CSIKSZEREDÁTÓL SZATMÁRNÉMETIG VAN NEKIK MOZGATHATÓ TANKJUK.nekünk meg nincs..ez a lényeg szerintemEZT ŐK TUDJÁK? MERT NEM EZ VAN DUMÁLVA...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
CSIKSZEREDÁTÓL SZATMÁRNÉMETIG VAN NEKIK MOZGATHATÓ TANKJUK.nekünk meg nincs..ez a lényeg szerintemEZT ŐK TUDJÁK? MERT NEM EZ VAN DUMÁLVA...
miért lenne köze a valósághoz az amit mondanak?EZT ŐK TUDJÁK? MERT NEM EZ VAN DUMÁLVA...
Háborús helyzetre magyar-román viszonylatban jelenleg 1% esély van. Ha vannak mozgatható tankjaik, akkor azokat gurítsák a moldovai határra, mert egyre nagyobb ott a politikai káosz és a Dnyeszter mentén ruszki csapatok állomásoznakCSIKSZEREDÁTÓL SZATMÁRNÉMETIG VAN NEKIK MOZGATHATÓ TANKJUK.nekünk meg nincs..ez a lényeg szerintem
Jól mondod, dumálva, ahhoz, hogy az a 100 menjen, kéne egy teljes ipari nagyjavítás, a felújítottak működnek kb, mert azok fel lettek újítva . Attól még a T-55, még kurva könnyű prédája az összes elképzelhető páncéltörő eszköznek ami jelenleg rendszerben van. Ami macerás, az a maradék modernizált lófasz, azt szemből nem viszi az RPG, csak oldalról. Viszont, konkursz, metisz szintén bontja maximális lőtávolságról. Azt is, ami szintén macerásabb azok a modernizált BMP-k meg a LAROM-al szerelt tüzér ütegek.EZT ŐK TUDJÁK? MERT NEM EZ VAN DUMÁLVA...
Sztem a következő Ukrajna, Moldova lehet...ami nekünk bármilyen kimenetellel csak jó.
Srácok! Szerintem itt most alaposan megráncigáltátok a dilifát.
Teljesen ellentmond az eddigi infóknak/terveknek ez az egész. Viszont, ha jól értem az így megadott 29.850-es keret sincs jelenleg feltöltve (Messze nincs!). De nézzük a konkrét szöveget a Közlönyből:
1 pont:
2021 dec. 31.-ig a következő számok vannak megadva:
Tiszt 5000
Altiszt 9000
Legénységi állomány 8900
Tisztjelölt 800
Altiszt jelölt 250
Honvédelmi alkalmazott 5900
Keretszám összesen 29850
DE(!!!) a 2. pont szerint, "szükség esetén" a fenti számok változhatnak. Jobban mondva a legénységi, és tiszthelyettesi állomány nőhet. Mégpedig egészen külön-külön 10.746 főig. Ez a 36%-a a teljes keretszámnak. Magyarán mindenből létszámstop van, kivéve a legénységi és altiszti állományból!
Nem ez a cél?
Adjuk csak össze! Ez 21.492fő legénységi és altiszti állományt jelent. Szerintem ez jelenleg nagyon messzi szám.
De tudtommal "tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet" közben tengetjük életünket. Ami azt jelenti, hogy a "szükség esetén" már a "mostra" is érvényes.
Én azt gyanítom, hogy ennek a kormányhatározatnak egyetlen nagyon fontos szerepe van. Forrást kellett felszabadítani a várható beszerzésekhez (vagy további fizuemelésekhez), és honvédelmi költségvetést Varga Misi bácsinak úgy kellett leadni, hogy megmondtuk, hogy ennyi meg annyi (37.650fő) lehet a max. létszám. Erre a PM-ben valamit kalkulálnia kell. Ez a lényeg egy költségvetésnek. A lehetséges kiadásokkal bevételekkel számolni. De a PM-ben nem tudják, hogy mennyi a gépesített lövészraj mérete. Leszarják. Nem ez a dolguk! Nekik létszámok, keretszámok, kiadásokkal kell számolniuk.
A 37.650 fő az tulajdonképpen egy biankó csekk, amit a HM igényel Misi bácsitól.
