Nekem ne dumálja már meg senki hogy egy cégnél (a honvédség) VAN 80% INAKTIV ÉS 20% AKTIV DOLGOZÓ.Tegyünk különbséget a honvédség mostani béke-létszáma és az esetleges hadi-létszáma között. Békében nincs szükség teljes feltöltöttségre. Viszont a vezetési szerveknek béke időszak alatt is meg kell lenniük, ezért nagy a tiszti-vízfej. Háború esetén főleg a legénységi állományt duzzasztanák fel. Úgy emlékszem hogy a néphadsereg kb 100.000 fős béke létszámmal működött, de háború esetén mintegy 200.000 tartalékost mozgósítottak volna.
40 ÉVIG LÓGATJA A TÖKÉT A 80% AMIG NINCS HÁBORÚ...ez közgáz nonszensz....ideális esetben ez 5% inaktiv és 95% aktiv..
ha gond van behivom a tiszteket...ennyi.
én csak azt szerettem vona jelezni, hogy a magyar határtól nem messze van olyan román tábornok aki 100 db tankot fel tud mutatni. és meg tudja fenyegetni magyarországot. Ha a tv-ben vagy bárhol máshol látnék arra utaló jeleket hogy kb 10 métert jönne és a cg4 kilőné mint a szart, én már meg is nyugodnék...De ott egy aktív rendszer mellett tört ki a polgárháború, nem egy 20 éve felfüggesztett mellett..... Gondolkodjál már kérlek..
csak poénból kellene 1 ilyen video...