Magyarország ipara

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 693
90 787
113
Nem tud leállni a magyar gazdaság
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20191230/nem-tud-leallni-a-magyar-gazdasag-410011
gdp-novekedes-339947.png


ipari-decoupling-339949.png


A legérdekesebb rész a jövő alakulása a cikkben. Ugyanis van egy pozitív szcenárió.

"A fő kérdés természetesen az, hogy meddig folytatódhat még a gyors növekedés. A keresleti eszközök egy része természetes módon tompul (EU-támogatások), másokat fenntarthatósági okok miatt finomítani (például az árstabilitási megfontolások miatt). A decoupling esete rejtélyesebb, hiszen a feldolgozóipari export hirtelen visszaesése ugyanúgy benne van a pakliban, mint a teljes ciklus átugrása a német gazdaság lassú magára találása esetén."
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 509
72 511
113
Ezt inkább itt folytassátok, ez a topik szól erről ...


Bizony és ez az időszak adja meg a lehetőséget, hogy a hazai szektort gatyába rázza a kormány, amire vannak utaló jelek. A lényeg, hogy minél stabilabb legyen a gazdaság szerkezete. Ha ezt elég magas szinten sikerül elérni, akkor nagyon félnivalónk utána nem lesz. Mert akkor nagyon nagy bajnak kell történnie, és akkor sem roppanunk meg azonnal.

Bocs,ha a lelkivilágba taposok,de ez egy süket duma.A kormány által létrehozott gazdasági birodalmak addig élnek,amig hozzáférnek a közpénzekhez.Sima klientúraépités.
De szerintem szakadjunk el a pártpolitikátol.Akkor is,ha a legtöbb baj forrása a párt és államrendünk.

Hibás a meglátásod, és szerintem a te lelki világodba tapostak bele, mert te nyomod a propagandadumát.
A gazdasági birodalmak meg kellenek sajátok, mert különben örökre szoganép maradunk. Másnak dolgozni nem vezet a jóléthez. Ez alaptörvény a jelenlegi világrendben. Saját magadnak kell dolgozz, hogy elérd a jólétet
.

Az nem gazdasági birodalom,ami az adófizetők pénze nélkül életképtelen,csak sima lopás.
Valóban szükség lenne szilárd magyar parasztságra,kis és középválalkozó,meg nagyválalkozoi rétegekre.De a gazdasági verseny darwini kivállasztódása által kialakulva.Nem pártalapon kijelölve,és mesterségesen fentartva.Ami nálunk megy(nem csak most),az korrupciot,nepotizmust és szolgaságot eredményez,de önálló és életképes gazdaságot nem.
Meglátásom szerint intézményrendszeri problémáink vannak.A sereg legnagyobb problémája is a zavaros és torz strukturáu szervezeti,vezetési rendszere.Ez a közkeletű nevén vizfej.
Egyszerüen át kéne vennünk egy működő hadsereg szervezeti felépitését.Nem kellene a spanyolviasz magyarosch formátumának feltalálásával kisérleteszni.
Az a kérdésem,hogy nekünk meik minta lenne a leginkább követésre érdemes?Finn,zsidó,lengyel?A fene tudja,melik lenne nálunk működőképes.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
Ez jó, bár szomorú, hogy most a feldolgozóiparban milliárdokért kell visszavásárolni mindazt amit a 90-es és 2000-es években többnyire 1ft-os vételárral eladtak.

Kórházakat is vissza kellett vásárolni 2010-es évek elején a csődbe vitt hospinvest-től, teljesen eladósodva, munkaerő elkergetve, modern gépek eladva...
Most meg az egykori "befektetők" mutogatnak, hogy sz*r az egészségügy...
 
R

rejsz felügyelő

Guest
???????Mit kellett volna idéznem?
Ami nem a topik témájához tartozik és át akarod vinni másikba.
Különben meg ha majd magyarul lesznek a kezelőfelületek foglalkozom velük.
Egy darab szót(quote) kell megtanulni, azon kívül minden magyar nyelven volt elmagyarázva, érthetően. Kevesebb angoltudást igényel mint mondjuk utánanézni egy Kfir modernizációnak.
Ne vedd nagyon magadra mert ahogy látod nem te voltál az egyetlen akinek nem sikerült a dolog.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 482
113
https://m.origo.hu/gazdasag/2020011...edessegeket-az-elso-magyar-csokoladegyar.html
"Nem csak manapság küzdünk a nem megfelelő minőségű élelmiszerrel, hanem bizony így volt ez már az 1867-es kiegyezés korának Budapestjén is. Pontosabban Budán és Pesten, hiszen időben még az 1873-es városegyesítés előtt járunk, amikor felbukkan egy német cukrászmester, aki kifejezetten azzal a szándékkal alapítja meg Magyarország első csokoládégyárát, hogy megszabadítsa a magyarokat a rossz minőségű, egészségre veszélyes anyagokat tartalmazó cukorkáktól. A kísérlet olyannyira jól sikerült, hogy nem csak egész Magyarország, hanem egész Európa megismeri ezeket a finomságokat, az egykori német cukrászmestert pedig maga Ferenc József császár tünteti ki a munkásságáért. Stühmer Frigyes és a ma is termelő Stühmer Csokoládégyár története következik."
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 781
30 562
113
Ami nem a topik témájához tartozik és át akarod vinni másikba.

Egy darab szót(quote) kell megtanulni, azon kívül minden magyar nyelven volt elmagyarázva, érthetően. Kevesebb angoltudást igényel mint mondjuk utánanézni egy Kfir modernizációnak.
Ne vedd nagyon magadra mert ahogy látod nem te voltál az egyetlen akinek nem sikerült a dolog.
Forditóprogram.Bár nem a tökéletes.Pl a LAHAT rakéta ismertetőjét forditóval olvasva,az istennek nem tudtam eldönten,hogy akkor képes é a felülről támadásra,avagy nem?!?
És hol van hozzá a magyarázat?Mármint magyarul.