Ha nagyon megszalad a hatékonyság a toborzásnál, akkor meg mindenki csak hápog, hogy "mibő' fogjuk ezeket etetni?". Megmég beszerezni is kéne!
Ígyhát Misi bá' megmondta, hogy OK, de akkor húzzuk meg alacsonyabban a határt bérlimitben és a felszabaduló - különben elkülönített - lóvéból lehet költeni. A HM meg vadul bólogatott, mert tökkkéletesen tisztában voltak vele, hogy a 21.492 főt (legénység+altiszt) 2021-ig vért pisálva sem tudják feltölteni.
És hogy mennyire biankó csekk ez a 37 ezres szám? (még a 29 ezres is!!!)
/Nagyon fontos, ez csak a Magyar Honvédségre vonatkozó keretszám!!! Legalább is a Közlöny a MH-ra hivatkozik.../
Tessék megnézni a HM költségvetési számait 2020-ra: Link (5. oldal, Magyar Honvédség cím alatt)
Igen-igen. Az rubrikában 22.068 fő szerepel mint átlagos statisztikai állományi létszám.
Azt vesszük, hogy egy nagyon durva átlagot nézve 200.000Ft-os bruttó illetményt veszünk az eredeti 37.650 fő és a most elővezetett 29.850 fő közötti állomány különbségre, akkor az azt jelenti, hogy havi több mint 1,5Mrd forintot spórol/szabadít föl fixen az MH költségkeretéből. Ez 2021 dec. 31.-ig 37.440.000.000 Ft felszabaduló keretet jelent. És ezért senkit nem kellett elbocsátani, egyszerűen alacsonyabbra vettek egy költségkeretet.
Ezek a számok nyilvánosak, megjelennek mindenhol. A teljes létszám csökkenése jut el mindenkihez, miközben ez a struktúra átalakításának egyik eleme LEHET...
Ugyanakkor ezzel a megoldással BÁRMIKOR egy új kormányhatározattal (azaz fél óra alatt körbe telefonálva) vissza lehet emelni a MH létszámát 37.650 főre. Még az országgyűlés sem kell hozzá.
Valahol rosszul kalkuláltam?
Hmmm...Leszabályozza melyik beosztás betöltése élvez prioritást és melyik nem, illetve később betöltendő.
Durva recesszió minden emberi számítás szerint a következő 2 évben elkerül még minket. Ezt a kormánnyal legkritikusabb kutatóintézetek is elismerik. A növekedés ütemének mértéke kérdéses. Ez egyelőre Európában top3-as.
Recesszió egyelőre még Németországban sincs, bár a politikusaik mindent megtesznek, hogy legyen.
Szándékosan lőttem alá a számot. De 350-400-zal csak még nagyobb lesz a "megtakarítás".200.000-et.Nyugodtan számolhatsz 350-el de lehet,hogy 400-al is.
így legyen...de nekünk ma semmink nincs..köszi gyurcsány..köszi viktor..Háborús helyzetre magyar-román viszonylatban jelenleg 1% esély van. Ha vannak mozgatható tankjaik, akkor azokat gurítsák a moldovai határra, mert egyre nagyobb ott a politikai káosz és a Dnyeszter mentén ruszki csapatok állomásoznak
Sztem a következő Ukrajna, Moldova lehet...ami nekünk bármilyen kimenetellel csak jó.
Még egyszer mondom nincs elég csapattiszt ahhoz,hogy a rengeteg bevonult legénységet irányítsa így érgelme sincs bevonultat i őket.
