A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 983
113
  • Tetszik
Reactions: Hegylakó

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 983
113
Sajnos nem lesz felelőse a pápai áttelepülés tervézésekor kimaradt dolgoknak. Mármint, nem hinném hogy bárkit elővesznek azért, mert nem kalkulált a kecskeméti beruházás csúszásával. Gondolom tervezés előzte meg az áttelepülést, ahol sok mindent figyelembe vettek, csak azt nem, hogy nincsenek fűtött tárolóhelyek Pápán, ahova egy század gép elfér. Építőipari beruházásoknál a csúszás benne van, ahogy most Kecskeméten is történik. Így most kiderült, a kecskemétiek tartalékrepülőterének kinevezett Pápa, nem alkalmas a feladat ellátására. Nem lehet a gépeket az előírásoknak megfelelően üzemeltetni. Persze a papír eddig elbírta, hogy van egy tartalék repülőtér. A gyakorlati valóság viszoint nem bírta el.
Felelos? Szerintem mar meg is jutalmaztak vagy netan eloleptettek.
 
  • Tetszik
Reactions: honved

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113

A ferihegyi reptéren van utasszállítónak fűtött hangár, azt szépen honvédségnek kéne igénybe vennie a reptér elkészültéig. Ott ha nem is az összes gépnek de a felének legalább lehetne helyet találni. 4 elfér a mobil hangárban, a maradék 3-at meg valahogy csak meg lehet oldani. keresni nekik valami ideiglenes fűtött állomást a télre (akár lehet reptéren kívüli is.)
Ha meg több hangárt is igénybe vesznek akkor mindet el lehet tárolni.
 

Denomation

Well-Known Member
2019. január 27.
80
390
53

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 122
45 467
113
Azért bírnám, ha az illetékesek megszólalnának. Esetleg egy újságíró nem csak ctrl c ctrl v-ézhetné a cikket, hanem hozzájuk is fordulhatna, ha már a minisztérium magától nem reagál. Ez utóbbi szintén elvárható lenne.
Nekem van egy kis Deja vu-m a Sidewinder-ekkel párhuzamban. Akkor is mindenki parázott, hogy lejárnak a rakéták, nincs pótlás. Mi kerül a szárnyvégekre, amikor menni kell a Baltikumba? Aztán csak lett belőlük elegendő.
Persze egy ilyen helyzet nem mindennapi, és nem optimális megoldásokat szül, de lesznek/vannak megoldások. Ebben biztos vagyok! Azok a "szerencsétlenek" a Légierőnél 0-24-ben azért vannak ott, hogy legyen B terv. Mindehhez folyamatos kontaktban kell legyenek a svédekkel, mert hivatalosan még mindig az ő nevükön futnak a gépek.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 714
32 378
113
Tuzersegi radar esetleg par swinder. Esetleg valami elektrooptikai rendszer a mistralokhoz. Talan egy ket mobil radar a fixekhez a meglevok tehermentesitesere. Valami azert a hegyivadaszaiktol szivesen latnak valami aprosagot valami praktikust. :).
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 791
12 124
113
Denmark and Germany receive the latest versions of the LEOPARD 2

Munich, 29 October 2019

Krauss-Maffei Wegmann (KMW) has handed the latest versions of the Leopard 2 over to Denmark and Germany. Frank Haun, Chairman of the Board of KMW, presented the symbolic keys of the first two vehicle systems to the Ambassador of the Kingdom of Denmark, Friis Arne Petersen, and the Parliamentary State Secretary of the Federal Ministry of Defence, Dr. Peter Tauber.
Both nations are receiving comparable variants of the Leopard 2 A7 main battel tank. Protection, mobility, firepower and commandability were significantly increased. The main features include an even higher protection level, high-performance power supply, new NBC and air conditioning systems as well as the integration of C4 I systems in order to meet the requirements of modern, networked operation. The modernisation of the driveline and a further optimisation of the weapon stabilisation during travel bolster the vehicles’ agility and combat performance.
The Danish army will receive a total of 44 Leopard 2 A7 vehicles by 2022. The German Federal Armed Forces will gain 104 Leopard 2 A7V vehicles by 2023.


KMW-Leopard-2-A7V-Rollout-01.jpg


KMW-Leopard-2-A7V-Rollout-04.jpg

KMW-Leopard-2-A7V-Rollout-05.jpg

KMW-Leopard-2-A7V-Rollout-Frank-Haun-Staatsekretaer-Dr-Tauber-und-Generalleutnant-Thomas_.jpg


KMW-Leopard-2-A7V-Rollout-Frank-Haun-Botschafter-Petersen_.jpg

Pénz beszél, Hiryu ugat.

Azért elképesztő mi mindenért képes ez a beteg hibáztatni a magyarokat. Tegnap jelent meg hasonló cikk a cseh oldalon

https://www.armadninoviny.cz/bundeswehr-prevzal-prvni-modernizovane-tanky-leopard-2-a7v.html

Azt írja a kommentben hogy azért nem jöhetett létre cseh, szlovák, magyar közös Leo vásárlás mert a magyarok titkolóznak. Az a szomorú hogy terjeszti a rosszmájú fa..ságait és aki csak ezekből tájékozódik -csehek többsége - az hajlamos el is hinni ezeket. Néha az az érzésem hogy ő ezért pénzt kap.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 279
113
Tuzersegi radar esetleg par swinder. Esetleg valami elektrooptikai rendszer a mistralokhoz. Talan egy ket mobil radar a fixekhez a meglevok tehermentesitesere. Valami azert a hegyivadaszaiktol szivesen latnak valami aprosagot valami praktikust. :).

Szerintem csak pár további közös gyakorlat lesz az olaszokkal. Semmi extra. Benkő már vagy tucatnyi nagykövettel tárgyalt. Németektől vettünk egyedül eddig nehézvasakat hivatalosan, más semmi egyéb.