[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Mármint mi?
Volt egy vagy sorozatgyilkos, vagy egy bűnszervezet tagja? Volt gyermekkereskedelemben és gyerekeket prostitúcióra kényszerítő hálózat, aminek rendőrök is tagjai voltak? Volt egy széles "megrendelői" kör román rendőrökkel, külföldi (osztrák, amerikai) megrendelőkkel? Kérték a rendőrök az alvilág segítségét? Valamelyik áldozat hívta, többször a rendőröket?
Volt egy családi tragédia, ami szomorú és szörnyű. Volt egy vélhetően emberi mulasztás, ami szomorú és szörnyű.
Azért a két eset merőben eltér egymástól.
Sajnos sok esetben feleslegesen hívják a rendőrségi segélyhívót -ugye ez ellen folyamatosan megy a kampány. Sajnos a rendszer túlterhelt. Ezzel nem akarok senkit védeni, (mint ahogy egyből egyből fegyelmi is indult). Szörnyűségük közös volta ellenére nem szerencsés a romániai botrányt és a magyarországi családi tragédiát összemosni.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Meg vagyunk mentve?!
Ennyi amcsi céggel az országban nem is kell az Oroszokkal háborúzniuk,lehúzták magukat a toaletten,önként.
Ez nekünk jó, mivel mi vagyunk az exkluzív vevők! Az amerikaiak becsicskítják a románokat, mi meg osztozunk velük minddn profiton és elnyön.
 

Magor Zoltán

Active Member
2019. augusztus 7.
88
224
33
Hát az, hogy a rendőrséget hiába hívod, felőlük megölhetnek. Ugyanaz a szarkupac vagyunk.


Az általad linkelt cikkből az derül ki, hogy a szomszéd csütörtökön hívta az ügyeletet és jelezte, hogy 1 nappal korábban, hajnalban mit tapasztalt. Ergo valószínűleg már akkor halottak voltak, amikor a szomszéd telefonált. Az életük nem azon múlott, hogy az ügyeletes kiküldi-e a járőröket vagy nem... ezt azért ne hagyjuk figyelmen kívül.

Továbbá nem akarom védeni az ügyeletest, de a közölt információk alapján, amit csütörtökön kapott a szomszédtól, hát én sem biztos, hogy kiküldtem volna a járőrt, mert az, hogy hallok valami "furcsa hangot"-t meg az, hogy nem látom a szomszédaimat aznap.. az szerintem kevés. Mind1, tovább nem látom értelmét elemezni a témát... a fegyelmit megkapta az ügyeletes.

Ami a te kijelentésedet illeti, hogy ezen eset alapján egy kalap alá veszed az országot romániával, akkor már csak egy kérdésem van, vagy kettő:

Ittál ?
Be vagy baszva ? :D
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Azért van egy hangyányi különbség
Itt a román eset:

https://index.hu/kulfold/2019/07/28...g_rendorfonok_elrabolt_caracal_csontok_hordo/

"Az áldozatot annak ellenére sem sikerült megmenteniük, hogy csütörtökön délelőtt háromszor is telefonált a segélyhívó számra, elmondta, hogy elrabolták, és adott támpontokat ahhoz, hol lehet. „Már jön, már jön” – kiáltotta a lány, mielőtt megszakadt a vonal.
több mint 12 órával a lány kétségbeesett segélykérései után, péntek hajnalban eljutottak ahhoz a házhoz, ahol a fiatalt fogva tartották. ... rendőrök ezután is órákat vártak, amíg megkapták a házkutatási parancsot. A román médiában arról is írtak, hogy annak ellenére sem hatoltak be, hogy állítólag hallották egy lány sikoltozását."

A rögzített beszélgetés:
https://www.google.com/amp/s/index.hu/kulfold/2019/07/31/romania_gyilkossag_segelyhivas/amp

"beszélgetések átiratából azt látni, hogy a szolgálatban lévő diszpécser néha nem hisz a lánynak, néha pedig ironikusan válaszolgat neki, pedig a lány többször is elismételte, hogy elrabolták, megverték és hogy fél.
Hogyhogy nem tudod, hol vagy? Adj meg egy tájékozódási pontot, hogy Caracalon belül hol vagy, anélkül hogy gondolod, hogy mi megtalálunk ott?
– jött a rendőr reakciója.
Azt is mondta, talált egy címet egy névjegykártyán, ezt felolvasta a két vonalban lévő rendőrnek, majd azt is mondta, siessenek, mert nagyon fél, elrablója megverte. A rendőr azt mondja neki,
MARADJON OTT, MIRE A LÁNY AZT FELELTE, OTT MARAD, MERT NEM TUDNA KIMENNI.
Ezután harmadszorra is telefonált, amikor kétségbeesve azt kérdezte, küldtek-e már valakit érte. A diszpécser erre megkérdezte, hogy beszélt-e már a rendőrséggel, mire a lány azt felelte, "igen, önnel." Ezután újra megkérdezte a lány, hogy küldtek-e már valakit, mire a diszpécser ingerülten azt válaszolta,
MÁR KÜLDTEK, DE KÉT PERC ALATT NEM ÉRNEK ODA.