Jó vicc XD az elavult t55 vicceiket egy sima rpg is kilövi, amivel a Honvédség minden egyes sarkon rendelkezik. Emelet a román katonai morál nem arról híres, hogy a végsőkig küzdenének...... az f-16 gépeik nem combat readyk a mig 21 vicceik meg kb annyit érnek mint az "t55 harkocsijaik" az a probléma, hogy a laikusok azt hiszik, hogy a második világháborúban vannak és mindig mákja lehet a csöcselék tömegnek, hát el kell keseritselek. A sok lúd kurvára nem győz disznót ha a disznón páncél van és modern gépágyú. Nagyon a minőség számít és nem a tömeg.hidd el képben vagyok.Én lennék a legboldogabb ha azt mondhatnám hogy nincs nekik annyi hogy eltaposhatnának bennünket, de van sajnos..ócska szar tankjaik vannak meg vagy 20-30 felújított de beletaposnának a földbe bennünket. A cg4 sem megoldás..amig nem lesz magyar légierő...amíg nem lesz szárazföldi haderő legalább akkora mint az övék addig bármikor legyaláznak..ez van...Én 1 utat látok...mint a zsidók..elrettentés...legyen jobb, mint az övék...fossanak ők.Jöjjenek utannaunk. Gazdasagilag jobbak vagyunk. Én most vennék 12-14 ujabb vadaszgépet..gripent..ők had vegyenek ujabb hasznalt szart....aztan ujabb 44 leo-t---majd még 12 pzh 200-et
gyerunk-gyerunk...majd megállnék..nekünk ennyi elég, nem kell több..Ők meg tartsak fenn a tulméretezett hadseregüket, mert mi csak az idealist valósitjuk meg))
Jah tényleg "legyőzhetetlenek" körülbelül mindenkitől csufos vereséget szenvedtek még a "koszos" albánoktól is és a szlovéneket se tudták lenyomni..... de állítólag erősek és ezt főleg Magyarországon hirdetik hamisan.... Közbe tito is mondta, hogy a szerbek tökéletesek fegyvertelen civilek lemészárlásába, de háborúzni nem tudnak.nem akarom védeni 1 percre sem a szerbeket, de amikor Ők harcba kerültek, le volt szarva hogy van-e tiszt. Minden katona ki volt képezve és amikor összejöttek vagy 20-an azonnal ütőképes alakulatot alkottak. mindenki amihez értett azt csinálta. és gyakorlatilag le nem győzték őket soha. A dumát elfelejtve , szárazföldön soha senki még nem győzte le őket(tudom török duma jön majd) persze..de ez azelőtt volt hogy kialakították a rendszerüket. ami van oké csak át kell venni. Jelenleg ők a világon a legjobbak szerintem..
Nézd senki nem akar legfőképp a balkánon ismét egy háborút. A Szerbekre akárhogy is nézzem de szükségünk van a déli stabilitás megőrzésére. Egyébként is mi szűkség lenne egy adok kapokra velük?Jah tényleg "legyőzhetetlenek" körülbelül mindenkitől csufos vereséget szenvedtek még a "koszos" albánoktól is és a szlovéneket se tudták lenyomni..... de állítólag erősek és ezt főleg Magyarországon hirdetik hamisan.... Közbe tito is mondta, hogy a szerbek tökéletesek fegyvertelen civilek lemészárlásába, de háborúzni nem tudnak.
Tavaszi vihar ha jól emlékszem a neve annak a horvát hadművelet ék amiben alaposan ellettek picsazva szerbek meg aztán szárazföldi erő bevetése nélkül is ravettek őket hogy ne azt csinálják amit ők akarnak.nem akarom védeni 1 percre sem a szerbeket, de amikor Ők harcba kerültek, le volt szarva hogy van-e tiszt. Minden katona ki volt képezve és amikor összejöttek vagy 20-an azonnal ütőképes alakulatot alkottak. mindenki amihez értett azt csinálta. és gyakorlatilag le nem győzték őket soha. A dumát elfelejtve , szárazföldön soha senki még nem győzte le őket(tudom török duma jön majd) persze..de ez azelőtt volt hogy kialakították a rendszerüket. ami van oké csak át kell venni. Jelenleg ők a világon a legjobbak szerintem..
Költségvetési átcsoportosításra eddig is volt lehetőség, az üres beosztásokra eltett pénz eddig sem veszett el. Mit nyerünk így?Srácok! Szerintem itt most alaposan megráncigáltátok a dilifát.
Teljesen ellentmond az eddigi infóknak/terveknek ez az egész. Viszont, ha jól értem az így megadott 29.850-es keret sincs jelenleg feltöltve (Messze nincs!). De nézzük a konkrét szöveget a Közlönyből:
1 pont:
2021 dec. 31.-ig a következő számok vannak megadva:
Tiszt 5000
Altiszt 9000
Legénységi állomány 8900
Tisztjelölt 800
Altiszt jelölt 250
Honvédelmi alkalmazott 5900
Keretszám összesen 29850
DE(!!!) a 2. pont szerint, "szükség esetén" a fenti számok változhatnak. Jobban mondva a legénységi, és tiszthelyettesi állomány nőhet. Mégpedig egészen külön-külön 10.746 főig. Ez a 36%-a a teljes keretszámnak. Magyarán mindenből létszámstop van, kivéve a legénységi és altiszti állományból!
