S
Shektor11
Guest
Szerintem semmi...és ez baj (lsd.. lejjebb miért..)
Az Irániak nem buták. Tudják hogy ha most bárhol visszavágnak akkor az USA-Izrael visszabombázza őket az ókorba. (szárazföldi megszállás nem lesz mert egy Irán méretű és létszámú országot nem lehet megszállni...legfeljebb a szoros környékén egy keskeny földdarabot)
Szerintem az Irániak ezek után nyíltan és teljes mellszélességgel nekifognak atombombát gyártani. Nem kell sok hozzá...a meglévő alapokról 2-3 év hogy összerakjanak egy primitív urán bombát és onnantól kezdve kvázi megtámadhatatlanok.
És az baj!!
mert ha az irániak nekifognak atomot gyártani 100% hogy Sz.A. is gyárt-vesz nukit, és a Törökök sem fognak lemaradni (Kardigán már úgy is pedzegette a dolgot..)
A K.Keleti nukival az a gond hogy eddig a nuki olyan szereplők kezében volt akik költség-haszon oldalról mérlegelték egy nuki fegyverekkel vívott háború lehetőségét.
Racionális döntéseket hoztak és belátták hogy egy nuki háború olyan magas költségekkel (veszteségekkel) járhat hogy szimplán nem éri meg alkalmazni ezt a fegyver fajtát, legfeljebb elrettentésként.
Sajnos a K.Keleti szereplőktől nem várható ilyen szintű racionális gondolkodás és komoly esély van arra hogy ha ők nukihoz jutnak akkor tekintet nélkül a következményekre, be is vetik azt.
Szerintem jobban járna a világ ha az irániak most lerakétáznának valamit és utána az USA meg Izrael rövidre zárná ezt az iráni kérdést, de erre sajnos v.színűleg nem kerül sor.
Nagyon egyszerű: nem kellett volna egyoldalúan felrúgni a megállapodást.