[BIZTPOL] Közép- és Dél-Amerika

Aztan hogy a Del Amerika szocializmus, mint pl az ovek hasonlit a mi fideszes kormanyzasunk. Hogy nekik is ures volt az allamkassza mikor Morales atvette. Hogy mekkora valtozas volt hogy Bolivianak uj baratai es uzlefelei lettek. Mondtam Orban mindenkivel uzletelne csak ez nehez. Bologatott. Aztan hogy europaban nincsenek fiatalok, nagyjabol beszeltem a mi csaladpolitikankrol, de a hazigazda is ismerte, nagyon jo probalkozasnak tartja, a hazigazda osztrak baratnoje is helyeselt. Nem nagyon van elragadtatva a holgy a multikultitol mert ilyen problemas csaladokkal foglalkozik Becsben. Ahogy leszurtem a konzul annyira nem ertette a problemat a bevandorlas korul de en a magyar tortenelembol az osztrak holgy meg a mindennapokbol meselt neki. Aztan a paparol beszeltek valamit egymassal vagy 10 percig de azt mar nem forditottak le. Meg hogy az argentinok, peru(?) meg meg par orszag valahogy szovetkezik. Kerdeztem hogyhogy nem csinalnak egy del amerikai eu-t? Mondta ennek sok oka van, tarsadalmi kulonbsegek, meg pl az argentinok utaljak a chileieket, ok is a chileieket stb. Mondtam mi nagyon sok mindenkit utalunk, meg az eu-ban is sok az ellentet. Mondta a spanyol kolonizacio gyakorlatilag meg mindig nem ert veget, Kolombusz ota tart. Egyenlore ennyire emlekszem.

Na meg volt meg szo a Falkland szigeteki haborurol hogy az Argentinok meg a lakatlan szogetet se tudjak elfoglalni. Gondolom ez arrafele valami kozrohely targya lehet. Meg Malvin szigetek, meg hogy Chileben volt az orosz flotta. De hogy mikor es miert azt mar nem tudom, mert ezt mar csak a spanyolbol szurtem le, annyit tanultam hogy a tinto az a pia. Meg foldreformrol, mert Del Amerikaban csak ket orszagban volt ilyen, egyik Bolivia. Csak az volt a gond hogy hiaba kapott az indian foldet nemtudta mivel megmuvelni es esze se volt hozza. Mondtam kb mint itt mikor a Tsz-ek megszuntek a rendszervaltas utan.

Eeduardo RF-t szoba hoztam, vitatkoztak rola egymas kozt mint az allat 10 percig, gyakorlatilag naluk 2 verzio van, de egyetertettunk hogy zsoldosok voltak, o mondta hogy meg akartak olni Moralest. Bar a Morales alkalmazta oket az elejen azt is mondta, szoval itt van egy kis erdekesseg. Aztan a filmjerol beszeltunk hogyan fordult at egy echte balos forradalmar a balosok ellen. Nem latta a filmet, megnezi ha megvan spanyolul. Igazabol az erdekelte hogy eza film az a halala elotti idorol szol, de mondtam hogy kb 95-ig.

A Csikó?
Amúgy nem hiszem, hogy "a balosok ellen fordult volna". Illetve nem úgy. Nem a baloldaliság ellen, hanem bizonyos személyek ellen, úgy lehet.

Meglehet, én csak a filmet láttam azt is elég régen. Abból úgy emlékszem hogy eléggé hasba vágó felismerés volt neki a mi eltérő szocializmusunk,aztán meg az albán főleg.

Trump kitiltotta Kubából az amerikai turista hajókat, a piaci rest kihasználva jöttek helyette az oroszok!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: gergo55

Az EU újabb gigantikus kereskedelmi szerződést kötött meg, ezúttal Dél-Amerika vezető gazdaságaival, több milliárd euró vámot bontunk le és növeljük a kereskedelmünket.

Csodas, johet meg tobb marhahus, mikozben itthon meg sokaktol nem veszik meg a 20-30-50 bikat, vagy csak joval, honapokkal kesobb a felvasarlok mikor mar a jovo evre valo termest is felzabaljak a tultartott allatok. Haszon szinte nuku van a bikan. Aztan johet majd a chilei cseresznye, kar volt kirohogni erte anno Torgyant, mert egy jovobe lato zseni volt ezek szerint, aki megelozte korat. Delegalabb olcsobb lesz a banan, ja nem, mert az aruhazlanc es a kereskedo benyelte az arrest. Kar elore orulnie a sok nyugati batixhatnak. :D

