[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 761
113
Nem szeretném senki kedvét elvenni: Irán nem Irak vagy Libia, vagy szaud-arábia 20+ éve szankciónálva vannak köszönik nem élnek jól de nem éheznek és békében élnek csak a sózott seggűeknek meg az eszetlenek nincsenek jól mert a társadalom szerkezetében rend van ha ezt betartod jól élsz.
Ipara magasan a 90-es évek magyarországi felett van termelékenységben. minőségben kiváló
2000 Km hatótávú rakétával , robotrepülővel köszöni jól ellátott
4000 Km tesztelve gyártás alatt
Interkontinentális is opciós (saját műholdjai is vannak.
Teljes atomtechnológia kezükben van eddig csak vallási okokból nem készítettek, nekik kb 1/2 év és nem kis teljesítményű robbanó fejük van.
saját drón hadsereg. lopakodó is.
Repülőgép ipar, gyártás fejlesztés
Az IRÁNI a bombázásokhoz rakétázásokhoz lesz OO-nak is szava.
IRÁN egyben és megmaradása OO érdeke, rendszerváltozás nélkül-térkép-.
Válaszcsapás nem holnap vagy a héten lesz.
A célpont nem lesz arab muzulmán valláshoz tartozó területen a támadás nem Iránból fog indulni.
Sajna a várható ellencsapás miatt ha felkészültek rá csak akkor lesz.
Ha föld alatti földrengésről hallanál arra felé és esetleg kísérleti atomrobbantásról akkor sajna USA-nak befellegzett a környéken.
Esetleg egy KINA-OO-IRAN katonai szerződés esetén is.
Sanszosan a sakk nagymesterek is erre utaltak. ( madár nyelven van :
Konsztantin Kozacsev, az orosz felsőház külügyi bizottságának vezetője figyelemre méltó gondolatokat fejtett ki: ha a várható eszkaláció amerikai áldozatokkal fog járni, akkor Trump népszerűsége törvényszerűen visszaesik majd.

Hozzátette, hogy az a halvány reménysugár, amely eddig létezett az iráni nemzetközi atomalkuval kapcsolatban, most ezzel a gyilkossággal teljesen szertefoszlott.

Teherán akár neki is állhat atomfegyverei gyártásának, mégha ez eddig nem is szerepelt a tervei között.

Válasz itt:
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/7469221


Teherán nem fogja teljesíteni a közös átfogó cselekvési tervben (JCPOA) megállapított korlátozásokat az urán dúsítására szolgáló centrifugák számára, amelyeket felhasználhat.

81258555_1162137184127046_1534500675654778880_n.jpg

Egy kis Iráni sajtó
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 291
10 364
113
Nem, mert az 55. helyben az összes benne van - vagyis ha a niggerek bűncselekményeit levonjuk, nagyjából az élbolyban lennének (mint Mo. is a swédek nélkül...).

Én is így gondolom, pontosabban gondolnám, ha...
...ha a swédjeink nem itt születtek volna, s nem itt szocializálódtak volna - a maguk módján.
Ugyanez igaz az USA - meg értelemszerűen bármely ország - bűnügyileg problémásabb halmazaira.
Nem vigasztal, hogy nem így kéne lereagálniuk a környezetüket, de ők így reagálják le.

Anno az egyik sógornőm nem bírt el az alkoholista férjével ( a célszemély eladta a gyerekek aranynyakláncát, kikutatta a zsebpénzecskéjüket stb.)
Neurológus munkatársamat (aki egykor dolgozott addiktológián is) kérdeztem, hogy mit lehet tenni?
- Elválni, kifizetni, kirakni. Ő máshogy már nem fog vele elbírni; már a férje kiismerte, kialakult interakció van köztük, máshogy csak ideig-óráig tudná sakkban tartani.
Lehet, hogy más, egy új bírna vele - akitől tartana.
Sógornőm végül - hosszas habozás után, hiszen vallásos kis faluban szocializálódott - elvált tőle, nagy nehezen leszoktatta, hogy a célszemély visszajárjon fogadkozni...
(Az már csak a mellékszál, hogy a célszemély az anyjához költözött, ő se bírt el vele, végül hosszas betegség után ősszel, 59 évesen hunyt el.)

