[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 026
66 478
113
Az Egyesült Államok katonái a kormányellenes afgán tálibokkal kötött békemegállapodás után is Afganisztánban maradnak – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtökön a Fox rádiónak adott interjújában.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/202058/
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 498
113
Az Egyesült Államok katonái a kormányellenes afgán tálibokkal kötött békemegállapodás után is Afganisztánban maradnak – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtökön a Fox rádiónak adott interjújában.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/202058/


Ja,hogy békét kértek azoktól,akiket le akartak győzni pár évvel,meg pár 100 milliárd dodóval ezelőtt,kaptak békét,így maradnak....
:D
Ezek akarnak Kínával háborúzni.:cool:
Hogy másokat ne is említsek.:rolleyes::D
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 912
113
Afgán ellenőrző pont.
EDYagw2XoAYjqgf.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113
2011-ben mar nem gyoztek ott egyszer es vonultak ki onnet? Szerintem soha sem fogjak tudni elhagyni mar azt a kopar orszagot. Lassan 20 eve ott cumiznak.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 951
113
Szovjetek is kijöttek nem?
Azok igen, igaz maradt par tucat kicsit zakkant, vagy muszlim katona. Nem tudom kijottek volna-e ha a Szu nem borul meg. Viszont Csernobil meg ez mar sok volt nekik. Na de ugye Usankanak is nagyon sokba van am ez a 18 ev, nagyonsokba a semmiert, mert kb ugyanaz van es ugyanazok az allapotok mint 2001-ben.
 
  • Tetszik
Reactions: endre and Pogány
T

Törölt tag 1586

Guest
Valószínű a távozó John Bolton kiszivárogtatta a Camp Davidben a tálibokkal folytatott tárgyalások részleteit.
Azt már eddig is tudtuk hogy Trump minden áron ki akar jönni Afganisztánból.
A "minden ár" részletei láttak most napvilágot:
- Az USA azonnal megkezdi a csapatok létszámának a csökkentését 8,600 főre, majd teljesen kivonja azokat 2020 végéig,
- bezárnak öt USA katonai bázist,
- szabadon engednek több ezer tálib foglyot akik jelenleg az Afgán kormány őrizetében vannak,
- Afganisztán jövendő kormányzatáról az Afgánok maguk fognak dönteni,
- az ország visszakapja azt a nevét ami a tálibok idején volt: Afganisztáni Iszlám Emirátus.

A tálibok cserébe mindössze arra vállalnak kötelezettséget hogy nem engedik hogy Afganisztán újra az USA-val ellenséges terror csoportok bázisává váljon.
(FIGYELEM: a megállapodás csak az USA-t említi. Az USA-val szövetséges többi államot - akik az USA val együtt Afganisztánban harcoltak - NEM!!)

Jobb helyeken ezt a vereség feltételek nélküli beismerésének (kapitulációnak) hívják, de szerintem Trumpnak igaza van hogy minden áron be akarja fejezni ezt a közel húsz éve tartó őrületet. Az USA hírneve természetesen súlyos csorbát szenved, de ahogy mifelénk mondják: inkább a borzalmas vég, mint a vég nélküli borzalom...

Trump az újabb kabuli merényletek miatt egyenlőre felfüggesztette a tárgyalásokat, de mindenki tudja hogy az idő nem neki dolgozik. Közelednek a választások ahol valamit mondania kell az Afgánisztáni helyzetről...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
Két amerikai katona meghalt és több megsebesült egy afgán katonai egyenruhát viselő férfi géppisztolyos támadásában Afganisztán keleti részén – közölte az amerikai hadsereg vasárnap. A támadót lelőtték.
https://kuruc.info/r/4/208097/
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 415
44 026
113