár év alatt ki lehetne fogni a szelet a radikálisok vitorlájából,elkezdené kivonni a csapatait,és az ellenséges országokba,mondjuk a legfontosabb fejlesztési anyagokat kezdené telepíteni,a feléért,mint amibe a háborúzás,tenoristák bevetése,stb került.
Csak a feléért.
Meg lehet nézni mit okozott a lassan 100 éves demokrácia export a térségben,és az mennyi dodóba fájt a nyugatnak,és kb mennyibe fájt volna felemelni őket annyira,hogy ne legyen kedvük a dzsihádhoz,ne rongyokba járjanak,meg kunyhókban éljenek.
Na,nem bosszantom fel magam jobban.:D
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Koszonom hogy hozzajarultal a kovetkezo jutalekomhoz.
:)
Engedj meg még egy tanácsot amivel esetleg még növelheted jutalékodat.
Az a baj hogy általában - Ti trollok - túltoljátok.
Próbáld meg kicsit személyesebb konteksztusba helyezni a mondanivalót, ne ragaszkodj a tartótiszted - gondolom így hívják a főnököd - által meghatározott sémákhoz és anyagokhoz. Kis kreativitás sokat segít..
- Próbálj meg részvétet kelteni magad és a családod iránt: írd azt pl. hogy iráni öngyilkos gyerekek elkapták és megerőszakolták a húgodat
- Próbáld meg nevetségessé tenni őket (pl.: Júdiai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulata)
- stb..

A lényeg hogy az üzeneted - vesszen Irán - rejtsd el valami mögé. A direkt fröcsögés nem jó. Megütközést kelt és hiteltelenné teszi az üzenetet.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 337
13 753
113
Nem,nem fújj amerika,nem szeretném őket lenukizni,ráhívni a szovjet tankokat,vagy megszankciózni őket,vagy leöldösni a királyi családját,nem akarok eladni oda döglött értékpapírokat,vagy ngo-kat pénzelni,hogy emeljék állami szintre a pedofíliát,egyéb sexuális abberációt.
Szeretem amerikát,éltem ott bő egy évet 94-95 ben,kifejezetten jó hely,érdemes dolgozni,nem kell lefizetni a rendőrt,ha nincs sárvédő gumid,akkor 1 napi béremből kb 350l benzint tudtam venni,250l ásványvizet,vagy 300l tejet,meg vagy 200Ł jó minőségű húst,és kb egy furgonnyi kenyeret.
Mondom,jó hely az.
Amit nem kedvelünk benne,az a világpolitikában betöltött szerepe.
Amire hivatkoztok,a vallási fanatizmus,meg az,hogy ezekkel nem lehet észérvekkel,logikával tárgyalni,mert isten azt mondja nekik.
Nos,roppant egyszerű a megoldás.Ami pénzt,erőforrást,humán erőforrást a háborúra,meg a terrorizmusra,felforgatásra,a minden erőforrás feletti kontroll megszerzésére fordít a kedves usa,annak a felét fordítsa pl az ilyen fanatikus országok támogatására,emelje őket fel,egy jó közép szintű megélhetési szintre,és 10-20 év alatt,a következő generáció ki fogja hajintani az imámot a mecsetből,amikor az háborúra szólít!
Mert ki a f@szom akarna háborúzni,amikor egy szuperhatalom megveszi tőlünk tisztességes áron az olajat,datoját,narancsot,banánt,bánatos f@szt is,ami nekünk olcsón terem,és cserébe tisztességes áron ad el nekünk mittomén technológiát az útépítéshez,telekommunikációhoz,a sivatagban kútfúráshoz,tevehús fagyasztáshoz,vagy bármihez.
Ki a f@szom akarna háborúzni,ha a 8 órai munkámból 20 év alatt ki tudok fizetni egy 3 szobás kertes házat,6 évente lecserélhetem az autóm,kapok közrendet,közszolgáltatást,közellátást,mozit,éttermet,cukrászdát,meg mindent?!
Na kit érdekelne ezután a szakállas balf@sz a mecsetben?
Pontosan a nyugat okozta nyomor,és kilátástalanság adja a vallási vezetők kezébe a lehetőséget a barbár tanaik terjesztéséhez.
POnt akkora k@csögség,mint a hh,a háború után nem maradhattak ellenség nélkül,hát fel kellett sorakoztatni a fél világ hadseregeit Berlin egyik felén,mert akikkel eddig szöviben voltak a a Németek ellen,hirtelen ellenség lett.
Nesze Pityu!
Roppant bonyolult módszerrel azt mondták volna a szovjeteknek,hogy ok,10km-t visszavonunk minden fegyveres erőt a határról,ha ti is,ha ez megvan akkor megint 10km,majd megint,és így tovább....
Itt sem kellene más,mint az usa,meg izrael meghívná a térség fejeseit tárgyalni,és pár év alatt ki lehetne fogni a szelet a radikálisok vitorlájából,elkezdené kivonni a csapatait,és az ellenséges országokba,mondjuk a legfontosabb fejlesztési anyagokat kezdené telepíteni,a feléért,mint amibe a háborúzás,tenoristák bevetése,stb került.
Csak a feléért.
Meg lehet nézni mit okozott a lassan 100 éves demokrácia export a térségben,és az mennyi dodóba fájt a nyugatnak,és kb mennyibe fájt volna felemelni őket annyira,hogy ne legyen kedvük a dzsihádhoz,ne rongyokba járjanak,meg kunyhókban éljenek.
Na,nem bosszantom fel magam jobban.:D