Amikor pedig a lány azt kérte, maradjanak vonalban vele,
A RENDŐR AZT VÁLASZOLTA, NEM MARADHAT VONALBAN, MERT VANNAK MÁS HÍVÁSAIK IS."

https://index.hu/kulfold/2019/08/24/caracal_romania_kiskoru_nemi_eroszak_gyilkossag_prostitucio/

"A kiskorú prostituáltak ügyfelei között ott voltak a helybéli rendőrök, a környéken dolgozó osztrák üzletemberek, és a közeli NATO-bázis amerikai katonái is. Bár a hálózatot lekapcsolták, a maffia továbbra is jelen van Caracalban – Alexandra sikertelen mentési akciójánál pedig még a rendőrség is egyeztetett az alvilággal"








Itt a magyar eset:

https://index.hu/belfold/2019/08/24/ii.kerulet_gyilkossag_fegyelmi/
"A rendelkezésre álló adatok alapján egy nő hívta a segélyhívót, mert egy nappal korábban, a hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédból. A bejelentő azt is elmondta, hogy egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot. A nyomozás adatai szerint a bejelentést megelőzően 24 órával a család tagjai már nem éltek.
A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese megvizsgálva az előzményeket, úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre.
A rendőrség leírása szerint a főkapitány elfogadhatatlannak tartotta az intézkedés elmulasztását, ezért jött egy vizsgálat, az gyorsan megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene."

De miért nem küldte ki a járőrt az ügyeletes?

  • "Ezzel kapcsolatban a BRFK azt közölte, hogy augusztus 20-án kora délután a családanya hívta őket, mert elmondása szerint az élettársa elvette a kulcsait. A járőrök a helyszínen meghallgatták őket, de elmondták, hogy szóváltást követően rendezték a köztük lévő vitát, így a helyszínen további rendőri intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel."
http://www.borsonline.hu/aktualis/c...apja-mar-jartak-a-rendorok-a-csaladnal/181393

Mivel ennek nyoma volt az ügyeletes úgy gondolta, hogy egy hívás a szomszédtól arról hogy tegnap fura hangok hallatszottak a szomszédból, ahová már kedden jártak és semmi rendkívülit nem tapasztaltak, hiszen a vitát rendezték egymással, felesleges kiküldeni a járőrt, inkább az aktuális esetekkel foglalkozzanak.
 

Magor Zoltán

Active Member
2019. augusztus 7.
88
224
33
Mivel ennek nyoma volt az ügyeletes úgy gondolta, hogy egy hívás a szomszédtól arról hogy tegnap fura hangok hallatszottak a szomszédból, ahová már kedden jártak és semmi rendkívülit nem tapasztaltak, hiszen a vitát rendezték egymással, felesleges kiküldeni a járőrt, inkább az aktuális esetekkel foglalkozzanak.

Pontosan.

Lazán kapcsolódó: https://kuruc.info/r/2/201882/

Az elmúlt hónapok híreiből nekem az jött le, hogy a rendőrök sincsenek valami sokan.
Budapesten sétálva például nem ritkán láttam 1 rendőr + 1 közterület felügyelő járőrpárt. Ez normális lenne ?

Tehát az adott időszakban szolgálatot teljesítők nem biztos, hogy sokan vannak, az ügyeletesnek gondolom nem ritkán mérlegelnie kell, hogy hova küldje a járőrt, ha több hívás érkezik, ami -komoly- hívás és akkor még nem beszéltünk az idiótákról, akik mindenféle hülyeség miatt hívogatják mind a rendőrséget, mind akár a mentőket, tűzoltókat.

Én nem fogom a fotelből halálra ítélni a az ügyeletest, mert könnyen lehet, hogy úgy gondolta, hogy máshol nagyobb szükség van a járőrökre. Pláne nem fogom emiatt "szarkupac"-ozni az országot.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Pontosan.

Lazán kapcsolódó: https://kuruc.info/r/2/201882/

Az elmúlt hónapok híreiből nekem az jött le, hogy a rendőrök sincsenek valami sokan.
Budapesten sétálva például nem ritkán láttam 1 rendőr + 1 közterület felügyelő járőrpárt. Ez normális lenne ?

Tehát az adott időszakban szolgálatot teljesítők nem biztos, hogy sokan vannak, az ügyeletesnek gondolom nem ritkán mérlegelnie kell, hogy hova küldje a járőrt, ha több hívás érkezik, ami -komoly- hívás és akkor még nem beszéltünk az idiótákról, akik mindenféle hülyeség miatt hívogatják mind a rendőrséget, mind akár a mentőket, tűzoltókat.

Én nem fogom a fotelből halálra ítélni a az ügyeletest, mert könnyen lehet, hogy úgy gondolta, hogy máshol nagyobb szükség van a járőrökre. Pláne nem fogom emiatt "szarkupac"-ozni az országot.

