Érdekességek a világ országaiból

Az egy főre eső átlagos fogyasztás semmit nem mutat az eloszlásról. Tetszik tudni ez azt is jelenti és jelentheti, hogy kevesen isznak kurva sokat és a kihalók masszív alkeszek helyére kevés ivó esik.

Ez pont olyan, minthogy az átlagos magyar állampolgárnak statisztikailag átlagosan egy heréje és egy melle van. Jah, hogy azoknak eloszlása is van a populációban? :confused::hadonaszos:
Én csak az átlagról találtam infót.

Iráni nagykövetség Damaszkuszban:
l_CTUsj63Tw.jpg

paIyDxmAq0g.jpg

A piros sapkások speckók?

A piros sapkások speckók?

Katonai rendészek. Orosz katonai vezetés is részvétét nyilvánította a nagykövetségen Szulejmáni aljas, barbár meggyilkolása kapcsán. Hiszen Oroszország-Irak-Irán szövetségesek voltak a terrorizmus-Iszlám Állam és más terrorista(szunita) csoportok elleni harcban.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Akademik Cserszkij elhagyta az orosz Távol-Keletet és útban van a Balti-tengerre, Dánia partjaihoz.

TwLc8c_q_Qc.jpg

• Tetszik
Reactions: gacsat
Damaszkuszba érkezett Putyin. Aszaddal az orosz irányítási központban tárgyalt.

67p-Lowe90k.jpg

G5jjZdMx59U.jpg

Fellelhető a repülőgépének útvonala?
A damaszkuszi látogatás váratlan, előre ben nem jelentett volt. Utána Isztambulba érkezett. Holnap tárgyal Erdogannal, Szíriáról,Líbiáról, Irak-Iránról na meg megnyitják a Török-áramlat gázvezetéket.

Isztambul:
bfeJgHdtXWQ.jpg

• Tetszik
Reactions: Nemerson
Köszönöm a válaszokat.

Január 1: Elkezdtem a cirill abc-t
Január 3: Elkezdtem a szavakat átírni meg kiejteni.

Egyelőre nem érdekel a nyelvtan, csak olvasom a szavakat és próbálom kiejteni. A google translator angol-orosz viszonylatban eddig egész jól működik. Január 7-tel kezdek, van pár orosz kolléga a környéken, megkörnyékezem őket.

Amúgy egyik nap evezés közben összeszámoltam, hogy egy nap átlagosan 2 órát baszok el az életemből azzal, hogy hülyéknek próbálom a szájába rágni a matek, mechanika összefüggéseit (itt és most nincs beleszámolva egy-egy olyan hsz, ami inkább műszaki tájékoztatású jellegű, jobbára a HTKA-n).

Ezt a napi 2 órát az oroszra és a Python-ra fogom fordítani, esetleg Blender.
Én, ha most kezdenék tanulni egy idegen nyelvet, először a leg alapját megtanulnám valakitől aki beszéli az anyanyelvem, utána keresnék egy "bennszülöttet" aki semmit nem tud nekem segíteni más nyelven.
És beszélni vele rengeteget! Lehet, hogy nem leszel nyelvtanilag top, de ha folyékonyan karattyolsz és el tudod mondani mit akarsz, illetve megérted mit mondanak akkor az már tökéletes.

• Tetszik
Reactions: enzo and zsolti

Én, ha most kezdenék tanulni egy idegen nyelvet, először a leg alapját megtanulnám valakitől aki beszéli az anyanyelvem, utána keresnék egy "bennszülöttet" aki semmit nem tud nekem segíteni más nyelven.
És beszélni vele rengeteget! Lehet, hogy nem leszel nyelvtanilag top, de ha folyékonyan karattyolsz és el tudod mondani mit akarsz, illetve megérted mit mondanak akkor az már tökéletes.
van orosz anyanyelvű kollégám, már bevontam a tervbe :)

• Tetszik
Reactions: Pocok75
Első videó Putyin keddi váratlan, előre be nem jelentett Damaszkuszi látogatásáról. Még maga Aszad elnök sem tudott róla. Repülőgép leszállása után rögtön egy páncélozott Toyota Land Cruiser 200 -ba ült ís Damaszkusz utcáin haladt , először a damaszkuszi katonai irányítási központba, majd a legrégibb és legnagyobb mecsetbe és a legrégibb ortodox templomba. A biztonságíról az FSZO mellett a Zaszlon gondoskodott. Biztonsági okokból újságírokat se vittek.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Aszad mellett álló szír (szerintem) vezérkari főnök bámulatos érdektelenséget mutat az események iránt.
Úgy néz ki, mint aki inkább politikai, vagy családi kötődés okán viseli azt az egyenruhát.

Aszad mellett álló szír (szerintem) vezérkari főnök bámulatos érdektelenséget mutat az események iránt.
Úgy néz ki, mint aki inkább politikai, vagy családi kötődés okán viseli azt az egyenruhát.

Védelmi miniszter , eléggé "nem ott van fejben". Fel sem fogja mi történik :)

Damaszkusz(kedd)-Isztambul(szerda)-Szevasztopol(csütörtök)

• Tetszik
Reactions: fishbed
Védelmi miniszter , eléggé "nem ott van fejben". Fel sem fogja mi történik :)
Elgondolkodtató státusz az övé. Egy átjáróház országban, kissebbségi kormány védelmi minisztereként nem sok vizet zavar egy olyan vizitnél, ahol az az ország elnöke és védelmi minisztere van látogatóban, amelyik lényegében a valódi védelmüket látja el már évek óta.