Csodálatos.
Erre a topic az "Amerikai Egyesült Államok és Kanada". Ott a helye a véleményednek, fejtsd ki bátran!
Ez itt Iráni topic, szeretem az ide linkelt fegyvereket, drónokat meg ilyeneket. Szerintem más is ezért jár, nem azért, hogy az USA dolgairól olvasson. Arra átmegy oda.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 218
113
Nézt az Iránbarátokról akik azért támogatnak terrorista kötődésű muszlimokat mert fúj nyugati liberális keresztény értékrend az a jelenet jut eszembe amikor a Jurassic Worldben a militarista érdekember elkezdené simogatni a vérszomjas embervadász velociraptort mert hát "ugye egy oldalon állunk" az meg vad ösztönétől hajtva tőből leharapja a kinyújtott karját.
Hezbollah-fighter-with-an-image-of-the-Holy-Theotokos.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and papajoe

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Amit te írtál, az becsicskulás.

Anno mikor a II.VH vegetert volt egy elvaras a nemetekkel szemben hogy ismerjek el a nacizmus rossz esamit tettek az ir rossz volt. Ezt a nemetek meg is tettek. Nem csak szinleg de oszinten esmaig megtesznek a nacizmus ellen barmit.

Irannal a fo problema ugye hogy felsobbrendunek tartja magat es a nyugati vilag ertekrend eltorleset megsemmisiteset tuzte ki celul. Szerintem nem kell rogton az atomalkuig elmenni eloszor az ilyen apro lepest kene megtenni. Iran ismerje el hogy mas kulturak megsemmisitese rossz es gonosz dolog es jelentse ki hogy nem akar tobbe ilyet.
Ez szerintem messze nem becsicskulas csak alapveto emberi norma.

Borisz

Szerinted erre a minimumra hajlando lenne iran ?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 029
54 071
113
Anno mikor a II.VH vegetert volt egy elvaras a nemetekkel szemben hogy ismerjek el a nacizmus rossz esamit tettek az ir rossz volt. Ezt a nemetek meg is tettek. Nem csak szinleg de oszinten esmaig megtesznek a nacizmus ellen barmit.

Irannal a fo problema ugye hogy felsobbrendunek tartja magat es a nyugati vilag ertekrend eltorleset megsemmisiteset tuzte ki celul. Szerintem nem kell rogton az atomalkuig elmenni eloszor az ilyen apro lepest kene megtenni. Iran ismerje el hogy mas kulturak megsemmisitese rossz es gonosz dolog es jelentse ki hogy nem akar tobbe ilyet.
Ez szerintem messze nem becsicskulas csak alapveto emberi norma.

Borisz

Szerinted erre a minimumra hajlando lenne iran ?