Pesten nagyon nagy gáz van a rendőrhiány miatt, alig van utcai járőr (nem túl vonzó a nettó 160), aki marad az meg orrvérzésig túlórázik és előbb utóbb ezért megy majd el.
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 126
93
Pontosan.

Lazán kapcsolódó: https://kuruc.info/r/2/201882/

Az elmúlt hónapok híreiből nekem az jött le, hogy a rendőrök sincsenek valami sokan.
Budapesten sétálva például nem ritkán láttam 1 rendőr + 1 közterület felügyelő járőrpárt. Ez normális lenne ?

Tehát az adott időszakban szolgálatot teljesítők nem biztos, hogy sokan vannak, az ügyeletesnek gondolom nem ritkán mérlegelnie kell, hogy hova küldje a járőrt, ha több hívás érkezik, ami -komoly- hívás és akkor még nem beszéltünk az idiótákról, akik mindenféle hülyeség miatt hívogatják mind a rendőrséget, mind akár a mentőket, tűzoltókat.

Én nem fogom a fotelből halálra ítélni a az ügyeletest, mert könnyen lehet, hogy úgy gondolta, hogy máshol nagyobb szükség van a járőrökre. Pláne nem fogom emiatt "szarkupac"-ozni az országot.
Kiküldi a járőrt,az bekopog a szomszédhoz, hogy pontosan mit hallott. A szomszéd mondja hogy valami furcsát hallott tegnap. OK. odamegy a kérdéses lakáshoz, becsönget, nincs válasz. Becsönget még egyszer, esetleg megveri az ajtót bárszor, még az ablakot is, ha van, de senki nem jön ki. Ezután visszajelent, hogy senki nem nyit ajtót, bentről nem hall hangokat.

Ezután vajon mi fog történni? Berúgatja az ÜTI a járőrrel a bejárati ajtót, mert egy nappal korábban valamit hallott a szomszéd? Nem rúgja be, elmegy, aztán mikor már napok óta nem találja őket a család, vagy szaguk lesz, akkor törik be az ajtót. Ilyen szomszédi bejelentésre nincs mit csinálni. Persze most szívni fog pár ember, de a következő alkalommal, mikor a járőr egy másik ilyen ajtó előtt fog állni, akkor sem fogják neki mondani hogy rúgja be a bejelentés alapján....

Értem a tragédiát, meg értem hogy gáz az egész családi botrányos dolog, de érdemben nagyon nincs mit csinálni. Felnőtt emberek, ha nem kérnek segítséget, akkor mit lehet tenni?
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Amúgy figyeld meg az embereket, olvasd végig a gyűlölködő hozzászólásaikat meg hogy mit tennének a románokkal ugyanezek az emberek kikérik maguknak ha a románok ázsiából jött európában idegen testként létező mongol vademberekként tekintenek rájuk és lebozgorozzák őket.
Én ugyan nem, hidegen hagy ha egy cigány szitkozódik mert tudom hogy legbelül tisztában van azzal, hogy Európa ribancai és az itt töltött néhány száz évük során az égvilágon semmilyen értéket nem tudtak létrehozni.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Kiküldi a járőrt,az bekopog a szomszédhoz, hogy pontosan mit hallott. A szomszéd mondja hogy valami furcsát hallott tegnap. OK. odamegy a kérdéses lakáshoz, becsönget, nincs válasz. Becsönget még egyszer, esetleg megveri az ajtót bárszor, még az ablakot is, ha van, de senki nem jön ki. Ezután visszajelent, hogy senki nem nyit ajtót, bentről nem hall hangokat.

Ezután vajon mi fog történni? Berúgatja az ÜTI a járőrrel a bejárati ajtót, mert egy nappal korábban valamit hallott a szomszéd? Nem rúgja be, elmegy, aztán mikor már napok óta nem találja őket a család, vagy szaguk lesz, akkor törik be az ajtót. Ilyen szomszédi bejelentésre nincs mit csinálni. Persze most szívni fog pár ember, de a következő alkalommal, mikor a járőr egy másik ilyen ajtó előtt fog állni, akkor sem fogják neki mondani hogy rúgja be a bejelentés alapján....

Értem a tragédiát, meg értem hogy gáz az egész családi botrányos dolog, de érdemben nagyon nincs mit csinálni. Felnőtt emberek, ha nem kérnek segítséget, akkor mit lehet tenni?

Vagy amikor jószándékkal járnak el, mint amikor egy idős nénit napok óta nem látta a szomszéd és hívta a mentőket, azok meg a tűzoltókat mert nem tudtak bejutni a lakásba. A tűzoltók bementek, szétflexelték a 200 ezer forintos bejárati ajtót és megtalálták a nénit, akinek kutya baja sem volt, egyszerűen elkerülték egymást a szomszéddal és amiatt nem nyitott ajtót mert altatóval aludt. Persze a bejárati ajtót már baxhatta és nem is volt pénze másikra, mint ebben az esetben is:

https://www.google.com/amp/s/nlc.hu...as-lakasbiztositas-biztositas-karterites/amp/