Csodas, johet meg tobb marhahus, mikozben itthon meg sokaktol nem veszik meg a 20-30-50 bikat, vagy csak joval, honapokkal kesobb a felvasarlok mikor mar a jovo evre valo termest is felzabaljak a tultartott allatok. Haszon szinte nuku van a bikan. Aztan johet majd a chilei cseresznye, kar volt kirohogni erte anno Torgyant, mert egy jovobe lato zseni volt ezek szerint, aki megelozte korat. Delegalabb olcsobb lesz a banan, ja nem, mert az aruhazlanc es a kereskedo benyelte az arrest. Kar elore orulnie a sok nyugati batixhatnak. :D
Az jó jel ha te nem örülsz, az azt jelenti, hogy megint jól járt az EU. Akkor kezdhetnénk el aggódni ha te örülnél :D

A multicegek es az altaluk fizetett politikusok orulnek ennek. Neked vagy van egy multiceged, mint az elozo oldalon emlitett spanyol Rapsol, vagy brusszelita politokus vagy. :D Kiviszed innet oda a gyartast, az indianok el dolgoznak majd 100 euroert, aztan az arut eladod itt ugyanannyiert. Van akinek megeri, az ott mar beagyazott spanyol, francia, portugal cegeknek, ja mega nemetek.

Az atlagos embernek, koztuk neked is meg tulajdonkepp mindegy hogy azt a cseresznyet a Tescoban Huanita Moreno, vagy a Bogdan Veronika szedte le ket tamponcsere kozt a farol, megveszik. Amig nem te vagy a Bogdan Veronika.

A szabadkereskedelem kétoldalú. Azért cserébe, hogy ők szabadon árulhatják a termékeinket nálunk, mi is szabadon árulhatjuk a termékeinket az ő piacukon. Vagy van a másik megoldás, hogy elkezdünk vámokat kivetni a termékeikre, de akkor ők is elkezdenek megvámolni minket. Mi az előbbit választottuk.

Az EU újabb gigantikus kereskedelmi szerződést kötött meg, ezúttal Dél-Amerika vezető gazdaságaival, több milliárd euró vámot bontunk le és növeljük a kereskedelmünket.
Az euban hányan veszítik majd el az állásukat?
És hány ország veszíti el több területen a saját talpon állást? Volt erről hatástanulmány? Mi állt benne?
Gondolom azért a spanyol kormány dörzsöli a tenyerét!

Uli,
Nem a napi.hu-n vagy újságíró?
Ott olvasok ennyi vezetett tollas megszólalást.

Az euban hányan veszítik majd el az állásukat?
És hány ország veszíti el több területen a saját talpon állást? Volt erről hatástanulmány? Mi állt benne?
Gondolom azért a spanyol kormány dörzsöli a tenyerét!

Uli,
Nem a napi.hu-n vagy újságíró?
Ott olvasok ennyi vezetett tollas megszólalást.
Miért az EU-ban veszítenének el ezért állásokat? Miért nem Dél-Amerikában? És miért kell egyáltalán ezért bárkinek elveszíteni az állását? A japán kereskedelmi egyezmény miatt hányan veszítették el az állásukat? Hát a kanadai egyezmény miatt? Éppen hogy új állások jöttek létre, mert többet kereskedünk.

Te nem a Hírcsárdánál vagy újságíró? Ott írnak ilyen baromságokat.

Csak az a kicsike baj, hogy az EU járt jól és nem mi!! Csak azt nem értem, hogy neked ebből mi az öröm és miért?!!
Mi az EU tagjai vagyunk és ezért az EU-val együtt mi is jól járunk. Ti lehet, hogy nem vagytok az EU tagjai, de az a ti bajotok.

Miért az EU-ban veszítenének el ezért állásokat? Miért nem Dél-Amerikában? És miért kell egyáltalán ezért bárkinek elveszíteni az állását? A japán kereskedelmi egyezmény miatt hányan veszítették el az állásukat? Hát a kanadai egyezmény miatt? Éppen hogy új állások jöttek létre, mert többet kereskedünk.

Te nem a Hírcsárdánál vagy újságíró? Ott írnak ilyen baromságokat.
Látom válaszod sosincs. Se önmérséklet.

• Tetszik
Reactions: gergo55
Mi az EU tagjai vagyunk és ezért az EU-val együtt mi is jól járunk. Ti lehet, hogy nem vagytok az EU tagjai, de az a ti bajotok.
Én Magyarországon élek, meg az egész családom is, az meg úgy tudom tagja az EU-nak. De van egy olyan gyanúm, attól hogy Macronnak vagy Merkelnek jobb lesz, attól nekem nem lesz jobb!! Ellenben az is biztos, hogy ha nekem valami rosszabb, attól nekik nem lesz rosszabb. Sajnos nincs közvetlen összefüggés, pedig tényleg tudnék örülni neki!