Ugyanígy nem fognak máshogy "működni" a problémás társadalmi halmazok sem az adott társadalomban. De mondjuk megnézném őket egy kínai átnevelőtáborban...
Mivel ez ugye nem valószínű, ezért marad minden a régiben; velük együtt alkot egy egészet nem is momentán a társadalom, tehát az USA 55. az adott listán. Pont.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
Én azt hiszem, hogy ezzel az USA átlépett egy vonalat. Eddig az volt, hogy a háborúk ezeréves szabályai szerint a katonák meghaltak majd a magasrangú tisztviselők leültek és szépen megegyeztek majd minden ment tovább mintha misem történt volna. Ezzel egy olyan folyamatot szabadítottak el aminek nem tudhatjuk a végét mert nem volt még rá precedens. Ha Irán nyiltan nekimegy az USÁnak akkor veszíteni fog de ha a maximális pusztításra törekszik akkor komoly eredményeket érhet el, azért itt nem arról van szó, hogy Ali a sufniban összerak egy robbanómellényt, ezek akár egy Air Force One-t is le tudnak szedni...
Plusz Trumpéknak sikerült egy mártirt gyártaniuk, és most azok a muszil országok lakói is Irán mellett állnak akik amúgy utálják Iránt. Trumpi politika=elefánt a porcelánboltban.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Nem tudom elfogadni erkölcsileg a szélsőséges iszlamisták pártolását senkitől. Mindannyiunk érdeke hogy ez a viperafészek megszűnjön. 40 éve mérgezi a muszlim emberek agyát és csinál belőlük radikális dzsihadistát. .
Oké, a pártolását nem, és akkor a fegyverekkel támogatását?!! Szóval meséld már el kérlek hogyan került az iszlamisták kezébe több ezer TOW rakéta, amiket szemmel láthatóan elég jól képzetten használtak is, egy-két éve még tömegével tele volt a net ilyen videókkal.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and milagro

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Oké, a pártolását nem, és akkor a fegyverekkel támogatását?!! Szóval meséld már el kérlek hogyan került az iszlamisták kezébe több ezer TOW rakéta, amiket szemmel láthatóan elég jól képzetten használtak is, egy-két éve még tömegével tele volt a net ilyen videókkal.

Így van. Ladagrant kollégának igencsak kihagy az agya!
https://aanirfan.blogspot.com/2016/08/trump-and-war.html
..
ISIS-t ki hozta létre szándékosan ilyen névvel ráadásul??
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 845
113
Izrael önmagában nagyon kevés Irán ellen.



Irán bejelentette hogy a maga részéről is semmisnek tekinti a atomalkut és ezután semmiféle kontrolt nem fogad el az urándúsítási tevékenysége fölött
BBC News - Iran rolls back nuclear deal commitments https://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-51001167

Izrael biztosan lépni fog, ha Irán közelébe kerül annak, hogy atomfegyvere legyen. Ha más opciója nincs, atomfegyverrel fog megelőző csapást mérni.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 867
113
Izrael biztosan lépni fog, ha Irán közelébe kerül annak, hogy atomfegyvere legyen. Ha más opciója nincs, atomfegyverrel fog megelőző csapást mérni.
Azért annyira nincs messze tőle hogy saját maga se kapjon majd belőle, illetve a csernobili katasztrófa és Fukushima, vagy az eddigi földfelszíni robbantások tapasztalatai alapján, nem csak közvetlenül Irán lenne érintett, hanem az összes szomszédja, de kedvezőtlen időjárási viszonyok mellett pl akár mi is,ezt meg biztos nem úsznák meg hogy valaki ne b@sszon az orrúkra, szóval szerintem nem mernék alkalmazni, kizárólag elrettentésre jó nekik is.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113
Amúgy az lesz a legvalószínűbb, hogy a környékbeli amerikai támaszpontokat mindenféle fegyveres milicista csoportok megtámadják, de természetesen csak úgy, hogy mindig helyiek legyenek ne pedig irániak, de épp annyira, hogy azért fájjon és egyértelmű legyen miért, de ne lehessen konkrétan bizonyítani.

Ez most nem annyira biztos...Egyrészt Irán a mostani kemény üzengetéssel, fenyegetőzéssel szintén magasra tette a lécet, ha ezek után nem csinál semmit, akkor fogatlan oroszlán képét festi magára...
Másrészről itt nem csak Irán válasza, hanem Trump reakciója is kiszámíthatatlan, Suleimani halálát is az előzte meg, hogy egy Irán által pénzelt, fegyverzett iraki milícia a megölt egy amerikai alkalmazottat! Trump is szeret nagyokat mondani, de megüzente, ha egy amerikai katonának is a haja szála meggörbül, akkor komoly csapás lesz Irán ellen és a választások előtt ő sem nagyon teheti meg, hogy blöfföljön...A Hezbollah is támadást ígért,az iraki sííták is (márcsak a vezetőjük miatt is aki szintén meghalt) a Hutik is Jemenben és persze Irán is, főleg a Forradalmi Gárda, aminek csak az Ajatollah parancsol! Háború persze sem Iránnak sem USA-nak nem érdeke, mégis erősen arra sodródnak, hiszen ha csak egy amerikai katona meghal, indul a válaszcsapás és onnantól már nehéz lesz arcvesztés nélkül kiszállni bárkinek! Vagy az USA kiszorul a Közel -Kelet egy részéről, főleg Irakból, de az is benne van, hogy felszámolják, vagy meggyengítik Irán hálózatát, hiszen pl egy Hezbollah támadás USA érdekeltség ellen rájuk is csapást vonna és akkor Izrael is kapna az alkalmon, hogy megszabaduljon a riválisától, érdekes hetek elé nézünk az biztos...
 
T

Törölt tag 2577

Guest

Kriss, vigyázz te is a csillag-gyűjtögetéssel, nehogy valami főmufti beguruljon! :D:D