Nem ez a cél?
Adjuk csak össze! Ez 21.492fő legénységi és altiszti állományt jelent. Szerintem ez jelenleg nagyon messzi szám.
De tudtommal "tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet" közben tengetjük életünket. Ami azt jelenti, hogy a "szükség esetén" már a "mostra" is érvényes.
Én azt gyanítom, hogy ennek a kormányhatározatnak egyetlen nagyon fontos szerepe van. Forrást kellett felszabadítani a várható beszerzésekhez (vagy további fizuemelésekhez), és honvédelmi költségvetést Varga Misi bácsinak úgy kellett leadni, hogy megmondtuk, hogy ennyi meg annyi (37.650fő) lehet a max. létszám. Erre a PM-ben valamit kalkulálnia kell. Ez a lényeg egy költségvetésnek. A lehetséges kiadásokkal bevételekkel számolni. De a PM-ben nem tudják, hogy mennyi a gépesített lövészraj mérete. Leszarják. Nem ez a dolguk! Nekik létszámok, keretszámok, kiadásokkal kell számolniuk.
A 37.650 fő az tulajdonképpen egy biankó csekk, amit a HM igényel Misi bácsitól.
Ha nagyon megszalad a hatékonyság a toborzásnál, akkor meg mindenki csak hápog, hogy "mibő' fogjuk ezeket etetni?". Megmég beszerezni is kéne!
Ígyhát Misi bá' megmondta, hogy OK, de akkor húzzuk meg alacsonyabban a határt bérlimitben és a felszabaduló - különben elkülönített - lóvéból lehet költeni. A HM meg vadul bólogatott, mert tökkkéletesen tisztában voltak vele, hogy a 21.492 főt (legénység+altiszt) 2021-ig vért pisálva sem tudják feltölteni.
És hogy mennyire biankó csekk ez a 37 ezres szám? (még a 29 ezres is!!!)
/Nagyon fontos, ez csak a Magyar Honvédségre vonatkozó keretszám!!! Legalább is a Közlöny a MH-ra hivatkozik.../
Tessék megnézni a HM költségvetési számait 2020-ra: Link (5. oldal, Magyar Honvédség cím alatt)
Igen-igen. Az rubrikában 22.068 fő szerepel mint átlagos statisztikai állományi létszám.
Azt vesszük, hogy egy nagyon durva átlagot nézve 200.000Ft-os bruttó illetményt veszünk az eredeti 37.650 fő és a most elővezetett 29.850 fő közötti állomány különbségre, akkor az azt jelenti, hogy havi több mint 1,5Mrd forintot spórol/szabadít föl fixen az MH költségkeretéből. Ez 2021 dec. 31.-ig 37.440.000.000 Ft felszabaduló keretet jelent. És ezért senkit nem kellett elbocsátani, egyszerűen alacsonyabbra vettek egy költségkeretet.
Ezek a számok nyilvánosak, megjelennek mindenhol. A teljes létszám csökkenése jut el mindenkihez, miközben ez a struktúra átalakításának egyik eleme LEHET...
Ugyanakkor ezzel a megoldással BÁRMIKOR egy új kormányhatározattal (azaz fél óra alatt körbe telefonálva) vissza lehet emelni a MH létszámát 37.650 főre. Még az országgyűlés sem kell hozzá.
Valahol rosszul kalkuláltam?
Vihar volt a neve,és nem szerb regulárisok ellen,hanem Horváto.-i szerbek ellen harcoltak Knin környékén.Tavaszi vihar ha jól emlékszem a neve annak a horvát hadművelet ék amiben alaposan ellettek picsazva szerbek meg aztán szárazföldi erő bevetése nélkül is ravettek őket hogy ne azt csinálják amit ők akarnak.
Elvesztették nagy Szerbia alias Jugoszlávia szóval a közelmúlt nem éppen a dicsőséges gyozelmektol fénylik szerintem.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..