Kezdésnek visszaállhatna az usa az atomalkuhoz,eltörölhetné a szankciókat,legalábbis részben,nem pofázna bele,hogy hová adnak el olajat,visszahívjatná a tenoristáit a térségből,bocsánatot kérne kardigántól,Bassar El-től,miazmás,lenne az ő portájukon is mit sepregetni,hamár.
:)
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and borisz

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Kezdésnek visszaállhatna az usa az atomalkuhoz,eltörölhetné a szankciókat,legalábbis részben,nem pofázna bele,hogy hová adnak el olajat,visszahívjatná a tenoristáit a térségből,bocsánatot kérne kardigántól,Bassar El-től,miazmás,lenne az ő portájukon is mit sepregetni,hamár.
:)

Es szerinted ha az USA ezt megtenne akkor utanna Iran kijelentene hogy tobbe mar nem ellenseg a nyugati kultura es nem fogja az iszlamot ha kell fegyverrel is elvinni mindenhova? Szerinted ezutan Iran elismerne Izraelt es visszavonna azon vallasi tanait miszerint Izrael kis satan USA nagy satan ?

Szerinted ?
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 416
4 479
113
Kezdésnek visszaállhatna az usa az atomalkuhoz,eltörölhetné a szankciókat,legalábbis részben,nem pofázna bele,hogy hová adnak el olajat,visszahívjatná a tenoristáit a térségből,bocsánatot kérne kardigántól,Bassar El-től,miazmás,lenne az ő portájukon is mit sepregetni,hamár.
:)
A szankciók addig maradnak amíg Irán nem törekszik a megbékélésre a Közel-Keleten.
A szankciók hatékonyak az autokráciák megfékezésében legyenek bárhol is a világon.
Ha Irán beszünteti a terroristái pénzelését és kiképzését, majd újra tárgyalóasztalhoz lehet ülni vele.

A helyes eljárás az, hogy miután az egyik szövetségesünk nevezetesen Norvégia hajóját megtámadta Irán, életbe lép a NATO 5. cikkelye és megpucolja az egyesített szövetséges flotta az öblöt az agresszortól és blokkolja az iráni kikötőket amíg térdre nem kényszerülnek és meg nem fizetik a kártérítést Norvégiának.
Emellett aktívan fellépnek az ideológiai eliszlámosodás meg iránsimogatás ellen ami befolyásolt országokban tanyát vert mint Magyarországon pl.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 534
46 516
113
Amit te írtál, az becsicskulás.
A németek, meg a japánok is meg tudták tenni. Mindkettő "becsicskult". Mindkettő irtózik az atomfegyver gondolatától is. Ahhoz képest pedig elég frankón elvannak.
Ezért írtam, hogy Irán lehetne az arab világ Németországa. Mindene meglehetne hozzá, ha végre megszabadulnának a vallási irányítástól.
Rendezniük kellene a viszonyukat a szunnitákkal.
Amíg nem egyezik ki a siita és a szunnita irányzat a katolikus felekezetekhez hasonlóan, addig nem lesz béke a közel-keleten.
Az összes nagy gyarmattartó európai hatalom tulajdonképpen becsicskult. Lehet, hogy ideig-óráig hatalmasnak lehet lenni erővel, de tartósan csak akkor ha sikerül konszolidálni a helyzetet, még akár komoly veszteségek árán is.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 393
120 655
113
A szankciók addig maradnak amíg Irán nem törekszik a megbékélésre a Közel-Keleten.
A szankciók hatékonyak az autokráciák megfékezésében legyenek bárhol is a világon.
Ha Irán beszünteti a terroristái pénzelését és kiképzését, majd újra tárgyalóasztalhoz lehet ülni vele.

A helyes eljárás az, hogy miután az egyik szövetségesünk nevezetesen Norvégia hajóját megtámadta Irán, életbe lép a NATO 5. cikkelye és megpucolja az egyesített szövetséges flotta az öblöt az agresszortól és blokkolja az iráni kikötőket amíg térdre nem kényszerülnek és meg nem fizetik a kártérítést Norvégiának.
Emellett aktívan fellépnek az ideológiai eliszlámosodás meg iránsimogatás ellen ami befolyásolt országokban tanyát vert mint Magyarországon pl.
Ember te amúgy a CNN hírei szerint választod a heti esedékes gonoszt ?